Grant Rodiek (SimGuruGrant) vertrekt bij Maxis en EA!

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 15:02

Vandaag las ik op X dat Grant Rodiek (bij de meeste Simmers bekend als SimGuruGrant)  totaal onverwacht voor de hele Sims Community besloten heeft om bij Maxis en EA te vertrekken.
Bijna 20 jaar heeft hij op allerlei manieren een bijdrage geleverd aan de Sims-franchise en zijn stempel gedrukt op de Sims 3 en de Sims 4. Zijn laatste functie was Game Director bij Project Rene/Sims 5 waar hij in Behind The Sims in februari 2023 nog enthousiast over vertelde.

Op Twitter was hij lange tijd als SimGuru een aanspreekpunt voor als er vragen over of reacties op een Sims pakket waren en hij gaf zijn mening open en eerlijk (en soms ongezouten) wat bij sommigen niet altijd goed viel, maar zijn no-nonsense houding werd door vele Simmers juist wel op prijs gesteld, want hij draaide niet om de zaken heen.

Op Linkedin plaatste hij gisteravond een bericht waarin hij zijn vertrek bij Maxis en EA aankondigde. Hoewel we natuurlijk nooit precies weten wat iemand motiveert om van baan te veranderen, geeft zijn verklaring toch een beetje het gevoel dat hij niet genoeg uitdaging (meer) vond in zijn huidige functie bij Project Rene/Sims 5.
Jammer, want De Sims Community verliest aan hem een gewaardeerde persoonlijkheid die veel aan De Sims heeft bijgedragen.

Ik wens hem veel succes en voorspoed in zijn verdere carrière en leven.

Hieronder zijn bericht op Linkedin.