Sims 4 Buurtverhalen


 

De meer gesloten wereld van de Sims 4 kende geen verhaalvoortgang zoals in de Sims 3.

Verhaalvoortgang betekent dat het leven van alle huishoudens, in de wereld waar je op dat moment speelt, wijzigingen ondergaan zonder af en toe met die huishoudens te spelen. 

Met de Basisgame updates van 30.11.2021 (1e fase) en 15.3.2022 (2e fase) is de optie Buurtverhalen aan de Sims 4 toegevoegd, waardoor verhaalvoortgang weer mogelijk is in het spel.


Wat zijn Buurtverhalen?

Buurtverhalen zijn een verzameling spelmomenten die allemaal om één doel draaien: om buurSims die buiten het actieve huishouden wonen wat meer leven in de brouwerij te bieden (buurSims sluiten speciale NPC's zoals Magere Hein uit).
 
Buurtverhalen richt zich niet alleen op Sims die verbonden zijn met je huishouden zoals collega's die ze hebben leren kennen en vrienden die ze hebben ontmoet in de sportschool of bibliotheek, maar ook op buurSims die jouw Sims niet kennen.
Dit kunnen je buren zijn, of Sims die aan de andere kant van de stad of zelfs in een andere wereld wonen. 

​Sims waar je niet actief mee speelt, kunnen dus ook dingen beleven zoals:

  • Jonge Sims in hun huishouden adopteren, van baby tot peuter.
  • Zwanger worden van hun wederhelft en een baby op de wereld zetten Op familie gerichte Sims zijn eerder geneigd om dit te doen, terwijl Sims met bindingsangst daar iets minder toe geneigd zijn. Als een Sim of diens partner een hekel heeft aan kinderen, zal het ook nooit gebeuren.
  • Sommige Sims adopteren misschien wel een hond of kat (hiervoor heb je De Sims 4 Honden en Katten nodig).
  • Aan een nieuwe carrière beginnen of ontslag nemen. Karaktereigenschappen zijn van grote invloed op deze beslissingen. Oudere Sims kunnen besluiten om met pensioen te gaan.
  • Huishoudens kunnen hun intrek op een kavel nemen enverhuizen(de kavel moet een woonkavel zijn met voldoende bedden om er te kunnen slapen).
  • Door verschillende soorten ongevallen om het leven komen, afhankelijk van risicofactoren zoals leeftijd, eigenschappen en carrière. 


​Door al deze levensveranderingen kunnen buurSims rijkere, vollere levens krijgen die zich in de loop der tijd ontwikkelen plaatsvinden zonder dat je hoeft over te schakelen naar een ander huishouden.
Ze groeien op in een gezin, krijgen banen, verhuizen, brengen kinderen groot en gaan uiteindelijk dood (mogelijk voor hun tijd!).
BuurSims kunnen ook jouw Sim bellen om advies te krijgen over levensveranderingen, tenzij de telefoon van je Sim op stil staat.

 

Nieuwe doelen
Om deze spelmomenten nog verder te simuleren zijn er twee doelen in Creëer een Sim (CAS) beschikbaar:

Buurtvertrouweling
is voor Sims die een behulpzame en positieve aanwezigheid willen zijn in de levens van buurSims. Door vrienden te maken en anderen naar levensveranderingen te leiden, verdien je de nieuwe eigenschap Vertrouweling, wat de kans vergroot dat gesprekken leuk zijn. Heb je wel eens een gesprek gehad dat saai of gênant was tijdens een feestje? Vertrouwelingen zijn minder kwetsbaar voor deze geweldige stemmingsdompers.

Vileine Valentijn
is voor Sims die de liefdeslevens van alle Sims, plus die van henzelf, willen torpederen. Laat je Sim het uitmaken met iemand! Laat je Sim ervoor zorgen dat andere stelletjes uit elkaar gaan! Sims die dit afwijkende pad nemen, verdienen de nieuwe eigenschap Verknipt Hart, waardoor alle verdrietige en beschaamde gemoedstoestanden sneller afnemen en een kleine bonus aan de sociale balk wordt toegevoegd als ze gemene of ondeugende sociale interacties uitvoeren. 

 

Wat als je niet wilt dat Sims zelfstandig veranderen?
Misschien zeg je wel, "Ik vind mijn familie ....... prima zoals ze zijn! Ik wil niet dat ze gaan verhuizen of kinderen krijgen! Dat is niet mijn verhaal!" Geen probleem!
Buurtverhalen kunnen voor alle Sims in Mijn huishoudens en/of in Andere huishoudens wel of niet geactiveerd worden, of op individuele basis per huishouden worden ingesteld.
 
Dus je kunt uitschakelen dat de familie ……. verhuist of kinderen krijgt, maar ze kunnen nog steeds van baan veranderen of om het leven komen door een ongeluk!
Je kunt dus zelf beslissen of een levensverandering zinvol is in het verhaal dat je Sims beleven, of om die beslissing helemaal aan de buurSim over te laten.
Je kunt zelf kiezen hoe Buurtverhalen je game beïnvloedt.

 

​Buurtverhalen opties instellen
LET OP: de instellingen voor Buurtverhalen gelden per opslagbestand (save).
Omdat elk van je opgeslagen spellen eigen instellingen heeft, kun je hiertussen heen en weer schakelen zonder dat je iets opnieuw hoeft te configureren.
 
Je past de Buurtverhalen instellingen aan in Huishoudens Beheren rechts bovenin het scherm van een wereldmap.


Zodra je Huishoudens beheren opent, zie je 2 tabbladen Mijn huishoudens en Andere huishoudens.
LET OP: Instellingen in Huishoudens beheren die je aanpast via het icoontje rechtsboven, gelden als een (de)activatie voor alle Sims in dit tabblad.


Mijn huishoudens
In het tabblad Mijn Huishoudens staan standaard alle opties voor Buurtverhalen UITgeschakeld (icoontjes zijn wit; zie plaatje rechts).

Dit is om te voorkomen dat zich situaties voordoen die niet in je verhaal passen. Je kunt hier dus zelf per familie instellen wat je wel of niet wilt laten gebeuren (je kunt ook gewoon alles op UIT laten staan waardoor je het spelverloop volledig zelf bepaalt).

Het is dus het handigste als je de families waarmee je (regelmatig) speelt toevoegt aan Mijn huishoudens zodat ze niet vallen onder de standaard instellingen van Andere Huishoudens en je de opties van jouw families per gespeelde familie verschillend kunt activeren.

Als je op de knop Buurtverhalen configureren klikt (rechts bovenin Huishoudens Beheren; zie plaatje hierboven), krijg je een nieuw pop-up scherm Buurtverhalen configureren te zien (zie plaatje hieronder).

Klik op de knop Buurtverhalen activeren (rechts bovenin) waardoor alle opties groen worden. Als je daarna op het vinkje rechtsonder klikt, zullen al deze opties geactiveerd zijn voor alle Sims in dit tabblad.
(Adopteer Honden en Katten vereist het uitbreidingspakket Honden en Katten).

 

 

Maar als je bijvoorbeeld niet wilt dat Sims in dit tabblad door een ongeluk omkomen, klik je op de optie Dood door ongelukken waardoor je deze weer UIT zet (deactiveert).
De andere opties blijven gewoon actief. Klik daarna op het vinkje rechtsonder.

Wil je echter bij sommige Sims toch een uitzondering maken en ze wel laten omkomen door een ongeluk, klik dan op het icoontje onder die familie en activeer daar de optie Dood door ongelukken.
Deze familie krijgt dan links bovenin een blauw icoontje wat aangeeft dat hun instelling afwijkt van de standaard instellingen (zie plaatje rechts).

Op deze manier kan je per huishouden zelf bepalen welke levensbepalende mogelijkheden zich wel of niet kunnen voordoen.


Andere Huishoudens
In het tabblad Andere huishoudens staan standaard alle opties voor Buurtverhalen  INgeschakeld(alle icoontjes zijn groen).
LET OP: dit betreft alle Sims in alle werelden die in deze save voorkomen.
Als je niet wilt dat al deze Sims dezelfde levensveranderingen doormaken, zal je de instellingen per familie moeten aanpassen.


Waar zijn je BuurSims mee bezig?
De levensveranderingen van BuurSims vinden plaats in de wereld, buiten het actieve huishouden. Dit betekent dat je Sims soms nooit in aanraking zullen komen met de resultaten van deze levensveranderingen!
Maar misschien wil jij wél weten wat er allemaal is gebeurd!
 
Klik op een brievenbus en kies de interactie Recente buurtverhalen bekijkenJe kunt op deze manier alle recente Buurtverhalen in de gaten houden.
Mocht je dat willen, kun je die informatie ook gebruiken om buurSims te bezoeken om hun levensveranderingen met eigen ogen te zien! ​
(Geadopteerde) baby’s, peuters en honden/katten zie je ook terug in Huishoudens beheren.


Wat als je helemaal geen Buurtverhalen in je save wilt of terug wilt naar de standaard instellingen?
Geen Buurtverhalen actief: ga in je save naar Spelopties > Gameplay > even naar beneden scrollen en zet het vinkje bij Buurtverhalen activeren UIT.

Terug naar standaard instellingen: als je al je instellingen, die je zelf hebt gemaakt, terug wilt zetten naar de standaard instellingen, laat je het vinkje bij Buurtverhalen activeren staan maar klik je op Aangepaste configuraties resetten.
Mijn Huishoudens heeft dan geen enkele optie actief en Andere Huishoudens heeft dan wel alle opties actief.