Sims 4 Fitness Review

Fitness is het 11e accessoirespakket van de Sims 4 en is op 20 juni 2017 wereldwijd uitgebracht.

 

Belangrijkste onderdelen:

Tackle de klimmuur. Verbeter de conditie en lichaamsbouw van je Sims met de gloednieuwe bergbeklimmende loopband. Voltooi klimuitdagingen, ga voor de hoogste score en leer geavanceerde bouldertechnieken die toeschouwers zullen verbijsteren.

Word stijlvol fit. Steek je Sims in sportieve kleding om ze aan te moedigen hun fitnessdoelen te bereiken. Kies een outfit uit de collectie van kleurrijke boven- en onderkleding, zet een koptelefoon op en ga naar de sportschool, of show je nieuwe look in de stad.

Kies voor een sportieve look. Haal het buitenleven in huis met op de natuur geïnspireerde voorwerpen en decoraties. Bouw een ruime fitnessstudio om trainingsvideo's te bekijken of bouw een moderne badkamer met badkuip, perfect om je spieren na afloop lekker in te weken.


Creëer een Sim (CAS)

De kleding in dit pakket heeft natuurlijk een sportieve uitstraling en alle outfits zien er mooi en kleurrijk uit. Ze hebben veel details zoals ritsen, versieringen met veters en allerlei patroontjes. Er zijn verschillende 'hoodies' toegevoegd die je ook prima kunt combineren met gewone kleding. Dit pakket bevat alleen kleding voor tieners, (jong)volwassenen en ouderen maar ze zien er allemaal leuk en vrolijk uit en zorgen voor een prima aanvulling van de kledingkast van je Sims. 
Voor de de vrouwen bevat dit pakket 4 nieuwe kapsels, 5 tops, 1 broek, 1 rok, 2 accessoires en 1 paar schoenen en voor de mannen 1 kapsel, 4 tops, 1 lange en 1 halflange broek, 1 accessoire en 1 paar schoenen.


Gameplay

 

Klimmuur
De Top Hitz Klimmuuris het belangrijkste gameplay voorwerp in dit pakket. Je kunt de klimmuur kopen voor $2600 en hij is te vinden in de koopmodus bij activiteiten en vaardigheden. Met de klimmuur ontwikkelt je Sim (vanaf tiener) de fitnessvaardigheid én de verborgen vaardigheid 'klimmen' welke 5 niveau's heeft.
De klimmuur ziet er best spectaculair uit, is goed vormgegeven en de animaties zijn leuk om naar te kijken. Je actieve Sim zal deze klimmuur zeker waarderen.

Als je Sim begint met klimmen kan gekozen worden voor 'klimmen' of voor de  'klimuithoudingsvermogenuitdaging'.
Bij de optie 'klimmen' kan gelijk voor zowel de 'flauwe hellingsgraad' als voor de 'verticale hellingsgraad' gekozen worden.
Het is echter verstandig om te starten met de 'flauwe hellingsgraad'. De klimmuur hangt dan iets voorover waardoor je Sim wat meer grip heeft en dat is prima om te oefenen en minder naar beneden te vallen. Zodra het wat beter gaat kun je kiezen voor de 'verticale hellingsgraad'. De klimmuur staat dan rechtop en dat maakt het al een stuk moeilijker.

Zodra je Sim niveau 3 van de verborgen vaardigheid 'klimmen' heeft bereikt, kun je kiezen voor de 'overhang klim'.

De laatste en meest moeilijke uitdaging is de 'overhangklim met vuur'. Als dit misgaat kan je Sim overlijden door het vuur, dus voordat je hieraan begint is het verstandig om je spel eerst op te slaan. Mocht het dan misgaan, kun je altijd terug naar een vorige save óf je spel gewoon niet opslaan natuurlijk.

De 'klimuithoudinsgvermogenuitdaging' kan pas gestart worden als je Sim niveau 2 van de verborgen vaardigheid 'klimmen' heeft bereikt. Eerst dus maar wat oefenen en zorgen dat je Sim steeds beter wordt.


Trainingsvideo's
​Fitness Accessoires voegt het nieuwe TV kanaal 'trainen' toe. Je Sim (vanaf tiener) kan nu thuis trainen met een workout video op de TV. Ze verhogen hiermee hun fitness vaardigheid en kunnen 2 mogelijkheden gebruiken: de dansvideo 'duizeldiamantje' of de video 'power-sculpting'.
Je kunt natuurlijk ook een TV ophangen/neerzetten in een sportschool maar er kan maar één Sim tegelijk trainen en dat is wat jammer. Maar voor een snelle thuis workout is het prima en het is leuk om te zien hoe je Sim de bewegingen van de video volgt.


Oordopjes
Sims (vanaf kind) kunnen een proefmonster Hitz oordopjes(in 1 kleur) aangeboden krijgen of ze zelf bestellen (in meerdere kleuren) via de computer. Je vindt de oordopjes terug in hun inventaris. Ze kunnen maar 1 set oordopjes tegelijk in hun inventaris hebben, dus als je een andere kleur wilt bestellen, moet je eerst de oordopjes uit de inventaris in de wereld plaatsen. Dit kan alleen door op de oordopjes te klikken en deze optie te kiezen. Je kunt ze niet slepen uit de inventaris.
Sims kunnen overal en altijd gebruik maken van de oordopjes zoals bij het huiswerk maken, koken, tuinieren, joggen enz. Ze kunnen zelf kiezen naar welke zender ze willen luisteren, een volgend nummer kiezen, het volume veranderen of dansen.
Voordeel van de oordopjes is dat ze andere Sims niet lastig vallen met (harde) muziek zoals bij het gebruik van de radio. 


Bouwen/Kopen

Bouwen/kopen biedt alles in een moderne, strakke, stijl en met veel hout en glas. De voorwerpen passen dus wat minder in een klassiek huis, maar zijn allemaal mooi gemaakt en vooral de 3 hoogtes hanglampen en het brede raam zien er erg mooi uit.
In tegenstelling tot de kleding is het aantal kleuren wat beperkt tot de meer donkere kleuren, maar gelukkig vind je ook 2 nieuwe vloerkleden in allerlei kleuren en patroontjes om de boel een beetje op te frissen. Er zijn 2 nieuwe soorten behang toegevoegd en vooral de stenen muurbekleding vind ik erg mooi gemaakt en zal ik zeker veel gaan gebruiken. 


Ingerichte ruimtes

Dit pakket heeft 3 ingerichte ruimtes die je kant en klaar kunt gebruiken. Een kleine huiskamer, een Spa badkamer en een buiten sportruimte.

Extra kavel en Sims door Maxis

De kavel en Sims die gebruikt zijn in de officiële aankondigingstrailer van dit pakket, zijn te downloaden bij Maxis op de Galerij.


Mijn mening:

Ik ben niet zo heel erg onder de indruk van de gameplay voorwerpen. Hoewel vooral de klimmuur erg mooi gemaakt is en je sportieve Sims weer een nieuwe mogelijkheid tot trainen biedt, zijn ze vrij beperkt in gebruik.
Je kunt je Sims als afwisseling naar een gezellige sportschool sturen en de trainingsvideo's thuis laten gebruiken, maar de toepasbaarheid in je spel is minimaal. De 'overhangklim met vuur' op de klimmuur is spectaculair om te zien en het is wel leuk om de verborgen vaardigheid klimmen helemaal te voltooien, maar dat zul je niet met elke Sim waar je mee speelt willen doen.
De oordopjes zijn maar een kleine toevoeging aan het spel en het enige voordeel ten opzichte van de gewone radio is dat je Sim geen andere Sims lastig valt met harde muziek.
Meer enthousiast ben ik over CAS en bouwen/kopen. De kleding is sportief, kleurrijk en voorzien van leuke details zoals risten, versieringen met veters en verschillende patroontjes. Ook zijn ze prima te combineren met kleding uit andere pakketten. De 5 kapsels zijn mooi afgewerkt, hoewel het feitelijk maar om 3 kapsels gaat. 1 kapsel is hetzelfde voor mannen en vrouwen en 2 vrouwenkapsels zijn eigenlijk hetzelfde, alleen in verschillende kleurcombinaties uitgevoerd. Een beetje meer variatie had geen kwaad gekund.
Als je van bouwen houdt biedt bouwen/kopen leuke nieuwe voorwerpen in een moderne en strakke stijl en veelal uitgevoerd in hout en glas. Ook de muurbekleding, ramen en deur misstaan zeker niet in een wat modernere woning of openbaar gebouw.
Ik vind het dus zeker geen slecht pakket, maar voor wat betreft de gameplay zou ik het niet direct aanschaffen. 

Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze review.