Sims 4 Garage in fundering bouwen


Garage in fundering

Met de komst van de terreinmanipulatietool in de update van 13 november 2018, is er o.a. een en ander gewijzigd omtrent het aanbrengen van funderingen.

Het is nu mogelijk om op 1 kavel met verschillende fundering hoogtes te bouwen, maar helaas is het nog niet mogelijk om ruimtes met een verschillende fundering hoogte aan elkaar vast te bouwen.

Je kunt bijvoorbeeld wel je huis op fundering bouwen en los daarvan een garage zonder fundering, maar als je ze toch aan elkaar vast wilt bouwen zal je cheats moeten gebruiken.

Natuurlijk zijn alle garages alleen voor 'het oog' want er zijn geen mogelijkheden voor echte auto's in de Sims 4. Misschien komt dat ooit nog!

Maar er zijn wel mogelijkheden met de Sims 4 Basisgame en ook met het Sims 4 uitbreidingspakket Stedelijk Leven om een garage in fundering te bouwen en het is in elke wereld toe te passen.


BELANGRIJK:
Vóór je begint met bouwen moet je eerst controleren of het terrein waarop je een huis met garage wilt bouwen vlak is. Je kunt dit controleren door op een lege kavel op het terreingereedschap te klikken (bergje met schepje). 

Waar je geen gele vierkante vakjes ziet staan, is de kavel niet volledig vlak.

Om de kavel alsnog vlak te maken klik je op de bulldozer bovenaan in het scherm en kiest de tweede optie: Terrein slopen OF je klikt op de laatste optie in terreinmanipulatie: Kavel vlak maken. Je ziet dat nu alle vierkante vakjes geel zijn en de kavel volkomen vlak is.


Met alleen de Basisgame

Bouw een huis met daaraan vast een ruimte voor de garage (6 vakjes breed) Zet de muren op de laagste stand (korte muur).

Trek met het keldergereedschap een kelder onder de garageruimte. Deze mag zo groot zijn als je wilt, maar de voorkant moet gelijk zijn aan de voorkant van de garage boven de grond.

Selecteer de garageruimte en trek met de grote pijl in het midden de fundering 8 klikjes omhoog. Je kunt dit controleren door daarna een trap aan te brengen die een hoogte moet hebben van 8 treden.
Voorzie de fundering van de 'Firmament’ Fundering' OF de Betrouwbare Fundering. Deze zorgen dat de buitenkant er glad uitziet.

Activeer nu de cheat bb.moveobjects
 
Ga een verdieping naar beneden, kies bij deuren de Prairiestijl Doorgang, vergroot deze 2x met het ] teken en plaats hem zoals op het plaatje.

Ga een verdieping omhoog en dan zie je dat de Prairiestijl Doorgang een rand heeft gemaakt op de garageruimte.

Plaats bovenin naast elkaar 4x het Kort Klassiek Raam en daaronder 5 rijen van 4x het 'Lichtdoos' Raam'. 

Activeer daarna de cheat bb.showhiddenobjects 

Typ in het zoekscherm: Debug en kies de 2e optie van boven. Zoek dan het voorwerp Afbeelding (in uitvoering)

Deze Afbeelding (in uitvoering) ga je plaatsenoverde raampjes om er één geheel van te maken. De onderste 2 rijen kun je plaatsen met 2x vergroten en de rij erboven met 1x vergroten.

De ruimte rond de bovenste raampjes vul je op zonder de Afbeelding (in uitvoering) te vergroten. Houd hierbij wel de ALT knop ingedrukt zodat je het precies rond (en niet over) de raampjes kunt plaatsen.

De garage is klaar!
​Bouw je kavel verder af en plaats een speelgoedauto (9 of 10x vergroten) of een auto uit Debug voor de garagedeur voor het effect. Typ bb.moveobjects off in de cheatbalk om deze cheat uit te zetten.

Deze 'nep' garagedeur is aan de binnenkant van de ruimte ook te zien. Trek een muur direct achter de garagedeur zodat je de ruimte verder gewoon kunt inrichten en gebruiken.


Met het uitbreidingspakket Stedelijk Leven

BELANGRIJK:
Vóór je begint met bouwen moet je eerst controleren of het terrein waarop je een huis met garage wilt bouwen vlak is. Lees bovenaan deze pagina hoe je dat kunt doen.

Als je in een huis op fundering een garagedeur uit Stedelijk Leven op de grond wilt plaatsen, zal je zien dat dit niet gaat. De garagedeur staat ‘op’ de fundering. Dit is als volgt op te lossen.

Bouw je huis met ruimte voor een garage maar breng nog géén fundering aan. Trek met het keldergereedschap een kelder onder de hele ruimte waar de garagedeur moet komen.

Selecteer de garageruimte en trek met de grote pijl in het midden de fundering omhoog (in dit voorbeeld heb ik 4 klikjes omhoog gebruikt). Voorzie nu de fundering met de 'Firmament’ Fundering OF de Betrouwbare Fundering. Deze zorgen dat de buitenkant er glad uitziet.

Activeer nu de cheat: bb.moveobjects
Ga een verdieping naar beneden en kies in Bouwen een van de volgende garagedeuren uit het Uitbreidingspakket Stedelijk Leven:
- Hobbykit Straatkunst Garage (alleen grijs)
- Hobbykit Straatkunst Oprolbare Garagedeur (alleen grijs)
- Community Canvas (meerdere kleuren/patronen)

Houd, met de linker muisknop ingedrukt, de garagedeur tegen de voorkant van de kelder en breng deze omhoog met het cijfer 9 totdat deze precies aansluit op de bovenkant van de keldermuur (=30 klikjes omhoog). Laat de muisknop los waardoor de deur wordt geplaatst.

Ga weer een verdieping omhoog en dan ziet het er zo uit. Bouw nu verder je kavel af zoals je wilt, maar laat wel de kelder intact anders verdwijnt je garagedeur 
Van deze garagedeur zie je niets aan de binnenkant van de ruimte. Je kunt deze dus net zo inrichten als je zelf wilt.

Typ bb.moveobjects off in de cheatbalk om de cheat uit te zetten.


Een garage in fundering op verhoogd terrein

Als je een garage in fundering op een verhoogd terrein wilt bouwen, hoog dan eerst een gedeelte van het terrein op met Terrein verhogen. Maak het niet té hoog want dat staat wat raar als je er een garage op wilt bouwen.

Maak daarna het opgehoogde gedeelte waarop je het huis en de garage wilt bouwen vlak (met de optie Terrein vlak maken). Maak het vlakke oppervlak iets groter dan nodig, je kunt dat later altijd nog aanpassen.

Plaats het huis met aangebouwde garage zoals beschreven in de stappen van het Uitbreidingspakket Stedelijk Leven. Daarna kun je de rest van het terrein alsnog verhogen/verlagen en verder afbouwen zoals je wilt.
​Laat wel het terrein onder het huis en de garage op het vlak gemaakte gedeelte staan en laat de kelder intact anders verdwijnt je garagedeur.


Op- en afrit maken op verhoogd terrein

Maak het terrein voor de garagedeur met de terreinmanipulatie tools glooiend aflopend naar de rand van de kavel en breng grondverf (= schildergereedschap) aan. Hierdoor lijkt het een natuurlijke op-/afrit. Gebruik géén vloerpatronen want dan zal het terrein veranderen.


Half Zadeldak als op-/ afrit gebruiken

Met het Half Zadeldak is ook een op-/afrit op verhoogd terrein te maken. Dit vergt echter wat gepruts met de terreinmanipulatie tool en alle opties (pijltjes en bolletjes) die je met een dak kunt gebruiken. Het ziet er leuk uit, maar is beslist lastig om te bouwen want je moet natuurlijk zorgen dat het mooi aansluit op de weg én op de garagedeur.
Het is in plaatjes moeilijk uit te leggen hoe je dit het beste kunt doen, dus ik laat alleen wat screens zien om aan te geven hoe het eruit kan zien, maar verder is het een kwestie van zelf wat prutsen en proberen.

Activeer de cheat bb.moveobjects en plaats een Half Zadeldak tegen garagedeur. Verlaag het dak met de grote pijl in het midden tot de laagste stand.

Door de grond eronder steeds iets te verlagen of soms weer te verhogen en met gebruik van alle pijltjes en bolletjes van het dak, krijg je uiteindelijk bovenstaand resultaat. Geef het dak een grondpatroon wat bij een op-/afrit past en de zijkanten kun je bijvoorbeeld afwerken met struiken en/of rotsblokken.