Sims 4 Huishoudens veilig stellen tegen automatisch verwijderen


Als er teveel Sims in een save aanwezig zijn zal het spel, automatisch en willekeurig, Sims verwijderen. Dit wordt culling genoemd.
 
Hoe werkt culling?
Culling is een ingebouwd Sims 4-proces dat automatisch Sims en huishoudens verwijdert om de grootte van de opgeslagen save te verkleinen. Hierdoor laadt het spel sneller en verbetert de spelstabiliteit.

Bij de lancering van de Sims 4 activeerde het spel automatisch het 'verwijdersysteem' wanneer de Sim-populatie totaal 180 Sims per save had bereikt. ​Dit aantal is een paar keer verhoogd en sinds de update van juni 2019 start het verwijderen pas vanaf totaal 800 Sims per save.

Sims met wie je actieve huishouden een relatie heeft, sturen je een snelle melding voordat ze verdwijnen met de mededeling dat ze verhuizen.
Als je actieve huishouden geen relatie heeft met een geruimde Sim, krijg je geen melding dat ze verhuizen.

 

Hoe voorkom je culling van je favoriete Sims?

Het veilig stellen doe je via Mijn huishoudens en is zeker belangrijk als je een Sims Legacy speler bent en je een grote familie hebt opgebouwd en/of als je bepaalde NPC’s/townies/huisdieren sowieso in je spel wilt houden.
 
Als je dus een leeg plaatje in je stamboom ziet (of als een familielid ineens helemaal uit je stamboom is verdwenen), kan dit komen doordat je meer dan het maximale aantal Sims in een save hebt én je deze Sim niet hebt veilig gesteldin Mijn huishoudens.


Met de update van 7.11.2017 is een mogelijkheid aan het spel toegevoegd die ervoor zorgt dat je Sims/geesten (zie hieronder de toelichting over geesten), die je niet graag kwijt wilt, favoriet kunt maken en kunt opslaan in 'Mijn huishoudens'.

Deze favorieten zullen nooit door het spel automatisch uit je save worden verwijderd.

 

Hoe stel je Sims veilig in 'Mijn Huishoudens'

Je kunt per save het aantal 'veilig te stellen' Sims/huishoudens instellen waarbij je kunt kiezen uit 4 opties:
- 80
- 150
- Max. 200
- Onbeperkt
 
Je PC geeft met het woordje 'aanbevolen' achter een van de opties aan, wat voor jouw PC de beste instelling is. Dit is mede afhankelijk van je videokaart e.d.
Aangezien het hier om Sims gaat die nooit uit een save mogen verdwijnen, adviseer ik om de aanbevolen instelling te gebruiken. Dit voorkomt dat je spel trager wordt.

Onbeperkt betekent dat er geen limiet is voor het aantal huishoudens dat je kunt beschermen, maar ..... als je save ver over het toegestane aantal van 800 gaat, zal er uiteindelijk ook culling plaatsvinden binnen deze veilig gestelde Sims.

LET OP: Het wordt ook niet aanbevolen om deze optie te gebruiken (tenzij je een zeer krachtige PC configuratie hebt), omdat het laden van je save en het tussendoor laden van een andere locatie in je save langer gaat duren en zelfs kan leiden tot het crashen van je game.

Je kunt dit per save op 2 plaatsen instellen:

Rechtsboven in een wereldmap via Optiemenu > Spelopties > Gameplay

OF

Rechtsboven in een wereldmap via Huishoudens beheren > Maximum aantal Sims (zodra je het op één van de 2 manieren  instelt, past de andere manier zich automatisch hetzelfde aan).

Kies na het instellen van het maximaal aantal Sims de tab 'Andere huishoudens' en daaronder 'Alle huishoudens' (zie plaatje hierboven).
Je ziet dan bij iedere Sim/familie een hartje staan. Als je daarop klikt, wordt het hartje groen en wordt deze Sim/familie automatisch verplaatst naar 'Mijn huishoudens'.

Herhaal dit met elke Sim/familie die je in deze save wilt veilig stellen tegen culling, incl. sommige NPC’s/townies/huisdieren. (Denk ook aan geesten die je bij je huishouden wilt houden.

Als je hiermee klaar bent en je klikt links boven op de tab 'Mijn huishoudens' zie je welke Sims/huishoudens je hebt veiliggesteld en rechts onder hoeveel Sims je totaal in die save hebt veiliggesteld.

​Denk erom dat je dit moet dit instellen per save!

Als je dus niet wilt dat de game specifieke Sims opruimt, maak ze dan favoriet (hartje aanklikken) en verplaats ze naar Mijn huishoudens.

 

Geesten

Geesten tellen niet mee voor de limiet van 800 Sims per save. De geest van een overleden Sim wordt door het spel verplaatst naar een verborgen huishouden dat automatisch als niet favoriet wordt beschouwd (dus ook al was het een Sim die bij een huishouden hoorde dat bij Mijn huishoudens is opgeslagen)!

Geesten hebben een 'ruimingstimer', die is ingesteld op 90 Sim-dagen vanaf overlijden.
Wanneer deze timer heeft afgeteld tot 14 dagen, krijg je een melding dat de beschikbaarheid van die geest bijna is verstreken.
Op dit punt krijgen grafstenen een interactie om de geest nog te behouden of naar de onderwereld te sturen. Als je kiest voor behouden wordt de ruimingstimer voor die geest teruggezet naar 90 dagen. Kies je voor naar de onderwereld sturen dan wordt de geest verwijderd uit je save.

Je kunt je doden bij je houden door hun urnen/grafstenen in de buurt te houden, te wachten tot ze rondspoken en ze dan in je huishouden uit te nodigen als speelbare geesten.
Maar… zodra je geesten toevoegt aan je huishouden, tellen ze ook mee voor het maximale aantal Sims dat in een save is toegestaan (800).
LET OP: Geesten zijn alleen beschermd tegen culling als ze als geest toegevoegd worden aan Mijn huishoudens.
 
Sinds de update van 7.11.2017 genereren alle niet gespeelde huishoudens, na hun dood ook grafstenen en volledige genealogische bescherming, ook als je niet op de kavel bent wanneer ze sterven. De urn is dan ergens op hun thuiskavel te vinden. Als je hem daar niet kunt vinden, vind je hem mogelijk in de huishoudinventaris van dat huishouden.
 
Samengevat: Sims/huishoudens/geesten/sommige NPC’s/townies/huisdieren die niet zijn opgeslagen bij 'Mijn huishoudens' blijven vallen onder 'culling'.