Sims 4 Lege Huishoudcollecties herstellen

 

Sims in- of uit huishoudens verplaatsen of een nieuwe Sim toevoegen aan een huishouden kan ervoor zorgen dat huishoudcollecties zichzelf hebben gereset en leeg zijn. 

Hieronder een korte uitleg hoe je dit kunt oplossen.


Wat gebeurt er?
Als je op huishoudcollecties in de inventaris van je Sim klikt om de voortgang van een collectie te openen, zie je ineens dat het huishouden van jouw Sim niets heeft verzameld! Alle collecties van je Sims zijn gereset!
Dit kan verschrikkelijk zijn voor iedereen die al heel lang bezig is met het zorgvuldig verzamelen en catalogiseren van alle collecties in het spel.

Waarom gebeurt dit?
Collecties zijn gekoppeld aan individuele huishoudens, niet aan je opgeslagen bestand.
Elk huishouden heeft zijn eigen collectie(s) waardoor je, als je dat wilt, je favoriete collectie(s) meerdere keren kunt voltooien met al je huishoudens.
Wanneer een Sim in je huishouden een nieuw verzamelobject vindt, krijgt iedereen in het huishouden dat toegevoegd aan hun huishoudcollectie.
Collecties zijn vooral een familie-inspanning (vooral omdat kinderen de enigen zijn (met Kinderkamer Accessoires) die in staat zijn om Leegtewezenskaarten in boomstammen, waterpompen en vuilnisbakken op te sporen).

Wat betekent dit?
Helaas betekent dit dat 'rommelen' met je huishoudens ook de voortgang van je collectie(s) kan schaden.
Sims in- en uit huishoudens verplaatsen (vooral als je cheats gebruikt om nieuwe gezinsleden toe te voegen aan een huishouden), kan de voortgang van de verzameling(en) voor dat huishouden resetten.

Hoe los je het op?
Als je tenminste één exemplaar van elk verzamelobject op je kavel hebt bewaard is de oplossing heel eenvoudig, maar het kan even duren voordat je klaar bent als je veel verzamelde objecten hebt.
 
De game registreert een nieuw verzamelobject voor het huishouden wanneer een Sim in dat huishouden dat object in zijn persoonlijke inventaris houdt.
Sleep alle verzamelobjecten van je kavel naar de inventaris van je Sim. Het spel herkent ze als nieuwe verzamelobjecten en voegt ze toe aan je collectie(s).
Zodra alle verzamelobjecten weer aan de collectie(s) zijn toegevoegd, kun je ze weer veilig verplaatsen/slepen naar je kavel.

Als je geen van de gevonden verzamelobjecten hebt bewaard (omdat je Sim ze allemaal heeft verkocht), kun je dit probleem nog steeds oplossen, maar het vereist een aantal extra stappen en een aantal cheats.

 • Ga naar de kavel van het huishouden waar je de collectie(s) wilt herstellen
 • Open het cheatvenster met CTRL + SHIFT + C
 • Typ testingcheats true en geef ENTER
 • Typ vervolgens in het cheatvenster bb.showhiddenobjects en geef ENTER
 • Sluit het cheatvenster met de Esc knop
 • Ga naar Bouwen/Kopen
 • Ga naar voorwerpen op functie (zorg dat het staat ingesteld op Alles weergeven) en typ Debug in het zoekvenster (kies de onderste die in de lijst van **Debug** verschijnt)
 • Je ziet nu alle verborgen objecten in het spel die je voor je kavel kunt kopen en plaatsen.
 • Blader door al deze verborgen objecten (het kan even duren als je de exacte namen van de objecten die je zoekt niet kent) en 'koop' alle verzamelobjecten die je Sims vonden voordat je collectie(s) werd gereset.
 • Plaats de verzamelobjecten ergens op de kavel.
 • Als je klaar bent, open dan weer het cheatvenster met CTRL + SHIFT + C en typ testingcheats false om deze cheat weer uit te zetten.
 • Het Debug menu blijft toegankelijk (is niet uit te zetten) totdat je de kavel weer verlaat. 
 • Verlaat vervolgens Bouwen/Kopen en ga terug naar leven.
   
  Pak daarna elk verzamelobject en sleep het naar de persoonlijke inventaris van je Sim. Het spel herkent ze als nieuwe verzamelobjecten en voegt ze toe aan je collectie(s).
  Nadat alle verzamelobjecten opnieuw aan een collectie zijn toegevoegd, raad ik je aan om die verzamelobjecten ergens op je kavel te bewaren in plaats van ze te verkopen (voor het geval dit ooit nog eens gebeurt en je je collecties opnieuw moet herstellen). Het proces gaat sneller en gemakkelijker als je de verzamelobjecten al op de kavel hebt staan.
   
  TIP: Laat niet alles in de inventaris van je Sim(s) zitten. Een erg volle inventaris kan weer andere problemen veroorzaken!

Nog een paar belangrijke opmerkingen:
Voor oogstbare collecties kun je misschien het beste wachten tot de planten op je kavel klaar zijn om opnieuw te worden geoogst in plaats van het Debug-menu te gebruiken.

De oogstbare groenten/fruit in het Debug-menu lijken twee versies te hebben: een die een juiste prijsvermelding en objectbeschrijving heeft en een die wordt aangegeven met $0 zonder beschrijving. Diegenen die met $0 worden aangegeven, kunnen na het plaatsen niet worden gebruikt en kun je ook niet verkopen of verwijderen. Ze komen vast te zitten op de kavel en veroorzaken foutmeldingen.
 
Als je het Debug-menu voor de oogstbare groenten/fruit wel moet gebruiken, omdat je de planten niet op je kavel hebt staan, zorg er dan voor dat je alleen de oogstbare exemplaren koopt die Simoleans kosten en een objectbeschrijving hebben.
Dat zijn degenen die veilig in de inventaris van je Sim kunnen worden geplaatst,  geplant, gegeten, etc.
 
De vissen in het Debug-menu lijken vergelijkbaar te zijn met de oogstbare groeten/fruit ZONDER objectomschrijving.
Het is dus verstandiger om vissen NIET via het Debug-menu te kopen.
Als je de vis die je gevangen had niet hebt bewaard voordat je collectie werd gereset, is helaas de enige veilige manier om die collectie te herstellen door ze allemaal weer op de normale manier te vangen.

Zoals hierboven aangegeven, raad ik je echt aan om tenminste één exemplaar van elk verzamelobject ergens op je kavel te bewaren.
Op die manier heb je al je verzamelde objecten bij de hand om in de inventaris van je Sim te slepen en je collectie(s), indien nodig, te herstellen zonder ze allemaal te hoeven onthouden of via cheats opnieuw te verzamelen.
 
De objecten weergegeven in het scherm van de huishoudcollecties kunnen niet uit het scherm naar de inventaris van je Sim worden gesleept. Je kunt wel (nadat je de collectie(s) hebt hersteld) vanuit de inventaris de objecten weer terug slepen naar een plek op de kavel.


Bron: Sims Community