Sims 4 Magische Keukenkastjes


Er is iets 'magisch' met de keukenkastjes in de Sims 4 omdat deze, door een simpele wijziging in de instelling, er ineens heel anders uit kunnen zien en veel meer opties bieden.

Als je in bouwen naar de keukenkastjes gaat, zie je een aantal rechte onder- en bovenkastjes die je kunt gebruiken. 
De standaardinstelling van Automatisch aanrecht (links onderin je scherm) staat op Aan
Je ziet onderkastjes met een normaal aanrechtblad of met een iets uitstekend aanrechtblad waar je een barkruk onder kunt plaatsen.

Je kunt hiermee een rechte keuken bouwen, door de kastjes gewoon tegen een muur te plaatsen, maar met een paar handigheidjes kun je er bijvoorbeeld ook een hoekkeuken van maken (of elke andere gewenste vorm). Dit geeft vaak een wat speelser effect dan alleen een rechte aanrecht tegen een muur.
Probeer het zelf maar eens en ontdek hoe je hiermee elke keuken of kamer een andere ‘look’ kunt geven.


Automatisch aanrecht op Aan

Hieronder zie je rechts de keuze die je hebt in onder- en bovenkastjes als het Automatisch aanrecht op Aan staat. Beide betreft alleen een recht kastje in een aantal kleuren (kleuropties verschillen per type kastje)..

Je kunt hiermee ook een binnen- of buitenhoekkastje creëren (zie toelichting hieronder), maar meer opties heb je niet.

Zodra je, met Automatisch aanrecht Aan, een onderkastje tegen de muur plaatst, zal het in de hoek geen hoekelement vormen. Zodra je om de hoek ook een onderkastje plaatst, waarbij je de hoek 1 tegel leeglaat, zal het rechte kastje automatisch een hoekkastje vormen. Voor de bovenkastjes werkt het precies hetzelfde.

Hier ontstaat geen hoekelement omdat links nog geen onderkastje staat. Laat 1 vakje in de hoek vrij en plaats links een recht kastje tegen de muur.

Het binnenhoekkastje wordt dan automatisch gevormd door een recht onderkastje in de hoek te schuiven. Het sluit dan automatisch aan op het  links- en rechts geplaatste kastje. Dit werkt ook voor een buitenhoekkastje.


Automatisch aanrecht op UIT

Zodra je klikt op het kleurenschema van het rechte onderkastje zie je, naast het kleurenschema, een tandwieltje staan. Klik er op (of klik op het woordje 'Aan' bij Automatisch aanrecht) waardoor er een schermpje opent met meerdere soorten kastjes om uit te kiezen. 'Automatisch Aanrecht' wijzigt van ‘Aan’ in ‘Uit’.

Als je met je muis over de verschillende voorbeelden gaat zie je niet alleen het rechte kastje, maar ook een linker- en rechterstuk en een binnen- en buitenhoek.

Als je dit ook doet met het keukeneiland (kastje met het overstekende blad) dan zie je naast de standaardkastjes, nog 2 opties namelijk een kwart rond keukeneiland. Hiermee kun je allerlei soorten keukeneilanden maken door combinaties te maken met een recht kastje of met bijvoorbeeld een fornuis ertussen.

Bij de bovenkastjes werkt het net zo. Hier heb je meestal (afhankelijk van het type keuken) nog meer keuzes zoals een half kastje, een lange servieskast, een linker- en rechterstuk en ook soms open kastjes met spulletjes erin.


Opties met Automatisch aanrecht AAN of UIT

Op het linker plaatje zie je de maximale opties (van dit type keukenkastje) die je hebt als Automatisch aanrecht op AAN staat.

Op het rechterplaatje zie je alle opties (inclusief de opties van het keukeneiland) als Automatisch aanrecht op UIT staat.

Is het niet magisch!

Automatisch aanrecht AAN

Automatisch aanrecht UIT

Er zijn ook verschillende afzuigkappen in Kopen te vinden en een aantal zijn er zelfs in 3 hoogtes. Je kunt dan de muren verhogen waardoor de bovenkastjes wat hoger kunnen hangen en je een bijpassende afzuigkap kunt plaatsen.
Het halfhoge bovenkastje past in de meeste gevallen over een afzuigkap (zoals over de Nobele Afzuigkap en de Moderne Afzuigkap voor aan de Muur uit de Basisgame) waardoor  het net lijkt of het een onderbouw afzuigkap is.
Al deze dingen zorgen voor een verschillend effect op het uiterlijk van je keuken. 

Zodra je tevreden bent met de indeling van je keuken kun je het verder afmaken met een bijpassende vloer en behang en met leuke voorwerpen, barkrukken, vloerkleedjes, verlichting e.d. Op deze manier creëer je een keuken in elke stijl, passend bij de rest van je huis.


Voorbeelden

Je kunt de keukenkastjes niet alleen gebruiken om een riante of juist simpele keuken in te richten, maar ze zijn ook prima te combineren met 'gewone' meubelstukken om bijvoorbeeld een werkplek met kasten of een wandmeubel rond de TV of een bed te bouwen. De mogelijkheden zijn legio!

Hieronder een paar voorbeelden.