Sims 4 Openslaande deuren en ramen


Om je huis een ’s zomers aanzien te geven, staat het leuk om openslaande deuren en/of ramen te bouwen. In een paar simpele stappen heb je dit zo voor elkaar. Het ziet er heel natuurlijk en gezellig uit.

Je kunt dit het beste doen vóórdat je de ruimte, waar de deuren en/of ramen komen, helemaal af hebt. Je moet namelijk wat stukjes muur (en soms wat voorwerpen) verwijderen om ze te kunnen plaatsen en het is lastig als je dan daarna alles weer moet aanpassen/terugzetten.
Het kan natuurlijk altijd, maar het kost dan wat meer tijd en moeite.


Openslaande deuren

Activeer eerst de cheat bb.moveobjects

Bouw een huis en bepaal waar je de openslaande deuren wilt plaatsen. Plaats daar de ‘Brede doorgang’ te vinden in ‘muren en deuren’.

Trek 2 schuine hulpmuurtjes (op enige afstand van het huis) en plaats hierop een deur (deurknop naar buiten wijzend) 

Haal met de hamer alle muren naast de ‘Brede doorgang’ voorzichtig weg. (Als je al versieringen/planten hebt aangebracht kan het zijn dat je deze ook even moet verwijderen).

Haal ook 1 stukje muur weg aan beide zijkanten om te voorkomen dat de deuren vast 'klippen' aan dat stukje muur

Hou de ALT knop ingedrukt, klik op de 1e deuren plaats de deur tegen de post van de  ‘brede doorgang’. Herhaal dit voor de 2e deur. Haal daarna met de hamer de schuine hulpmuurtjes weg.

Trek dan met het muurgereedschap nieuwe muren op elke plek waar je ze hebt weggehaald en zet daarna de cheat weer uit met bb.moveobjects off

Klaar! Het ziet het er nu zo uit. Je kunt nu ramen plaatsen en het huis verder afwerken. Als je wilt kun je nu ook de muren in hoogte aanpassen. De deuren zullen gewoon op hun plaats blijven.

TIP: Als je je huis in z’n geheel op de kavel verplaatst, zal alles netjes meekomen behalve de schuine deuren. Zorg dus dat je huis op de goede plek op de kavel staat voordat je de openslaande deuren plaatst.


Openslaande ramen

Het bouwen van openslaande ramen gaat bijna op dezelfde manier als openslaande deuren maar vereist op sommige punten een iets andere aanpak.
Activeer eerst de cheat: bb.moveobjects

Plaats, als herkenningspunt, 2 gladde (geen ronde) zuilen tegen de muur op de plek waar je de ramen wilt gaan aanbrengen.

Breng over de voorste muur een strakke borstwering aan (het mooiste staat de borstwering van Jaargetijden of Honden en Katten)

Tik met de hamer voorzichtig 1 vakje van beide zijmuren weg

Plaats 2 schuine hulpmuurtjes (net als bij de openslaande deuren) en plaats daarop de ramen die je wilt gaan gebruiken. 

Druk de ALT knop in, pak dan het 1e raam en plaats dat tegen de zuil. Laat dan de ALT knop los maar het raam nog niet. Schuif het nu met het cijfer 9 omhoog tot aan de borstwering en plaats het dan met een klik; doe hetzelfde met het andere raam

Verwijder de hulpmuurtjes met de hamer en trek links en rechts opnieuw een muur zodat de ruimte links en rechts weer gesloten wordt (voorkant tussen zuilen open laten). Zet daarna de cheat weer uit met bb.moveobjects off

Haal dan de Zuilen weg door ze een voor een aan te klikken en op Delete te klikken.

Kies een halve muur met de juiste hoogte (tot de onderkant van de ramen) en vul de open ruimte op (zelf trekken, NIET automatisch plaatsen).

Breng op de halve muur een Halve Muur Rand aan (zoveel mogelijk) in de kleur van de Borstwering. Breng een muurpatroon (behang) aan en klaar zijn je openslaande ramen.