Sims 4 Peuter Review

Peuter Accessoires is het 12e accessoirespakket van de Sims 4 is op 24 augustus 2017 wereldwijd uitgebracht.

 

BELANGRIJKSTE ONDERDELEN
 
Geef kleine Sims snoezige kleding. Geef uitdrukking aan het karakter van je peuters met nieuwe kleding en kapsels. Kies uit tal van tops, broeken, rokken en schoenen die hun unieke stijl onderstrepen. Kies voor vrolijke outfits zoals T-shirts met vlindervleugels, hoodies met dierenprint en zelfs regenboogschoentjes.
 
Stort je op het speelplezier. Peuters kunnen hun energie kwijt terwijl ze zich uitleven op tal van speelplaatsvoorwerpen. Kleine Sims kunnen met een vriendje of vriendinnetje in de ballenbak spelen, van de glijbaan roetsjen of door kleurige tunnels kruipen. Met een klein beetje fantasie kunnen peuters doen alsof ze een piraat of een ruimte verkennende astronaut zijn!
 
Organiseer speelafspraakjes. Bouw de perfecte speelplaats in een plaatselijk park of plaatselijke tuin en nodig de buren uit om te komen spelen! Peuters kunnen vrienden maken en zich uitleven terwijl ouders voor het speelgoed zorgen, verhaaltjes vertellen en hun lievelingskostje bereiden.


Creëer een Sim (CAS)

Zoals de naam al zegt is dit pakket voor peuters, dus de kleding, accessoires en kapsels zijn alleen voor hen. Hier was veel behoefte aan na het toevoegen van peuters aan de basisgame en ik vind eigenlijk alles in dit pakket een welkome aanvulling voor het spelen met peuters.
De kleding is in veel zachte én felle kleuren uitgevoerd en combineert, over het algemeen, goed met elkaar. De kapsels zijn echt heel leuk en erg mooi gemaakt. Ondanks het feit dat er voor de meisjes meer kleding en kapsels in het pakket zitten dan voor jongens, zijn een aantal kledingstukken door beiden te dragen. 
Vooral de top voor de meisjes met de vleugeltjes en de top voor de jongens met de cape zien er super schattig uit.
De kapsels van de jongens kunnen eventueel ook door meisjes gedragen worden, hoewel andersom niet echt een optie is.


Gameplay

Zoals al eerder aangegeven is dit pakket gemaakt voor peuters. Alle speeltoestellen zijn voor buiten en kunnen alleen gebruikt worden door peuters, behalve de Boomhut en de Speelgoedkist die ook door kinderen te gebruiken zijn.
De speelgoedkist is er in 8 verschillende kleurcombinaties/uitvoeringen, maar de overige speeltoestellen zijn er maar in 3 kleurcombinaties. Dat is nogal beperkt en het was leuker geweest als er net zoveel kleurcombinaties als bij de speelgoedkist aan waren toegevoegd.
 
Peuterpret Boomhut
​Deze boomhut werkt hetzelfde als het peuter poppenhuis uit de basisgame en kan door peuters én kinderen gebruikt worden. Ze kunnen hiermee dus ook samen spelen. Het ziet er als een soort paddenstoelenboom uit. Peuters verhogen hiermee hun fantasie vaardigheid en kinderen hun creatieve vaardigheid. 

BamCo's Peuter Gerustglijder
De glijbaan is helaas alleen voor peuters terwijl dit ook makkelijk door kinderen gebruikt had kunnen worden. Het heeft wel een schattige animatie waarbij een tiener of (jong)volwassene de peuter helpt met het erop klimmen en daarna snel aan de andere kant weer opvangt. Peuters verhogen hiermee hun bewegingsvaardigheid.

Bam BAM BamCo Peuter Ballenbak
Over de ballenbak is na het uitkomen van dit pakket veel geschreven op de sociale media. De oppervlakte met ballen was plat aan de bovenkant en er verschenen alleen een tiental losse ballen zodra een peuter erin sprong of dook en weer bovenkwam. De platte ballen zagen er van dichtbij niet zo leuk uit maar dit had te maken met de grafische (on)mogelijkheden van het spel.

Ik vond het eerlijk gezegd niet zo heel erg storend. De peuters zijn gek op de ballenbak en daar gaat het tenslotte om. ​Peuters verhogen hiermee hun bewegingsvaardigheid. 

Met de update van 12.9.2017 is de ballenbak visueel aangepast. Hij is niet meer zo plat aan de bovenkant en het ziet er allemaal wat beter uit! Onderstaande screens zijn van vóór de aanpassing.

BamCo's Kronkeltunnels
De kronkeltunnels zijn een soort gesloten klimrek waar je peuter in kan kruipen en dan op een uitkijkpost weer tevoorschijn komt. Het voorwerp is vrij groot, dus heeft je familie een redelijke tuin nodig om het in te kunnen plaatsen. Peuters verhogen hiermee hun bewegingsvaardigheid. Mijn peuter had er zoveel plezier mee, dat hij spontaan z'n kleren uittrok en in de tunnel verdween!

BamCo's All-inclusive Peuter Apenkooi
Dit speeltoestel is een combinatie van de glijbaan, ballenbak en de kronkeltunnels. Het is echt een groot voorwerp dus het past het beste in een park.
Vanaf niveau 2 van de fantasievaardigheid kunnen peuters (alleen of samen met een tiener of (jong)volwassene) 'doen alsof'. Door te klikken op het stuurwiel aan de zijkant van de apenkooi en deze optie te kiezen, wordt de apenkooi omgetoverd in een piratenschip of ruimtestation. De peuter draait dan aan het stuurwiel en komt in een fantasiewereld terecht die allen hij/zij kan zien. Wil je dit effect ook bekijken, zorg dan dat je de peuter als actieve Sim hebt aangeklikt. Peuters vinden dit prachtig! Ze verhogen hiermee hun bewegings- en fantasievaardigheid.

Naast deze wat grotere speeltoestellen is er ook nog een 'Speeltjes voor Snotneuzen Speelgoedkist' die te gebruiken is door peuters én kinderen en een 'Coole Kids Cooler'. Dit is een koelbox in de vorm van een wagentje waar wel op gezeten kan worden (door alle Sims) maar helaas niet kan worden voortgetrokken door peuters en/of kinderen.


Sociaal Evenement

Peuter-speelafspraakje
Tieners en (jong)volwassenen kunnen voor 100 simoleons een Peuter-speelafspraakje voor hun peuter(s) organiseren.

Om andere peuters te kunnen uitnodigen voor dit afspraakje moet de tiener/(jong)volwassene de andere peuter(s) (en ouders) kennen. Het is dus belangrijk dat de familie waar je mee speelt, andere families met peuters kent omdat je anders dit evenement niet kunt organiseren. Hiervoor zul je de buurt eerst moeten voorzien van meer peuters, want standaard zijn deze niet in de werelden aanwezig.

Ik vind dit wel een beetje jammer, want dat betekent dat je eerst peuters aan je spel moet toevoegen (tenzij je dat natuurlijk al lang hebt gedaan) en met je familie de andere peuters moet leren kennen, voordat je de optie van een speelafspraakje kunt gebruiken.


Bouwen/Kopen

Dit pakket bevat maar 2 voorwerpen in Bouwen: een hekje en een bijpassende poort. Beiden zijn in veel felle kleuren uitgevoerd en geven je tuin of kinderspeelplaats een leuke en vrolijke uitstraling.
De overige, allemaal in felle kleuren uitgevoerde, voorwerpen vind je in Kopen. Natuurlijk een redelijk aantal speeltoestellen (alleen voor buiten) en daarnaast wat aanvullende voorwerpen om je tuin of park in een waar speelparadijs voor peuters en kinderen om te toveren.
​Er zijn o.a. zitkussens (door alle Sims te gebruiken), een regisseursstoel, vloer-/speelkleden voor buiten, een leuk windscherm/afdak, een picknick tafel en een nieuwe fel gekleurde BBQ. 
Het is allemaal mooi afgewerkt en door de felle kleuren ziet het er vrolijk uit en prikkelt het de fantasie van peuters en kinderen.


Ingerichte ruimtes

Er zijn 3 ingerichte ruimtes aan het spel toegevoegd. Het zijn geen kamers maar meer ruimtes om in je tuin of park te plaatsen. Alle drie zijn ze in 3 kleurcombinaties uitgevoerd.


Extra kavel en Sims door Maxis

De kavel en peuter Sims die gebruikt zijn in de officiële aankondigingstrailer van dit pakket, kun je downloaden van de Galerij bij EA ID Maxis.


Mijn mening
Al direct na de toevoeging van peuters aan het basisspel was er grote behoefte aan meer peuter kleding en voorwerpen om buiten mee te spelen en dit accessoires pakket voorziet redelijk in beide behoeftes.
De kleding en kapsels zijn echt schattig en mooi gemaakt en ik vind het niet zo erg dat er voor jongens iets minder keus is dan voor meisjes.
Een aantal kledingstukken is door beiden te dragen en over het algemeen zijn er nou eenmaal wat meer mogelijkheden met kleding en kapsels voor meisjes.
Het buiten speelgoed en de andere voorwerpen zien er kleurrijk en vrolijk uit, hoewel wat meer kleurcombinaties voor sommige speeltoestellen nog leuker was geweest.
De gameplay van de peuter fantasieën over het piratenschip en het ruimtestation is leuk uitgewerkt, vooral omdat je ze alleen kunt zien als peuter.
Met de update van 12.9.2017 is de 'platte' ballenbak visueel aangepast en ziet er een stuk beter uit.
​De peuters spelen er graag in en de animaties zien er leuk uit.
Wel vind ik het jammer dat kinderen niet ook van alle speeltoestellen gebruik kunnen maken, maar alleen van de Boomhut en de Speelgoedkist.
Het peuter-speelafspraakje is een leuk bedacht concept, maar het is een nadeel dat het eerst de nodige voorbereiding vereist als je normaal niet met meerdere families met peuters speelt. Als je hier ook kinderen aan had kunnen toevoegen was het een stuk simpeler geweest om zo'n afspraakje te organiseren.
​Dus als je houdt van spelen met families met peuters is dit accessoires pakket zeker een erg leuke toevoeging aan het spel.

 

Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze review.