Sims 4 Peuters Basisinformatie

Met de update van 12 januari 2017 is de nieuwe levensfase 'Peuter' gratis aan de Basisgame toegevoegd.

Deze Gids bevat dus alleen de basisinformatie over peuters.

Later zijn, door toevoeging van updates en nieuwe pakketten, nog veel meer mogelijkheden, voorwerpen en kleding toegevoegd.

 

Algemeen

Eindelijk zijn ze er: Peuters!

Het heeft na de release van de Sims 4 bijna 2,5 jaar geduurd voordat de levensfase peuter aan het spel werd toegevoegd, maar het was zeker het wachten waard.
Niet alleen zien peuters er ontzettend schattig uit, maar het barst van de acties en interacties die mogelijk zijn tussen Sims van alle leeftijden en peuters, maar ook tussen peuters onderling.
Om jullie een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, vind je onderstaand een overzicht van de kleding (CAS), eigenschappen, behoeften, leukste gameplay en Bouwen/Kopen


Creëer een Sim (CAS)

Natuurlijk zijn er een aantal kledingstukken voor je kleine dondersteentjes aan het spel toegevoegd. De keus is nog niet overweldigend groot, maar dat zal zeker de komende tijd verder worden uitgebreid. Wel heeft alles een flink aantal kleuren of patroontjes. Wat je ze ook aantrekt, het staat allemaal even leuk en schattig en combineert prima met elkaar.
Ook heb je de keus uit 5 verschillende kapsels in alle kleuren + 1 kaal hoofd, 2 hoedjes, 8 tops, 8 onderkanten, 6 accessoires, 3 schoenen en 6 volledige outfits waaronder een alien luier.

Eigenschappen
In CAS kan je je peuter nog geen doel meegeven, daar zijn ze nog te jong voor, maar wel 1 eigenschap. Je hebt de keuze uit 8 opties.
​Naast deze 8 basiseigenschappen zijn er ook nog 2 eigenschappen die je Sim als beloning kan ontvangen zodra hij/zij opgroeit van peuter naar kind. 
Voordeel van (een van) deze bonuseigenschap(pen) is dat ze je opgroeiende Sim positief zullen beïnvloeden doordat ze hun vaardigheden sneller dan normaal zullen opbouwen.


Vaardigheden

Peuters staan aan het begin van het ontdekken van de wereld dus ze zullen nog van alles moeten leren. Er zijn 5 vaardigheden die ze kunnen ontwikkelen en die in hun latere leven van pas zullen komen.
 
Beweging
In het begin waggelt een peuter tijdens het lopen en kan soms maar net het evenwicht bewaren. Het is echt heel schattig om te zien. Maar naarmate ze zich concentreren op rondlopen, spelen met verzorger(s), vormen of stapelen van de ‘kleine onderwijzer bouwblokken’, dansen, trappen beklimmen en ‘blikblok baby’ spelen op hun peutertablet, zal het lopen (en zelfs rennen) steeds sneller en beter gaan.

Communicatie
Niet onbelangrijk, want door het verhogen van deze vaardigheid zal je peuter steeds beter gaan praten en de mogelijkheid ontwikkelen om zelf van alles te vragen en te vertellen in plaats van af te wachten hoe een verzorger reageert op hun onverstaanbare gebrabbel.
Deze vaardigheid wordt gestimuleerd door het praten met andere Sims en speelgoedbeesten, bestuderen van geheugenkaarten (samen met verzorger) of het kijken van kindervideo’s op het kindertablet.

Denken
De denkvaardigheid zorgt voor minder driftbuien en het beter voor zichzelf zorgen zonder hulp van andere Sims. Het vermindert opstandig gedrag en helpt om behoeften te vervullen. Ze ontwikkelen deze vaardigheid door nieuwsgierig te zijn (optie ‘wat is dit?’ te gebruiken op voorwerpen), het spel ‘SimVorm’ te spelen op hun peutertablet, het bestuderen van geheugenkaarten (samen met verzorger) of vormen of stapelen van de ‘kleine onderwijzer bouwblokken’.

Fantasie
De fantasievaardigheid leert peuters lezen en fantastische werelden creëren met hun speelgoed. Dit wordt ontwikkeld door te spelen met het speciale peuter poppenhuis en ander speelgoed, te kijken naar de TV, ‘Met Lama tekenen’ te spelen op het peuter tablet of door peuterboekjes te bekijken (klik op de peuterboekenkast).

Potje
Door je peuter deze vaardigheid bij te brengen zul je steeds minder vaak een luier hoeven te verschonen. Je kunt hierbij helpen door de optie ‘leren om op het potje te gaan’ te gebruiken. In het begin zal je peuter er misschien alleen op gaan zitten (of niet!) en gebeurt er verder niks, maar als je het vaak genoeg stimuleert, zal dit op een gegeven moment worden beloond. In het begin kan het wel even duren voordat je peuter op het potje wil of iets in het potje deponeert, maar wees geduldig, dan komt het vanzelf goed. Zodra ze niveau 2 hebben bereikt, kunnen ze zelf op het potje gaan.


Behoeften

Blaas
Je kunt een luier gebruiken voor een snelle oplossing maar nog beter is om als verzorger hulp te bieden bij op het potje gaan. Vanaf vaardigheidsniveau 2 kunnen ze zelf op het potje gaan. Vergeet niet om het potje te legen! 

Honger

In het begin moet je als verzorger natuurlijk in de gaten houden wanneer je peuter honger of dorst heeft. Als ze niet op tijd te eten krijgen worden ze (heel) boos en kan dat een driftbui veroorzaken.

Zodra ze hun communicatievaardigheid wat verhoogd hebben, kunnen ze ook zelf om eten of drinken vragen en ook om allerlei andere dingen zoals bijvoorbeeld voorlezen, in bad gaan, een lekker toetje of praten over vrachtwagens, prinsessen of speelgoed.

Peuters kunnen op de grond eten, maar in een kinderstoel is het natuurlijk prettiger om een goede maaltijd te eten.
​Let er wel op dat ze graag hun eten op de grond gooien en daarna alsnog honger hebben! Je kunt ze ook een standje geven als ze ondeugend zijn. 

Zodra ze klaar zijn willen ze weer uit hun kinderstoel, dus zorg dat je in de buurt bent om ze eruit te halen.
 
Als je een schaal met meerdere porties eten op het aanrecht of de tafel zet, kan het zijn dat je peuter zelf een portie pakt en dit op de grond of op de bank gaat opeten.

Energie
Je peuter leidt een druk bestaan. Ze moeten alles leren en ontdekken en bruisen van energie als ze ’s morgens opstaan. Maar zodra er een paar uur voorbij zijn hebben ze een klein dutje nodig om de batterij weer op te laden. Ze slapen het liefste in een peuterbed, maar kunnen ook spontaan in de kinderstoel, op de grond of in een stoel in slaap vallen.

Je kunt ze een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan en daarna lekker instoppen en een knuffel geven.

Plezier
Peuters vinden hun plezier in spelen met speelgoed, dansen, TV kijken, (voor)lezen, het peuter tablet gebruiken en natuurlijk iets leren of aandacht krijgen van hun verzorger.
Vooral de optie ‘spelen’ met een verzorger is een geweldig leuke interactie en zorgt ervoor dat de plezierbalk snel volloopt.

Aandacht
Peuters hebben veel aandacht nodig en moeten constant in de gaten worden gehouden.
Dat kan door ze liefde te geven, te troosten als ze verdrietig zijn, voor te lezen, samen te spelen met speelgoed, samen TV te kijken of te dansen, maar ook door met ze te praten. Het praten met een peuter kan door Sims van alle leeftijden worden gedaan, dus ook gebrabbel tussen peuters onderling zal de behoeften balk verhogen.

Hygiëne
(Jong) volwassen Sims kunnen een peuter een schone luier geven of in het bad doen. Vooral een bubbelbad wordt door je peuter erg op prijs gesteld en de gameplay is erg leuk om te zien. Ze zijn daarna weer energiek en lekker fris.


Interacties

Er zijn veel interacties die Sims met een peuter kunnen uitvoeren. Klik met je Sim op een peuter en kijk welke opties er worden geboden. Naarmate je peuter zich meer ontwikkelt, zullen er ook andere opties mogelijk worden. Klik ook eens met je peuter op zichzelf, een Sim of op een voorwerp, dan zie je ook een aantal verschillende opties om uit te voeren.


Eigen wil

Peuters kunnen uit zichzelf ’s nachts hun bed uitkomen en hun verzorger(s) wakker maken. Ze willen dan graag getroost worden omdat ze naar gedroomd hebben of ze hebben honger/dorst of een vieze luier. 


Opgroeien

Om een peuter te laten opgroeien kun je, net als bij alle Sims, een taart bakken en ze (helpen bij) de kaarsjes laten uitblazen. Alle vaardigheden die ze als peuter hebben geleerd, helpt ze in hun volgende levensfase.


Bouwen/Kopen

In Bouwen/Kopen zijn natuurlijk ook een aantal dingen toegevoegd. Je vindt er 7 nieuwe soorten behang, 2 nieuwe vloeren (allemaal in in meerdere kleuren) en 4 deuren speciaal voor peuterkamers.
Verder natuurlijk allerlei voorwerpen om je peuterkamer leuk in te richten.


Ingerichte ruimtes

De update heeft ook 2 ingerichte ruimtes voor peuters aan je bibliotheek toegevoegd.


Veel plezier met de Sims 4 PEUTERS!