Sims 4 Screens maken in je spel

Screens maken is voor veel spelers een vast onderdeel van het spelen met de Sims.
Je kunt bijvoorbeeld gewoon mooie screens in het spel maken van de omgeving of natuur in een wereld, of van een gekke situatie, of voor een dagboek/365 dagen project of omdat je een huis of Sim die je gemaakt hebt wilt laten zien aan anderen.

Hoe maak je screens?

Je maakt screens door op de letter C op je toetsenbord te drukken als je in je spel bent. Je screens worden het beste als je je spel even op pauze zet, dan de mooiste hoek/positie van de camera instelt en dan op de letter C drukt.

Let ook op de juiste belichting binnenshuis of op het moment van de dag/het weer waarop je een screen buiten maakt, want dat kan veel verschil maken.

Om je screens zo mooi mogelijk tot z’n recht te laten komen zijn er een paar handigheidjes die je hiervoor kunt gebruiken.

 


Bouwraster aan-/uitzetten

In Bouwen staat standaard het raster aan. Dit kun je uitzetten door op de letter G op je toetsenbord te drukken. Het raster komt vanzelf weer tevoorschijn als je je spel opslaat, maar je kunt het ook zelf weer aanzetten door opnieuw op de letter G te drukken.

TIP: Als je in Bouwen screens maakt, zorg dan altijd dat het raster uitstaat.

Raster AAN

Raster UIT


Gedachtenwolkjes/Plumbob uitzetten

Standaard hebben je Sims altijd een Plumbob boven hun hoofd om snel te kunnen zien welke Sim actief is op dat moment. Bij sommige (inter-)acties krijgen ze ook een gedachtenwolkje boven hun hoofd. Dat kan leuk zijn, maar voor het maken van een mooie screen is het beter om dit (tijdelijk) uit te schakelen.

Dit doe je als volgt:

- uitzetten: open de cheatbalk (CTRL + Shift + c) en typ: headlineeffects off
- aanzetten: open de cheatbalk en typ: headlineeffects on

TIP: zet de gedachtenwolkjes/Plumbob niet uit als je met een winkel speelt (Aan het Werk vereist). Je kunt dan namelijk niet meer zien wanneer een klant wil afrekenen (winkelwagentje boven z’n hoofd) waardoor ze kwaad weglopen en je Sim inkomsten misloopt.

headlineeffects on

headlineeffects off


Screen maken van (kleine) ruimte met de muren omhoog

Als je het interieur van een ruimte wilt laten zien is het mooier om dat te doen met de muren omhoog. Helaas is de ruimte vaak net te klein om er een mooie screen van de maken waarop het meeste te zien is. Door de Tab toets in combinatie met letters te gebruiken krijg je meer opties. Deze opties zijn zowel in Leven als in Bouwen te gebruiken.

Dit kun je makkelijk oplossen door de volgende stappen te volgen:

  • zet je spel op pauze
  • zet de muren omhoog
  • ga met de camera tot vlakbij de ruimte waar je een screen van wilt maken
  • druk op de tabtoets
  • nu kun je met de pijltjestoetsen op je toetsenbord ‘door’ de muur naar de ruimte gaan
  • je ziet dan nog steeds niet de hele ruimte maar door voorzichtig je muiswieltje kleine stukjes vooruit of achteruit te draaien, krijg je meer of minder van die ruimte te zien
  • gebruik ook de letter Q om de camera iets omlaag te bewegen of de letter E om weer wat omhoog te gaan
  • zodra je tevreden bent druk je op de letter c

Het kan zijn dat door gebruik van het muiswieltje het beeld een beetje vervormd (het wordt een soort groothoeklens beeld). Zoom dan iets minder ver uit en door met je muis het beeld iets omhoog of omlaag te bewegen of door het met het muiswieltje iets fijner af te stellen, kun je dit effect zo klein mogelijk houden.

Zonder Tab

met Tab, muiswieltje, letters Q/E

Zonder Tab

met Tab, muiswieltje, letters Q/E


2 verdiepingen zien op je screen

Als je een screen van een ruimte met een vide of een mooie hal met een trap naar boven wilt maken, is het mooier om (een stukje van) de bovenverdieping te zien i.p.v. een stuk lucht of een zwart vlak.

Dit doe je als volgt:
- zet je spel op pauze
- zet de muren omhoog
- ga naar de verdieping/ruimte waar de vide is of de trap eindigt (dus meestal de 1e verdieping)
- druk op de tabtoets
- druk op de letter Q
Hiermee stuur je de camera langzaam naar beneden tot je op de goede hoogte van het begin van de trap staat. Je ziet nu de hele trap (of vide), inclusief een gedeelte van de verdieping erboven met een plafond er in i.p.v. de lucht of een zwart vlak.
Als je iets teveel omlaag bent gegaan met de letter Q, gebruik dan de letter E om weer iets omhoog te gaan. Zodra je tevreden bent met de compositie druk je op c.

zonder tab

met Tab en letters Q/E

zonder Tab

met Tab en letters Q/E


Samenvatting
- tabtoets = vrije camerabeweging
- Q = camera naar beneden
- E = camera omhoog

- muiswieltje = in- of uitzoomen

Onderstaande acties kunnen met een letter maar ook met de pijltjestoetsen op je toetsenbord
- A = beeld naar links
- D = beeld naar rechts
- W = beeld naar voren
- S = beeld naar achteren

Je vindt je gemaakte screens terug in je map: documenten/Electronic Arts/de Sims 4/screenshots

Zorg dat deze map niet te vol komt te staan want dit vertraagt het laden van je spel. Schoon hem dus af en toe op door de screens naar een andere plek op je PC te verplaatsen of weg te gooien.