Sims 4 Systeemvereisten

voor PC en Mac


Je kunt de systeemspecificaties van je computer bekijken door met je rechter muisknop te klikken op Deze PC en Eigenschappen te kiezen.

Zo open je een venster met daarin informatie over het besturingssysteem, processor en geheugen (RAM).

Denk eraan dat zo lang jouw computer voldoet aan de minimale vereisten, je De Sims 4 via de meest bescheiden instellingen kunt spelen, maar dat de aanbevolen specificaties je meer speelgenot zullen geven.

Je kunt de vrije ruimte op jouw harde schijf controleren door met je linker muisknop dubbel te klikken op Deze PC.

De lokale schijf (C:) geeft aan hoeveel ruimte er nog beschikbaar is.


EA Help heeft een officiële pagina ingericht waar je alle informatie kunt vinden over de systeemvereisten voor PC en Mac. Deze pagina wordt door EA up-to-date gehouden met de laatste stand van zaken, dus check daar de minimale én aanbevolen eisen om de Sims te kunnen spelen.

LET OP: Hoewel EA op die officiële pagina ook een link opgeeft naar de Can you RUN it - tool voor de Sims 4, geven zij ook aan dat EA geen eigenaar is van de System Requirements Lab's Can You RUN It-pagina en ook geen wijzigingen aan deze pagina of het systeem kan aanbrengen. Enig gebruik van de Can you RUN it site en tools is dus volledig voor eigen risico.

Mijn ervaring uit het verleden is dat deze site per pakket bekijkt wat de mogelijkheden zijn maar GEEN goede informatie geeft als je meerdere pakketten hebt geïnstalleerd.


Laptop modus

De Sims 4 wordt automatisch ingesteld op de meest ideale weergavekwaliteit voor jouw PC/Mac. Sommige spelers hebben oudere computers of spelen liever op een laptop, die grafische hardware van een mindere kwaliteit hebben. De laptopmodus plaatst de game in een verminderde weergavemodus die is ontworpen zodat de game efficiënter kan draaien met een betere framerate en langer gebruik van de accu.

Zo zet je de laptopmodus aan/uit:

  1. Klik in-game op de drie puntjes rechts bovenin
  2. Klik op Spelopties
  3. Ga naar de tab Beeld
  4. Plaats een vinkje of haal het vinkje weg bij Laptopmodus