Sims 4 Uitgebreid Breien Gids

Uitgebreid Breien is het 17e Accessoires pakket van de Sims 4 en is op 28 juli 2020  wereldwijd uitgebracht.

Brei naar hartenlust met wol als je muze! Pak je wol en breinaalden er maar bij want in het De Sims™ 4 Uitgebreid Breien Accessoirespakket kunnen Sims hun eigen kleding, speelgoed en woondecoraties breien! Zowel jonge als oudere Sims kunnen plaatsnemen in hun nieuwe schommelstoel en beginnen te creëren. Je kunt de gebreide creaties zelf dragen of verkopen op het nieuwe online shopping platform Fopsy. 

BELANGRIJKTE KENMERKEN

Doe lekker creatief. Met een breimandje kan iedereen, zowel kinderen als ouderen, hun favoriete nieuwe hobby oppikken. Brei kleding voor de hele familie of kleed je huis aan met gebreide hangende plantenpotten, kleden en zelfs speelgoed voor kinderen! Zodra je jouw vaardigheden hebt verbeterd, kun je jouw breikennis aan andere Sims doorgeven.

Schommelen maar.Plof neer in een van de vier nieuwe schommelstoelen om te relaxen, breien, een dutje te doen of een boek te lezen. Oudere Sims kunnen ook mijmeren. Ga in puur comfort terug in de tijd, ongeacht wat je je nu precies kunt herinneren.

Shop online met Fopsy. Hoe meer je breit, hoe meer je kunt verdienen op Fopsy: de nieuwe online knutselmarktplaats. Plaats of koop alles van sokken en sweaters tot schilderijen en houtsnijwerken. Voor een klein bedrag kun je de perfecte koper vinden om de meeste winst te maken en het dan via je brievenbus versturen. Voilà! Extra cash en meer ruimte voor nieuwe projecten!


Onderwerpen

klik op de link om naar het onderwerp te gaan

Creëer een Sim (CAS)
- Doel en beloningseigenschap
- Kleding, Accessoires en te ontgrendelen kleding

Speltoevoegingen
Baby onesies
- Muziekstations
- Luchtgitaar spelen en Woest dansen
- Clubactiviteiten

Breien
- Breimandjes
- Vaardigheid Breien
- Breien, breien en nog eens breien!
- De Verboden Trui (de Truivloek)
- Katten en bolletjes wol

Fopsy Online marktplaats
- Kopen
- Verkopen

Bouwen/kopen
- Totaaloverzicht
- De Schommelstoel (mijmeren)

Ingerichte ruimte
- Omachique

- Cheats per pakket

- Cheats Algemeen


Creëer een Sim (CAS)

Doel en Beloningseigenschap

Uitgebreid Breien voegt 1 nieuw doel met 4 niveaus toe aan het spel, inclusief een (belangrijke) beloningseigenschap bij het voltooien van dit doel.

Als extra beloning voor het behalen van het doel Breikoningin/Breikoning ontgrendel je ook het onderstaande Yarny met boomstronk beeldje. Yarny is de hoofdfiguur uit de EA game Unravel en hij verschijnt om de paar uur op verschillende plaatsen op de kavel om daarna weer te verdwijnen.

Kleding, Accessoires en te ontgrendelen kleding

Onderstaande kleding en kapsels vind je in CAS als je met dit pakket begint te spelen., maar ......... een aantal hiervan zitten nog 'op slot' en kun je allen ontgrendelen door in de breivaardigheid een niveau omhoog te gaan of door het krijgen van de beloningseigenschap Heilige Breikennis bij voltooien van het doel Breikoningin/Breikoning

Om alle kleurvarianten te ontgrendelen zal je Sim ze eerst allemaal moeten breien.
Zodra een kledingstuk is gebreid, klik je erop in de inventaris van je Sim en selecteer je de optie 'Toevoegen aan kledingkast'. Hierdoor wordt de kleur in CAS voor het hele huishouden ontgrendeld.
(zie de Sims 4 Cheats Algemeen pagina als je alles in 1 x wilt ontgrendelen).

Beschikbaar:
Vrouwen (tiener t/m oudere): 5 kapsels, 2 tops, 2 onderkant, 1 paar schoenen
Mannen (tiener t/m oudere): 3 kapsels, 2 tops, 1 onderkant
Kind meisje: 2 kapsels, 1 volledig lichaam, 1 paar schoenen
Kind jongen: 2 kapsels
Peuter meisje: 1 volledig lichaam
Peuter jongen: niets

Nog te ontgrendelen:
Vrouwen (tiener t/m oudere): 1 hoofddeksel, 3 tops, 1 volledig lichaam, 3 accessoires (sokken)
Mannen (tiener t/m oudere): 1 hoofddeksel, 3 tops,  3 accessoires (sokken)
Kind meisje: 1 hoofddeksel, 1 top, 3 accessoires (sokken)
Kind jongen: 1 hoofddeksel, 1 top, 3 accessoires (sokken)
Peuter meisje: 1 hoofddeksel, 1 volledig lichaam
Peuter jongen: 1 hoofddeksel, 1 volledig lichaam


Speltoevoegingen

Baby onesies

Zodra niveau 8 van de breivaardigheid is bereikt, kan je Sim 17 verschillende onesies voor een baby of peuter breien.
Omdat onesies voor baby's niet is CES te vinden zijn, maar in de inventaris van je Sim, heb ik dit onderwerp hier geplaatst en niet bij Creëer een Sim. 
TIP: De gebreide onesies voor peuters vind je natuurlijk wel in CAS.

Brei 1 of meerdere baby onesies (moeten in de inventaris van je Sim blijven, klik op het wiegje en kies de optie Baby onesie aantrekken.
Als je Sim meerdere onesies in de inventaris heeft, krijg je een pop-up scherm waar je de gewenste onesie kunt aanklikken.
Je Sim zal daarna de baby de gekozen onesie aantrekken. Je kunt de optie Onesie verwijderen gebruiken om terug te gaan naar de default onesie.


Muziekstations

Uitgebreid Breien voegt 2 nieuwe muziekstations toe aan het spel: Metal en Focus. Je kunt naar deze muziek luisteren via stereo's of muurspeakers.
​Omdat METAL muziek nou eenmaal staat voor vrij harde muziek zijn de teksten, als je op een stereo klikt, geschreven in HOOFDLETTERS.
Als je Sim tijdens het breien luistert naar het Focus station, zal hij/zij geïnspireerd worden en betere breisels maken.


Luchtgitaar spelen en woest dansen

Het nieuwe Metal muziekstation biedt 2 nieuwe opties. Klik op een stereo en kies:
- LUCHTGITAAR OP METAL SPELEN
- WOEST DANSEN


Clubactiviteiten

Als je in het bezit bent van de Sims 4 uitbreiding 'Beleef het Samen' kun je gebruik maken van het clubsysteem. Er zijn met Uitgebreid Breien een tweetal nieuwe clubopties toegevoegd.

Uitgebreid breien biedt voor clubs nog een extra Breiboost dat je als clubvoordeel kunt kopen voor 400 punten.

Deze boost zal de snelheid waarmee je Sim de breivaardigheid ontwikkelt tijdens een clubbijeenkomst verhogen.

 

Bij Vereisten > Vaardigheidsniveau 2+:

 • Breien


Bij Clubactiviteiten > Kunst en Muziek:

 • ​Breien

Breien

Breimandjes

Er zijn 2 breimandjes te koop in kopen:

 • Beginnersbreimandje voor $55
 • Supervoorraadbreimandje voor $75

Het maakt niet uit of je met het ene of het andere breimandje begint. Het belangrijkst is dat je het in de inventaris van je Sim plaatst om te kunnen gaan breien.
Eenmaal in de inventaris van je Sim, wordt het automatisch door het spel als favoriet aangemerkt. Als je dit niet wilt, kun je het zelf weer uitzetten door erop te klikken en te kiezen voor Uit favorieten verwijderen.


Vaardigheid Breien

De Sims 4 Uitgebreid Breien draait natuurlijk helemaal om de nieuwe vaardigheid Breien. Deze vaardigheid heeft 10 niveau's.
Je Sim kan breien leren door er boeken over te lezen, een breimandje te kopen en beginnen te breien of les te krijgen in breien van een andere Sim.

Maak het je makkelijk en zet wat muziek op want het is tijd om te breien! Gebruik je talenten om je familie aan te kleden, je huis te decoreren of om een extra zakcentje te verdienen.
Alles mag en alles kan!

Breien is voornamelijk aan het breimandje gekoppeld.
​Sims moeten een breimandje in hun inventaris hebben om te kunnen breien. Het verbeteren van deze vaardigheid ontgrendelt nieuwe breipatronen, zowel voor kleding als voor voorwerpen.

Niveau 1:

 • Dankzij de nieuwe breivaardigheid van je Sim kan deze nu prachtige gebreide kunstwerken maken. Hoe hoger het vaardigheidsniveau, hoe meer breiwerk je Sim kan breien. Je Sim start met mutsen breien.

Niveau 2:

 • Je Sim kan nu sokken breien. Een sok is iets dat je aan je voet draagt, met of zonder schoen. Zo fijn!

Niveau 3:

 • Je Sim kan nu meubilair breien. Brievenbussen met jasjes en plantenhouders voor iedereen, hoera!

Niveau 4:

 • Je Sim kan nu vloerkleden breien. Vloerkleden zijn grote platte dingen die op een vloer liggen! Maar dat wist je waarschijnlijk al....

Niveau 5:

 • Je Sim is aardig zeker over zijn/haar vaardigheden en kan nu het ultieme cadeau breien: truien! Leren breien is nu ook beschikbaar, zodat je Sim zijn/haar kennis met andere Sims kan delen.

Niveau 6:

 • Je Sim kan nu poefen breien. Wat een poef is? Brei er een om daarachter te komen.

Niveau 7:

 • Je Sim kan nu decoraties breien. Cactussen en schildpadden en octopussen... de mogelijkheden zijn eindeloos!

Niveau 8:

 • Je Sim kan nu onesies voor peuters en baby's breien. Het is heel belangrijk om kleintjes warm te houden.

Niveau 9:

 • Je Sim kan nu trui-sjaal-combinaties breien, of zoals wij ze noemen, tsjaals!

Niveau 10:

 • Je Sim heeft breien onder de knie en voelt zich één met wol en garen. Hij/zij kan nu kinderspeelgoed breien en andere Sims leren breien om hun vaardigheden sneller te helpen ontwikkelen.

Van niveau 5 t/m 9 kan je Sim zijn/haar kennis over breien delen met een andere Sim met de optie Leren Breien. De target Sim hoeft hiervoor geen breimandje in de inventaris te hebben. Zodra niveau 10 is bereikt is alleen de optie Heilige Breikennis toekennen nog beschikbaar (waardoor de target Sim veel sneller leert breien).


Breien, breien en nog eens breien!
​Je hebt een breimandje in de inventaris van je Sim gestopt en bent nu klaar om te beginnen met het breien van fantastische dingen.
​Klik op een leunstoel, bank, rand van het bed of op het breimandje in de inventaris van je Sim en kies breien om een project te starten! 
Sims kunnen helaas niet in een stoel breien die op een ander object aansluit (zoals bijvoorbeeld een stoel aan de eettafel) maar wel, uit zichzelf, op een heleboel andere plaatsen...

Breien start met het breien van een kledingstuk en zodra dit is voltooid vind je het terugin de inventaris van je Sim. Als je erop klikt krijg je de volgende opties:

 • Aan favorieten toevoegen
 • Aan kledingkast toevoegen
 • Breiproject uithalen
 • Geven....
 • Op Fopsy plaatsen ($10)
 • ..... aan goed doel schenken

Je Sim krijgt de gemoedstoestand 'Beste Breisels' Blij +1 voor 2 uur bij het voltooien van een breisel.

Zodra je Sim meerdere breisels heeft gefabriceerd kun je deze makkelijk terugvinden in de inventaris. Open de inventaris en kies aan de linkerkant het label Sim gemaakt. Je ziet dan alle voorwerpen die je Sim zelf vervaardigd heeft.
​Wil je alleen de breisels zien, zet dan alleen een vinkje bij Gebreide knutselwerken.
Voorwerpen voor kleintjes kun je ook terugvinden bij het inventarislabel Wonen & Vaardigheid.


Aan kledingkast toevoegen
​Zodra je Sim een kledingstuk heeft voltooid kun je het 
aan de kledingkast toevoegen en komt het voor het hele gezin in CAS beschikbaar in de kleur waarin het is gebreid. ​Wil je ook de andere kleuren in CAS kunnen gebruiken, dan zal je Sim deze eerst allemaal moeten breien en toevoegen aan de kledingkast.

Je kunt alle patronen ook ontgrendelen door niveau 10 van de Breivaardigheid te bereiken samen met de 
beloningseigenschap Heilige Breikennis (voltooien doel Breikoningin/Breikoning), de kledingstukken (in elke kleur) te kopen op Fopsy en dan aan de kledingkast toe te voegen.


Breiproject uithalen of hervatten
Zolang een gebreid kledingstuk niet aan de kledingkast is toegevoegd. kun je dit ook weer uithalen en gewoon opnieuw beginnen.
Je kunt dit doen via de optie Breien en te kiezen voor de optie Breiproject uithalen.

Als je een kledingstuk of voorwerp op Fopsy hebt geplaatst kun je het nog steeds uithalen door op het gebreide kledingstuk of voorwerp in de inventaris te klikken. Het breisel wordt dan uitgehaald en vernietigt en je Sim ontvangt een kleine hoeveelheid Simdollars retour.

Je kunt een Sim aan meerdere projecten tegelijk bezig laten zijn en soms beginnen ze ook uit zichzelf een nieuw breiproject waardoor je de keuze Breiproject hervatten krijgt zodra je op Breien klikt. Je krijgt dan opties te zien van alle lopende projecten. Klik op degene waar je Sim mee verder moet gaan en breien maar.....!


Breisels geven...
Je kunt al je breisels (of andere zelfgemaakte voorwerpen, behalve voedsel) ook Geven... aan een andere Sim. 
Zorg dat het breisel of voorwerp in de inventaris van je Sim zit, klik erop en kies Geven...
Je krijgt dan een pop-up scherm met alle Sims aan wie je het breisel (of andere zelf gemaakte kunstwerk) kunt geven.
De gever krijgt de gemoedstoestand Dat heb ik gemaakt! geïnspireerd +1.


Breisels kunnen 3 kwaliteiten hebben:

 • Matig
 • Normaal
 • Uitstekend

(Er is ook nog een zogenaamd Easter Egg (verborgen voorwerp) in het spel, waarbij je Sim een zeer ondermaats vloerkleed kan breien!)
Matig gebreide kleding jeukt en Sims zullen door het dragen ervan de gemoedstoestand 'Jeukerige breisels' Ongemakkelijk +1 krijgen. Zodra ze het kledingstuk weer uittrekken is de jeuk verdwenen.
Hoe hoger het niveau Breivaardigheid, hoe beter de breisels en hoe meer het zal opbrengen op Fopsy de Online Marktplaats.


Een andere Sim leren breien
Van niveau 5 t/m 9 van de Vaardigheid Breien kan je Sim zijn/haar kennis over breien delen met andere Sims met de optie Leren Breien. De target Sim hoeft hiervoor geen breimandje in de inventaris te hebben.
​Zodra niveau 10 is bereikt is alleen de optie Heilige Breikennis toekennen nog beschikbaar (waardoor de target Sim veel sneller leert breien).


De Verboden Trui (de Truivloek)

Onder volleerde breiers gaat een gerucht over een zogenaamde Truivloek. Deze houdt in dat wanneer je een met de hand gebreide trui aan je partner of geliefde geeft, dit zal leiden tot een breuk.

Bij het behalen van het doel Breikoningin/Breikoning met de beloningseigenschap Heilige Breikennis ontgrendel je de mogelijkheid om De Verboden Trui te breien. 
Deze trui kan ervoor zorgen dat de Truivloek toeslaat zodra je Sim deze cadeau geeft aan een partner of geliefde. De gever kan dan met de Truivloek belast worden.
Een Sim met de eigenschap Heilige Breikennis is zelf immuun voor de Truivloek, maar als de trui wordt doorgegeven kan de vloek wel toeslaan.

Sims met de Truivloek krijgen 7 Simdagen te maken met romantische problemen. Elke romantische interactie die ze in die 7 Simdagen ondernemen zal worden afgewezen en ze zien zowel de romantiek als de relatie verslechteren tot en met een scheiding aan toe!
Je vervloekte Sim zal OF de 7 Simdagen volledig moeten doorstaan (door geen enkele romantische interactie te ondernemen) OF een Sim vinden die de eigenschap Heilige Breikennis heeft (door behalen van het doel Breikoningin/Breikoning). Deze Sim kan de Truivloek bij de getroffen Sim weer verwijderen.
De Verboden Trui jeukt altijd maar de jeuk verdwijnt zodra je Sim de trui uittrekt.


Katten en bolletjes wol

Voor spelers die ook in bezit zijn van het Uitbreidingspakket Honden en Katten is het erg leuk om een breimandje op de grond te zetten en een kat in het huishouden te hebben. Katten halen bolletjes wol uit het breimandje en spelen ermee totdat het een uitgeplozen hoopje is. Je kunt dit dan opruimen, want de kat zal zelf een nieuw bolletje pakken. De animaties zijn erg schattig om te zien en vooral katten met de eigenschap speels beleven er veel plezier mee.


Fopsy Online Marktplaats

 

Fopsy is een Online Marktplaats die alleen te gebruiken is als je het Sims 4 pakket Uitgebreid Breien hebt geïnstalleerd.
Je Sim kan via Fopsy niet alleen allerlei dingen kopen, maar ook eigengemaakte kunstwerken verkopen en op die manier een aardig centje verdienen.

Kopen

​Klik op de computer en kies: Bestellen.... > Door Fopsy bladeren

Op de telefoon kun je deze actie vinden bij Huishouden.

Een pop-up scherm opent met alles wat er op dat moment te koop is op Fopsy.
​Rechts bovenin zie hoelang deze voorwerpen nog te koop zijn.
De inhoud van de online winkel wordt ieder uur ververst. ​

Spulletjes die je gekocht hebt op Fopsy kun je Geven.... aan een andere Sim (via een pop-up scherm) door op het gekochte voorwerp in de inventaris te klikken.
De optie Cadeau geven.... (door klikken op andere Sim) die al langer in het spel zit bij vriendelijke interacties,  geeft ook deze mogelijkheid, maar geeft dan een pop-up scherm van de volledige inventaris van je Sim.

Je kunt op Fopsy gekochte kleding toevoegen aan de kledingkast waardoor je op die manier een kledingstuk in CAS kunt ontgrendelen zonder het eerst door je Sim te laten breien.

Eenmaal gekochte voorwerpen kun je niet opnieuw op Fopsy te koop aanbieden, maar je hebt wel de opties: Aan Favorieten toevoegen, Aan kledingkast toevoegen, Breiproject uithalen, Geven...,  Aan goed doel schenken.

 

Verkopen
Hieronder een aantal voorwerpen die je Sim kan verkopen via Fopsy:

 • Breisels
 • Toverdranken (Magisch Rijk)
 • Kaarsen (Ecologisch Leven)
 • Schilderijen
 • Bloemstukken (Jaargetijden)
 • Geschreven boeken
 • Foto's
 • Houtsnijwerk

Het is niet mogelijk om voorwerpen die gemaakt zijn met de Fabricator (Ecologisch Leven) of voedsel en drankjes die kunnen bederven te verkopen via Fopsy.
Ook voorwerpen die je Sim gekocht heeft op Fopsy, kun je niet opnieuw op Fopsy te koop aanbieden.

 

Op Fopsy plaatsen

Open de inventaris van je Sim en sorteer deze aan de linkerkant op Fopsy. Je krijgt dan 3 opties om aan te vinken:

 • Beschikbaar om te worden geplaatst
 • Geplaatst
 • Verkocht

Zet een vinkje bij Beschikbaar om te worden geplaatsten je hebt een goed overzicht van wat je sim te koop kan aanbieden.
Klik op een kledingstuk of voorwerp en kies: 

 • Op Fopsy plaatsen ($10)

Het kost altijd $10 om een voorwerp te plaatsen. Hoeveel je ervoor terugkrijgt zie je pas als het voorwerp gekocht wordt.

​Het plaatsen doet je Sim daarna via de telefoon. Je hebt hiervoor dus geen computer nodig.
Zodra je 1 of meerdere knutselwerken op Fopsy hebt geplaatst, zie je dat deze roze kleuren in de inventaris. Het is nu wachten op een berichtje dat er iets verkocht is. Je kunt geplaatste voorwerpen ook snel terugvinden door het label Fopsy > Geplaatst te activeren in de inventaris.
Helaas kun je de door je Sim geplaatste voorwerpen niet via de computer op Fopsy bekijken. 

Je kunt een geplaatst product ook weer Van Fopsy verwijderen. Je ziet het daarna weer zonder roze kleur in de inventaris van je Sim. Je krijgt dan geen geld terug.
Als je met je muis over een geplaatst product gaat, zie je allerlei informatie, inclusief tot wanneer het artikel op Fopsy te koop zal staan. Als de tijd verstreken is kun je het, als je dat wilt, opnieuw op Fopsy plaatsen voor $10.

Nu is het wachten op een berichtje dat er belangstelling is voor je aangeboden voorwerpen. Meestal krijg je binnen 1 Simdag een melding dat .... iets wil kopen.
Als je het inderdaad wilt verkopen, open je de inventaris van je Sim waar je ziet dat het artikel nu blauw van kleur is.
Als je er met je muis overheen gaat zie je wat de koper ervoor wil betalen. Als je hiermee akkoord gaat klik je op het voorwerp en kiest Op Fopsy verzenden (+$.....)
Je Sim zal nu naar de brievenbus lopen en het pakje op de post doen. Op dat moment is het verdwenen uit de inventaris van je Sim.
De volgende dag krijg je meestal nog een bericht waarin de klant een beoordeling geeft. Ook als dat niet het geval is, heb je toch je Simdollars ontvangen!


Bouwen/Kopen

Totaaloverzicht
Onderstaand een overzicht van alle bouw-/koopvoorwerpen waar je mee aan de slag kunt zodra je met het pakket begint te spelen.
Maar.... er zijn nog veel meer voorwerpen die je kunt ontgrendelen door ze eerst te breien! Je kunt meubilair en voorwerpen breien vanaf niveau 3 van de vaardigheid breien.
​Zie voor meer informatie het aparte overzicht van de vaardigheid breien.


De Schommelstoel

Uitgebreid breien voegt 4 schommelstoelen toe aan het spel:

 • Leuningloze Schommelstoel van Stikselpret voor $120; in 9 kleuren
 • Extra Comfortabele Leuningloze Schommelstoel van Stikselpret voor $130; in 17 kleurcombinaties
 • Stikselpret Schommelstoel (met leuningen) voor $135; in 9 kleuren
 • Stikselpret Schommelstoel met Comfortabel kussen (met leuningen); in 17 kleurcombinaties

 

Opties als je klikt op de schommelstoel:

 • Zitten
 • Hier zitten en kletsen (als er meer Sims in de buurt zijn)
 • Schommelen
 • Breien (Sim van kind tot oudere moet een breimandje in de inventaris hebben)
 • Breiproject hervatten...  (Sim van kind tot oudere moet al met een breiproject gestart zijn)
 • Huidig breiproject uithalen... (Sim van kind tot oudere moet al met een breiproject gestart zijn)
 • Met schommelstoel spelen (peuters en kinderen; verhoogd plezier)
 • Dutje doen (peuters en ouderen)
 • Mijmeren (ouderen)

Door te breien in een schommelstoel, krijgt je Sim de gemoedstoestand Schommelvast Blij +1.


Mijmeren
Ouderen kunnen mijmeren in een schommelstoel. Je ziet dan hun herinneringen langskomen net zoals bij peuters die bijvoorbeeld met een poppenhuis spelen. 
Het kan goed uitpakken als ze zich goede tijden herinneren (Blij +1), maar het kan ook zijn dat een vervelende herinnering naar boven komt en dat ze de gemoedstoestand Dat ene vreselijke ding herinnerd boos +1 voor 2 uur krijgen.


Ingerichte Ruimte

Uitgebreid Breien voegt 1 nieuwe ingerichte ruimte toe aan het spel: Omachique.


Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze Gids.