Sims Bezorgexpres (SBE)


Wat is de Sims Bezorgexpres (SBE)?

Met de game-update van 30 november 2021 is deze extra functie, om gratis content toe te voegen aan de Sims 4 Basisgame,  uitgebracht.

Voor deze functie is geen uitgebreide software-update nodig. Het is dus een aanvullend, meer spontaner zusje/broertje van de regelmatige game-updates. 
De Sims Bezorgexpres komt meestal onverwacht uit en zal niet (altijd) van te voren worden aangekondigd zoals een normale game-update.

Een Sims Bezorgexpres kan bestaan uit: 

 • Nieuw materiaal voor Bouwen/Kopen of Creëer-een-Sim
 • Nieuwe of aangepaste Scenario's
 • Kleine verholpen problemen die geen uitgebreide game-update nodig hebben 

In de toekomst worden deze opties waarschijnlijk verder uitgebreid.


Hoe kun je deze Sims Bezorgexpres content ontvangen in je spel

 1. Om een Sims Bezorgexpres te ontvangen ga je naar Spelopties > Sims Bezorging. Je hoeft dit alleen de eerste keer te doen, tenzij je iets aan deze instelling wilt wijzigen. 
 2. Kies een instelling bij Controleer op Sims Bezorgexpres-content. Je kunt kiezen uit: Nooit, Alleen bij het opstarten, Elke 30 minuten, Elk uur. TIP: mijn advies is om dit in te stellen op Alleen bij opstarten. Hierdoor voorkom je dat er een download plaatsvindt terwijl je aan het spelen bent. De content blijft gewoon beschikbaar tot een volgende keer opstarten, dus maak je daarover geen zorgen.
 3. Activeer ook het vinkje bij Automatisch Downloaden. 
 4. Als je de spelopties voor de Sims Bezorgexpres hebt ingesteld op Alleen bij opstarten zal de game iedere keer bij opstarten controleren of er nieuwe content beschikbaar is. 
 5. Als dat het geval is, krijg je rechts in je scherm een melding (groene plaatje met het vrieskonijn) dat de content wordt gedownload. Je kan even naar spelopties gaan, maar feitelijk hoef je nu even niets te doen. 
 6. Zodra de download klaar is verschijnt de witte pop-up Nieuwe Sims Bezorging in het midden van je scherm. Je kunt nu kiezen om gelijk opnieuw op te starten (waardoor de download in je spel komt) of doorgaan naar Spelen (bij de volgende keer opstarten vind je dan vanzelf de content alsnog in je spel) 


Andere belangrijke feiten in een oogopslag: 

 • SBE is beschikbaar voor PC, Mac, PlayStation en Xbox 
 • Content die via SBE wordt geleverd is gratis
 • De content die via SBE wordt uitgebracht, zou geen negatieve invloed moeten hebben op Mods. Je Mods worden dus niet uitgeschakeld als deze content wordt gedownload
 • Wat SBE niet doet:
  • Belangrijke verholpen bugs uitbrengen (die worden nog steeds uitgebracht via game-updates)
  • Werelden uitbrengen 
  • Gameplay of de gebruikersinterface wijzigen
 • PlayStation- en Xbox-spelers moeten hun console-account koppelen aan een EA-account om SBE te kunnen gebruiken
 • Elke Sims Bezorgexpres die eerder wel of niet is gedownload door een speler, wordt opgenomen in een toekomstige game-update (met uitzondering van beperkt materiaal dat kan worden voltooid vóór een patchupdate).