Review Sims 4 Feestbenodigdheden Kit

Gepubliceerd op 21 april 2024 om 13:18

Ik ben meer een bouwer in de Sims 4 dan een speler. Dus toen de Roadmap voor het 1e kwartaal 2024 uitkwam, was ik blij verrast dat er naast de al verwachtte, door de Community gekozen, Kasteel Landgoed Kit nog een 2e bouw Kit zou worden uitgebracht. De Kasteel Landgoed Kit vind ik erg leuk en ik keek dus uit naar de 2e ‘feestelijke’ bouw Kit. 


Bij het zien van de eerste plaatjes van de voorwerpen van de Sims 4 Feestbenodigdheden Kit was ik een beetje teleurgesteld.
Mijn eerste gedachte was dat deze Kit eigenlijk overbodig was omdat we Luxe Feestaccessoires al hebben en andere pakketten ook al een aantal ‘feestbenodigdheden’ bevatten. Een Kit met voorwerpen, specifiek voor een feestje, was niet iets was wat bovenaan m’n wensenlijstje stond.

Maar nu ik de Kit beter heb kunnen bekijken en proberen, blijken een aantal voorwerpen multifunctioneler dan ik dacht en wat dat betreft de €4,99 wel waard. Misschien niet als 1e keus uit alle Kits die al beschikbaar zijn, maar wel als leuke aanvulling.
 
Deze Kit bevat 27 voorwerpen en 1 ingerichte ‘Feestruimte’.
Om een beeld te geven van de mogelijkheden van deze Kit, vind je hieronder een korte beschrijving van alle voorwerpen.

Natuurlijk bevat deze Kit een aantal versieringen die o.a. een feestruimte kunnen opleuken, zoals:

 • ballonnen is 3 uitvoeringen (waarvan 2 met kleine lichtjes erop) en plafond- en/of muurversieringen (waarvoor je wel de muren op de laagste stand moet zetten als je ze op elkaar wilt laten aansluiten).
 • een kleurrijke, maar wel erg drukke en redelijk grote, pixelversiering voor tegen de muur die bijvoorbeeld kan dienen als achtergrond voor het maken van selfies. Maar vanwege het drukke patroon geeft het mij meer een gevoel van badkamertegeltjes dan een feestgevoel. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Alle bovenvermelde versieringen zijn beschikbaar in 12 kleuren.
 • een Neonbord in 8 uitvoeringen. Ze zijn wel redelijk groot van formaat en niet te verkleinen. Je kunt het als feestversiering op de muur plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in een bar of disco, mediaruimte of een tienerkamer gebruiken.
 • een LED-feeststrip en een Glasvezelslinger en dat zijn echt leuke toevoegingen die op meerdere manieren te gebruiken zijn. De feeststrip geeft licht in het donker en is er in 11 kleuren waarvan 6 effen en 5 alsof er een lampje van bovenaf op schijnt. Je kunt de feeststrip gewoon over een muurpatroon aanbrengen, maar helaas is het alleen passend op de laagste muren. Je kunt het niet vergroten voor een hogere muur. De slinger is wel te vergroten of verkleinen en is in Leven in te stellen in een andere lichtkleur. Beide voorwerpen zijn niet alleen in een feestruimte te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in een Lounge, Bar, Disco, tienerkamer of gewoon in je huiskamer.
 • lichtgevende linten in 12 kleurcombinaties die er feestelijk uitzien en een klein beetje licht in het donker geven. De linten zijn niet alleen op een feestje te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in een Lounge/Bar als achtergrond voor een podium of in de zaal van de diploma uitreiking van Middelbare school.
 • confetti in 14 kleurcombinaties w.o. 2 met hartjes. Je kunt deze gekleurde snippertjes voor op de grond prima als clutter gebruiken op elk feestje en ook combineren met de trouwpaden van Mijn Bruiloft. De rood/roze hartjes kun je bijvoorbeeld ook gebruiken voor het inrichten van een romantische slaapkamer.
 • een Welkomstbord in 12 uitvoeringen, waarvan 6 met sterretjes en 6 met verschillende afbeeldingen. Leuk en kleurrijk, maar ik zal het niet zo vaak gebruiken denk ik.
 • een Poster voor aan de muur in 6 verschillende uitvoeringen. Ik vind ze leuk en het is altijd fijn om meer posters of schilderijen tot je beschikking te hebben. Het fleurt een saaie muur wat op en deze posters zijn zeker in meerdere ruimtes te gebruiken dan alleen in een feestruimte.

Om een feestruimte, keuken of bar wat aan te kleden met clutter biedt deze Kit een Snackassortiment en een Beker- en Rietjespunt. Ze dienen alleen als versiering en zijn dus verder niet te gebruiken. Persoonlijk vind ik clutter altijd leuk om toe te voegen aan een ruimte omdat het een gevoel geeft van een ‘bewoonde’ leefomgeving.
 
Er is ook een Snackplateau in de vorm van een soort verhoogde taartschaal. Je kunt hier elke willekeurige taart op plaatsen, alleen een verjaardagstaart met kaarsjes zal niet werken. Je Sim kan de kaarsjes niet uitblazen zolang de taart op het plateau staat. Zet de taart er even naast (in het midden van de tafel), laat je Sim de kaarsjes uitblazen en opgroeien en daarna kan de taart weer terug op het plateau.
Je kunt dit alles neerzetten op de feestelijke eettafel met tafelkleed uit deze Kit en op het plateau kan je ook allerlei andere dingen, zoals bijvoorbeeld een vaas met bloemen neerzetten.

De Kit bevat meerdere soorten verlichting:

 • de vloerlamp is in Leven in te stellen in verschillende lichtkleuren maar heeft verder geen effecten. Je kunt de lamp richting de muur plaatsen waardoor deze de muur zal verlichten in de gekozen lichtkleur.
 • de spot op een standaard heeft meer mogelijkheden, want je kunt deze aanzetten in Leven waardoor de spot allerlei lichteffecten in verschillende vormen en kleurcombinaties laat zien. Je kunt zelf geen kleurinstelling kiezen, maar als je deze bijvoorbeeld richt op de dansvloer ziet dat er erg leuk uit.
 • de Discobal kun je in Leven een andere lichtkleur geven. Hij draait rond en geeft een bescheiden lichteffect op de vloer.
 • de hanglamp lichtjes zijn leuk maar vind ik niet specifiek voor een feestje. Ze staan ook prima in elke andere ruimte en zijn in Leven in een andere lichtkleur in te stellen.

 
En dan als laatste de voorwerpen waar ik het meest enthousiast over ben en die in vrijwel elk interieur te gebruiken zijn:

 • de rookmachine is natuurlijk leuk voor een feestje of Disco en is in Leven in te stellen in een andere lichtkleur. Maar het is ook erg leuk om deze machine te gebruiken voor een ‘special effect in een spannend verhaal of voor het maken van afbeeldingen die een ‘creepy’ sfeertje nodig hebben.
 • eindelijk een doorzichtige dansvloer! Geweldig! In bouwen zie je een licht randje van de afmeting maar in Leven verdwijnt dat.
 • de gebogen TV heeft een soort ambilight als achtergrond, ziet er prachtig uit en is te koop in 11 kleurcombinaties + 1 zonder verlichting.
 • ik ben blij met de kleine muurspeaker in 5 kleuren. Eindelijk een speaker die niet zo opvalt, maar er wel leuk uitziet en in elke ruimte goed past.
 • de huisbar is voor in een woonruimte misschien wel de fijnste van alle bars die in het spel aanwezig zijn. Hij is compact en heeft geen overstekend blad waardoor hij ook prima tegen een muur te plaatsen is en toch bruikbaar is. Barkrukken ‘klippen’ wel gewoon vast aan de bar. Te koop in 12, voornamelijk houtachtige, kleuren.
 • de retro draaitafel met LP’s ziet er leuk uit en is weer 'in’ tegenwoordig! Dit voorwerp roept, in ieder geval bij mij, goede herinneringen op en zal ik zeker vaak gaan gebruiken!


Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze review.