Review Sims 4 Urban Homage Kit

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 09:36

De Urban Homage CAS Kit is in nauwe samenwerking tussen Maxis en de Simmer en gamecontent creator Ebonix tot stand gekomen als een eerbetoon aan de jaren 80, 90 en 00. 


De term ‘Urban’ betekent ‘stedelijk’ en is afkomstig uit de Verenigde Staten waar in de grote steden de straatcultuur opbloeide. Urban wordt gebruikt om stromingen binnen muziek, dans en kunst aan te duiden en de Urban look is een kledingstijl die draait om originele trends, een beetje anders dan de rest en met verrassende en originele items. Een Urban-outfit is voor wie durft op te vallen en out of the box denkt.
Het gaat om sportieve en makkelijk zittende kleding gecombineerd met stoere elementen zoals broeken met scheuren en patches, body’s, strakke- of juist oversized T-shirts en grote letter- of cijferprints op de kleding.

Ebonix haalde haar inspiratie voor deze Kit uit de Urban-chic cultuur in Londen die rijk is aan culturele trends en uit haar eigen dagelijkse kleding.

Zij ontwierp lang leden als 1e CC een Dashiki en natuurlijk mocht dit kleurrijke kledingstuk niet ontbreken in een officiële Sims 4 Kit.
​Je vindt de Dashiki bij de Tops voor mannen en vrouwen in 11 kleurcombinaties.

Alle kleding en accessoires in deze Kit is voor vrouwen en mannen van tiener t/m oudere. Een aantal kledingstukken en accessoires zijn unisex en vind je dus zowel bij de mannen als de vrouwen.

Vrouwen
Voor de vrouwen is bij hoofddeksels een prachtige gedrapeerde hoofddoek beschikbaar.
Het maakt niet uit welk kapsel je Sim heeft, want de hoofddoek bedekt het haar volledig. Gelukkig is dit goed afgewerkt en piept er geen haar doorheen.
De hoofddoek is prima te combineren met andere kledingstukken en beschikbaar in 16 kleuren, waarvan 9 effen kleuren.

De nieuwe, dubbele, neuspiercing en de 3-delige, bamboe, oorbellen zien er erg fraai uit.
De oorbellen zijn wel vrij groot, maar zeker in combinatie met opgestoken of korter haar of met de mooie hoofddoek staan ze geweldig.
​Je kunt kiezen uit 12 kleuren en zowel de piercing als de oorbellen zijn ook beschikbaar voor mannen, maar daar kom ik bij de mannen nog even op terug.

Er zijn voor vrouwen 10 Tops beschikbaar (waarvan 3 unisex), variërend van de dashiki t/m crop tops met of zonder jasje erover en oversized T-shirts met cijfers, letters of grafitti-achtige afbeeldingen.
Voor de onderkant zijn er 5 kledingstukken (waarvan 1 unisex) variërend van een kort rokje tot een casual short en 3 lange broeken.
 
Een van de Tops is eigenlijk een soort body met korte pijpen in 12 kleurcombinaties of effen. Dit kledingstuk is niet alleen als top, maar ook in andere kledingcategorieën te dragen, bijvoorbeeld als sportieve outfit of als badpak.
Je kunt er een broek of rok overheen aantrekken, alleen zal bij sommige korte rokjes een klein stukje van de pijpjes van de top te zien zijn.
​Zowel de effen als de meerkleurige versies van deze top passen prima bij de kleuren van de 2 broeken en het korte rokje in deze Kit. Altijd fijn als kleuren bij elkaar passen! Ik vind deze top én het model van de broek erg leuk en de kleuren zijn prachtig.

Een combinatie van eigenlijk alle crop tops met de lange broek met veters aan de zijkant ziet er chique en sexy uit.

​Een aantal tops, de beide lange broeken en het korte rokje zijn er in dezelfde kleuren of passende kleurcombinaties en daar ben ik blij mee. Soms is zoeken naar kledingstukken in bijpassende kleuren een ware ramp, maar in deze Kit is daar goed rekening mee gehouden.

De beeldschone vlindertop is prima voor een warme dag of een gezellig feestje en goed te combineren met de beide broeken en het korte rokje.

De 3e lange broek is soort trainingsbroek die te combineren is met alle tops, maar zeker met het bijpassende jasje met daaronder een crop top.
​Je kunt het gebruiken als dagelijkse kleding of als sportkleding en beide zijn in dezelfde 12 kleuren beschikbaar, waaronder effen wit en effen zwart. Het oogt veel minder lomp dan een normaal trainingspak en het feit dat het qua kleuren bij elkaar past of onderling te combineren is, vind ik erg leuk.

De Kit biedt leuke accessoires voor het lichaam in de vorm van een heleboel ringen per hand (voor beide handen beschikbaar) in 11 kleuren en verder prachtige nagellak met een zwart, zilveren, rosé of gouden randje in 12 kleuren. Beide accessoires zijn unisex.

Voor de vrouwen is er ook een paar enkellaarsjes met plateauzool en hak in 12 kleurcombinaties incl. effen zwart. Ook deze kleuren zijn weer afgestemd op de kleuren van tops en onderkant.

Mannen
Voor de mannen zijn er 6 tops waarvan 3 unisex, incl de Dashiki die ik al eerder liet zien. Voor de onderkant is er keuze uit 2 lange broeken en 1 wat wijdere bermuda met cijfers en afbeeldingen. De bermuda is unisex.
 
Twee tops hebben een body over een shirt (1 met korte mouwen en 1 met lange mouwen) en ze zijn beiden in 12 kleurcombinaties uitgevoerd.
De body met het shirt met de lange mouwen heeft een aantal zakken en een fraaie rits en staat lekker stoer. De kleuren van de lange broeken zijn niet hetzelfde als de tops, maar zijn wel goed te combineren.
De body met het shirt met de korte mouwen heeft een meer denim-achtige stijl en heeft een aantal zakken en grote knopen op de voorkant.

Het jasje met lange mouwen kan zowel informeel als wat formeler gedragen worden. Ik hou van deze wat nonchalante, maar toch verzorgde, stijl en de kleurcombinaties zijn prima. 

Twee van de unisex shirts zijn oversized en hebben een opdruk met cijfers, letters en afbeeldingen. Beiden zijn zeer kleurrijk en je kunt uit meerdere kleurcombinaties kiezen. 

Alle accessoires zijn unisex, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de oorbellen en nagels niet vind passen bij mannen.
Daar vind ik de oorbellen te groot en de nagels te expliciet voor, maar ieder heeft natuurlijk een eigen smaak.
​Wat ik wel mooi vind staan bij de mannen is de 3 dubbele ketting en de neuspiercing.

Voor de mannen is er ook 1 volledig lichaam outfit in de vorm van een overall met een hoody.
Ik vind overalls zeer onelegant, want zelfs een slanke Sim ziet eruit of hij ter plekke 15 kilo is aangekomen! Ik zal ze mijn Sims dus zelden of nooit aantrekken.

Wat een beetje vreemd is, is dat deze volledige outfit niet unisex is en dus niet beschikbaar voor vrouwen (misschien wel vanwege die extra 15 kilo)! Als je wilt kun je wel de kledingkeuze ‘mannelijk’ uitschakelen waardoor deze outfit voor vrouwen ook beschikbaar komt.

Hoewel ik me nooit zo focus op CAS Kits, moet ik zeggen dat ik deze Kit erg leuk vind.
De kleding en accessoires zijn kleurrijk, allemaal mooi afgewerkt en zien er origineel uit. Het is fijn dat de kleuren van de verschillende kledingstukken zo goed op elkaar zijn afgestemd, waardoor ze prima bij elkaar passen maar ook onderling goed te combineren zijn. Dat mis ik nog wel eens bij andere pakketten!
Ik vind dat Maxis samen met Ebonix een erg verzorgde en leuke Kit heeft gecreëerd en als je van CAS spulletjes houdt kan ik deze Kit zeker aanbevelen.

Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze review.