Belangrijk! Extra informatie over het Sims 4 Happy at Home Inlogevenement!

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 17:14

Er is nieuwe, belangrijke, informatie over het Happy at Home Inlogevenement door meerdere spelers bekend gemaakt.
Lees onderstaande info dus even goed door!  


Zoals ik gisteren al aangaf in mijn Blogpost over dit inlogevenement zal uiterlijk 13 juni a.s. de uitrol van dit evenement voor iedereen hebben plaatsgevonden en je toegang geven tot het claimen van de extra spulletjes. 

Er zijn echter spelers die al wel het evenement in het hoofdmenu zien staan, maar als ze erop klikken werkt het niet.
Dit heeft vrijwel zeker te maken met mods die je in je spel actief hebt staan. Je lost dit op door

  • je spel af te sluiten
  • je modsmap even apart te zetten
  • het localthumbcache.package uit je Sims 4 map te verwijderen
  • het spel te starten in een nieuwe save
  • als het goed is kun je nu de beloningen, volgens geldende voorwaarden, claimen


Geclaimde beloningen worden niet op je EA Account opgeslagen maar lokaal in Documenten\Electronic Arts\The Sims\UserSetting.ini
Dit betekent dat ze worden opgeslagen op het apparaat waarop je de beloningen hebt geclaimd. Speel je dus zowel op een Desktop als op een Laptop, dan dien je ze op beide apparaten te claimen (gewoon met hetzelfde EA account) waardoor ze op beide apparaten worden opgeslagen.

Dat betekent echter ook dat als je een nieuwe Desktop/Laptop aanschaft en geen kopie hebt gemaakt van je UserSetting.ini bestandje, je deze beloningen kwijt bent. Ook in geval van alle Sims opnieuw installeren op je PC (na een crash bijvoorbeeld) zorgt dit ervoor dat je dat bestandje kwijt bent!

Maak dus een kopie van het UserSetting.ini bestand nadat je de beloning(en) hebt geclaimd. Sla dat ergens op je PC apart op, dus NIET in je huidige Sims 4 map (want daar staat het natuurlijk al) zodat je het terug kunt zetten als een van bovenstaande situaties zich voordoet.

Als laatste nog even een tip/waarschuwing
Ik zie op Sociale media verschillende spelers die alle bouwen/kopen beloningen in een ruimte hebben opgeslagen en deze delen op de Galerie OF al in hun spel gebruiken omdat je (waarschijnlijk door een bug) zonder te claimen al bij de voorwerpen in bouwen/kopen kan.
Dat lijkt handig, maar ik betwijfel of dit blijft werken als je ze zelf niet geclaimd hebt. Zoals hierboven aangegeven worden de beloningen na claimen opgeslagen in een bestandje op je eigen apparaat en dat gebeurt dus niet als je iets download van de Galerie of toevallig al kunt gebruiken door een bug (EA kan dit met een update weer verwijderen).
​De keus is aan jou!