Sims 4 Cheats gebruiken bij bouwen

Zie ook de Sims 4 Cheats Algemeen pagina (voor algemene, CAS, carrières, doodsoorzaken, geld, vaardigheden, levensstijlen en de EA App/Origin cheats) en voor aparte pakket cheats de Sims 4 Cheats per pakket pagina


Speel je het liefste de Sims 4 zonder cheats? Dan is dit helaas niets voor jou. Je mist dan wel een aantal mogelijkheden die het bouwen een stuk aantrekkelijker en natuurlijker kunnen maken. Ben je nu toch nieuwsgierig? Lees dan even verder.

Er zijn een paar cheats/opties heel handig als je gaat bouwen. Dit zijn:

Hoe activeer je een cheat?

- Druk tegelijkertijd op: CTRL + Shift + C

- links bovenin je spel opent de cheatbalk

- typ indien nodig testingcheats true en geef enter

- typ of plak daarna de gewenste cheat in de cheatbalk en geef enter

- typ indien nodig testingcheats false om de cheat weer uit te zetten

- druk op Esc om de cheatbalk weer te sluiten


Steun mijn site en koop op bol via onderstaande banner

Bol AlgemeenBol Algemeen

bb.moveobjects

(geen testingcheats true nodig) Na gebruik cheat wel zelf weer uitzetten met bb.moveobjects off

ALT knop gebruiken

Door de cheat bb.moveobjects (MOO)te activeren en daarna voorwerpen te plaatsen met de ALT knopingedrukt, kun je de (meeste) voorwerpen dichter bij elkaar plaatsen, door elkaar heen gebruiken, vrij draaien enz.

Voorwerpen omhoog/omlaag

Om spulletjes op een plank of kastje te plaatsen, die normaal alleen op de grond geplaatst kunnen worden, gebruik je de cijfers 9 (=omhoog) of 0 (= omlaag). 
Je klikt op het voorwerp (dat hangt dan aan je muis) en dan druk je net zolang op de 9 tot het de goede hoogte heeft (is het te hoog dan weer op 0 om het wat te laten zakken).
Zodra het de goede hoogte heeft hou je het voorwerp met de ALT knopingedrukt waardoor je het heel precies kunt plaatsen.
Het is soms een beetje priegelen om te zorgen dat het niet door de muur steekt of zweeft, maar met een beetje oefenen gaat het zeker lukken.
Zie hieronder meer informatie over het vrij plaatsen van voorwerpen.


TIP: Het vrij verplaatsen met ALT en het vergroten/verkleinen van voorwerpen werkt bij de meeste decoraties maar niet bij voorwerpen met een functie zoals spiegels.

TIP: Als je bouwt met MOO denk er dan aan om, als je klaar bent, alles eerst in de leefmodus te testen.
Bepaalde voorwerpen moeten nog steeds functioneel en bereikbaar zijn (denk aan wastafel, boekenkast e.d.) en ze mogen niet 'flikkeren'.

TIP:
Als je een kavel bouwt met de MOO cheat en daarna upload naar de Galerie, vermeld dan in de omschrijving dat deze cheat is gebruikt (MOO gebruikt/MOO used).
Als je namelijk een kavel wilt downloaden van de Galerie waarbij deze cheat is gebruikt, moet je eerst naar een lege kavel gaan, de MOO cheat activeren en dan pas de gewenste kavel downloaden.
Als je dat niet doet, kan het zijn dat de voorwerpen die op die manier geplaatst zijn óf verdwenen zijn óf rare effecten op je kavel geven.


Voorbeelden waarbij MOO, de cijfers 9 en 0 en ] (= vergroten) zijn gebruikt.

Voorwerpen vrij plaatsen

Met de cheat bb.moveobjects kun je allerlei voorwerpen in en op bijvoorbeeld boekenkasten, keukenkastjes of een vensterbank plaatsen. Je doet dit door met de 9 (naar boven) of de 0 (naar beneden) het voorwerp op de juiste plek neer te zetten. Maar…. soms wil dat niet goed lukken omdat je sommige voorwerpen niet vrij naar achteren kunt verplaatsen.
​Dit kun je als volgt oplossen:

Activeer eerst de cheat bb.moveobjects en probeer of je het voorwerp, dat je wilt gebruiken, door een muur kunt duwen. In dit voorbeeld zie je onderin een bloempot die niet door de muur heengaat. In dat geval kun je de volgende tips gebruiken.

Voor de erkerramen: plaats een willekeurige aanrecht tegen de muur en schuif het raam net zover naar beneden dat het dezelfde hoogte als het blad van het aanrecht heeft.

Plaats vervolgens de aanrecht ongeveer 4 tegels van de muur af (anders springen zo meteen de voorwerpen terug op de aanrecht) en zet daarop de voorwerpen die je in de vensterbank wilt plaatsen. Haal dan met de hamer een stuk muur achter het voorwerp waar het op moet staan weg. Daarna pak je het te plaatsen voorwerp  van de aanrecht (het blijft op de goede hoogte aan je muis hangen) en plaatst het met de ALT toets ingedrukt in de vensterbank.

Voor het plaatsen van voorwerpen op een (keuken)bovenkastje of een boeken-, of ijskast kun je natuurlijk niet eerst een aanrecht gebruiken om de hoogte te bepalen. 
Doe dit als volgt: activeer de cheat bb.moveobjects en haal dan met de hamer een stuk muur achter het voorwerp weg zoals je hierboven kunt zien. 
Pak het voorwerp dat je er bovenop wilt plaatsen op en breng dit met het cijfer 9 omhoog (0 is weer naar beneden) tot het de hoogte van het bovenkastje of de boeken- of ijskast heeft. Dat is soms een beetje priegelen om te zorgen dat het niet gaat 'zweven' (een keukenkastje kun je iets omhoog of omlaag brengen waardoor het beter aansluit). Houdt de ALT toets ingedrukt terwijl je het plaatst, dan kun je het voorwerp vrij bewegen en plaatsen. Volg daarna onderstaande stappen.

Trek opnieuw een stuk muur en de voorwerpen blijven netjes op hun plaats staan.
Je kunt voorwerpen ook eerst verkleinen met het [ teken of vergroten met het ] teken waardoor je ze beter ergens op of in kunt plaatsen.

Breng (weer) behang aan en je vensterbank of (keuken-, boeken, ijskast) heeft er wat leuke spulletjes in- of op staan.

Voorwerpen samenvoegen

Na het activeren van MOO verzamel je eerst de voorwerpen die je in een ruimte wilt gebruiken. Daarna kun je aan de slag om er een mooi geheel van te maken.

Het roze bankje en de kledingkast zijn door elkaar heen geplaatst waardoor een aankleedtafel ontstaat. De smalle badkamerkastjes zijn tegen de kledingkast gezet (ALT knop ingedrukt houden en dan plaatsen) en op de plankjes zijn wat speelgoedbeestjes geplaatst met het cijfer 9 (=omhoog) en de ALT knop. Om er verder een geheel van te maken is het vloerkleed 1x vergroot met Shift + ] en de groene muurkastjes zijn met ALT op de hoogte van de badkamerkastjes geplaatst.

Op de voorgrond zie je wat losse spulletjes staan die normaal alleen op een tafel of op de grond geplaatst kunnen worden.

De voorwerpen zijn nu met MOO + ALT en het cijfer 9 geplaatst.

MOO is ook geweldig om te gebruiken bij het aanleggen van een tuin.

Je kunt planten mooi tegen of door elkaar zetten en draaien zoals je wilt. Door ook hier gebruik te maken van ] kun je planten, struiken, bomen en rotsblokken enz. vergroten.

Simpel voorbeeld van tuinplanten die in een plantenbak geplaatst kunnen worden met gebruik van de ALT knop.

Let er wel op dat ze niet door de bak heen steken.

Meerdere planten door elkaar zetten geeft een speciaal effect en creëert nieuwe mogelijkheden.

Alleen de zonnebloemen zijn met ] 1 x vergroot. De overige planten en bloemen zijn op normale grootte met ALT door elkaar heen geplaatst.

Hier is eerst een normale vijver gebouwd met het vijvergereedschap. Daarna zijn de rotsblokken op normale grootte precies langs de rand gelegd met ALT en een beetje draaien. De planten zijn ook met ALT geplaatst en als laatste zijn een aantal rotsblokken vergroot met ] en met het cijfer 9 (= omhoog) op elkaar gelegd. Hierdoor is het mogelijk om een of meerdere watersproeiers in de rotsen te plaatsen voor een natuurlijk effect.

Met een beetje oefenen kan je op deze manier je creativiteit de vrije loop laten en geweldige ‘nieuwe’ voorwerpen of originele ontwerpen maken.


Vergroten of verkleinen van voorwerpen met ] of [

(Cheatbalk NIET nodig)

Voor het vergroten of verkleinen van voorwerpen hoef je geen cheatte gebruiken. 
Pak een voorwerp op met je muis (voorwerp ‘hangt’ dan aan je muis), gebruik dan dit teken om een voorwerp te vergroten en dit teken [ om een voorwerp te verkleinen. Het voorwerp wordt hierdoor per klik groter of kleiner. 
Je kunt dit vooral goed gebruiken bij accessoires zoals vloerkleden, schilderijen en andere decoratieve voorwerpen. Het geeft ook veel opties bij het plaatsen van bomen en struiken (omdat die vaak standaard erg groot of juist te klein) zijn), maar zal (helaas) niet (goed) werken op gebruiksvoorwerpen zoals spiegels, deuren en ramen.
Als je een voorwerp te groot maakt en het buiten de rand de kavel komt, kan het vast komen te zitten. Dit is niet meer te verwijderen met de hamer. Sla dan je spel niet op, maar sluit het af en begin opnieuw.


bb.showhiddenobjects 

(géén testingcheats true nodig)

Deze cheat kun je niet zelf uitzetten, maar zodra je je spel hebt opgeslagen en teruggaat naar de wereldmap of afsluit, sluit de cheat zich vanzelf. 

Met deze cheat kun je in de bouw-/koopmodus 'verborgen content' zichtbaar maken. Vooral veel 'clutter', wat handig kan zijn om je huis wat meer in te richten,  of om  bijvoorbeeld de eetstalletjes uit 'Stedelijk Leven' te gebruiken. Er is van alles te vinden en door aan de rechterkant nog verder te selecteren op een bepaald pakket, krijg je de verborgen content van het gekozen pakket te zien.

Typ eerst de cheat bb.showhiddenobjects in de cheatbalk, zet dan de zoekfunctie op 'alles weergeven' en typ dan in het zoekvenster het woord Debug en geef enter.
Je krijgt dan een heleboel voorwerpen te zien die je normaal niet in het spel zult tegenkomen en je op deze manier toch kunt gebruiken.


bb.showliveeditobjects

(géén testingcheats true nodig)
Cheat weer uitzetten met bb.showliveeditobjects false

Deze cheat is meegekomen met de PC/Mac update van 16.7.2019. Hiermee kun je meer dan 1000 wereldvoorwerpen (het aantal is afhankelijk van welke pakketten je in je bezit hebt) in de bouw-/koopmodus gebruiken voor het inrichten en bouwen.

Om dewereldvoorwerpen te ontgrendelen moet je de volgende doen:
1. typ bb.showliveeditobjects in de cheatbalk en geef enter
2. Plaats dan je cursor in het Zoekvak en geef enter
Je ziet nu alle wereldvoorwerpen + alle normale voorwerpen van de pakketten die je bezit.
3. Omdat het zoveel voorwerpen betreft, is het handig om hierna per pakket te kijken wat je eventueel wilt gebruiken. Je kunt rechts onderin je scherm in het Filterpaneel bij Packs een pakket kiezen.

TIP: Als je zowel bb.showhiddenobjects als ook bb.showliveeditobjects gebruikt, beschik je over heel veel extra spulletjes om te gebruiken in bouwen. ​Vrijwel ieder pakket in je bezit voegt extra voorwerpen in deze modus toe.


Freerealestate on/off

(géén testingcheats true nodig)
Cheat weer uitzetten met Freerealestate off 

Typ de cheat Freerealestate on in de cheatbalk zodra je in een wereldkaart staat
Elk (leegstaand) huis is dan kosteloos te betrekken zowel door een nieuw gemaakte Sim als door een bestaand huishouden.
Als je met een bestaand huishouden op deze manier naar een te duur huis wilt verhuizen, kies dan de optie ‘verhuizen’ nadat je de cheat in de wereldkaart hebt ingetypt.

Als je met een nieuwe Sim een huis kiest waar al een Sim woont, zul je deze bewoners eerst moeten uitzetten of laten verhuizen voordat je je nieuwe Sim het huis kunt laten kopen.


bb.ignoregameplayunlocksentitlement

(géén testingcheats true nodig)
​Deze cheat gaat vanzelf weer uit als je gaat reizen of nadat je je spel hebt afgesloten.

Ontgrendelt alle voorwerpen in de bouw-/koopmodus die normaal alleen vrijgespeeld kunnen worden bij bepaalde vaardigheden en carrières.


bb.enablefreebuild

(géén testingcheats true nodig)
​Deze cheat gaat vanzelf weer uit als je gaat reizen of nadat je je spel hebt afgesloten.

Hiermee kun je bouwen op verborgen of speciale kavels. Klik op de link voor de aparte handleiding.


Shift + C

(géén cheatbalk nodig)

Door met SHIFT+C op een dak te klikken krijg je extra bewerkingsopties.
​Je krijgt dan 3 bolletjes i.p.v. 1 bolletje per kant waarmee je een dak elke gewenste vorm kan geven.
Zie ook de aparte Sims 4 Daken pagina.