Sims 4 Huishoudens beheren

Lees ook de aparte handleiding over hoe je je huishoudens kunt veilig stellen tegen automatisch verwijderen ('culling')


Huishoudens samenvoegen, splitsen of opslaan

In De Sims 4 kun je met de optie Beheer van huishouden Sims van een huishouden samenvoegen met een ander huishouden of een huishouden splitsen waardoor een of meer Sims een eigen huishouden kunnen starten of een huishouden tussentijds opslaan.

Basis

Om het menu Beheer van huishouden te openen, open je een wereldmap en klik je op het icoontje met de 2 poppetjes rechts bovenin je scherm.

Een nieuw scherm opent zich en hier vind je alle huishoudens uit Mijn Huishoudens OF uit Andere huishoudens (bovenin even kiezen welke je wilt gebruiken)

Klik op een huishouden dat je wilt samenvoegen. Er wordt een scherm van dat huishouden geopend en er verschijnen 5 opties rechts onderin: Sims uitwisselen tussen huishoudens, Bewerken, toevoegen, verwijderen in CAS, Huishouden naar een kavel verhuizen, Verplaatsen naar 'Mijn Huishoudens' en Huishouden    verwijderen. Je hebt de optie Sims uitwisselen tussen huishoudens nodig (icoontje met twee tegenovergestelde pijlen) om een huishouden samen te voegen.

Het volgende scherm laat links het gekozen huishouden zien en rechts de huishoudens waarmee samengevoegd kan worden. Via dit scherm kun je Sims bij een ander huishouden in laten trekken of, gesplitst, een eigen huishouden laten starten. Klik voor Samenvoegen rechts op het Huishouden waarmee je wilt samenvoegen.


Huishoudens Samenvoegen

Klik dan links op alle Sim(s) die je wilt samenvoegen; klik daarna op alle afbeeldingen van het huishouden rechts met wie je je Sim(s) wilt samenvoegen Klik dan op het pijltje (in het midden) wat naar rechts wijst (je kunt ook het rechter huishouden samenvoegen met het linker, door het pijltje naar links te kiezen).

Voordat je je Sims echt samenvoegt, kun je kiezen of je alle bezittingen mee wilt nemen naar het nieuwe huishouden of niet. Als je alles wilt verkopen zet je een vinkje in het vakje voor Alle kavelinrichtingen verkopen. Klik daarna op het vinkje rechts onderaan om de huishoudens samen te voegen.

Het is nu 1 huishouden geworden en het huishoudenkapitaal is ook samengevoegd. Ze houden wel allemaal hun eigen achternaam, dus als je er echt 1 familie van wilt maken, moet je in CAS e.e.a. aanpassen.


Huishouden splitsen

Je kunt een huishouden splitsen en met een of meerdere Sims uit dat huishouden een nieuw huishouden beginnen. Dit doe je als volgt:

Volg de basis stappen zoals bovenaan beschreven tot je in het Huishouden Splitsen en Samenvoegen komt (3e plaatje). Klik dan rechts op de optie Een nieuw huishouden creëren. 

Klik aan de linkerkant op de Sim(s) die je wilt laten uittrekken.
Klik dan vervolgens in het midden op de pijl naar rechts.

Als er alleen baby's, peuters, kinderen of huisdieren achterblijven zonder een tiener of volwassene, zie je de linkerkant in rood aangegeven. Dit betekent dat dit huishouden op deze manier niet te splitsen is omdat er minstens 1 tiener of volwassene in het gezin aanwezig moet zijn. Pas het dan aan door van de rechterkant 1 of meer Sims met de pijl naar links terug te zetten.

Sinds de update van 23.3.2017 kan een tiener het huishouden verlaten zonder een volwassene! Dus als het is toegestaan dat je Sim het huishouden verlaat, zie je dat de Sim(s) die je links heb gekozen, nu aan de rechterkant staat als een nieuw huishouden. 

Vul onderin een Over te maken bedrag in zodat de Sim die uittrekt niet zonder geld komt te zitten (let wel op dat het huishouden aan de linkerkant ook niet zonder geld komt te zitten)! Klik daarna op het vinkje rechts onderin het scherm.

Het huishouden is gesplitst.


Huishouden (tussentijds) opslaan

Voor spelers die veel met een bepaald huishouden spelen is het verstandig om af en toe hun huishouden op te slaan zodat bij een crash of anderszins niet alles verloren gaat.

Dit doe je als volgt:

Sla eerst je spel op en ga naar de wereldmap van de wereld waar je huishouden woont. Klik op de kavel van het huishouden dat je wilt opslaan. Klik dan rechts onderin je scherm op de 3 puntjes en klik op Huishouden beheren.

Klik daarna op het potloodje waardoor je huishouden in CAS opent.

Klik rechts bovenin je scherm op Huishouden opslaan.

Zet in het volgende scherm een datum (en eventueel nog wat meer info die belangrijk is voor je huishouden) in het veld Beschrijving zodat je weet van welke datum dit huishouden is. Sla dan je huishouden op:
Linkerknop = huishouden opslaan in de Galerie
Rechterknop = huishouden opslaan in Mijn bibliotheek
Na het opslaan kom je terug in CAS. Klik dan op het vinkje rechtsonder in je scherm en sluit CAS hiermee af. 

Je hebt nu je huishouden (opnieuw) opgeslagen met alle bijbehorende vaardigheden e.d.
Als je dat wilt, kun je nu eventuele vorige versies uit je bibliotheek verwijderen. Denk er wel aan dat als je een vorige versie hebt opgeslagen in de Galerie, deze dan alleen uit je Bibliotheek wordt verwijderd en niet uit de Galerie. 

Als je echt vorige versies wilt bewaren, kun je beter je huishouden opslaan in de Galerie, maar dan is het voor iedereen zichtbaar en te gebruiken. Voordeel is dat als er iets met je PC of de Sims 4 map misgaat, je je huishouden niet kwijt bent. Als je alleen opslaat in je bibliotheek ben je in dat geval wel alles kwijt.