Sims 4 Jungle Avonturen Review

Jungle Avonturen is het 6e Game Pack van de Sims 4 en is op 27 februari 2018 wereldwijd uitgebracht.

Belangrijkste onderdelen:

Ga op avontuur naar Selvadorada. Reis naar Selvadorada, een nieuwe bestemming waar je Sims vriendschappen kunnen sluiten in de cantina of essentiële survivalgear kunnen kopen. Sims proeven traditioneel eten, dansen op nieuwe muziek, maken kennis met plaatselijke gewoontes en shoppen voor authentieke decoraties. Steek je Sims in plaatselijke kleding, variërend van outfits met kleurrijke patronen tot robuuste kleding die geschikt is voor de jungle!

Ontdek de jungle. Sims trekken stevige kleding aan en bereiden zich voor op het gevaar als ze diep de jungle intrekken en oude artefacten en ruïnes ontdekken. 
Kijk uit voor natuurlijke gevaren en obstakels, zoals dodelijke bijen en giftige spinnen. Zorg dat je Sims scherp blijven!

Ontdek een verborgen tempel. Je Sims zullen aangenaam verrast worden als ze op een unieke tempel stuiten. Verken geheimzinnige kamers waar Sims waardevolle relikwieën, geweldige schatten of onheilspellende zaken kunnen vinden! Laat je Sims keer op keer teruggaan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en tal van verschillende schatten of valstrikken te ontdekken.

Verzamel oude artefacten. ​Ontdek verborgen voorwerpen als Sims op zoek gaan naar oude artefacten en geheimzinnige relikwieën. Sims kunnen deze waardevolle voorwerpen opgraven en wat beter bekijken op de archeologietafel om de waarde vast te stellen, maar kijk uit voor namaakvoorwerpen!


Creëer een Sim (CAS)

Doelen

Er zijn 2 nieuwe subdoelen aan het spel toegevoegd: Archeologiepupil (te vinden onder het doel Kennis) met de bonuseigenschap Museumbezoeker en Jungleverkenner (te vinden onder het doel Natuur) met de bonuseigenschap Schatzoeker.

Kleding en Accessoires

De kleding ziet er fris en kleurrijk uit, sommige met Azteeks aandoende versieringen en details en past prima bij de Latijns-Amerikaanse wereld Selvadorada.
Natuurlijk biedt dit pack speciale combinaties om op expeditie te gaan, zoals een handige broek met heuptas, sportieve shirts en verschillende hoeden die goed van pas komen in de zonovergoten jungle. Maar ook de wat meer casual kleding is goed afgestemd op de Selvadoriaanse cultuur. Een jurk, rok en verschillende tops bij de vrouwen en vestjes en shirts bij de mannen zien er leuk uit en zijn ook goed te combineren met kleding uit andere pakketten.
​De kapsels zijn leuk om te zien en passen ook goed bij de outfits, maar het is jammer dat je de haarband van enkele kapsels niet zelf kan aanpassen qua kleur of patroon. Deze is helaas gebonden aan de haarkleur, net als bij sommige kapsels uit eerdere pakketten.
Verder zijn er 2 kapsels en de hoeden bij de vrouwen en de mannen én de kleding voor kinderen en peuters hetzelfde en dat vind ik toch wat jammer. Het lijkt of er veel nieuwe CAS voorwerpen zijn, terwijl het eigenlijk doublures zijn.

Dit pakket bevat:
voor vrouwen (tiener tot oudere):  4 kapsels, 2 hoeden, 8 tops, 4 onderkant, 2 volledige outfits, 1 paar schoenen, 1 tatoeage en 2 accessoires.
voor mannen (tiener tot oudere): 4 kapsels, 2 hoeden, 6 tops, 4 onderkant, 1 paar schoenen en 1 tatoeage. 
voor kind meisjes en jongens: 1 muts en 2 tops
voor peuter meisjes en jongens: 2 tops

​Hieronder een paar CES voorbeelden.


Vaardigheden

Naast de Selvadoriaanse Cultuurvaardigheid (5 niveaus) kun je werken aan je Archeologievaardigheid (10 niveaus).
De Archeologievaardigheid is zeer uitgebreid
uitgewerkt. Door het lezen van archeologische boeken, opgraven van artefacten en het blootleggen hiervan, start je Sim met deze vaardigheid.

Door het onderzoeken van artefacten op de archeologietafel wordt deze vaardigheid hoger en dat levert weer meer keuze opties op. Je Sim kan ter plekke de archeologietafel opzetten (mee te nemen in je inventaris), onderzoeken uitvoeren en hierbij schatten ontdekken (zie ook Sims 4 Huishoudcollecties Game Packs).
Niet vergeten alles weer in je Sim's inventaris te stoppen als je verder de jungle intrekt!


Selvadorada

Selvadorada is een bestemmingswereld met 3 'buurten' en in vergelijk met Granite Falls van In de Natuur, is hier veel meer te beleven en te onderzoeken. Je kunt hier ook op vakantie met peuters, kinderen en huisdieren, hoewel ik dit niet aanbeveel als je op expeditie door de jungle gaat. De wereld is werkelijk prachtig gemaakt en als je op avontuur gaat, zul je zien dat bijna elke ontdekte plek adembenemend mooi is gemaakt en zeer uitnodigt tot het maken van prachtige screens. Het EA team van dit Pack heeft er werkelijk alles aan gedaan om het beeld van een prachtig oerwoud, vol met verborgen ruïnes en schatten, weer te geven en is daar prima in geslaagd. 

De Puerto Llamante Marktplaats is de perfecte plaats om de lokale bevolking te ontmoeten en van alles te leren over de Selvadoriaanse Cultuur. Hier vind je ook de marktkraampjes om van alles te kopen voordat je op expeditie naar de jungle gaat en om te genieten van een lokale maaltijd of drankje. Het Madre Cosecha standbeeld midden op het plein speelt een belangrijke rol na bepaalde dreigingen in de jungle. De nieuwe Rumbasim dans kun je leren op de latin muziek in de plaatselijke bar en dit alles helpt om de Selvadoriaanse Cultuurvaardigheid te leren.
In deze buurt zijn 2 villa's te  huur en vind je ook het Museum en een stijger om te vissen.

In Belomisia Jungle vind je 2 villa's die je kunt huren en Belomisia Pad is het startpunt voor ieder jungle avontuur.  Bij de eerste toegangspoort naar de jungle vind je een douche en toiletruimte. Verder bevat deze buurt meerdere verborgen kavels (gemarkeerd met een ?) die je kunt gaan ontdekken op je jungle avontuur en waar je, naast schatten en artefacten, ook de nodige enge beestjes en andere bedreigingen zult tegenkomen.

Ontdek Junglegeheimen is geen buurt waar je via de kaart naar toe kunt reizen. Het bevat een aantal verborgen kavels (gemarkeerd met een ?) die je kunt ontdekken als je op avontuur gaat vanuit Belomisia Pad. De meeste zijn te bereiken zonder laadscherm (op 2 na) en na het ontdekken hiervan geeft dat de wereld een wat open aanzien. Hier bevindt zich ook de eindbestemming van elk avontuur: de Tempel.


Gameplay

De Jungle ontdekken
Het op avontuur gaan in de jungle is zeer uitgebreid uitgewerkt en de layout van de Tempel is met ieder nieuw avontuur weer anders

Belomisia Pad is het startpunt voor ieder jungle avontuur.  Na het weghalen/-hakken van alle begroeiing voor een poort, kan je Sim van alles overkomen. Door middel van kanskaarten, die je een vraag stellen waarop je eerst moet antwoorden, kun je door de poort. Soms pakt dat gelijk goed uit, maar soms gebeuren er de vreselijkste dingen! Mijn Sim schudde aan een Buitenaards Ei en een reusachtig wezen spuwde vuur en zette haar in brand! Gelukkig had ze een waterval in een flesje in haar inventaris, dus kon ze zich snel blussen!

Na iedere poort ontdek je weer nieuwe uitdagingen en bedreigingen. De jungle kent veel akelige kruipende en vliegende beestjes zoals bijen, plasmavleermuizen, spinnen, vuurvliegjes en bliksembeestjes.
Met voldoende niveau Selvadoriaanse Cultuurvaardigheid en een goed gevulde inventaris met spulletjes die je Sim op de markt heeft gekocht kom je hier meestal goed mee weg, maar anders kan het ook wel eens verkeerd aflopen! 

Een aantal plekken in de jungle geven je Sim automatisch een bepaalde gemoedstoestand zoals flirterig, energiek, zelfverzekerd of geïnspireerd. 

De Koninklijke Omiscaanse Baden is een heerlijke plek voor je Sim om even uit te rusten en te genieten van de prachtige omgeving.
Als je in bezit bent van In de Natuur kan je hier bijvoorbeeld een tent opzetten (moet wel in de inventaris van je Sim zitten).
Je Sim kan in de tent o.a. relaxen of slapen, maar ook het Weekblad Wildernis lezen om nog meer kennis over Selvadorada op te doen.
In deze baden kan je Sim ook even lekker zwemmen om af te koelen van de hitte!

Schatten en artefacten

Maar waar het allemaal om draait is natuurlijk het opgraven en vinden van schatten en artefacten en het ontdekken van de Tempel.
​Als je een verzamelaar bent, is de jungle van Selvadorada ideaal om hiernaar op zoek te gaan. 

Er zijn 2 nieuwe huishoudcollecties aan het spel toegevoegd: Oude Omiscaanse Artefacten en Omiscaanse Schatten. Verder kun je de reeds bestaande huishoudcollecties aanvullen van fossielen, kristallen, tuinieren en vissen. Vooral de nieuwe kristallen spelen een grote rol bij het in elkaar zetten van een mystieke relikwie. 

Om schatten, artefacten en andere voorwerpen te vinden kan je Sim graven in delfhopen en archeologische opgravingen, schatkisten openen, gaan vissen of door beloningen of souvenirs ontvangen bij het openen van een nieuwe poort.
Vergeet dus niet om op de marktplaats een Pop-up Werkbank voor Archeologie te kopen, want die zul je zeker nodig hebben om gevonden voorwerpen te onderzoeken. 

Vloek of Zegening

De jungle kan je Sim ook verrassen met een vloek of een zegening! Als je Sim vervloekt wordt heb je 3 dagen de tijd om de vloek op te heffen voordat je Sim bezwijkt. De vloek opheffen kan met een antidotum of door een donatie aan het Madre Cosecha beeld op de marktplaats. In de Tempel kan je Oud Bottenstof verzamelen.

De Tempel

Het uiteindelijke doel van een expeditie in de jungle is natuurlijk de Omiscaanse Tempel. 
Nadat je een aantal poorten hebt weten te openen kom je uiteindelijk bij de Omiscaanse Tempel. Sommige poorten blijven echter dicht en gaan pas open bij een van je volgende volgende expedities.

De tempel is prachtig gemaakt en bestaat uit meerdere niveaus. De tempel is zwaarbewaakt met allerlei beveiligingen en ieder niveau wordt alleen ontgrendelt door voorwerpen te onderzoeken en/of te activeren. In de tempel zijn waardevolle schatten te vinden, soms wel met een waarde van (meer dan) $10.000!
Het leuke is dat de layout van de tempel bij iedere nieuwe expeditie wijzigt, maar aangezien ik zelf pas 2 keer op expeditie ben geweest, kan ik dus niet beoordelen of dat na 6 of 7 expedities nog steeds leuk is. Ik vind het allemaal wel erg mooi en leuk opgezet en de vloeken en/of zegeningen maken het extra spannend. Ook een onverwachte ontmoeting met een skelet waarmee je zelfs een band kunt opbouwen, vind ik erg leuk gevonden.


Clubs

Als je in bezit bent van het Uitbreidingspakket Beleef het Samen zijn er 2 nieuwe clubvereisten toegevoegd met dit Pack. Je vindt deze bij Categorie kiezen > Vaardigheidsniveau 2+ > Archeologievaardigheid en Selvadoriaanse Cultuurvaardigheid


Bouwen/Kopen

Bouwen/Kopen bevat 164 voorwerpen. Je vindt er meubels en voorwerpen voor het hele huis in voldoende kleurencombinaties, waaronder keukenkastjes en een fornuis, muurversieringen, siervoorwerpen om neer te zetten, behang, vloeren, deuren en ramen en natuurlijk de Pop-up Werkbank voor Archeologie.
Er is ook een speciale vitrinekast te koop waar je Sims hun ontdekte schatten in kunnen uitstallen en zelfs de lichtkleur kunnen instellen.
Ik ben erg blij met al deze nieuwe items en vooral met de planten, bomen en begroeiing die er werkelijk prachtig uitzien.
Alle voorwerpen zien leuk en kleurrijk uit, net als de kleding. Ook hier geldt dat veel spulletjes uit andere pakketten goed passen bij deze nieuwe bouw-/koop voorwerpen.
Als je met de cheat bb.showhiddenobjects Debug opent in bouwen zal je nog meer leuke en spannende voorwerpen vinden, dus als je een bouwer bent raad ik je zeker aan om hier ook eens even te kijken.


Kaveleigenschappen

Met dit pakket worden 2 nieuwe kaveleigenschappen toegevoegd: Kriebelige Beestjes en Rust en Vrede.

Een aantal lastige beestjes heeft hier intrek genomen. Zet je schrap want je ziet ze niet aankomen wanneer ze toeslaan!

Deze kavel zorgt voor een goede leesomgeving. Sims begrijpen meer dus hun vaardigheden gaan omhoog als ze lezen en gespannen gemoedstoestanden verdwijnen sneller.


Ingerichte Ruimtes

Dit Game Pack bevat 5 ingerichte ruimtes: een keuken, een badkamer, een slaapkamer, een buitenplaats en een woonkamer die bij elkaar een goed beeld geven van de inrichtingsmogelijkheden met de nieuwe spulletjes.


EA creaties op de Galerie

Bij EA ID MAXIS op de Galerie (was eerst MaxisCreator_01)  kun je de families die gebruikt zijn in de trailers voor dit pakket downloaden.


Mijn mening

Niet alleen is Selvadorada als bestemmingswereld erg mooi gemaakt en ruim van opzet, maar de hele aankleding van de jungle is echt fantastisch om te zien. Het nodigt zeker uit om hier veel screens te maken! Helaas zijn er geen vrije kavels beschikbaar, maar er zijn wel kavels te verbouwen of opnieuw te bouwen.
CAS en Bouwen/Kopen bieden genoeg bij deze wereld passende kleding en spulletjes en alles ziet er verzorgd, kleurrijk en mooi gemaakt uit.
De gameplay is behoorlijk uitgebreid, inclusief 2 nieuwe doelen met 2 nieuwe vaardigheden en 2 nieuw te verzamelen huishoudcollecties, plus aanvullingen op reeds bestaande collecties. De vloeken, zegeningen en enge beestjes maken een expeditie door de jungle extra spannend zoals ook de opdrachten bij het openen van poorten.
​De Tempel wijzigt bij iedere expeditie van layout, maar uiteindelijk komen alle mogelijkheden natuurlijk opnieuw voorbij.
Hoewel dit Pack veel vergeleken wordt met de Sims 3 Wereldavonturen vind ik dit niet terecht. De tempel in dit pakket is op zich minder uitgebreid dan de kelders e.d. in Wereldavonturen, maar Jungle Avonturen biedt heel veel andere leuke mogelijkheden die Wereldavonturen niet heeft.
Denk hierbij aan de Selvadoriaanse cultuurvaardigheid, het openen en onderzoeken van de jungle en de archeologie vaardigheid waarmee je alles bij elkaar uren zoet kunt zijn. Uiteindelijk gaat het hier om de Sims 4 en niet om de Sims 3.
Wel vind ik het jammer dat er opnieuw een aantal doublures zitten in dit pakket. Zowel in CAS als in Bouwen/Kopen zijn zaken te vinden die óf al op een of andere manier in dit pakket aanwezig zijn, óf al in andere pakketten. Dat lijkt me niet nodig en had beter vervangen kunnen worden door andere unieke kleding/kapsels en/of voorwerpen. 
Ondanks een paar minpuntjes beveel ik dit pakket van harte aan vanwege de prachtig gemaakte wereld, de uren spelplezier die je kunt beleven met de expedities in de jungle en het verzamelen van de huishoudcollecties.

Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze review.