Sims 4 Huishoudcollecties Game Packs

 

Een leuk onderdeel van de Sims 4 is het verzamelen van allerlei voorwerpen en objecten. Van kikkers tot planten en zelfs buitenaardse wezens. Sommige voorwerpen zijn te verzamelen door de omgeving af te zoeken, maar sommige hebben andere objecten, of zelfs een ruimtereis, nodig om ze te vinden.
​Zodra een voorwerp is gevonden en in de inventaris van je Sim zit, wordt het zichtbaar in het overzicht van de huishoudcollecties van je Sim (te vinden als je op het diamantje klikt in de inventaris). Om je collecties compleet te houden hoef je ze niet allemaal te bewaren. Je kunt ze verkopen, ophangen of neerzetten als leuke decoratie. Sommige hebben een emotionele aura die je kunt in-/uitschakelen en deze heeft invloed op alle Sims die in de buurt van het object zijn. Veel succes met verzamelen van je huishoudcollecties!

Het overzicht van de huishoudcollecties is verdeeld over de verschillende soorten pakketten en over de uitdagingen. Neem dus ook een kijkje bij de collecties van de Basisgamede Accessoirespakketten, de Uitbreidingspakketten, de Uitdagingen en het Feestdagenpakket.In de Natuur

Naast een aanvulling op de bestaande collecties vissen en tuinieren van de Basisgame, voegt In de Natuur ook een hele nieuwe insecten collectie aan het spel toe. De collecties van In de Natuur zijn alleen compleet te maken als je Sim ook de verborgen kavel 'het kluizenaarshuis' in Granite Falls bezoekt. De locatie hiervan kun je vinden in het 'Werelden en Verborgen Kavels overzicht'.

Insecten (21)

Deze insecten zijn alleen te vinden in de bestemmingswereld Granite Falls en het Dwaallicht is alleen te vinden bij het Kluizenaarshuis.
Zoek ze op verschillende tijdstippen van de dag, want sommige zijn alleen bij avond of nacht te vinden.


Tuinieren (10)

Er zijn 10 wilde planten te vinden in de bossen van Granite Falls. Om de vaardigheid Plantkunde te beginnen moet je Sim een stukje van zo'n plant proeven. maar pas op .... er zijn giftige en niet-giftige soorten! Op de barbecue kan je Sim, met wat extra ingrediënten, een kruidenmengsel brouwen zoals o.a. een vruchtbaarheidselixer.
Er zijn meer dan 10 verschillende kruidenmengsels en als je bevriend raakt met de kluizenaar op de verborgen kavel van Granite Falls, dan kan hij/zij je nog een extra recept leren: Schimmelkunstmest. Alle planten zijn door je Sim mee naar huis te nemen om in eigen tuin te planten.


Vissen (5)

deze zijn alleen te vangen in Granite Falls, de bestemmingswereld van In de Natuur.
​De Poemavis is alleen te vangen op de verborgen kavel 'het Kluizenaarshuis' en als je Sim niveau 9 van vissen heeft.


Wellnessdag

Met het Game Pack Wellnessdag wordt de collectie vissen met 3 nieuwe soorten uitgebreid. 

Vissen (3)


Uit Eten

Het Game Pack Uit Eten voegt 20 foto's van 'Experimenteel Voedsel' toe als nieuwe verzameling. 

Foto's van Experimenteel Voedsel (20)

​Je Sim moet hiervoor regelmatig gaan eten bij een restaurant dat deze maaltijden serveert. Het restaurant Chez Lama is hiervoor door Maxis aan de Galerie toegevoegd, maar je kunt natuurlijk ook een ander restaurant van de Galerie downloaden of er zelf een bouwen. Elk gerecht moet door je Sim gegeten worden om er een foto van te kunnen maken. De foto's zijn bij je Sim thuis aan de muur te hangen als leuke decoratie of herinnering.


Vampieren

Met het Game Pack Vampieren wordt Tuinieren met 3 nieuwe soorten uitgebreid en met 1 nieuwe vissoort.

 

Tuinieren (3)

Deze 3 nieuw te oogsten planten/kruiden zijn alleen te vinden in Forgotten Hollow of te koop via de computer. Je kunt ze gebruiken voor het bereiden van het nieuwe recept Plasma fruitsalade. Om dit recept te kunnen maken heb je natuurlijk Plasmafruit nodig, maar ook niveau 1 van koken en niveau 9 van de vampierkennis vaardigheidDe plasma fruitboom gloeit in het donker.

Je hebt ook Knoflook, Monnikskap (Monnikskap hoorde eerst bij de huishoudcollectie Vampieren; in juni 2022 is deze plant verhuisd naar de huishoudcollectie Basisgame) en Plasmafruit nodig voor het maken van de nieuwe speciale drankjes.


Vissen (1)

Deze nieuwe vissoort is alleen te vangen in Forgotten Hollow en vereist niveau 5 van vissen.


Jungle Avonturen

Jungle Avonturen voegt 2 nieuwe collecties aan het spel toe: de Oude Omiscaanse Artefacten en Omiscaanse Schatten.
Je hebt de POP-UP Werkbank voor Archeologie nodig om de gevonden artefacten bloot te leggen en op echtheid te onderzoeken.
Daarnaast worden de reeds bestaande collecties Fossielen, Kristallen, Tuinieren en Vissen verder aangevuld. Alles is alleen te verzamelen in Selvadorada.

TIP: De waarde van artefacten, schatten, tuinieren en vissen kan verschillen omdat deze afhankelijk is van echtheid, grootte en/of kwaliteit. Archeologische analyse verhoogt niet de waarde, maar verhoogt alleen de archeologie vaardigheid.

Oude Omiscaanse Artefacten (16)

Deze kunnen gevonden worden als Artefactvormige Modderklont of Nog niet op echtheid onderzocht ... in archeologische opgravingen, steenhopen, schatkisten, met kanskaarten of bij het vissen.


Omiscaanse schatten (13)

Dit is een verzameling van zeldzame voorwerpen die alleen te vinden is in de gouden schatkist in de laatste ruimte van de Tempel en/of via kanskaarten.


Fossielen (5)

Jungle Avonturen voegt 5 nieuwe fossielen toe aan de Basisgame collectie. Ze zijn te vinden in archeologische opgravingen en steenhopen.
Je moet een gevonden fossiele steen extraheren (klikken op fossiele steen in je inventaris). Zodra je deze optie hebt gekozen vind je het fossiel direct in je inventaris.


Kristallen (2)

Kristallen zijn te vinden in steenhopen in de hele wereld, in schatkisten en via kanskaarten.
Het is mogelijk om kristallen verder te verfijnen (in kleinere deeltjes slijpen). Vanaf niveau 7 van de archeologievaardigheid kan je Sim dit zelf doen. Deze worden gebruikt om mystieke relikwieën te activerendie verschillende vloeken of zegeningen veroorzaken.


Tuinieren (9)

Jungle Avonturen voegt 9 nieuwe oogstbare vruchten toe aan de reeds bestaande collectie Tuinieren.  De bessen zijn te oogsten van de Boom van Emoties. Alles is alleen te verzamelen in Selvadorada maar je Sim kan ze wel meenemen naar huis om te planten of te gebruiken bij het bereiden van eten.


Vissen (3)

Deze vissen kun je vangen vanaf niveau 2 van de vaardigheid Vissen. De Zwarte Pacu is overal in Selvadoradate vangen, maar de Sidderaal en de Harnasmeervalvind je alleen op bepaalde locaties in Selvadorada (op het verborgen eiland en bij de kleine watervallen; pas op voor de krokodillen!)


Strangerville

StrangerVille voegt het Zonderlingfruit toe aan de bestaande Basisgame collectie tuinieren. 
Het is een rode, appel-achtige, vrucht die een wat vreemde invloed heeft op je Sim! Het Zonderlingfruit is specifiek voor StrangerVille. 

Er zijn  verschillende manieren om aan het Zonderlingfruit te komen:
- het wordt achtergelaten in je plantenbakken en ijskast door het welkomstcomité
- het is te koop bij het Curiosa winkeltje
- het is bij volgroeide Zonderlingplanten te oogsten, nadat je ze verzorgd hebt
- na het voltooien van het mysterie kun je het vragen aan de Moederplant (vereist een goede relatie)


Magisch Rijk

Met het Game Pack Magisch Rijk wordt de collectie Tuinieren met 2 nieuwe soorten uitgebreid en ook met een nieuwe collectie Magische Artefacten.

Tuinieren (2)

Je kunt deze nieuwe plantsoorten in je bezit krijgen door, op de computer of door klikken op een tuinplanten bak, een Startpakket Magische Planten aan te schaffen.
Het is ook mogelijk om ze te kopen in een van de winkeltjes in het Magisch Rijk, te oogsten in de tuinen van het Magisch Rijk of door het winnen van een duel met een andere toverSim.
Als je in bezit bent van de Uitbreiding Honden en Katten en je hond of kat hebt benoemd tot jouw Totemdier, kun je hem/haar 'Uit verzamelen sturen' en soms brengt je Totemdier dit dan als cadeautje mee terug.


Magische Artefacten (56)

Graag eerst dit even lezen:
Als je in het overzicht van de collecties kijkt, zie je achter Magische Artefacten het getal 26 + 1 staan. Dit zou dus betekenen dat je 26 + 1  objecten moet verzamelen voor je de collectie compleet hebt.
Maar... in het collecties overzicht staan 56 thumbnails aangegeven die allemaal een voorwerp nodig hebben om je collectie te voltooien.

Na uitwerking blijkt dat er veel dubbele voorwerpen in staan, alleen in een andere kleuroptie. Ik adviseer om eerst de 26 + 1 artefacten te verzamelen en daarna de collectie aan te vullen met Bouwen/Kopen > Debug, anders duurt het eeuwig voordat je alle kleuropties hebt gevonden. 
Ik heb dit doorgegeven aan EA want ik heb de indruk dat dit niet klopt. Ik hoop dat ze het aantal thumbnails heel snel zullen aanpassen naar de oorspronkelijke 26 + 1 artefacten.

Onderstaande lijst geeft wel het overzicht en de beschrijving van alle 56 voorwerpen, maar vanaf het 27e voorwerp is e.e.a. dus dubbel.
De waarde kan verschillen en is o.a. afhankelijk van waar en hoe je het voorwerp hebt verkregen.

Magische Artefacten zijn bezems, toverstokken en Totembollen die je op verschillende manieren kunt verzamelen.
Je kunt ze kopen in de winkeltjes in het Magisch Rijk waar elke 24 uur nieuwe aanbiedingen gelden, je kunt ze winnen door met een andere toverSim 'om artefacten duelleren' te kiezen of je hond/kat Totemdier kan iets meebrengen als cadeautje als je de optie 'Uit verzamelen sturen' gebruikt.

Je kunt de bezemstelen thuis als decoratie aan de muur hangen, voor je toverstok(ken) is in Kopen een mooie vitrine te koop (helaas maar 1 toverstok per vitrine) en je kunt de Totembollen als decoratie neerzetten zolang ze niet gebonden zijn aan je toverSim.


Star Wars: Journey to Batuu

Dit Game Pack voegt 2 nieuwe collecties toe aan het spel: Lichtzwaardonderdelen en Batuu-dossiers.

Lichtzwaardonderdelen (19)

Lichtzwaardheften (12), Kyberkristallen (7) en Lichtzwaardvitrines kun je bij Savi's werkplaats in de Black Spire Outpostkopen of krijgen door het voltooien van missies of het openen van voorraadkisten op Batuu.
Lichtzwaarden zijn opgebouwd uit een Heft met een Kyberkristal. Je kunt zo vaak wisselen van lichtzwaardsamenstelling als je wilt. Qua gevechtssterkte maakt het niets uit. Zie meer info in mijn Gids over dit pakket.


Batuu-dossiers (19)

Scan allerlei voorwerpen en gebouwen in de gebieden van de drie facties van Batuu om de geheimen en schatten binnen zijn muren te ontdekken en er een dossier van aan te leggen.
De Trilon Wensboom kun je vinden bij Savi's werkplaats in de Black Spire Outpost.


Mijn Bruiloft

Met het Game Pack Mijn Bruiloft wordt de nieuwe collectie Boodschap in een fles toegevoegd. Deze Boodschap in een fles is alleen te vinden in Tartosa, de wereld die bij dit Game Pack hoort.
Je vindt deze flessen door kleine zandhoopjes op te graven op de stranden van Tartosa. De flessen zijn verschillend van kleur, vorm en grootte en staan erg leuk als decoratie.

Zodra je een fles opgraaft en erop klikt kan je de Boodschap lezen of de Emotionele aura inschakelen. Bij de optie Boodschap lezen krijg je een melding met de tekst van de boodschap. Helaas zal een Sim dus niet zelf het briefje uit de fles halen en het dan lezen.

Boodschap in een fles (20)


Weerwolven 

Met het Game Pack Weerwolven wordt de collectie Vissen met 1 nieuwe soort uitgebreid en ook met de hele nieuwe collectie Moonwood Relikwieën. 

Naast de Lunavis zijn er 2 planten die belangrijk zijn voor Weerwolven. De ene is Maanblad dat alleen te vinden is tijdens volle maan in Moonwood Mill en de andere is Monnikskap die in meerdere werelden te vinden is. Maanblad behoort niet tot een huishoudcollectie, maar Monnikskap is met de update van juni 2022 verhuisd van de huishoudcollectie Tuinieren van Vampieren naar de huishoudcollectie Tuinieren van de Basisgame.​

Vissen (1)

De Lunavis is alleen bij volle maan te vangen aan de voet van Howling Point in Moonwood Mill. De visvaardigheid van je Sim moet hoog genoeg zijn om de optie 'Vissen voor grote vangst' te krijgen. Als je Sim de Lunavis eet, krijgt hij de gemoedstoestand Kracht van de Lunavis. Je krijgt een maandoordrenkte natuurlijke energie en je atletische vermogen wordt vertienvoudigd.


Moonwood Relikwieën (12)

Moonwood Mill zit vol geheimen, het heeft een rijke geschiedenis en is het thuis van weerwolven, vampieren en toverSims! Zouden deze relikwieën de sleutel zijn tot het ontrafelen van de mysteries en geschiedenis van deze oude, magische stad?

Moonwood Relikwieën zijn o.a. te vinden door je weerwolf Sim de grond te laten afspeuren, tunnels te onderzoeken en te vissen. Na het vinden van alle relikwieën, plaats je ze uit je inventaris in de wereld om de maancodering te ontcijferen. Dit ontcijferen kan alleen worden gedaan door een weerwolf Sim die een Maanopenbaring heeft gehad. Na het ontcijferen van de encrypties (die veel onthullen over de geschiedenis van Moonwood Mill) kun je ze plaatsen in een Moonwood Relikwiedisplay (te koop in Kopen voor $95). Zodra je de relikwieën in de display plaatst worden deze automatisch op de juiste plekken in het kastje gezet!