Sims 4 Kavel, Ruimte of Huishouden downloaden in je spel


Sims 4 maakt het erg makkelijk om een kavel, ruimte of huishouden van je Bibliotheek, de Galerie of van een Externe site te downloaden in je spel.
Zelfs als een kavel groter of kleiner is dan de kavel waarop je wilt bouwen, is het nauwelijks een probleem. Met een paar simpele handelingen heb je zo een kavel geplaatst en kun je gelijk verder spelen.

Onderstaande handleiding is geschreven voor het downloaden van een kavel, maar in principe werkt het downloaden van een ruimte op dezelfde manier.

Het downloaden in je spel van een huishouden uit je Bibliotheek doe je in CAS en een huishouden downloaden van de Galerie wordt automatisch in je Bibliotheek geplaatst waarna je deze in je spel kunt plaatsen via CAS.

Een huishouden downloaden van een externe site moet op dezelfde manier als beschreven bij het downloaden van een kavel van een externe site. Je moet dat bestand nl. eerst uitpakken en dan zelf in je Tray map zetten.

TIP:
Als je een kavel download die gebouwd is met bb.moveobjects (MOO) moet je eerst deze cheat activeren voordat je de kavel download. Als je dit niet doet zullen er waarschijnlijk voorwerpen verdwijnen of zal de kavel rare effecten geven tijdens je spel.
Ook al heb je deze cheat eerst geactiveerd, kan het toch voorkomen dat je na plaatsing voorwerpen mist. Dit betreft dan waarschijnlijk voorwerpen van pakketten die je niet bezit of hebt geïnstalleerd of van CC die gebruikt is.

MOO activeren
Ga naar de wereldkaart waar je wilt gaan bouwen en activeer deze cheat door CTRL + Shift+ C tegelijk in te drukken. Typ dan de cheat in de cheatbalk links bovenin je scherm (de balk weer even uitzetten met Esc).
Vergeet de cheat niet te deactiveren (bb.moveobjects off) zodra je klaar bent met de download.


Downloaden van je bibliotheek

​Ga naar de wereld waar je wilt gaan downloaden (indien het een MOO kavel betreft, dan nu eerst de cheat activeren).
Klik op de gewenste kavel (in dit voorbeeld een kavel van 30x20) en klik op ‘bouwen’ (rechtsonder).

 

 

Klik op ‘De galerie openen’ 
Ga naar de tab ‘Mijn Bibliotheek’ (kan offline)  

Stel aan de linkerkant de zoekfunctie in zoals je wilt (in dit voorbeeld is gekozen voor een kavel van de juiste grootte).
Je kunt de zoekfunctie verfijnen door het kaveltype en/of de pakketten op te geven die je zoekt. Je kunt het ook op ‘alles’ laten staan.
 
Je hoeft de kavel NIET eerst in te stellen op het type kavel dat je wilt downloaden. Dat gaat vanzelf als je de download plaatst (behalve bij de appartementen uit het Uitbreidingspakket Te Huur).

Selecteer de kavel die je leuk vindt door erop te klikken en klik dan op het mapje met pijltje rechts onderaan.

 

Een pop-up scherm verschijnt waar je kunt aangeven of je de kavel gemeubileerd of ongemeubileerd wilt downloaden of je kunt deze kavel annuleren en wat anders zoeken.

Bevestig met het vinkje (de eventueel bestaande kavel zal worden vervangen door de download die je gekozen hebt). 

De kavel wordt nu geplaatst.


Download verplaatsen/draaien

Als je de download wilt verplaatsen/draaien omdat bijvoorbeeld de ingang niet op de juiste plek ligt, doe dan het volgende:
klik op het kruis bovenaan je scherm en kies Huis verplaatsen.

Klik dan met je muis op de geplaatste download en je ziet dat alles wordt geselecteerd.

Draai met de pijltjes naast het kruis of met < en > de download om zoals je dat wilt. Klik met je linker muisknop om te bevestigen. Je download is nu (om)gedraaid.


Download die groter is dan de kavel waarop je wilt bouwen

​Op zich kun je een download kavel plaatsen die groter is dan de kavel waarop je wilt bouwen, maar het is afhankelijk van welk deel er dan niet op past. Je kunt dit proberen door onderstaande stappen te volgen waarbij je kunt zien wat er van de download afvalt (in dit voorbeeld het gele gedeelte op de afbeelding hieronder). Zo kun je bepalen of het zin heeft om de download op een kleinere kavel te plaatsen. Als er alleen een gedeelte van de omgeving afvalt, is het meestal geen probleem om dit daarna een beetje aan te passen. Als er echt een gedeelte van het gebouw afvalt, is deze optie niet aan te raden.

Voorbeeld:

Basiskavel = 30x20
Download kavel = 40x30
 
LET OP: Indien een kavel met bb.moveobjects (MOO) is gemaakt, dan eerst deze cheat activeren Vóór je download.
 
Herhaal de stappen van kavel downloaden tot en met ‘gemeubileerd of ongemeubileerd’.
Je ziet nu de kavel die je wilt downloaden doorzichtig, waarbij alles wat geel is wegvalt omdat de kavel te klein is voor de download.

Klik op het kruis in het midden van de doorzichtige kavel en verschuif met je muis de download totdat het belangrijkste erop past. Alles wat geel is zal verdwijnen.

Klik op je linker muisknop zodra je tevreden bent met de plaatsing (download staat dan vast) en klik dan op het vinkje = bevestigen.

Je download is geplaatst en nu kun je, indien nodig, nog e.e.a. aanpassen om de omgeving weer in orde te maken. De kavel is nu automatisch ingesteld op het type kavel dat je gedownload hebt, in dit geval op koffietent.

LET OP: Voor downloaden van Huurkavels van het Uitbreidingspakket Te Huur gelden andere regels voor het instellen van het kaveltype. Je moet in dat geval eerst de kavel instellen op Huurkavel en dan pas de gewenste kavel downloaden, anders zal het niet werken.


Download die kleiner is dan de kavel waarop je wilt bouwen

Dit werkt hetzelfde als een download die groter is. Je hebt alleen het voordeel dat je genoeg ruimte hebt waardoor er niets van de gedownloade kavel zal verdwijnen. Na download zal je alleen de omgeving verder moeten aanvullen om het passend te maken op de grotere kavel. Met het kruis bovenin je scherm kun je de download op de kavel verplaatsen zoals je wilt (zie Download verplaatsen/draaien).


Een kavel op de juiste manier leegmaken (slopen)

De standaard kaveltype instelling van een lege kavel is particulier. Heeft de kavel een ander kaveltype, bijvoorbeeld een winkel of koffietent en je wilt deze kavel slopen, dan is het verstandig om een paar extra handelingen uit te voeren om de kenmerken hiervan ook te verwijderen en is alleen het verwijderen met de bulldozer niet voldoende.
Je loopt anders de kans dat het type kavel ‘grijs’ wordt en niet meer aan te passen en te bebouwen is.

LET OP: Voor de huurkavels van het Uitbreidingspakket Te Huur gelden andere regels. Die kun je terugvinden bij de informatie in de Sims 4 Te Huur Gids.

Slopen

Ga naar de kavel die je wilt leegmaken/slopen.
Klik dan op de bulldozer bovenaan in je scherm en klik op Kavel slopen. Bevestig de pop-up met een vinkje.
Klik daarna nogmaals op de bulldozer en kies Terrein slopen. 

LET OP: zodra je deze optie kiest zal het terrein direct leeg en vlak worden gemaakt. Je bevestigt dit dus NIET eerst met een vinkje.

Als je dit beiden hebt gedaan is de kavel helemaal leeg en vlak. Zelfs de brievenbus (particulier) is verdwenen, dus plaats er zelf een terug als je weer een particulier huis gaat bouwen.

De kavel is nu wel leeg, maar de naam van de kavel en het kaveltype blijven nog in het kavelgegevenspaneel staan, net zoals het aantal slaap- en badkamers van de kavel die je verwijderd hebt.
Ik adviseer om dit eerst aan te passen, anders kan soms de kavel onbruikbaar worden voor een ander kaveltype.
 
Wijzig het kaveltype naar ‘particulier’ en verwijder de naam van de kavel die erop stond. Geef de kavel een andere naam; in dit voorbeeld LEEG.
Zet het aantal slaap- en badkamers weer op 0 en sla daarna je spel op.

Je kavel is nu weer geschikt om van alles op te bouwen of te downloaden.


Kavel, ruimte of huishouden downloaden van de Galerie

Dit gaat op dezelfde manier als downloaden uit je bibliotheek. De kavel, ruimte of het huishouden wordt automatisch in je Tray map geplaatst.
Kijk eerst of een kavel gebouwd is met bb.moveobjects (MOO); in dat geval eerst de MOO cheat activeren voordat je download.


Kavel, ruimte of huishouden downloaden van een externe site

BELANGRIJK:
Kavels. Ruimtes en Sims die je download van een Externe site moet je zelf in de Tray map in je Sims 4 map plaatsen. Alleen downloads  van je Bibliotheek of de Galerie worden automatisch in de Tray map geplaatst.

CC en Mods voor de Sims 4 moeten geplaatst worden in de Mods map in je Sims 4 map.

Voor deze handleiding is gebruik gemaakt van de site The Sims Resource en de prachtige kavel Family Beach House/Home gebouwd door Pralinesimsmaar het werkt hetzelfde als je een huishouden download.

 • Zorg dat je de Sims NIET open hebt staan
 • Ga dan naar de startpagina van TSR en via het download menu bovenin naar Sims 4/kavels (lots)
 • Kies een kavel die je mooi vindt en klik op het plaatje
 • Je komt nu op de pagina van deze kavel. Hier vind je ook extra informatie over welke pakketten je nodig hebt en of er CC gebruikt is. LET OP: Indien er CC gebruikt is moet je eerst alle CC downloaden voordat je de kavel download.
 • Klik op de download knop en volg de instructies op het scherm
 • Geef de map aan waarin je de download wilt opslaan; dat kan de standaard map Downloads van je PC zijn, maar ook een aparte map die je zelf hiervoor hebt aangemaakt
 • Het bestand wordt als een .Zip of .RAR file opgeslagen en dat moet je nu eerst uitpakken
 • Klik met je rechter muisknop op het gedownloade bestand, kies je zip programma en dan Extract here (hier uitpakken)
  De files worden nu in dezelfde map uitgepakt waardoor ze netjes bij elkaar staan
 • Knip nu alleen de uitgepakte bestanden (bestanden met een nummer) en plak deze in je Tray map in je Sims 4 map (Electronic Arts/de Sims 4/Tray).
 • Sla het .Zip of .RAR bestand ergens apart op je PC op want dat heb je nu verder in je spel niet nodig. ​Je mag het ook weggooien maar dan moet je het opnieuw downloaden als je de uitgepakte bestanden kwijt zou zijn.
 • Sluit daarna alle programma’s en vensters.
 • Zodra je daarna je spel opstart zie je de gedownloade kavel klaar voor gebruik in je Bibliotheek staan, waarna je deze in je spel kunt plaatsen en gebruiken.

BELANGRIJK: Als je een kavel of huishouden van iemand anders download (eventueel wat aanpast) en daarna weer upload naar de Galerie zal er altijd, onder jouw naam als maker, automatisch aangegeven worden dat het Origineel is gemaakt door.....Dat is ook terecht want de originele creator verdient alle credit!