Sims 4 Kaveleigenschappen en Kaveluitdagingen


Landelijk Leven: Kaveluitdaging Wilde Vossen

 

De kaveleigenschappen zijn een geweldig leuke toevoeging aan het spel en leveren soms komische of juist lastige en vervelende situaties op.
Afhankelijk van welke eigenschappen je toekent, kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat bepaalde vaardigheden van je Sim sneller omhoog gaan, je Sim makkelijker in een bepaalde stemming komt of dat er spoken rondwaren op je kavel. 
​Behalve de verborgen/niet te verwijderen kaveleigenschappen, zijn ze te gebruiken in alle werelden maar niet voor elk kaveltype. Dit is duidelijk aangegeven bij de omschrijving.

Met de update van 20 juli 2021 zijn de kaveleigenschappen gesplitst in twee categorieën:

  • Kaveleigenschappen
  • Kaveluitdagingen

Je kunt per kavel maximaal 3 kaveleigenschappen toevoegen + zoveel kaveluitdagingen als je zelf wilt. 
Door kaveleigenschappen met kaveluitdagingen te combineren, kan je het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

Je bent overigens niet verplicht om ze in te stellen.

Hoe meer pakketten je bezit, uit hoe meer kaveleigenschappen én kaveluitdagingen je kunt kiezen. Onderstaand vind je per pakket de mogelijkheden.

 Basisgame

Met de update voor Eiland Leven zijn de eigenschappen Buiten het Netwerk en Kleding optioneel aan de Basisgame toegevoegd.
De kaveleigenschap Kleding optioneel (waar Sims naakt kunnen rondlopen) is niet geschikt voor peuters en kinderen. Als je met een peuter of kind naar zo'n kavel gaat, krijg je even later een melding dat de peuter naar de dagopvang is gebracht en het kind vertrekt naar huis. 
Met de update van 20.7.2021 is de Kaveleigenschap Buiten het netwerk gewijzigd in een Kaveluitdaging. Hiermee neemt deze optie dus geen slot van de  kaveleigenschappen meer in beslag.


Stedelijk Leven

Stedelijk Leven verborgen/niet te verwijderen

Aan sommige appartementen van Stedelijk Leven zijn ook nog verborgen/niet te verwijderen kaveleigenschappen toegevoegd. Je kunt deze niet zelf kiezen en ook niet verwijderen, want ze zijn specifiek door EA toegekend aan een of meerdere appartementen. Deze zijn dus niet te gebruiken in andere werelden.


Vampieren


Honden en Katten


Jungle Avonturen


Word Beroemd


Eiland Leven

Eiland Leven had eerst 3 kaveleigenschappen maar dkaveleigenschap Vulkaanactiviteit is met de update van 20.7.2021 gewijzigd in een Kaveluitdaging.
Je kunt deze uitdaging in elke wereld gebruiken. Ondanks dat er alleen een echte vulkaan te vinden is in Sulani, werkt deze kaveluitdaging bijvoorbeeld ook in San Myshuno.


Een verdere beschrijving van de kaveleigenschap Eilandgeesten vind je in de Sims 4 gids over Eiland Leven.
De kaveleigenschap Oceaanparadijs is niet zelf toe te wijzen aan of te verwijderen van een kavel, want dit betreft een zogenaamde verborgen eigenschap.


Studentenleven


Ecologisch Leven

Verminderen en Recyclen
Recyclebaar en composteerbaar afval kunnen hier worden gesorteerd en er zijn ook vliegen en kakkerlakken. De vuilnisman verschijnt elke week. Deze kaveleigenschap werkt op de meeste kavels in elke wereld.

Stortplaatskavel
Als je de kaveleigenschap Verminderen en Recyclen combineert met de kaveleigenschap Stortplaatskavel, zal er extra vuilnis verschijnen! Deze kaveleigenschap werkt niet op alle kavels (zie hieronder) maar wel in elke wereld.


Landelijk Leven


Paardenboerderij


Te Huur