Sims 4 Paardenboerderij Gids

Paardenboerderij is het 14e uitbreidingspakket van de Sims 4 en is op 20 juli 2023 wereldwijd uitgebracht.

 

De extra digitale content 'Rockin' Rancher' was alleen te ontgrendelen bij aanschaf van dit pakket tussen ​22 juni 2023 en 31 augustus 2023. 

Trakteer je Sims op wat ontspanning na een dag hard werken met een akoestische gitaar, wagenwielkunst en een rustieke schommelstoel

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Bouw een leven op. Sta 's ochtends vroeg op, kijk naar het prachtige platteland en weet dat al je harde werk het waard is. Houd je dieren tevreden en schoon, oogst prairiegras om ze te voeren, verzamel paardenmest om planten te bemesten en maak je eigen nectar om te verkopen. Doe het allemaal op een door jou ontworpen boerderij, of dat nu een traditionele blokhut is of een grote rode schuur.

Vorm een band met dieren. Vul je boerderij met dierenvrienden en bouw samen een leven op. Je paarden – inclusief snoezige veulens – maken deel uit van je huishouden en hebben een heleboel speciale interacties met zowel Sims als andere paarden. Je kunt ook dwerggeiten en dwergschapen verzorgen en buren uitnodigen om hen te laten zien hoe schattig ze zijn.

Sluit je aan bij een bloeiende gemeenschap. Het leven op de boerderij heeft momenten van rust en eenzaamheid, maar er is ook een levendig sociaal leven. Je Sims kunnen de stad ingaan om vrienden te ontmoeten aan de bar, wat stoom afblazen in de danszaal of trainen in het park. Ze kunnen ook evenementen als barbecues en dansfeesten op hun eigen terrein organiseren, en een boerderijhulp inhuren om te helpen als het werk zich opstapelt.

Fok paarden. Paarden maken deel uit van de familie. Pas je hoefvrienden aan in Creëer-een-Sim of verdien nieuwe paarden door ze te adopteren of te kopen. Veulens kunnen ook op de boerderij worden geboren. Sims kunnen de rijvaardigheid leren en paarden kunnen trainen voor de behendigheid- en springvaardigheden. Vaardige paarden en ruiters kunnen zelfs prijzen winnen op de manege.


Onderwerpen

klik op de link om naar het onderwerp te gaan

Creëer een Sim / Paard 
- Doel en (belonings-)eigenschappen Sims - Voorkeur en Afkeer/Angst
- Totaal overzicht CAS
- Creëer een paard
- Eigenschappen paard
- Rassen paard
- Verfmodus paard
- Outfits en Accessoires paard (o.a. Eenhoorn)

Speltoevoegingen
- Spelopties: Dierenveroudering
​- Clubactiviteiten
​- Muziek- en TV zenders

​- Voedsel en drankjes

​​Paardenboerderij Algemeen
- Boerderij-communitybord
- Boerderijhulp
​- Community klusjes

- Boerderij Evenementen

Paarden basis
- Kopen, redden, fokken of verkopen
​- Leeftijd, verouderen en Paardbrosia-lekkernij
- Behoeftes en verzorging 
- Paardenmest en Prairiegras
- Paardrijvaardigheid Sims
​- Paarden en andere (boerderij)dieren


Paarden bijzonderheden
- Vaardigheden en training
- Wedstrijden

Dwerggeiten en dwergschapen
- Kopen of verkopen
- Behoeftes, verzorging en levensduur
- Scheren en Melken 

​​Cheats Algemeen
Cheats per pakket

Nectar
- Vaardigheid Nectar maken
- Opslaan en rijpen
- Serveren of verkopen
​- Soorten en effecten
​- Vitaliteit-nectar


​Wereld
- Chestnut Ridge
​- Gruwelpaardenhartgrot
​- Geestpaard

Bouwen / kopen
​- Kaveluitdaging: Wild Prairiegras
- Totaal overzicht bouwen/kopen

​​​Ingerichte ruimtes en kavels
- 11 ruimtes
​- Simmie's creaties


Creëer een Sim/Paard (CAS)

Creëer een Sim
Doel en eigenschappen Sims
In Creëer een Sim zijn 2 nieuwe doelen, 2 eigenschappen + 2 beloningseigenschappen toegevoegd. 


Voorkeur en Afkeer en nieuwe Angst

Paardenboerderij voegt 4 nieuwe opties voor Voorkeur en Afkeer toe:

 • Categorie Muziek (Basisgame) > Boerenmuziek
 • Categorie Mode (Middelbare School) > Country Mode
 • Categorie Activiteit (Basisgame) > Nectar maken
 • Categorie Activiteit (Basisgame) > Paardrijden

Ook is er een nieuwe angst toegevoegd:  Angst voor Paarden. Angsten kun je niet zelf toekennen in CAS, maar worden automatisch door de manier van spelen geactiveerd.


Kleding en Accessoires Sims
Vrouwen (tiener tot oudere): 7 kapsels, 6 hoofddeksels, 5 accessoires (hoofd), 3 uitgelichte looks, 18 tops, 6 volledig lichaam, 8 onderkant, 1 accessoires (lichaam), 4 schoenen
Mannen (tiener tot oudere): 6 kapsels, 3 gezichtsbeharing, 6 hoofddeksels, 5 accessoires (hoofd), 4 uitgelichte looks, 19 tops, 4  volledig lichaam, 3 onderkant, 1 accessoire (lichaam), 2 schoenen
Kind meisjes: 3 kapsels, 2 hoofddeksels, 1 uitgelichte look, 2 tops, 2 onderkant, 1 schoenen
Kind jongens: 3 kapsels, 2 hoofddeksels, 1 uitgelichte look, 1 tops, 1 onderkant, 1 schoenen
Peuter meisjes: 3 tops, 1 volledig lichaam, 1 onderkant, 1 schoenen
Peuter jongens: 1 tops, 1 onderkant, 1 schoenen
Baby meisjes: 1 volledig lichaam
Baby jongens: 1 volledig lichaam

Overzicht van alle CAS items inclusief die van paarden:


Creëer een Paard
Linksonder in het scherm in CAS vind je de optie om een paard / veulen toe te voegen aan je huishouden.

Dit kan alleen als je huishouden minimaal 1 gewone Sim bevat. 
Denk eraan dat paarden en veulens (net als honden en katten) meetellen voor het maximale aantal van 8 per huishouden.

Bovenin het scherm kun je een naam geven (achternaam is niet verplicht), mannelijk of vrouwelijk kiezen, veulen, volwassen of ouder paard kiezen en de paardenstem instellen. Ook kies je hier de 3 eigenschappen.

Helaas is het niet mogelijk om de familierelatie en de familiedynamiek tussen een S|im en een paard/veulen in te stellen. Deze band bouw je op door gameplay en niet in CAS. Alle Sims in een huishouden zijn automatisch 'baasje' van een paard.

Ook is het niet mogelijk om dit in te stellen tussen een paard/veulen en een hond/kat. Paarden/veulens en honden/katten zien elkaar als huishoudlid en elke Sim als 'baasje'. Je kunt wel de familierelatie én de familiedynamiek tussen paarden onderling instellen.


Eigenschappen Paard
Ieder paard/veulen krijgt in CAS 3 eigenschappen en deze zijn onderling te combineren, maar een veulen dat gefokt is krijgt één eigenschap van de moeder, één van de vader en een derde eigenschap, zoals nieuwsgierig, speels of gehard. Lees hier meer over bij het onderwerp Paarden > Veulens.
Zoals je in onderstaande omschrijvingen kunt lezen, zullen sommige eigenschappen een flinke uitdaging vormen! Denk dus goed na wat je wilt, voordat je een keuze maakt.


Rassen
Je kunt kiezen uit 35 paardenrassen. Als je een van deze standaard rassen kiest, krijg je een paard met de uiterlijke kenmerken van dit ras. De eigenschappen kun je verder zelf kiezen.
Als je wilt kun je daarna:

 • Lichaam
 • Haar
 • Vachtkleur & Patroon

allemaal apart aanpassen waardoor het natuurlijk geen origineel 'raspaard' meer is. Maar je kunt je paard dus een heel persoonlijk uiterlijk geven.

Ook is het mogelijk om je paard nog drastischer van uiterlijk te wijzigen door middel van (een van) de volgende 2 opties:

 • ​de rasmixer waarmee je 2 rassen kunt 'mixen' tot een nieuw 'gemengd' ras
 • gebruik te maken van de verfmodus (kleurenwiel)waarmee je je paard oneindig kunt aanpassen

Verfmodus
De verfmodus/het kleurenwiel is alleen te gebruiken bij het creëren van een paard en niet bij Sims (het werkt hetzelfde als bij het creëren van Honden en Katten). Door alle opties zijn de mogelijkheden eindeloos en is het een kwestie van zelf proberen. Hieronder vind je een korte toelichting op de mogelijkheden.

Terug
Als je hierop klikt ga je terug naar vachtkleur/-patroon. De aangebrachte wijzigingen blijven behouden.

Alles wissen (let op)
Als je hierop klikt blijf je in de verfmodus, maar alle wijzigingen die je hebt aangebracht zullen verdwijnen. Wees dus voorzichtig met het gebruik van deze knop! Helaas is er geen 'ongedaan maken' knop, waarmee je een of meerdere stappen terug kunt.

Kleurschuifbalken
Hier kies je een standaardkleur (de gekleurde vakjes) of je gebruikt het kleurenwiel om kleurnuances aan te brengen.

Verfkwast, Gum en Pipetje
De verfkwast gebruik je om iets in te kleuren. Dat kan een vlak zijn maar ook een heel dier.
Het gum kun je gebruiken als je een aangebrachte kleur weer wilt verwijderen of bijwerken. De oorspronkelijke kleur komt dan weer tevoorschijn.
Met het pipetje kun je klikken op een (zelfgemaakte) kleur die je eerder hebt gebruikt. Die kleur zal dan worden overgenomen.

Kleur invullen, Spiegelverven
Met kleur invullen geef je een dier een volledig effen kleur. Je bent dan eventuele markeringen, vlekken en patronen kwijt. Wees hier dus voorzichtig mee. 
Spiegelverven is een belangrijke knop. Als je 2 vleugeltjes ziet staan zal alles wat je aanpast aan beide zijden van het dier worden aangebracht. Als je op dit knopje klikt staat er maar 1 vleugeltje. Je kunt dan op 1 plek wijzigingen aanbrengen. 

Kwastgrootte en Kwastrotatie
Kwastgrootte bepaalt hoe dik/breed je iets aanbrengt. Gebruik een laag cijfer voor fijn werk en een hoger cijfer voor het invullen van een groter vlak. Hoe groter het cijfer hoe 'waziger' de kleur wordt aangebracht. Dit geeft een wat mooier effect op een vacht dan de kwastgrootte met een klein cijfer.
Met kwastrotatie kun je de opties bij kwasten en stempels draaien.

Kwasten, Stempels, Stencils
Bij kwasten en stempels staan allerlei afbeeldingen die je per stuk (als een soort tatoeage) kunt aanbrengen of, als je de linker muisknop ingedrukt houdt, in een reeks achter elkaar. Je kunt zelf de kleur kiezen of maken die je hiervoor wilt gebruiken.
Stencils geven je dier een bepaald patroon. Het is het beste om met een dier in een effen basiskleur te beginnen. Als je de optie stencils kiest, zie je een oogje staan. Als je hierop klikt krijg je (wazig) te zien hoe het gekozen patroon eruit zal zien. Als je het patroon hebt aangebracht kun je het verder inkleuren door met de door jou gekozen kleur over het patroon te gaan.

Plaats je paard in elke houding om de wijzigingen overal goed aan te brengen


Outfits en Accessoires paard (Eenhoorn)
Als het uiterlijk van je paard helemaal naar je zin is, kun je het nog voorzien van outfits en accessoires.
In de categorie Outfits zie je rechts bovenaan een icoontje Paardrijden staan. Hier voorzie je je paard van een hoofdstel, zadel en als je wilt ook een deken onder het zadel. Deze outfit zal je paard zelf 'aantrekken' zodra je je paard gaat berijden.

Het 2e icoontje geeft de mogelijkheid voor Alledaags. Hier kun je max 2 outfits zelf samenstellen waarin je paard zal rondlopen. Je hoeft hier overigens niets toe te voegen als je dat niet wilt. Zorg alleen wel dat in deze categorie je paard geen zadel draagt (en misschien ook geen hoofdstel), anders loopt dat arme beest z'n hele leven met een zadel rond!

Eenhoorn creëren
Eenhoorns lopen niet standaard in de wereld rond, maar je kunt ze wel zelf creëren in CAS.
De Hoorn voor een Eenhoorn vind je, voor zowel een paard als een veulen, door op het hoofd te klikken en dan rechts Hoorn te kiezen.

Outfit voort paardrijden

Outfit voor Alledaags

Eenhoorn creëren


Speltoevoegingen

Spelopties: Dierenveroudering
Met de uitbreiding Landelijk Leven kon je de veroudering van Kippen, Koeien, Vossen, Llamas en Konijnen instellen bij Spelopties > Pack-/Pakketinstellingen.
De veroudering van Honden en katten werd ingesteld bij Spelopties > Gameplay omdat honden en katten tot een huishouden behoren.

Nu Paardenboerderij nog meer dieren zoals paarden, dwerggeiten en dwergschapen heeft toegevoegd, stel je alle veroudering in bij Spelopties > Gameplay.
Paarden horen nu ook tot een huishouden (en tellen dus net als honden en katten mee voor de max 8 per huishouden) terwijl de dwerggeiten en dwergschapen zijn toegevoegd aan de algemene veroudering van dieren.

TIP: als je Auto verouderen uitzet, zullen niet alleen Sims niet ouder worden, maar dit geldt dan ook voor honden, katten en paarden in elk huishouden.
Heb je een veulen in je gezin dat je toch wilt laten opgroeien naar een volwassen paard, koop dat bij de kruidenierswinkel Bitten & Balen in New Appaloosa een Leeftijdverhogende Paardenlekkernij voor $150. Voor honden en katten moet je zo'n lekkernij kopen bij de dierenarts in Brindleton Bay.

Zie onderstaand voorbeeld voor de instellingen.


Clubactiviteiten
Als je het Uitbreidingspakket Beleef het Samen hebt geïnstalleerd, kun je gebruik maken van het clubsysteem. ​
Er zijn met Paardenboerderij vier nieuwe locaties en een aantal opties voor vereisten toegevoegd.

 

Bij ontmoetingsplek Club:
Specifieke Locaties:

 • Biscuits Bastion
 • Eikenton
 • Gravenhal (Park)
 • Roestig Hoefijzer

 

Bij Vereisten:
Eigenschap:

 • Boer
 • Paardenvriend

Vaardigheidsniveau +2:

 • Paardrijden
 • Nectar maken

Muziek- en TV Zenders
Paardenboerderij voegt het nieuwe muziekstation Ranch toe aan het spel. Je kunt hiernaar luisteren via alle radio's/stereo's en de oordopjes.

De nieuwe locatie muur speaker heet Boerderij i.p.v Ranch (vermoedelijk heeft dit te maken met een vertaalfoutje).
Je kunt de muur speaker alleen op openbare kavels gebruiken.

De TV's hebben 2 nieuwe zenders gekregen:

 • Ruitertuiter kinderzender
 • Wild-West zender

Door naar een van deze zenders te kijken krijgt je SIm de gemoedstoestand Zelfverzekerd +1 en is daarna klaar om te rijden!


Voedsel en drankjes
​Met Paardenboerderij zijn, voor zover ik heb kunnen nagaan, onderstaande nieuwe maaltijden en drankjes aan het spel toegevoegd:

 • Bizonstoofpot (BBQ)
 • Wilde Notensoep (BBQ)
 • Corndog (bij Koken, niveau 2 kookvaardigheid; deze weet ik niet zeker)
 • Drie Zusters Chili (BBQ; met de pre-update voor Paardenboerderij)
 • alle zelf te brouwen nectarsoorten (zie het onderwerp Nectar)

Als je Sim de vaardigheid Mixologie heeft, zijn aan een bar de volgende drankjes te maken: 

 • Appel-nectar (niveau 1)
 • Druiven-nectar (niveau 1)
 • Maanbladpunch (niveau 1; recept te ontgrendelen in Moonwood Mill))
 • Aardappel-nectar (niveau 2)
 • Aardbeien-nectar (niveau  2)

Paardenboerderij Algemeen

Boerderij-communitybord
Met zoveel dingen te doen in Chestnut Ridge. helpt het om één plek te hebben met alle informatie die je nodig hebt.

In elke buurt vind je een Boerderij-communicatiebord met de volgende opties:

 1. Boerderijdierenuitwisseling bellen... (paard redden / kopen / verkopen, dwergschapen en/of dwerggeiten kopen)
 2. Boerderijdierinfo... (informatie over de Manege, Paardverzorging of verzorging van Dwergdieren)
 3. Aan wedstrijd deelnemen (kan alleen als je een paard bezit)
 4. Boerderijhulp aannemen
 5. Communityklus... (klusjes doen voor de buren)
 6. Een Ranch-evenement plannen
 7. Meer te weten komen over de bewoners
 8. Paardentraining (kan alleen als je een paard bezit)

Optie 1 kun je ook vinden op de telefoon, computer of door te klikken op de Manege. Opties 1, 3 en 8 zijn verder uitgewerkt bij het aparte onderwerp Paarden. 

Als je zelf zo'n handig Communitybord wilt plaatsen, koop er dan een in de categorie Buitenactiviteiten in Bouwen en zet hem bijvoorbeeld op je eigen kavel neer. Dit kan in elke wereld.


Boerderijhulp
Een boerderij helemaal in je eentje runnen kan best lastig zijn! Je moet tuinieren, reparaties uitvoeren, en dieren verzorgen. Eigenlijk is er nooit een vrije dag want dieren gaan natuurlijk nooit op vakantie! Soms kan één Sim het gewoon allemaal niet aan. Neem dan een boerderijhulp in dienst.

Je kunt een Boerderijhulp via de Buckaroo Brigade Boerderijservices inhuren via het Boerderij-communitybord en de telefoon (een dienst inhuren).
De hulp zal elke dag werken van (ongeveer) 7.00 tot 19.00 uur (hoewel mijn hulp soms later kwam en om 23.00 uur nog klusjes liep te doen!) De kosten bedragen $100 per dag + $12 per uur.
Een hulp kan tuinieren, paarden en vee verzorgen en zelfs kapotte spullen op de kavel repareren. Maar het belangrijkste is dat een hulp de vaardigheden heeft om het werk goed te doen. Je kunt maar één boerderijhulp tegelijk hebben.

Je kunt je hulp alle klussen laten doen (alles toewijzen) of je kunt bepaalde klusjes toewijzen. De hulp begint met alle klusjes, maar nadat je een klusje hebt toegewezen, zal de hulp alleen nog maar doen wat je wilt.

Om een klusje toe te wijzen selecteer je de hulp. Kies in het Boerderijhulp-keuzemenu de optie Klusjes toewijzen en kies uit:

 • Reparaties
 • Tuinieren
 • Vee- en paardenverzorging

Je kunt in het Boerderijhulp-keuzemenu ook de optie Vragen om gebruiken. Je kunt dan de hulp vragen om een reparatie uit te voeren of planten water te geven, wat de hulp sneller zal doen dan anders het geval zal zijn. Je kunt ook vragen om mest te verzamelen of planten te oogsten. De hulp doet dat niet uit zichzelf (mijn hulp deed dat wel)! 
​De oogst die de hulp heeft verzameld vind je terug in de huishoudinventaris in Bouwen. Je huishouden kan hier dan mee doen wat ze willen.

Als je je Boerderijhulp eerder wilt wegsturen kan dat via de telefoon onder Thuis en als je de hulp wilt ontslaan klik je op de hulp en kiest de optie Acties... > Ontslaan.


Communityklusjes
Als je Sim wat geld wil bijverdienen kan je kiezen voor het doen van CommunityklusjesJe kunt kiezen uit verschillende klusjes door te klikken op het Boederij-communitybord.

Bij de meeste klusjes heb je een paard nodig OF minimaal 3 dwerggeiten OF 3 dwergschapen in je inventaris (staat erbij aangegeven) en ieder klusje duurt 4 uur.
De vergoeding bedraagt tussen de $95 tot $410 afhankelijk van het soort klus en hoe je Sim de klus uitvoert. Als je Sim het goed heeft gedaan kan je soms nog een extra fooi verwachten.
De uitbetaling kan hoger uitvallen als je Sim bepaalde vaardigheden beheerst.
Sommige klusjes verhogen ook een vaardigheid van je Sim.

Als het bijvoorbeeld een klusje betreft waar je en paard voor nodig hebt, krijg je een pop-up zodra je de klus hebt gekozen. In deze pop-up kan je dan kiezen met welk paard je de klus wilt uitvoeren. Dit kan natuurlijk alleen als je Sim zelf één of meer paarden in bezit heeft. Klusjes met veulens zijn niet mogelijk, maar met dwerggeiten of dwergschapen dus wel.

LET OP: De klus start gelijk op het moment dat je je keuze hebt gemaakt, dus zorg dat je Sim uitgerust is en geen vreselijke honger heeft of naar de wc moet. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor je paard.

Je Sim zal nu voor 4 uur van de kavel verdwijnen en is dan niet bestuurbaar. Na die 4 uur komt je Sim op dezelfde plek terug waar hij/zij is vertrokken. Via een melding krijg je te lezen hoe de klus is verlopen en het verdiende geld wordt bij het familiekapitaal gevoegd.


Boerderij evenementen
​Wil je pronken met je boerderij? Kennismaken met je buren?
Paardenboerderij voegt 2 nieuwe evenementen toe aan het spel: een Boerderij bijeenkomst en een Boerderij dierendag.

Je kunt een evenement plannen via de telefoon, kalender of het Boerderij-communitybord. 
De kosten bedragen $100 per evenement, dat gelijk van het huishoudbudget wordt afgetrokken zodra je het evenement op de kalender hebt gezet.
Zolang het evenement nog niet is begonnen kun je het nog aanpassen met het potloodje op de kalender 
Je kunt het evenement ook geheel verwijderen met het vuilnisbakje op de kalender, maar natuurlijk ook alleen zolang het nog niet begonnen is. De $100 krijg je dan helaas niet terug.

Een evenement:
- kan niet meer dan 2 weken van tevoren worden gepland
- kan nog op de huidige dag worden gepland
- meerdere evenementen per dag zijn mogelijk, alleen niet op hetzelfde tijdstip
- komt niet automatisch jaarlijks terug op de kalender
Je kunt kiezen of je er wel of geen doelevenement van wilt maken. Als je er wel een doelevenement van maakt (vinkje voor het evenement aanzetten) zullen je gasten Simdollars doneren aan de boerderij. De hoeveelheid hangt af van het succes van het evenement.

Evenement plannen

 • Klik op de optie Een sociaal evenement plannen (telefoon) of Een Ranch-evenement plannen (Boerderij-communitybord) of Evenement toevoegen (kalender)
 • klik dan in de pop-up op het door jou gewenste evenement en vink wel of niet aan of het een doelevenement moet zijn. Klik daarna op het pijltje rechtsonder.
 • Klik op Organisator en kies uit de pop-up 1 van de Sims uit het huishouden.
 • Klik vervolgens op Gast. Je krijgt een pop-up met heel veel Sims uit allerlei werelden om uit te kiezen. Dat hoeven niet allemaal vrienden of bekenden te zijn, maar vergeet niet om in ieder geval je eigen familieleden ook te selecteren. Ook is het mogelijk om een Open uitnodiging tot max 15 Sims te selecteren. Het is dan een verrassing wie er komen opdagen. Je kunt een aantal eigen gasten met een open uitnodiging combineren tot een totaal van 15 Sims.
 • Klik dan op het huisje in hetzelfde scherm. Hier selecteer je de locatie + het tijdstip van aanvang. Denk bij het kiezen van de locatie goed na wat nodig is voor het evenement, want niet alle geboden locaties zullen (kunnen) voldoen aan wat nodig is.
 • Stel vervolgens rechts in het scherm de aanvangstijd van het evenement in.
 • Klik op het vinkje rechtsonder en het evenement staat gepland op de kalender.
 • Zorg dat op de dag van het evenement alle opties die het evenement moet bieden op de locatie aanwezig zijn (sommige locaties hebben nauwelijks ruimte om iets aan te passen of toe te voegen). Als je met boerderijdieren een evenement houdt op een andere locatie dan je eigen kavel, zal je de dwergschapen en dwerggeiten in je inventaris moeten stoppen en daarna kiezen voor Reizen. Een paard of paarden kun je aanklikken om met je Sim mee te reizen.

Boerderij bijeenkomst
Begroet familie en vrienden met een boerderij bijeenkomst! Ga lekker op een vat zitten: er is boerenmuziek, cowboydansen, gegrild eten, nectar en alle gezelligheid die een Sim zich maar kan wensen! Beleef een onvergetelijke dag op de boerderij!

Dit evenement plan je zoals hierboven is beschreven.

Boerderij dierendag
Kijk nou: paarden, dwergschapen, dwerggeiten! Het verzorgen en spelen met deze dieren is voor sommigen misschien gewoon een dag op de boerderij, maar voor vrienden en leden van de gemeenschap kan het een leuke en gezellige gebeurtenis zijn! Kom samen en zet deze boerderijdieren in het zonnetje!

Ook dit evenement plan je zoals hierboven is beschreven.

LET OP: Bij het Boerderij dierendag evenement is het misschien beter om geen Weerwolven uit te nodigen... Die kunnen namelijk dwergschapen verslinden!


Paarden Basis

Kopen, redden, fokken of verkopen

Kopen of redden
​Als je niet direct vanuit Creëer een Sim begint met een paard in je huishouden, zijn er verschillende manieren om aan een paard te komen.
De twee belangrijkste manieren zijn kopen of redden. 

Je kunt een paard kopen of redden via

 • het Boerderij-communitybord (Boerderijuitwisseling bellen...)
 • de telefoon (Thuis > Boerderijuitwisseling bellen...)
 • de computer (Huishouden > Adopteren)
 • de Manege in Chestnut Ridge's New Appaloosa

Zodra je een van deze opties kiest krijg je een pop-up met beschikbare paarden/veulens te zien. Door met je muis over een paard/veulen te gaan kun je zien welke leeftijd, geslacht en eigenschappen het heeft. Elk paard/veulen kan worden gekocht voor $1000 of gered voor $250.

Vanwege de omgeving waar geredde paarden/veulens vandaan komen, hebben ze (veel) moeilijker eigenschappen en zal extra zorg en aandacht nodig zijn. 
Let daar dus goed op voordat je een paard red en zorg dat je Sim genoeg tijd heeft om zo'n paard te begeleiden en verzorgen. 
Je kunt bij het onderwerp Creëer een Sim/Paard de eigenschappen van een paard bekijken voordat je een keuze maakt.

Zodra je een paard gekocht of gered hebt, krijg je een melding om je hiermee te feliciteren. Ook krijg je hier wat tips over welke voorwerpen je moet aanschaffen om goed voor een paard te kunnen zorgen.

TIP: Als je niet wilt dat je paard(en) je huis binnenkomen, zorg dat dat je alle buitendeuren op slot doet!

Paard Fokken
Sims kunnen hun paarden laten fokken en schattige veulens in hun huishouden verwelkomen.
Ze moeten eerst een vriendschappelijke relatie tussen een hengst en een merrie aanmoedigen, zodat de merrie drachtig kan worden van een veulen.

LET OP: Je kunt alleen fokken met volwassen of oudere hengsten met een volwassen merrie. Met oudere merries kun je niet fokken.
Het geslacht en de leeftijd van een paard vind je door met je muis over het paard te bewegen of door het profiel van een paard te openen. Je kunt dit laatste doen door een paard in de wereld te selecteren en dan te kiezen voor Meer Opties > Acties > Profiel openen.
Als je een paard al kent, vind je het profiel ook via het relatiepaneel.

Paarden moeten een vriendschappelijke relatie hebben om te fokken. Hoewel Sims het fokken tussen twee paarden kunnen aanmoedigen, kunnen de paarden weigeren als er geen positieve relatie is!
De paarden kunnen ook weigeren als ze niet echt een goede relatie hebben met de Sim die ze aanmoedigt om te fokken. 

Zorg er voor dat de paarden op dezelfde kavel staan zodat je Sim de socialisatie tussen de twee paarden kan aanmoedigen. Je kunt dit doen via de optie Aanmoedigen om.... en dan te kiezen voor Aanmoedigen om iets gezelligs te doen met... > Paarden... 
Je krijgt een pop-up van een of meer paarden die op dezelfde kavel aanwezig zijn. Ze mogen dan ook alleen met elkaar socialiseren.
Let er ook op dat je paard wakker en goed verzorgd is en zich niet ongemakkelijk voelt.
Zodra de band tussen twee paarden sterk genoeg lijkt, kun je de optie Aanmoedigen om... en vervolgens Aanmoedigen om te fokken met.... kiezen.

Paarden kunnen niet fokken als een Sim ze berijdt. Probeer ze de nodige privacy te geven door eerst af te stijgen!
Als een fokpoging mislukt, hebben de paarden misschien wat tijd nodig om hun eigen ding te doen voordat ze opnieuw kunnen fokken.

Fokpoging gelukt!
Als de fokpoging lukt en de merrie drachtig is (je krijgt hiervan na een paar ingame-uren een melding) zal je merrie sneller moe worden en ze heeft wat meer hooi nodig om haar honger te stillen aangezien ze voor twee eet!
Verzorg haar tijdens de zwangerschap goed door met haar te communiceren, haar regelmatig te borstelen, de stal schoon te houden en haar te voorzien van voldoende vers hooi.
Je kunt een paard dat drachtig is niet berijden, er niet mee fokken of trainen in springen en met tonnen.  Ook kan je er geen wedstrijden mee houden. Dat kan pas weer nadat het veulen is geboren. 

De zwangerschap duurt ongeveer 3 ingame-dagen en je ziet de buik van de merrie steeds wat dikker worden.
​Ergens gedurende de derde dag zal je merrie gaan bevallen en net als bij Sims geboortes, kan dit een aantal uren duren en zal ze zich erg ongemakkelijk voelen.
Je Sim kan haar hierbij helpen door tijdens de bevalling de optie Paard kalmeren dat aan het bevallen iste gebruiken.

Eigenschappen van een veulen
Zodra je merrie bevalt, verschijnt haar veulen naast haar en kan je het een naam geven! Veulens kunnen fokbare eigenschappen verdienen die alleen door middel van fokken door worden gegeven.
Het veulen zal één willekeurige eigenschap van de moeder en één van de vader erven. Daarnaast krijgt het een derde eigenschap, zoals nieuwsgierig, speels of gehard. Deze eigenschappen kunnen alleen met fokken worden verdiend. Dit kan dus een hogere waarde van het paard opleveren.
Als bijvoorbeeld een van de ouders van het veulen een kampioenspaard is, kan het zijn dat het veulen deze eigenschap alleen door middel van fokken krijgt.
Daarom is het belangrijk om bij het fokken rekening te houden met de eigenschappen van de ouders.
​Zie meer informatie over de verzorging van een paard of veulen bij het aparte onderwerp hierover.

Paard verkopen
De waarde van een paard hangt af van het vaardigheidsniveau, eerdere wedstrijdprestaties, de kwaliteit van zorg plus de leeftijd. Als een paard kampioensgenen heeft, verhoogt dit ook de waarde.
Het verkopen van paarden is een geweldige manier om geld te verdienen... als je tenminste een kwaliteitspaard hebt om die ambitie waar te maken en je afstand kunt doen van je lieveling!

Je kunt een paard verkopen via

 • het Boerderij-communitybord (Boerderijuitwisseling bellen...)
 • de telefoon(Thuis > Boerderijuitwisseling bellen...)
 • de computer (Huishouden > Paard verkopen)
 • de Manege in Chestnut Ridge's New Appaloosa

Leeftijd, verouderen en Paardbrosia-lekkernij

Leeftijd en verouderen
Zoals alle Sims hebben paarden ook een levenscyclus. Zie ook Spelopties: dierenveroudering bij het onderwerp Speltoevoegingen. Paarden kunnen alleen overlijden door ouderdom.

Als je Auto-verouderen in de Spelopties aan hebt staan op normaal, duurt het opgroeien van een veulen tot volwassen paard ongeveer 8 dagen. Een volwassen paard heeft ongeveer 50 dagen voordat het opgroeit naar een ouder paard. 
Je vindt informatie over het aantal dagen tot ouder worden van een paard, als je met je muis over de afbeelding in het Relatiepaneel gaat.

Leeftijdsverhogende lekkernij
Als je Auto-verouderen uit zet, zullen niet alleen Sims niet ouder worden, maar dit geldt dan ook voor paarden/veulens (en honden en kattenin elk huishouden.
Heb je een veulen in je huishouden dat je toch wilt laten opgroeien naar een volwassen paard, koop dan  bij de kruidenierswinkel Bitten & Balen in New Appaloosa een Leeftijdverhogende Paardenlekkernij voor $150. Voor honden en katten moet je zo'n lekkernij kopen bij de dierenarts in Brindleton Bay.

Paarden hebben echt verdriet als een Sim of ander dier in hun nabijheid overlijdt. Ze huilen en zijn  behoorlijk van slag! Geef ze dan wat extra aandacht!

Paardbrosia-lekkernij
Met veroudering aan in spelopties, zal een paard op een gegeven moment van ouderdom sterven.
Als je nog geen afscheid kunt nemen zijn er 2 manieren om je paard toch bij je huishouden te houden:

 1. geestpaard aan je huishouden toevoegen
 2. geestpaard tot leven wekken met Paardbrosia-lekkernij


Optie 1:
Zodra Magere Hein het leven van je paard heeft genomen, laat hij een grafsteen achter.
Zorg dat de grafsteen op je kavel staat, rouw regelmatig bij de grafsteen en wacht tot het geestpaard verschijnt.
Benader dan het geestpaard, klik erop en kies de optie Aan huishouden toevoegen. Het paard zal dit accepteren als de band met de Sim goed tot zeer goed is.
Je huishouden is nu uitgebreid met een geestpaard.
Als de band (nog) niet goed/zeer goed is, moet je eerst de band met het geestpaard verder opbouwen.

Optie 2:
Net als bij optie 1 onderneem je eerst de stappen om te zorgen dat je geestpaard op je kavel verschijnt.
Zodra je geestpaard verschijnt, kun je je paard weer tot leven wekken door het met de hand voeren van een Paardbrosia-lekkernij.

Deze lekkernij kun je zelf maken maar vereist niveau 10 koken + niveau 10 culinair koken + een Doodsbloem, Engelvis en een Jeugddrankje.
Aangezien tuinieren in de Sims niet (altijd) goed werkt en het überhaupt heel veel werk is om de 3 ingrediënten te verkrijgen, zou ik dit niet aanraden.
Veel makkelijker is het om dit te cheaten door via bb.showhiddenobjects > Debug deze Paardbrosia-lekkernij aan te schaffen.

Zorg dat je Sim deze lekkernij in z'n inventaris heeft en zodra je geestpaard op de kavel verschijnt, klik je op het paard, kies je de optie Met de hand voeren en geef je de Paardbrosia-lekkernij. Kijk dan wat er gebeurt........


Behoeftes en verzorging
Een paard of veulen heeft de volgende behoeftes:

 • Sociaal
 • Honger
 • Energie
 • Plezier
 • Hygiëne

Je kunt controleren of aan alle behoeftes is voldaan door met je muis over een paard/veulen te gaan. 

Sociaal
Socialiseren met je paard is een goede manier om een paard beter te leren kennen. Socialiseren is een behoefte die alle paarden hebben en ze hebben allerlei karaktereigenschappen die bepaalde sociale interacties met het ene paard makkelijker maken dan met het andere paard. Een agressief paard kan bijvoorbeeld vaker negatief reageren op Sims en paarden waar ze mee omgaan, dus geef sommige paarden wat extra tijd en socialiseer meer met ze door gebruik te maken van vriendelijke interacties zoals Praten met... of Naar stalroddels luisteren, Fluisteren, Mop vertellen of discussiëren met een paard/veulen zijn ook prima interacties.

Honger
Om je paard gevoed te houden heb je de Hé, Hooi! Dierenvoeder nodig. Je vindt deze in Bouwen. Het vullen/bijvullen doe je door erop te klikken en kost je $30 Simdollars.
Deze dierenvoeder bevat voldoende voor meerdere maaltijden (max 8) en je kunt dit controleren door er met je muis overheen te gaan. 
Paarden eten uit zichzelf uit deze dierenvoeder maar je kunt er ook op klikken en de optie Paard vragen om te eten gebruiken. Ook eten ze uit zichzelf prairiegras.Je kunt dit ook oogsten (je vindt het na oogsten in je inventaris) waarna je een paard met de hand prairiegrashooi kunt voeren. Als je prairiegrashooi in je inventaris hebt, kun je de dierenvoeder hiermee ook bijvullen. Prairiegrashooi geeft je boerderijdieren meer energie.

Veulens drinken bij de moeder en je kunt je Sim een veulen ook laten (bij)voeden met de fles. Uit de hand voeden kan bij een veulen pas vanaf niveau 4 van de Temperamentvaardigheid. Je veulen zal eerst nog een beetje moeten wennen aan prairiegrashooi, maar je kunt dit in begin afwisselen met de fles en onderstaande lekkernijen.​
Je kunt een paard dat uit de hand gevoed kan worden verwennen met allerlei lekkers zoals appel, aardbei, bosbes, druif of een wortel.Je kunt dit zelf verbouwen natuurlijk, maar ook kopen bij de kruidenierswinkel in New Appaloosa of door het aanschaffen van basis-ingrediënten via de Nectarmaker.

Energie
Hoewel paarden geen bed nodig hebben, vinden ze het wel zo prettig om ergens op te liggen! Het toewijzen aan paarden van Hé! Hoooi! Stalstrooisel (te koop in Bouwen voor $50) zorgt ervoor dat ze een plek hebben die speciaal voor hen is en waar ze kunnen rusten en energie opdoen. Toewijzen doe je door op het stalstrooisel te klikken. Zorg dat je het stalstrooisel regelmatig verschoont, want van een vieze stal houdt geen enkel paard of veulen!
Elke goede boer weet ook dat wat koud water de beste manier is om een vermoeid paard na afloop van een vermoeide rit of training te laten herstellen. Zorg dus voor een Hé! Hoooi! Paardenwaterbak op je kavel (te koop in Bouwen voor $50).
Het vullen van de Hé! Hoooi! Dierenvoeder met prairiegrashooi of het met de hand voeren ervan, zal de vermoeidheid van een paard ook verminderen.

Plezier
​Tijd doorbrengen met paarden is leuk voor beiden, maar voor het ultieme solo-entertainment doe je een paard/veulen veel plezier met een paardenspeeltje! De Hé! Hoooi! Reuzenbal(te koop in Bouwen voor $30) zal je paarden veel plezier bezorgen!
Natuurlijk draagt een liefdevolle band met je paard door goede verzorging, aandacht en het gebruik van de opties Omhelzen, Over nek wrijven, Nek kriebelen en Wiegen (veulen) ook zeker bij aan plezier en de sociale band.

Hygiëne
​Zoals al bij Energie is aangegeven, is het belangrijk voor de hygiëne van je paard om het stalstrooisel op tijd te verversen.
Daarnaast vindt je paard het heerlijk als regelmatig de hoeven worden schoongemaakt en en je de vacht borstelt.
Al deze dingen dragen niet alleen bij aan de hygiëne, maar ook aan het algehele welzijn van je paard en de band die je met je paard opbouwt.

Soms zie je, als je op je paard klikt, een speciaal icoontje staan bij een aantal opties. Je kunt erachter komen wat dit betekent door op je paard te klikken en de optie Wat is er?te kiezen. Je krijgt dan een melding dat je paard bijvoorbeeld verdrietig, bang of ongemakkelijk is, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zorg dat dit gevoel bij je paard snel verdwijnt door de opties met dat speciale icoontje te gebruiken.


Paardenmest en Prairiegras

Paardenmest
Paarden produceren mest! Je kunt de mest oprapen en gebruiken als kunstmest, maar let wel op de kwaliteit van de mest.
Een gelukkig paard zal mest van uitstekende kwaliteit produceren die perfect is voor de bemesting van je planten, terwijl een paard dat weinig socialiseert of zich ongemakkelijk voelt, mest van slechte kwaliteit zal produceren.

Voor sommige boeren is paardenmest een stabiele bron van inkomsten. Verkoop je mest voor een flinke winst door het vanuit de inventaris van je Sim rechtsreeks te verkopen. Normale kwaliteit levert $15 op en mest van uitstekende kwaliteit zelfs $20. 
Als je boerderijhulp mest heeft opgeraapt, zal je deze terugvinden in de Huishoudinventaris van je familie (in bouwen). Je kunt het van daaruit verkopen of naar de wereld slepen om te gebruiken als mest voor de planten.

Als je de natuurlijke voordelen van mest voor boeren wilt benutten, zorg er dan voor dat de behoeften van je paard in een uitstekende staat verkeren. Je kunt de kwaliteit controleren zodra de mest in je Sims' inventaris zit.


Prairiegras (kaveluitdaging Wild Prairiegras)
Prairiegras is een uitstekende voedingsbron voor paarden, dwerggeiten en dwergschapen.
De kaveluitdaging Wild Prairiegras zorgt ervoor dat prairiegras uit zichzelf kan ontkiemen en zich kan verspreiden. Ook kun je het vanuit Bouwen zelf plaatsen (te vinden bij Activiteiten en Vaardigheden > Buitenactiviteiten).

Sims kunnen paarden begeleiden om stukjes graasgrond te zoeken om er lekker van te smikkelen. Als het stuk groot genoeg is kunnen Sims het gras oogsten voor hooi( pas op voor Grassneetjes in de vingers van je Sim) dat in de inventaris van de Sim wordt geplaatst. Na het oogsten vind je meer informatie hierover in het Notitieboek van je Sim.
Sims kunnen dan voederbakken voor dieren vullen met het hooi of met de hand aan boerderijdieren voeren. Het eten van prairiegras zal ervoor zorgen dat ze minder vermoeid zijn.

Maar prairiegras biedt nog een voordeel! Bij het oogsten vindt je Sim vaak bijzondere verborgen voorwerpen zoals bijvoorbeeld (speciale) nectar, fruit of paardenmest van uitstekende kwaliteit. Je vindt dit terug in de inventaris van je Sim en in het Notitieboekvindt je meer informatie over het gevonden voorwerp. Het loont dus om je Sim zelf het prairiegras te laten oogsten i.p.v. het door de boerderijhulp te laten doen.


Paardrijvaardigheid Sims
Paardrijden kan een activiteit zijn om van te genieten, een manier van reizen of een hulpmiddel voor het winnen van paardenwedstrijden.

Deze vaardigheid is van invloed op de capaciteiten van de Sim, niet van die van het paard (zie meer informatie hierover bij Vaardigheden paard en bij Training en Wedstrijden).

De beste manier om de paardrijvaardigheid te leren, is door gewoon in het zadel te stappen en te gaan rijden. Telkens wanneer een Sim gaat paardrijden, wordt de paardrijvaardigheid verbeterd. Of het nu om een ontspannen ritje gaat of het trainen van de wendbaarheid, spring- of endurancevaardigheden. Elke keer dat een Sim op een paard zit en dat paard beweegt, wordt de paardrijvaardigheid verbeterd.

Door het doen van Communityklusjes met een paard gaat ook de paardrijvaardigheid omhoog.

De paardrijvaardigheid kan worden opgebouwd van kind  t/m oudere en bij een kind zal het paard heel lief uit zichzelf op de grond gaan liggen zodat het kind makkelijk kan opstijgen. Kinderen leren de paardrijvaardigheid door ritjes te maken.

Veulens en zwangere merries kunnen niet bereden worden.

Alle begin is moeilijk, dus hou er rekening mee dat je Sim tot niveau 7 soms van het paard geworpen kan worden! Dit levert de gemoedstoestand Van paard geworpen met Ongemakkelijk +2 op.

De paardrijvaardigheid heeft 10 niveaus:


Paarden en andere (boerderij)dieren
Paarden kunnen interacties hebben met Dwerggeiten en Dwergschapen, de andere boerderijdieren uit dit Pack.
Maar als je in bezit bent van de Sims 4 Landelijk Leven en/of Honden en Kattenkunnen ze dat ook met Kippen, Konijnen, Koeien, Lama's, Vossen, Honden en Katten.
Er zijn geen unieke animaties, maar ze snuffelen wel aan elkaar waarbij een gedachtenwolkje bij beide dieren volgt. Ook zoeken dieren die goed met elkaar overweg kunnen, elkaar vaker op of slapen zelfs bij elkaar.


Paarden bijzonderheden

Vaardigheden Paard
Paarden hebben 4 eigen unieke vaardigheden die van invloed zijn op hoe ze omgaan met Sims en hoe goed ze presteren bij communityklussen en paardenwedstrijden. Deze vaardigheden zijn:

 • Temperament
 • Behendigheid
 • Springen
 • Endurance

Naarmate deze vaardigheden verbeteren, zal de waarde van een paard toenemen, waardoor Sims aanzienlijk veel Simdollars kunnen verdienen met het trainen en verkopen van paarden. Alle vaardigheden hebben 10 niveaus.

De vaardigheidsniveaus van een paard kun je bekijken door in het relatiepaneel van een Sim op een paard te klikken en te kiezen voor Profiel openen.

Temperamentvaardigheid
Paarden met een goed ontwikkelde temperamentvaardigheid zullen minder snel bokken tijdens het rijden en kunnen makkelijker met Sims en andere paarden overweg. Ze doen het ook beter in bepaalde communityklussen en in de wedstrijden Westernrijden, Springen en Ultieme Paardenkampioenschap.
De temperamentvaardigheid wordt opgebouwd als de Sim het paard verzorgt en er gezellige dingen mee doet. De vaardigheid kan ook worden verkregen door een paard met behulp van het Boerderij-communitybord naar een training te sturen.


Behendigheidvaardigheid
De behendigheidvaardigheid beïnvloedt hoe snel en gemakkelijk een paard kan bewegen. Paarden met een goed ontwikkelde behendigheid zijn beter in het gebruik van paardentonnen, het voltooien van bepaalde communityklussen en presteren beter in de wedstrijden Vatenraces, Westernrijden en Ultieme Paardenkampioenschap.

De behendigheidvaardigheid van een paard wordt opgebouwd door te trainen met paardentonnen. De vaardigheid kan ook worden verkregen door een paard met behulp van het Boerderij-communitybord naar een training te sturen.


Springvaardigheid
Paarden met een hoge springvaardigheid bereiken graag nieuwe hoogtes. Ze zijn beter in het gebruik van paardensprongen, het voltooien van bepaalde communityklussen en het presteren in de wedstrijden Springen, Enduranceraces en Ultieme Paardenkampioenschap.

De springvaardigheid van een paard wordt opgebouwd door te trainen met een paardensprong, maar kan ook worden verkregen door een paard naar de training te sturen met behulp van het Boerderij-communitybord.


Endurancevaardigheid
De endurancevaardigheid heeft alles te maken met hoe veerkrachtig een paard is. Een paard met een goed ontwikkelde endurancevaardigeheid zal minder vaak vermoeid raken, zal het beter doen in bepaalde communityklussen en in de wedstrijden Enduranceraces, Springen en Ultieme Paardenkampioenschap.

De endurancevaardigheid wordt opgebouwd door ritjes te maken. De vaardigheid kan ook worden verkregen door een paard met behulp van het Boerderij-communitybord naar een training te sturen 


Training Paard

Trainen in de Manege
Als je op het Boerderij-communitybord of op de Manege klikt en kiest voor de optie Paardentraining stuur je je paard in z'n eentje naar de Manege om te trainen.
Dit kan alleen tijdens de openingstijden van de Manege  tussen 07.00 tot 19.00 uurJe kunt aangeven voor welke vaardigheid getraind moet worden en er zijn kosten aan verbonden (afhankelijk van het niveau van training van $15 tot $680). Ook zal per niveau de trainingsduur toenemen, variërend van 60 minuten tot 220 minuten. Je krijgt een melding zodra je paard is gaan trainen en een melding als je paard weer terug is.
Zorg dat je paard in een optimale conditie verkeerd voordat je het naar een paardentraining stuurt.
Buiten de Manege vind je vaak de Paardentrainer Sienna GroveMaak eens een praatje en leer haar beter kennen, want misschien kan zij je verder helpen met het trainen van je paard!

Zelf trainen 
Je kunt zelf je paard trainen door je paard te verzorgen en er gezellige dingen mee te doen (Temperamentvaardigheid), oefenen met paardentonnen (Behendigheid), het gebruiken van paardensprongen (Springvaardigheid) en ritjes te maken (Endurancevaardigheid).
​Dan zijn er géén kosten aan verbonden en je bent lekker buiten bezig om het niveau van de vaardigheden van je paard én je eigen paardrijvaardigheid te verhogen.
Natuurlijk ontwikkel je hiermee ook de band met je paard.
Je hoeft hiervoor niet per se paardentonnen of paardensprongen op je eigen kavel te hebben. Door heel Chestnut Ridge vind je openbare locaties waar je met je paard kunt trainen.
Speel je in een andere wereld dan Chestnut Ridge, dan zal je deze voorwerpen wel op je eigen kavel of bijvoorbeeld in een park moeten plaatsen. Je vind ze in Bouwen.

Springen en behendigheid
De vaardigheden springen en behendigheid van een paard kunnen worden getraind met detrainingsvoorwerpen paardentonnen en paardensprongen. Als je op een paard rijdt tijdens de training zal de paardrijvaardigheid van een Sim ook met deze voorwerpen toenemen.

De benodigde voorwerpen vind je in Bouwen onder Dieren. Beide voorwerpen zijn er in 2 uitvoeringen. Verder zijn er in Chestnut Ridge in alle buurten genoeg plekken te vinden waar je Sim in de vrije natuur kan oefenen. Je kan deze voorwerpen ook in alle andere thuiswerelden plaatsen en het hoeft niet per se op je eigen kavel. Het kan bijvoorbeeld ook in een Park.

TIP: Tijdens het trainen kan een paard vermoeid raken. Op dat moment is het het beste om het paard even rust te geven en de training later weer op te pakken. 
Voer je paard wat prairiegrashooi en laat hem water drinkenwaardoor de energie wat sneller toeneemt.

Een Sim met een lage vaardigheid in paardrijden en een paard met een lage vaardigheid in behendigheid of springen kunnen met tonnen oefenen op paardentonnen of basissprongen oefenen op de paardensprongen. Dit geeft een kleine vaardigheidstoename voor paarden met een kleinere hoeveelheid vermoeidheid.

Als een Sim de paardrijvaardigheid verbetert, kan die er ook voor kiezen om intensief te trainen. Dit verhoogt de hoeveelheid vaardigheid die een paard opdoet, maar zal een paard ook veel sneller vermoeid maken.
Paarden met een hogere score voor springen of behendigheid hebben ook een meer 'geavanceerde' optie om met deze voorwerpen te trainen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld geavanceerde sprongbalken toevoegen.

Paarden kunnen zelf met racevaten of geavanceerde sprongen oefenen, wat hetzelfde effect heeft als intensief trainen.
Klik op een paardensprong of paardenton en kies dan voor de optie Paard aansporen.
 Je paard zal nu zelf gaan trainen. Je kunt het paard weer laten stoppen door op het paard te klikken en te kiezen voor Vragen om met trainen te stoppen.

Deze opties voor verbeterde trainingstechniek zijn geweldig wanneer een ervaren ruiter en onervaren paard probeert te trainen of een meer ervaren paard wordt getraind door een Sim die nieuw is in paardrijden.

​​Kinderen en paardentraining
Kinderen leren de paardrijvaardigheid door ritjes te maken. Ze kunnen echter niet trainen met paardentonnen en paardensprongen aangezien deze een tikkeltje te gevaarlijk voor ze zijn.
Maar n
aarmate de paardrijvaardigheid zich ontwikkelt, kan een Sim leren om een paard aan te sturen zelfstandig te trainen zonder ruiter. Op deze manier kan een kind dus ook paarden trainen, 


Wedstrijden
De Hé! Hoooi! Manege in New Appaloosa is dagelijks geopend van 07.00 tot 19.00 uur en is dé locatie voor alles wat met paarden te maken heeft. Je kunt hier:

 • Paard kopen ($1000)
 • Red paarden ($250)
 • Aan wedstrijd deelnemen
 • Paard verkopen...
 • Paardentraining...
 • Wedstrijden gadeslaan

Klik op de Manege en kies de optie Aan wedstrijd deelnemen (je paard moet bij je in de buurt zijn). Om deel te kunnen nemen moet je een toegangsprijs per wedstrijd betalen.
Je krijgt nu een pop-up te zien met alle categorieën waaruit je kunt kiezen: Vatenraces, Springen, Enduranceraces en Westernrijden. 

Iedere categorie start bij Beginner en heeft verder als niveaus Gemiddeld, Expert en Meester. Je kunt pas deelnemen aan een volgend niveau binnen een categorie als je het vorige niveau behaald hebt.
Aan het Ultieme Paardenkampioenschap kan je dus pas deelnemen als je alle niveaus in alle andere wedstrijden hebt behaald.

In de pop-up staat ook aangegeven wat het aanbevolen paardrijvaardigheidsniveau voor de ruiter is en ook de 2 aanbevolen niveaus van vaardigheden van het paard. Je kunt natuurlijk ook deelnemen met lagere niveaus dan aanbevolen, maar wil je kans maken op een bronzen, zilveren of gouden medaille mét geldprijs, is het verstandig om te zorgen dat jij en je paard minimaal aan deze niveaus voldoen.

Je kunt je paard en je Sim voor een wedstrijd nog even verzorgen in Park Gravendal wat tegenover de manege ligt. Het is belangrijk dat je Sim en het paard goed verzorgd en uitgerust zijn zodra je aan de wedstrijd begint, want dat zal helpen om die medaille en geldprijs in de wacht te slepen!

Zodra de wedstrijd begint verdwijnt je Sim met paard in de Manege. Helaas is het een rabbithole, dus je kunt de wedstrijd niet volgen. Ongeveer 1 uur later komen je Sim en paard weer tevoorschijn (soms bij een andere uitgang) en krijg je een pop-up over de uitslag van de wedstrijd.

Als je gewonnen hebt ontvang je automatisch het geldbedrag wat bij de prijs hoort en vind je een mooie medaille in de inventaris van je Sim. Ook zal je Sim bij het winnen van de eerste paardenwedstrijd een nieuwe mijlpaal behalen bij Primeurs.

Hieronder per categorie wedstrijd een overzicht van de belangrijkste gegevens:


Dwerggeiten en Dwergschapen

Dwerggeiten en/of dwergschapen kopen of verkopen
Geiten en schapen horen natuurlijk op een boerderij en zijn superschattig om te zien!
​Je kunt ze kopen via:

 • je telefoon bij Boerderijdierenuitwisseling Bellen
 • het Boerderij-communitybord
 • de Hé! Hoooi! Dierenvoeder
 • het Hé! Hoooi! stalstrooisel
 • de computer via Huishouden > Adopteren
 • de Kruidenierswinkel Bitten en Balen in New Appaloosa

De prijs varieert van $150 tot $2000.

Zodra je een geit en/of schaap hebt gekocht, vind je het terug in de inventaris van je Sim. Klik erop en kies de optie In wereld plaatsen.
Je kunt ze ook een andere naam geven.
Geiten en schapen tellen niet mee voor de max 8 per huishouden.

Verkopen
Een dwerggeit of dwergschaap kan je weer verkopen via de Boerderijdieren-uitwisseling of je gebruikt de optie Inruilen voor... bij Acties...
Je kunt ze inruilen voor Dierenlekkernijen, Simdollars of Ingrediënten en producten. 
Maar wie doet er nou vrijwillig afstand van die schattige metgezellen?

​Behoeftes, verzorging en levensduur
Ondanks dat dwerggeiten en dwergschapen niet tot je huishouden behoren, hebben ze wel dagelijkse verzorging en aandacht nodig.
Denk dus goed na over alle werkzaamheden voordat je een hele kudde aanschaft!

Het inhuren van een Boerderijhulp kan je hierbij helpen, maar deze is niet altijd even betrouwbaar in het uitvoeren van klussen en komt soms niet opdagen.
Hou dit dus zelf goed in de gaten zodat je lieve dwerggeitjes en dwergschaapjes niet verwaarloosd worden!
Als ze te lang ongelukkig zijn, zullen ze wegrennen naar groenere weiden. Maar geen zorgen! Ze geven je een tweede kans en blijven als je beter voor ze zorgt.

​Dwerggeiten en dwergschapen hebben vaak de neiging om wat verder van de kavel af te dwalen (een hek houdt ze niet tegen) en soms is het lastig om ze terug te vinden. Klik dan in het relatiepaneel op het dier dat je zoekt en kies de optie Camera richten of De camera vergrendelen. Je Sim kan dan daar naartoe gaan of het dier roepen.

Als je meerdere schapen en/of geiten bij elkaar wilt halen kan je op een van hen klikken en bij Acties... de optie Geiten en schapen verzamelen... of Geiten en schapen roepen... kiezen.

Om hun humeur op peil te houden hebben geiten en schapen zorg nodig voor:

 • Geluk
 • Hygiëne
 • Honger
 • Aandacht

Geluk
Dwerggeiten en dwergschapen zijn het gelukkigst als je zorgt voor een goede hygiëne en natuurlijk voor genoeg voedsel, maar aandacht is de belangrijkste factor. Hoe gelukkiger ze zijn, hoe meer je kunt verdienen met scheren en melken.

Hygiëne
Om je geiten en schapen fris te houden moet je ze regelmatig wassen(te vinden door op het dier te klikken en dan op Verzorgen). Als je stalstrooisel voor ze hebt neergelegd (waar ze overigens niet altijd op gaan liggen), zorg dan dat dat ook tijdig wordt verschoond.

Honger
Je kunt geiten en schapen voeren met de fles voor $4 (bij de optie Verzorgen). Verder plaats je een Hé! Hoooi! Dierenvoeder (die je ook kunt (bij)vullen met geoogst prairiegras) en plant je wat prairiegras zodat ze zelf kunnen grazen. Je kunt ze niet met de hand voeren zoals bij paarden.

Aandacht
Geiten en schapen zijn sociale wezens, dus om ze gelukkig te houden en een band te ontwikkelen is het belangrijk om dagelijks, naast hun verzorging, een aantal opties bij Gezellig doen te gebruiken, te vinden bij de Vriendelijke interacties. Denk hierbij aan:

Positief

 • aaien
 • knuffelen
 • grappen vertellen
 • spelen

Negatief

 • bang maken
 • gemeen zijn

​Geiten kunnen heel gelukkig, schoon en tevreden zijn en toch is het mogelijk dat ze je Sim bij een vriendelijke interactie ineens een kopstoot geven! Het blijven geiten hé? Je bent gewaarschuwd!

Extra interacties
Als de band met een dwerggeit of dwergschaap hoog genoeg is, komen er nog een paar extra opties ter beschikking die o.a. het negatieve humeur van je Sim helpen verbeteren.

Dwerggeiten:
bij Gezellig doen... 

 • Vragen om te doen alsof je dood bent (geit gaat op z'n rug liggen)
 • Woede weg omhelzen (je Sim moet een boze bui hebben)
 • Spanning weg omhelzen (je Sim moet gespannen zijn)
 • Vragen om te mekkeren

bij Klusjes...

 • Om hulp bij tuinieren vragen

Dwergschapen:
bieden de extra interactie Minischapen tellen. Als je deze optie kiest zal je Sim letterlijk de 'schaapjes tellen' die rond zijn hoofd zweven en voor ongeveer 10 minuten in slaap vallen.

bij Gezellig doen...:

 • De angst weg omhelzen (je Sim moet angstig zijn)
 • Verdriet weg omhelzen (je Sim moet verdrietig zijn)
 • Vragen om om te rollen
 • Vragen om hoeven te schudden (pootje geven)

bij Klusjes...:

 • Om hulp bij tuinieren vragen

Dwergschapen kunnen nóg een speciale rol vervullen. Lees daar meer over bij het onderwerp Wereld > Gruwelpaardenhartgrot.


Levensduur
Door met je muis over een geit of schaap te gaan zie je niet alleen de status van hun behoeften, maar ook hun levensfase (jong volwassene, volwassene, oudere).
Dit kan ook via het relatiepaneel. 

​Dwerggeiten en dwergschapen sterven van ouderdom als de tijd daar is. Helaas kan je niet zien, zoals bij een paard of veulen, hoeveel dagen ze nog te gaan hebben.
Als je niet wilt dat ze overlijden, ga dan naar Spelopties > Gameplay en schakel dierenveroudering uit. (zie ook het onderwerp Speltoevoegingen > Spelopties)

LET OP: als je het Game Pack Weerwolven hebt geïnstalleerd en bij Spelopties > Pack-/Pakketinstellingen niet hebt aangevinkt dat weerwolven binnen Moonwood Mill moeten blijven, loop je het risico dat je geitjes of schaapjes door een weerwolf zullen worden verslonden! 
Ik heb niet kunnen ontdekken dat vossen (Landelijk Leven) je schaapjes of geitjes kwaad doen!

Scheren en melken
Dwergschapen kunnen worden geschoren en dwerggeiten kunnen worden gemolken.
Door met je muis over het dier te gaan zie je niet alleen de status van hun behoeften, maar ook of het dier klaar is om geschoren of gemolken te worden.
Hoe beter de band en het vertrouwen tussen je Sim en het dier, hoe hoger de waarde en kwaliteit van de verkregen wol of melk.
De waarde van wol hangt ook af van de kleur/zeldzaamheid.

Je kunt een dwergschaap één keer per dag Voor wol scheren en dan de wol gebruiken om te breien (Uitgebreid Breien) of te borduren (Landelijk Leven).
Ook kun je de wol verkopen aan de wezenhouder in Bramblewood (Landelijk Leven) of aan de Kruidenierswinkel in New Appaloosa.
Het is ook mogelijk om gelijk bij het scheren te kiezen voor Voor Simdollars scheren. 

Een dwerggeit kan één keer per dag melk geven door de optie Melk te kiezen.
Dit levert 1 fles melk op van een bepaalde kwaliteit. De kwaliteit hangt af van de band met je Sim en de verzorging van het dier. Als de band goed is kan je geit ook 2 flessen melk leveren. Je vind de melk in de inventaris van je Sim.
Je kunt de melk gebruiken in recepten of het zo uit de fles drinken. Vergeet niet om de melk direct na het melken in de koelkast te zetten. Het blijft dan veel langer vers.
Je kunt de melk verkopen aan de Kruidenierswinkel in New Appaloosa of door gelijk te kiezen voor Voor Simdollars melken.


Nectar

Nectar maken combineert de subtiele kunst van het extraheren van essentiële smaken uit een grote verscheidenheid aan ingrediënten met de niet-zo-subtiele kunst om die ingrediënten tot moes te slaan! Het resultaat? Flessen nectar die bewaard kunnen worden voor een speciale gelegenheid, die uit kunnen worden geschonken of die voor Simdollars kunnen worden verkocht!

Vaardigheid Nectar maken
De Nectar maken-vaardigheid kan worden verbeterd door flessen te maken met de Nectarmaker. Door deze vaardigheid te verbeteren, vergroot je de snelheid waarmee Sims nectar kunnen maken en krijg je toegang tot nieuwe nectarrecepten.

De vaardigheid Nectar maken heeft 5 niveaus. 

Om deze vaardigheid te leren én nectar te maken, heb je de Fruitige Nectarmaker nodig. Je kunt deze kopen in Bouwen voor $350 bij Hobby's en vaardigheden of bij Buitenactiviteiten.
Om nectar te kunnen maken heb je ingrediënten nodig. Je kunt deze kopen door op de Fruitige Nectarmaker te klikken of je koopt ze bij de Kruidenierswinkel in New Appaloosa.

De beste ingrediënten kweek je echter zelf. Het verbeteren van de Tuiniervaardigheid van je Sim en het verzorgen van je planten zal resulteren in nog betere ingrediënten die je nectar tot de allerbeste zullen maken!
LET OP: Er is/was een bug in het spel die ervoor zorgde dat planten niet (goed) groeien of (niet) tot ontwikkeling kwamen. Je kunt het natuurlijk altijd proberen, maar anders is het verstandiger om de ingrediënten te kopen zoals hierboven aangegeven. Ik heb niet gemerkt dat dit de kwaliteit en rijping negatief beïnvloedt.

Als je de Nectarmaker selecteert en kiest voor Nectar maken... krijg je een pop-up waar kan je zien welke en welke hoeveelheid ingrediënten je nodig hebt voor een bepaalde nectar. Ook zie je hier welk niveau Nectar maken hiervoor nodig is. 

Nadat je hebt geselecteerd welk type nectar je wilt maken, kan je Sim aan de slag! Je Sim trekt z'n schoenen uit, stapt in de nectarmaker en begint de inhoud fijn te stampen. Alle begin is moeilijk, dus het zal zeker voorkomen dat je Sim een paar keer onderuit gaat! Maar niet getreurd, want hij gaat uit zichzelf verder totdat de nectar klaar is. Naarmate de Nectar maken vaardigheid hoger wordt, zal je Sim minder vaak onderuit gaan.
Als de nectar klaar is zal je Sim deze bottelen. Een volle fles met nectar vind je terug in de inventaris van je Sim en meer informatie over de soort nectar vind je terug in het notitieboek van je Sim.

Sims met de eigenschap Boer kunnen soms ook twee flessen nectar in een keer produceren. Helaas zijn er geen boeken te koop om deze vaardigheid te leren.
Als je Sim de Mixologievaardigheid heeft kan hij, afhankelijk van het niveau mixologie én de reeds geleerde soorten nectar, ook een nectar drankje maken aan een bar. 

Kwaliteit
Wanneer je de Nectarmaker regelmatig gebruikt zal deze vies worden! Dat merk je als hij er ranzig begint uit te zien. Een vieze nectarmaker heeft invloed op de kwaliteit van je nectar, dus check dit regelmatig tot je de optie Nectarmaker schoonmaken krijgt. Je Sim zal dan alle vuiligheid wegschrobben, want niemand wil natuurlijk vieze en smerige nectar drinken!

Kwaliteit kent 3 stadia:

 • Slechte kwaliteit
 • Normale kwaliteit
 • Uitstekende kwaliteit

Sommige Sims, zoals snobs en fijnproevers, drinken liever alleen de uitstekende kwaliteit nectar.

De kwaliteit wordt, naast regelmatig schoonmaken van de nectarmaker, verbetert door:

 • het huidige vaardigheidsniveau Nectar maken van je Sim
 • de kwaliteit van de ingrediënten
 • het vereiste vaardigheidsniveau om een bepaalde fles nectar te maken

Om de kans op het maken van uitstekende nectar te vergroten, zal je Sim de Nectar maken-vaardigheid moeten verbeteren, hoogwaardige planten en vruchten voor ingrediënten kweken (niet per se nodig..) en zorgen dat je Sim in een goed humeur is terwijl hij aan het brouwen is.

Hieronder een overzicht van de 5 niveaus Nectar maken-vaardigheid


Nectar opslaan en rijpen
Wanneer nectar voor het eerst wordt gemaakt, is hij nog niet gerijpt. Als de fles niet wordt geopend, zal deze na verloop van tijd langzaam rijpen.
De verkoopwaarde neemt toe naarmate een nectar rijper wordt. Je kunt de kwaliteit, rijping en waarde checken door met je muis over een fles nectar te gaan. 

De rijping kent 4 stadia:

 • Nog niet gerijpt
 • Licht gerijpt
 • Gemiddeld gerijpt
 • Verfijnd gerijpt

Nectar opslaan
De mate van rijping is heel belangrijk voor nectar! De perfecte manier om het sneller en veiliger te laten rijpen, is door het Stapelbaar Boeren Nectaropslagrek te gebruiken. Dit rek is te koop in Bouwen voor$300 bij Hobby's en vaardigheden of bij Diverse decoraties.
Met plaats voor 13 flessen per nectarrek kan dit rek verticaal of zij-aan-zij worden gestapeld. Je kunt ze ook afzonderlijk neerzetten.

Je kunt nectar ook sneller laten rijpen door het in een kelder te bewaren. Hierdoor zal het minder snel rijpen dan op een nectarrek, maar wel sneller dan normaal. 

Nectar rijpen 
Zodra een nectarsoort verfijnd gerijpt is, zijn de interacties op een Nectarrek:  Een fles verfijnd gerijpte nectar pakken en Alle flessen verfijnd gerijpte nectar verzamelen beschikbaar. Met deze opties kun je alleen het beste verzamelen en de rest van de nectar op het nectarrek laten om langer te rijpen.

Je kunt elk nectarrek een Naam geven. Dit kan soms handig zijn om bepaalde soorten nectar bij elkaar te houden, bijvoorbeeld om heerlijke Aardbeien-nectar niet te verwarren met Afval-nectar! Je hoeft dit echter niet te doen, want je kunt ook op een nectarrek klikken en de optie Openen gebruiken.
​In je inventaris opent zich dan een extra inventaris met de inhoud van het nectarrek. Door met je muis over een fles heen te gaan kun je alle informatie vinden.

Je kunt een fles nectar ook een Naam geven voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid zoals het huwelijk van je Sims kind(eren) OF als je op niveau 5 zelf een speciale nectarsoort creëert met bepaalde bessen of fruit. Denk bijvoorbeeld aan Kersen-nectar of Peren-nectar.


Nectar serveren of verkopen

Serveren
Elke fles nectar is gekurkt en bevat 4 glazen.
Wanneer je ervoor kiest om 1, 2, 3 of 4 glazen uit de fles te schenken, ontkurk je de fles, waarna de nectar niet verder zal rijpen en een beperkte houdbaarheid krijgt. Openen van een fles verlaagt ook drastisch de verkoopwaarde van de nectar.

Verkopen
Als je Sim liever veel geld verdient met zijn eigen gemaakte nectar, zijn er verschillende factoren die de waarde van de nectar kunnen verhogen.
De prijs van nectar gaat omhoog afhankelijk van:

 • de rijping van de nectar (Nog niet gerijpt > Licht gerijpt > Gemiddeld gerijpt > Verfijnd gerijpt)
 • de kwaliteit van de nectar (Slechte kwaliteit > Normale kwaliteit > Uitstekende kwaliteit)
 • nectarsoorten gemaakt met een hogere Nectar maken-vaardigheid
 • hoe je de nectar verkoopt of aan wie...

Je kunt nectar verkopen door een fles naar de verkopen optie in de inventaris van je Sim te slepen (onderaan de inventaris) OF door de Spullen verkopen optie bij de kruidenierswinkel in New Appaloosa.

Maar nog beter is om contact te zoeken met de Geheimzinnige Boer, Roberto Crinkletop. Je vindt Roberto dagelijks in New Appaloosa voor de Kruidenierswinkel.
Roberto zal zelf ook aangeven dat hij graag je nectar koopt, omdat de vraag hoog is. Hij betaalt altijd wat meer dan de originele waarde!


Nectar soorten en effecten

Verschillende soorten nectar kunnen worden gemaakt met verschillende ingrediënten en hebben verschillende effecten op een Sim. 
Als je een nieuwe soort nectar hebt gemaakt of gevonden, bekijk dan het notitieboek naast de telefoon van je Sim linksonder in het scherm.
​Nieuwe informatie over elk type nectar wordt hier toegevoegd OF wacht af om te zien wat er gebeurt als je Sim het drinkt!
Zorg dat je Sim niet teveel van een nectar achter elkaar drinkt, want er zijn consequenties!

Overzicht van de 13 soorten nectar, het niveau Nectar maken-vaardigheid en het effect dat ze kunnen hebben.

Het recept voor Maanblad-nectar, Plasma-nectar en Valeriaan-nectar kan je Sim ontgrendelen door deze nectar aan een bar te bestellen.

**Voor het ontgrendelen van het recept voor Vitaliteit-nectar zijn er 2 opties. Zie onderstaand


Vitaliteit-nectar
Deze bijzondere nectar heeft, zelfs als het Nog niet gerijpt is, een zeer hoge waarde en heeft heel bijzondere effecten!
Niet alleen wordt je Sim, bij ieder glas dat hij hiervan drinkt, een paar dagen jonger, maar dit 'drankje' kan nog een veel groter effect hebben.
Ongeacht de manier waarop een Sim sterft, kan dit 'drankje' er namelijk voor zorgen dat je Sim weer tot leven wordt gewekt!

Er zijn 2 manieren om het recept van dit 'drankje' te ontgrendelen.
De 1e manier is door een fles Vitaliteit-nectar te vinden bij het oogsten van prairiegras. Het kan zijn dat dit je snel lukt, het kan ook zijn dat het helemaal niet lukt!
Maar als het lukt, en de fles in de inventaris van je Sim is opgeslagen, vind je alle informatie hierover terug in het notitieboek van je Sim. Bij deze informatie staat ook welke ingrediënten nodig zijn om de nectar zelf te maken. Je sim heeft hiervoor in ieder geval niveau 5 van de Nectar Maken-vaardigheid nodig.

De 2e manier is door bevriend te worden met de Geheimzinnige boer, Roberto Crinkletop.
Reis naar New Appaloosa en zoek Roberto, die meestal overdag te vinden is voor de Kruidenierswinkel. Zorg dat je (goede) vrienden met hem wordt en gebruik dan (soms vaker dan 1 keer) de vriendelijke interactie Naar levensduur vragen. 
Roberto zal je dan op een gegeven moment vertellen welke ingrediënten je nodig hebt om deze nectar zelf te kunnen maken.
Soms kan hij je zelfs een fles van deze nectar cadeau doen (doet hij maar 1 keer) of hij geeft je één van de (lastig te vinden) ingrediënten (wat hij van tijd tot tijd zal doen).
​Wil je deze waardevolle nectar dus zelf produceren, zorg dan dat je op goede voet blijft met Roberto, waardoor je af en toe via de interactie Naar levensduur vragen, het belangrijkste ingrediënt van hem cadeau krijgt.

Tot leven wekken....
Als je eenmaal een fles Vitaliteit-nectar hebt, kun je deze natuurlijk in een nectarrek bewaren waardoor hij verder rijpt en een nog veel hogere waarde krijgt voor de verkoop. 
​Maar.... je kunt de fles ook bewaren voor het geval jouw Sim iets overkomt! Sleep de fles dan naar je Sims' inventaris, klik erop en......!

Je Sim kan ook (als hij bevriend is met Roberto) zodra hij overleden is en als geest terugkeert, aan Roberto Naar Levensduur vragen. Misschien dat Roberto je Sim dan een slokje Vitaliteitsnectar geeft waardoor hij......


Wereld

Chestnut Ridge
Je kunt een paard/paarden aan elk huishouden in elke woonwereld toevoegen, maar de andere woonwerelden zijn niet ingesteld op de routingsmogelijkheden die Chestnut Ridge biedt.
Paarden volgen in andere werelden de routing van een Sim die gaat joggen (dus meestal op de stoepen) en hebben dan soms wat vreemde animaties.
Chestnut Ridge heeft veel uitgebreidere en mooiere routingsmogelijkheden en de Manege is alleen hier beschikbaar.
Lees meer informatie over deze wereld, de wijken en de kavels met hun afmetingen op de aparte pagina over Werelden en verborgen kavels.

Manege in Chestnut Ridge


De Gruwelpaardenhartgrot
Chestnut Ridge verbergt, diep onder de rotsen in Galopkloof, een grot die je Sim kan bezoeken. 

Je kunt de grot vinden door naar de kavel van Don Gooseman te reizen. Vlakbij zijn huisje zie je een lange brug lopen. De grot bevindt zich een niveau lager (op het niveau van het riviertje), helemaal rechts van de brug en zit verstopt achter een aantal bomen (zie het stippelrondje op de screen hieronder). 

Om naar de grot te gaan klik je met je Sim vlak voor de ingang op de grond en kiest Hierheen gaanJe Sim kan er te voet of op een paard naartoe.

Als je Sim is aangekomen bij de grot, klik je op de grotopening en de optie Gruwelpaardenhartgrot verkennenverschijnt. Als je met je muis hier overheen gaat zie je een kleine pop-up met de Grotvoortgang en het Grotniveau. De grot heeft meerdere niveaus en de aangegeven voortgang geldt voor dat niveau. Klik op de verkennen optie en begin je avontuur!

Het verkennen van deze grot verloopt via pop-ups met keuzes en voorwaarden. Het kan o.a. gaan om het openen van schatkisten of opdrachten die je Sim uitdagen, om de strijd aan te gaan met beren, spinnen, skeletten en nog meer....
Het kan zijn dat je Sim een paar keer de strijd met een vijand aan moet gaan voordat deze echt verslagen is! Hierbij kan je Sim zelf ook schade oplopen!

Het is dus heel belangrijk dat je Sim goed is uitgerust en aan alle behoeftes zijn voldaan. Bij sommige opdrachten kan je zien wat de gezondheid van je Sim op dat moment is en wat de gezondheid van bijvoorbeeld de reuzenspin is. Als jouw Sims' gezondheid beter is, is de kans dat de opdracht slaagt groter.
​Let daar dus goed op!
Als je Sim niet verder kan of opdrachten niet goed heeft uitgevoerd waardoor de gezondheid gevaar loopt (je Sim kan niet overlijden!), is het goed om een rustperiode in te lassen. Verlaat de grot en kom op een ander tijdstip terug.

Wanneer de opdrachten goed verlopen zal je Sim beloont worden met allerlei schatten variërend van een merkloze frisdrank tot een zeldzame plant of Simdollars en nog veel meer!
Maar let op... bij sommige opdrachten moet je Sim bepaalde zaken in zijn inventaris hebben om door te kunnen gaan. Dat kan iets van voedsel zijn of een bepaald voorwerp, maar ook een dwergschaap!

Hieronder een paar voorbeelden van opdrachten.​


Geestpaard
Hou je van griezelen?
Reis dan rond middernacht naar de kavel van Don Gooseman in Galopkloof en van daaruit (te voet of op een paard) naar de locatie tegenover de kapotte hangbrug.
Je vindt daar een oud vervallen schuurtje en een grafsteen van een onbekend paard en als je je blik richt op de overkant van de kloof, zie je daar opeens een geestpaard verschijnen.
Je Sim zal de gemoedstoestand Hoeven in de verte? Bang + 1 krijgen en als je hem richting de grafsteen stuurt, zal hij angstig reageren met Daar... naartoe?
Verder kan je er helaas niets mee, maar het is spannend om een keer met je Sim heen te gaan.


Bouwen/Kopen

Kaveluitdaging: Wild prairiegras
Paardenboerderij biedt geen nieuw kaveltype (hoewel een kaveltype om paarden te huren wel leuk was geweest), maar wel een nieuwe kaveluitdaging: Wild prairiegras.
In tegenstelling tot sommige planten, groeit prairiegras zonder dat je daar en Sim voor nodig hebt. Prairiegras is er trots op een perfecte voedselbron (hooi!) te zijn voor boerderijdieren.

De Wild prairiegras-kaveluitdaging zorgt er dus voor dat prairiegras uit zichzelf kan ontkiemen en zich kan verspreiden. Je kunt het ook zelf op je kavel plaatsen door het te kopen in Bouwen bij Activiteiten en Vaardigheden > Buitenactiviteiten.

Deze kaveluitdaging is meer handig dan een uitdaging, want het biedt aardig wat voordelen:

 • prairiegrashooi kan gebruikt worden voor het voeden van paarden, dwergschapen en dwerggeiten
 • paarden worden iets minder snel vermoeid als ze dit eten
 • tijdens het oogsten vind je soms spannende voorwerpen (zie ook de tab Paarden Basis > Paardenmest en Prairiegras)
 • het kan gebruikt worden voor het maken van Prairiegras-nectar

Totaal overzicht Bouwen/Kopen
Paardenboerderij voegt maar liefst 199 voorwerpen en bouwobjecten toe. Alles natuurlijk in de ranchstijl en prima passend bij de mooie wereld Chestnut Ridge en alles wat bij paarden en boerderijen hoort. Vergeet ook niet de optie om plafonds te 'verven' die is toegevoegd met de pre-update voor dit pakket.

Hieronder een overzicht


Ingerichte Ruimtes

Het pakket Paardenboerderij biedt 11 ingerichte ruimtes. Je kunt deze kant-en-klaar plaatsen of gebruiken om bepaalde voorwerpen snel te vinden.


Simmie's creaties
Tijdens het schrijven van deze Gids heb ik zelf twee kavels gebouwd waarbij ik o.a. gebruik heb gemaakt van de spulletjes van Paardenboerderij.
The Henford Ranch past heel goed als (paarden) boerderij in Henford on Bagley, de wereld van Landelijk Leven, maar is natuurlijk ook in Chestnut Ridge of elke andere wereld te plaatsen. Dit prachtige landgoed biedt de mogelijkheid voor het maken en opslaan van nectar en heeft natuurlijk alle ruimte voor een of meer paarden en een aantal dwergschapen en dwerggeitjes! Het huis heeft 4 slaapkamers en 3 badkamers. 

Chestnut Saloon is een nachtclub waar je o.a. een Boerderij bijeenkomst evenement kunt houden of gewoon lekker ontspannen met een glas nectar, een spelletje of een cowboydans! Ik heb deze geplaatst op de plek van de Nachtclub in Chestnut Ridge.

Je kunt de kavels vinden op de Galerie bij: EA ID Simmie99


Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze Gids.