Sims 4 Werelden en verborgen kavels

Naarmate er meer pakketten van de Sims 4 worden uitgebracht, zullen er ook meer werelden aan het spel  worden toegevoegd. Om het overzicht te bewaren, welke wereld bij welk pakket is uitgekomen, vind je onderstaand een overzicht met een korte omschrijving inclusief de afmetingen van de kavels. Je kunt de (meeste) reeds bebouwde kavels slopen om hier zelf iets te bouwen of een download van de Galerie te plaatsen.
Sommigen werelden hebben een (of meerdere) verborgen kavel(s) die je apart moet ontgrendelen.


Naar Woonwerelden

Naar Bestemmingswerelden

Basisgame:
Willow Creek
Oasis Springs

Gratis Wereld:
Newcrest

Game Packs:
Forgotten Hollow (Vampieren)
StrangerVille (StrangerVille)
Glimmerbrook (Magisch Rijk)
Tartosa (Mijn Bruiloft)
Moonwood Mill (Weerwolven)

Uitbreidingspakketten:
Magnolia Promenade (Aan het Werk)
Windenburg (Beleef het Samen)
San Myshuno (Stedelijk Leven)
Brindleton Bay (Honden en Katten)
Del Sol Valley (Word Beroemd)
Sulani (Eiland Leven)
​​Britechester (Studentenleven)
Evergreen Harbor (Ecologisch Leven)
Mt. Komorebi (Sneeuwpret)
Henford-on-Bagley (Landelijk Leven)
Copperdale (Middelbare School)
San Sequoia (Samen Groeien)
Chestnut Ridge (Paardenboerderij)
Tomarang (Te Huur)

Game Packs:
Granite Falls (In de Natuur)
Selvadorada (Jungle Avonturen)
Batuu (Star Wars: Journey to Batuu)


Links bovenin het scherm zie je twee icoontjes. Het 1e betreft de woonwerelden en het 2e de bestemmingswerelden. Zodra er bij een pakket (of update) een nieuwe wereld wordt toegevoegd, zal het werelden overzicht hieronder verder worden uitgebreid.

Woonwerelden: Willow Creek, Oasis Springs, Newcrest, Magnolia Promenade, ​Windenburg, San Myshuno​, Forgotten Hollow, Brindleton Bay, Del Sol Valley,  StrangerVille, Sulani, Glimmerbrook, Britechester, Evergreen Harbor,
​Mt. Komorebi, Henford-on-Bagley, Tartosa, Moonwood Mill, Copperdale, San Sequoia, Chestnut Ridge, Tomarang

Bestemmingswerelden: Granite Falls, Selvadorada en Batuu


Sims 4 Basisgame

Willow Creek

In deze groene en bruisende regio vind je weelderige moerassen en glooiende akkers. Hier wonen aristocratische boeren, landheren en moerasratten. Willow Creek is een smeltkroes van rijke traditie, subtiele glorie en gastvrijheid.

Deze woonwereld bestaat uit 5 wijken:

 • Sage Estates (linksboven): deze wijk staat vol grote en prachtige villa's. De aangelegde tuinen zijn adembenemend en de Sims die hier wonen leiden een luxe leventje.
 • Pendula View (middenboven): deze tuinderwijk vormt het historische gedeelte. Hier vind je indrukwekkende landhuizen en de elite die daarbij hoort.
 • Courtyard Lane (rechtsboven): met betaalbare huizen voor Sims die goed boeren. een klassieke wijk met grotere eengezinswoningen en flinke vrijstaande huizen.
 • Foundry Cove (rechtsonder): hier wonen allerlei interessante karakters in bescheiden huizen. Er ligt een kanaal waar gevist kan worden.
 • Crawdad Quarter (middenonder): deze wijk is het kloppende hart van Willow Creek. De levendigheid van de stad, van parken tot nachtleven, is in deze buurt te vinden.

Totaal heeft Willow Creek 21 kavels waarvan 3 vrije kavels van 30x20 en heeft 1 verborgen kavel::
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
3 van 20x15
7 van 30x20
6 van 40x30
2 van 50x50

Sylavanheuvel (verborgen kavel)

De verborgen kavel van Willow Creek is Sylvanheuvel. In de wijk Foundry Cove, rechtsonder op de kaart, vind je een aparte boom met de ingang. 

Zie ook de handleiding Bouwen op Verborgen of speciale kavels en Toegang naar een Verborgen kavel plaatsen in elke wereld.


Oasis Springs

Dit is een oase in de prachtige hete woestijn. Tussen de talloze wuivende palmen komen allerlei culturen samen. Dankzij de weelderige planten is het hier heerlijk fleurig. In Oasis Springs kun je even heerlijk aan de felle zon ontsnappen, zo lang je dit wonderlijke plekje tenminste weet te ontdekken.

Deze woonwereld bestaat uit 5 wijken:

 • Skyward Palms (linksboven): deze chique ommuurde gemeenschap biedt zijn bewoners alle warmte van de woestijn met de luxe van eindeloos groen gras.
 • Acquisition Butte (middenboven): bewoners van deze wijk betalen heel veel centjes voor het prachtige rotsachtige uitzicht en het lieflijke geluid van rust.
 • Bedrock Strait (rechtsboven): deze bewoners zijn trots op hun kitscherige reclameborden en tuinkabouters. Barry de Brontosaurus kun je elke ochtend gedag zeggen.
 • Parched Prospect (rechtsonder): deze buurt is woestijn wonen op zijn best met steppenrollers en cactussen zover als het oog reikt.
 • Mirage Canyon (linksonder): dit is de ware oase van Oasis Springs. Bezoekers kunnen hier een pitstop maken en genieten van de prachtige klaterende waterval.

Totaal heeft Oasis Springs 21 kavels waarvan 3 vrije kavels: 2 van 30x20 en 1 van 40x30 en 1 verborgen kavel:
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
3 van 20x15
8 van 30x20
5 van 40x30
2 van 50x50

De Vergeten Grot (verborgen kavel)
Deze verborgen kavel heeft 2 ingangen. De 1e ingang is te vinden in het park in het midden van de kaart.
De 2e ingang is te vinden tussen de 2 huizen in de wijk Acquisition Butte midden bovenaan de kaart. 
Je kunt deze ontgrendelen door de vaardigheid handigheid niveau 10 te behalen. 

Zie ook de handleiding Bouwen op Verborgen of Speciale kavels en Toegang naar een Verborgen kavel plaatsen in elke wereld.
TIP: als je Sim de grot eenmaal heeft ontgrendeld en ook de vaardigheid Wellness op niveau 10 heeft, kun je de grot ook betreden via meditatie/teleporteren. Activeer eerst de cheat testingcheats true. Laat dan je Sim mediteren (maakt niet uit in welke wereld), klik op je mediterende Sim en kies Teleporteren naar...
De volgende optie is dan Vergeten Grot.  Je krijgt een laadscherm en je Sim zal, al mediterend, reizen naar de Vergeten grot. Als je je Sim daarna weer naar huis laat gaan (klik op de grot in-/uitgang) zal deze weer terug reizen naar de eigen kavel (eventueel in een andere wereld).
De cheat testingcheats blijft aanstaan, dus zet deze daarna zelf weer uit met testingcheats false.


Sims 4 Gratis Wereld

Newcrest

Deze gratis woonwereld is toegevoegd met de update van juni 2015.
Laat je niet misleiden door de hoeveelheid aan ruimte. Kijk om je heen, bewonder de prachtige omgeving en verken de eindeloze mogelijkheden. Zie je het? Dit is jouw nieuwe wereld! Waar wacht je nog op?

Newcrest bestaat uit 3 wijken en heeft geen verborgen kavel.

 • Llama Lagoon (links): met paden langs het meer en een openbare speeltuin biedt deze buurt precies het juist kosmopolitische gevoel.
 • Bridgeview (rechtsboven): deze gezinsvriendelijke buurt heeft een prachtig picknickgedeelte en een opvallen skyline van de stad als achtergrond.
 • Ridgeline Drive(rechtsonder):deze drukke strook met huizen langs de straten van Newcrest bevat heel wat wandelpaden.

Deze wereld is met 15 vrije kavels gratis aan het spel toegevoegd met de update van 11 juni 2015. De kavels zijn in te stellen op elk kaveltype.
Je vindt hier lege kavels met de volgende afmetingen:
2 van 20x15
6 van 30x20
1 van 30x30

1 van 40x20.
4 van 40x30
1 van 50x40


Sims 4 Game Packs

In de Natuur

Granite Falls

Neem je Sims mee op vakantie om van een strak blauwe lucht en een frisse berggeur te genieten! Zet je tent op, verken de bossen en ervaar de wonderen van de natuur…zoals een Sim in een berenpak?

In deze bestemmingswereld vind je 6 kavels totaal waarvan 1 vrije kavel van 30x20 (links op de kaart).en 1 verborgen kavel van 50x50 (rechtsboven op de kaart).
De 5 kavels in het midden zijn alleen vakantiewoningen en niet te koop. Je kunt hier wel het kaveltype van wijzigen in bijvoorbeeld restaurant of Spa.
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
2 van 30x20
​2 van 40x30

Het Kluizenaarshuis (verborgen kavel)

Deze wereld heeft een verborgen kavel: het ‘Kluizenaarshuis’. De ingang is te vinden op de kavel ‘Granite Falls Bossen’ (rechtsboven). Deze verborgen kavel kun je wel verbouwen, maar er gelden speciale regels die je terug kunt vinden bij Bouwen op Verborgen of Speciale Kavels.


Vampieren

Forgotten Hollow

De mist filtert het beetje zonlicht dat tijdens de korte dagen in Forgotten Hollow te zien is. Ontrafel de geheimen die dit slaapstadje voor jou in petto heeft.

Deze woonwereld heeft 5 kavels waarvan 1 vrije kavel van 30x30 en geen verborgen kavel.
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
2 van 30x20
1 van 30x30

1 van 40x30


Jungle Avonturen

Selvadorada

Leer meer over de Selvadorada-cultuur of verken de verborgen geheimen van de jungle. Maar wees goed voorbereid! Een tocht door de jungle is niet voor de poes.

In deze bestemmingswereld vind je 3 buurten:

 • Belomisia Jungle (linksboven) met 3 zichtbare kavels. Belomisia Pad van 40x20 en 2 villa vakantiekavels van 30x20. Verder vind je hier 1 verborgen kavel (gemarkeerd met een ?). Hier reis je naartoe vanaf Belomisia Pad waar je je expeditie moet starten.
 • Ontdek Junglegeheimen! (rechtsboven) Hier vind je 3 verborgen kavels (gemarkeerd met een ?) die je kunt gaan ontdekken op je expeditie in de Jungle. In dit gebied bevindt zich ook de Tempel.
 • Puerto Llamante Marktplaats (rechtsonder) met 4 zichtbare kavels. De Cantina van 40x30, het Archeologiemuseum van 64x64 en 2 villa vakantiekavels van 30x20 en 20x15.
 • Onderaan de kaart zie je nog een eiland dat 1 verborgen kavel bevat. Deze kavel bereik je alleen door op expeditie te gaan in de jungle.

Er zijn 7 zichtbare kavels en een aantal plekken op de kaart die alleen gemarkeerd zijn met een ?
De villa kavels zijn alleen als vakantiewoning te gebruiken en niet te koop.


StrangerVille

StrangerVille

Welkom in StrangerVille: "Het enige dat nog raarder is dan de mensen, is de flora!" StrangerVille is een rustig klein stadje met een raadselachtig probleem. De bewoners zijn vriendelijk, maar 's nachts wordt het hier pas echt interessant. Als je meer te weten wilt komen over deze stad, kun je terecht bij de militairen in de plaatselijke bar, bij de wetenschappers die rondsnuffelen in de bibliotheek of je kunt vlak bij het woonwagenpark een bezoek brengen aan het curiosawinkeltje, dat de meest vreemdsoortige spullen verkoopt.

Deze woonwereld bevat 2 wijken en een geheim Lab:

 • Shady Acres (rechtsboven) onberispelijk, afgelegen en hoog bovenop een plateau; Shady Acres biedt onderdak aan de welgestelde inwoners van StrangerVille. Benieuwd hoe ze die rijkdom hebben vergaard?
 • StrangerVille Plaza (linksonder) is waar de locals chillen. Wetenschappers vind je in de bibliotheek, militairen in de plaatselijke bar en het curiosawinkeltje vind je vlak bij het woonwagenpark. Hier kun je de raarste, meest vreemdsoortige voorwerpen kopen en vind je alle informatie die je nodig hebt.
 • Het .... Lab (linksboven)


StrangerVille bevat 12 kavels waarvan 2 vrije kavels: van 30x20.
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
1 van 20x15
1 van 20x20

4 van 30x20
2 van 40x30
1 van 50x40
1 van 64x64 (Geheim Lab)


Magisch Rijk

Glimmerbrook

In het vredige stadje Glimmerbrook is er meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou denken...

Glimmerbrook is een woonwereld en bevat 5 kavels waarvan 1 vrije kavel van 30x20 en 1 verborgen kavel.
Verder vind je er onderstaande bebouwde kavels:
3 van 30x20
1 van 40x30

Het Magisch Rijk
Links op de kaart zie je de poort naar het Magisch Rijk. Een verborgen kavel waar alle Magie plaatsvindt.
Op het grote eiland van het Magisch Rijk, genaamd 'het Hoofdkantoor', bevindt zich nog een kavel.
Deze kavel is alleen aan te passen met gebruik van de cheat bb.enablefreebuild.
Wees erg voorzichtig met het (ver)bouwen van deze kavel want
 hier wonen de 3 wijzen elk in hun eigen gedeelte van het huis.
​Hiervoor zijn speciale knooppunten en codes aan de kavel toegevoegd. Als je deze kavel verkeerd of volledig sloopt, kan het zijn dat de drie wijzen alleen nog rondlopen als gewone Sims.

Zie ook de handleiding Bouwen op Verborgen of Speciale kavels en Toegang naar een Verborgen kavel plaatsen in elke wereld.


Star Wars: Journey to Batuu

Batuu

Deze afgelegen outpost aan de rand van het heelal was ooit een druk kruispunt op de oude sub-lichtsnelheid handelsroutes, maar zijn prominente plek werd ingehaald door de opkomst van hyperruimtereizen. Het is nu het onderkomen van lieden die een onopgemerkt bestaan willen leiden en is een bruisende haven voor smokkelaars, schimmige handelaars en avonturiers die tussen de grens en nog niet in kaart gebrachte ruimte reizen. Het was ooit een veilige plek voor hen die zich aan de uitbreidende macht van de First Order wilden onttrekken, maar de strijd tussen de First Order en het Verzet heeft zich nu ook naar Batuu verplaatst.

Batuu is een bestemmingswereld en bevat geen vrije kavels en geen verborgen kavel. Je kunt deze wereld bereiken door op de telefoon of computer van je Sim te kiezen voor op vakantie gaan.
Wil je daarna naar een van de andere districten reizen, klik dan op de telefoon van je Sim en kies Reizen.

Deze bestemmingswereld bevat 3 wijken/districten:

 • Verzetkamp (links op de kaart): het Verzetkamp ligt diep in de bossen van Batuu. Het gerucht gaat dat Vi Moradi, de beroemde spion van het Verzet, zich hier bevindt. Je zult echter het vertrouwen van het Verzet moeten winnen voor ze je met open armen ontvangen.
 • Black Spire Outpost (midden op de kaart): Dit is de centrale hub van Batuu en de verblijfplaats van de schurk Hondo Ohnaka. Hier vind je de Woning, Oga's Cantina, Dok-Ondar's Antiquiteitenhol, Savi's Lichtzwaardwerkplaats en heel wat voedsel en drankopties.
 • First Order District (rechts op de kaart): Dit is de door de First Order bezette sector van Batuu. Hier vind je zowel Lt. Agnon en Kylo Ren als het Droïdedepot mocht je je eigen droïdemaatje willen bemachtigen.

(Ver)bouwen op Batuu
Je kunt maar op één plek in elk district van Batuu iets bouwen of aanpassen als je de cheat bb.enablefreebuild gebruikt.
Verder zijn er geen vrije kavels en alle overige gebouwen zijn 
rabbitholes en dus niet aan te passen.
Alleen het Hoofdkantoorin het 
Verzetskamp (inclusief 1 etage lager), het First Order Cargogebouw in het First Order District en Oga's Cantina in de Black Spire Outpost zijn aan te passen.
Je kunt dit alleen doen als je Sim op Batuu is en dus niet rechtstreeks via de wereldmap. Waar je precies kunt (ver)bouwen kun je zien door bovenstaande cheat in te typen en het raster aan te zetten.


Mijn Bruiloft

Tartosa

Romantische plekjes sieren de kustregio van Tartosa al jaren en vormen de ideale basis voor liefde en hofmakerij. Vele vakantiegangers en pasgetrouwden keren dan ook jaar na jaar terug om de intimiteit van eerdere bezoeken opnieuw te ervaren. Ze zeggen dat er voor iedereen wel een liefdesverhaal is weggelegd. Vraag het de bewoners van Tartosa maar en ze zullen vol overgave smeuïge verhalen vertellen over de plaatselijke huwelijksindustrie of de met liefde doorspekte geschiedenis van het gebied. Maar zelfs als Sims hun zielsverwant hier niet vinden, is één ding zeker... ze zullen absoluut verliefd worden op het land. 

In deze woonwereld vind je 2 wijken:

 • Terra Amorosa (boven): Op een steenworp afstand van de kust van Porto Luminoso ligt een prachtig gebied dat door de locals Terra Amorosa wordt genoemd. Of het nu vissen op de pier is, zwemmen aan de voet van de afgelegen Hideaway Waterval of een wandeling naar de heuvels is om de beroemde Liefdesboom te bezoeken, elke Sim zal halsoverkop verliefd worden op de charmante uitzichten en de historische monumenten die dit liefdesparadijs te bieden heeft.
 • Porto Luminoso (onder): Historici zeggen dat de naam van Porto Luminoso afkomstig is uit de tijd toen piraten aan wal kwamen, aangetrokken tot de glinsterende golven, de belofte van handel en de uitving van de vruchtentaart. Het dorp bloeide in de loop der tijd op en hoewel het nog altijd bekendstaat om zijn vruchtentaart, is de echte reden van succes zijn eersteklas bestemming voor romantiek en huwelijksdiensten.

Tartosa bevat 9 kavels waarvan 2 vrije kavels:1 van 30x30 en 1 van 40x20 en geen verborgen kavel.
Naast deze vrije kavels bevat het onderstaande bebouwde kavels:
1 van 20x20
1 van 30x20 (huurkavel)

1 van 30x20
1 van 40x30
2 van 50x40
1 van 50x50


Weerwolven

Moonwood Mill

Vroeger was het een drukte van jewelste in Moonwood Mill dankzij de activiteiten en geluiden van de nabijgelegen houtzagerij. Tegenwoordig is het een compleet andere stad. De roestige overblijfselen van de voormalige industrie bieden onderdak aan een handjevol geheimzinnige bewoners die deze wildernis uit hebben gezocht vanwege de afgelegenheid en anonimiteit. Het is een plek met een verborgen geschiedenis en zij die hier wonen weten dat als je diep genoeg graaft, je heel wat fascinerende geheimen zult ontdekken.

Deze woonwereld bevat 5 kavels waarvan 1 vrije kavel van 30x30
Naast deze vrije kavel bevat het onderstaande bebouwde kavels:
1 van 20x15
2 van 40x30
1 van 50x40


Links naast de bovenste kavel vind je de hangplek van Het Moonwood Collectief (dus niet op de rots) en rechts boven de grote kavel vind je de hangplek van De Wildtanden. Omdat beide hangplekken (die een rol spelen in het verhaal) geen kavel in beslag nemen kun je, als je dat wilt, de bebouwde kavels gewoon afbreken en zelf iets neerzetten. 

Bovenop de grote rots vind je Howling Point. Een plek waar je o.a. je weerwolf heen kunt sturen om uit te razen zonder iemand kwaad te doen. De ingang vind je onderaan de rots.

Op meerdere plaatsen in Moonwood Mill vind je een ingang naar de verborgen tunnels. Dit betreft geen verborgen kavel, maar biedt een vorm van transport door de wereld. Je Sims kunnen hier allerlei dingen vinden/verzamelen en informatie krijgen over het verhaal via pop-ups met informatie/vragen.

Mocht je Greg willen opzoeken, dan kan je hem vinden in het bos links op de kaart!


Sims 4 Uitbreidingspakketten

Aan het Werk

Magnolia Promenade

Welkom in een wereld waar een prachtige omgeving een wereldse levensstijl ontmoet! Magnolia Promenade biedt een schitterend uitzicht en een eersteklas winkelbeleving voor zowel klanten als ondernemers.

Deze woonwereld bestaat uit 4 kavels en is opgezet als winkelbuurt. Het heeft 1 vrije kavel van 30x20. en geen verborgen kavel die je via de wereldmap kunt bereiken (zie hieronder de uitleg over Sixam)
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
2 van 20x20
​1 van 40x30
​De kavels zijn alle vier te wijzigen in elk soort kaveltype.

Verborgen wereld Sixam
De ingang naar de verborgen kavel/wereld Sixam, die met Aan het Werk te ontgrendelen is, vind je niet via een verborgen ingang maar bereik je via het beroep wetenschapper of door het bouwen van het Steampunk Vliegding.


Beleef het Samen

Windenburg

Gooi die ouwe longen open en adem een fikse teug berglucht in. Dit groene, uitgestrekte speelterrein heeft het allemaal: weelderig platteland, serene en rotsachtige eilandkliffen, een pittoresk dorpje met oude ruïnes en dat allemaal op een steenworp afstand van het moderne bedrijfscentrum aan de kust.

De woonwereld Windenburg bestaat uit 4 wijken:

 • Windslar (middenboven): wijde open ruimtes en een chateau of twee. Bezoek of woon in Windslar om van dat heerlijke buitenleven te genieten.
 • Olde Platz (rechtsboven): wat hier mist aan groen, maken de charmante kinderkopjes helemaal goed. Leef, werk en ontspan in het oudste gedeelte van Windenburg.
 • Lykke Centrum (rechtsonder): Fris, nieuw en toepasselijk glanzend. Hier floreren de nieuwe commerciële bedrijven van Windenburg.
 • Brokkelland (linksonder): is niet echt een passende naam voor dit gedeelte. Zover het oog reikt staan hier de prachtigste luxe huizen.

Windenburg heeft 26 kavels waarvan 2 vrije kavels: 1 van 40x30 en 1 van 20x20. Er is geen verborgen kavel.
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
1 van 20x15
4 van 20x20

11 van 30x20
2 van 30x30

4 van 40x30
2 van 64x64


Stedelijk Leven

San Myshuno

Welkom in de stad! Elke dag is een avontuur op de straten van San Myshuno. Van wilde persoonlijkheden die je tegen kunt komen tot verrassende festivals, er is altijd wel iets nieuws om te ontdekken!

De woonwereld San Myshuno bestaat uit 4 wijken:

 • Modedistrict (linksonder): is populair onder jonge en hippe Sims. Hier vindt ook het Liefdesfestival en Geekcon plaats.
 • Specerijenmarkt (middenboven): staat bekend om het Specerijenfestival, de Vlooienmarkt en het zicht op de haven.
 • Kunstkwartier (rechtsboven): vormt de thuisbasis van het Humor en Hippigheidfestival. Is geliefd onder muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen.
 • Binnenstad (middenonder): Vormt het kloppende hart van de stad, waar je rijke, machtige en ietwat .... vreemde Sims vindt.

Er zijn geen lege kavels en geen verborgen kavel. Je kunt de bestaande appartementen en openbare gelegenheden wel gedeeltelijk of geheel zelf (ver)bouwen.
Voor De Weide van Myshuno (rechtsonder) gelden aparte regels die je kunt terugvinden bij Bouwen op verborgen of speciale kavels. 

​Totaal heeft San Myshuno 7 'gewone' kavels en 22 appartementen. De appartementen geven helaas geen formaat aan.
Onderstaand de afmetingen van de 'gewone' bebouwde kavels:
2 van 30x20
2 van 30x30

2 van 40x30
1 van 64x64 (Weide van Myshuno)


Honden en Katten

Brindleton Bay

De inwoners van het aan de oostkust verscholen liggende Brindleton Bay hebben de reputatie absoluut bezeten te zijn van alles wat met honden en katten te maken heeft. Geniet van de prachtige kust, de rijke maritieme geschiedenis en al je nieuwe viervoetige vrienden!

De woonwereld Brindleton Bay bestaat uit 4 wijken:

 • Sabelplein (linksboven) het culturele centrum van de stad, is de ideale plek voor katten en honden. Deze mensen zijn zó dol op hun huisdieren dat ze in het midden van de stad een monument voor ze hebben gebouwd!
 • Ridderbaai (rechtsboven) bekend om de wandelpaden en de vele verspreid liggende kustwoningen, is de perfecte plek om met een avontuurlijke puppy op ontdekking te gaan of achter de meeuwen aan te jagen.
 • Zeegras eiland (rechtsonder) Op Zeegras Eiland vond ooit een mysterieuze schipbreuk plaats. Nu staat de wereldberoemde vuurtoren van Brindleton er en vind je er ook de grootste populatie zwerfkatten in de stad. De laatste tijd gaan er geruchten over vreemde bezoekers na zonsondergang…
 • Snorharenman Werf (linksonder) is een favoriete plek voor de katten van de Bay die je vaak al klimmend en klauterend in de havens aantreft, maar is ook geliefd bij zowel vissers als toeristen.

Brindleton Bay heeft standaard 16 kavels waarvan 4 vrije kavels: 3 van 30x20 en 1 van 40x30 en geen verborgen kavel.
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
2 van 20x15
2 van 20x20
2 van 30x30
3 van 40x30
2 van 40x40
1 van 64x64


Word Beroemd

Del Sol Valley

Een druk bevolkte stad die barst van de mogelijkheden om beroemd te worden. Als je succes boekt in Del Sol Valley, boek je overal succes. Van de luxe levensstijl in The Pinnacles tot het bruisende nachtleven van Starlight Boulevard, in deze wereld is alles mogelijk.

Deze woonwereld bestaat uit 3 wijken:

 • Mirage Park (linksboven) met redelijk geprijsde huizen en de ligging vlak bij het centrum is Mirage Park de perfecte plek voor sterren in wording om hun klim naar beroemdheid te beginnen.
 • The Pinnacles (rechtsboven) is voor de rijken en beroemdheden en hier vind je de duurste huizen van heel Del Sol Valley. Als je hier wilt wonen, zul je succes moeten boeken!
 • Starlight Boulevard (linksonder) Er gaat niets boven het nachtleven van Starlight Boulevard. Hier hebben alleen de meest beroemde Sims toegang tot de meest exclusieve nachtclub van de stad. Hier komen de grote namen uit de industrie samen om elkaar de loef af te steken.

Del Sol Valley heeft totaal 11 kavels waarvan 1 vrije kavel van 50x40 en 1 verborgen kavel (Studio Plumbob).
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:
1 van 20x20
2 van 30x30
4 van 40x30
2 van 50x40
​1 van 64x64

Studio Plumbob (verborgen kavel)

Je kunt hier alleen naartoe met een Sim die de acteercarrière volgt. Verbouwen heeft weinig zin omdat bij iedere opdracht voor je Sim, de Studio door het spel zelf wordt aangepast.


Eiland Leven

Sulani

De adembenemende Sulani-eilandengroep verwelkomt iedereen om van de azuurblauwe oceaan en de vriendelijke bewoners te genieten. Op het grootste eiland komen alle rangen en standen samen in de hoofdstad Ohan'ali, in het wat luxere Lani St. Taz en zelfs in het ogenschijnlijk uitgestorven Mua Pel'am. Overal waar je kijkt, zie je de natuur in al haar pracht.

Deze woonwereld bestaat uit 3 wijken:

 • Lani St. Taz (linksboven) Een idyllisch tropisch paradijs waar de stranden bedekt zijn met wit zand en het water warm en levendig is. De prachtige jungleomgeving hier is de perfecte plek om helemaal op te gaan in de tijdloze eilandgeest.
 • Mua Pel'Am (rechtsboven) Op dit eiland draait alles om de natuur: van de actieve vulkaan tot de prachtige waterval en de dieptes van de geheime grot. Deze afgelegen bestemming uit de keten van Sulani-eilanden is dé plek voor het verkennen van de schoonheid van de natuur.
 • Ohan'Ali (rechtsonder) was ooit een klein visserskamp genesteld tussen de tropische jungles en de kalme lagunes, en is tegenwoordig een van de meeste bruisende gebieden van Sulani. Toch heeft de ontwikkeling tot de hoofdstad van de regio geen afbreuk gedaan aan de sterkte verbintenis van de gemeenschap met de gebruiken en tradities van het eiland.

   

Sulani heeft totaal 14 kavels waarvan 2 vrije kavels: 1 van 50x50 en 1 van 40x30 en geen verborgen kavel, maar wel een geheime grot.
Verder bevat het onderstaande bebouwde kavels:

1 van 20x20
4 van 30x20
2 van 30x30
4 van 40x30

1 van 50x50


Studentenleven

Britechester

Begin aan een nieuw hoofdstuk voor je Sim aan de historische Universiteit van Britechester of het moderne Foxbury Instituut. Neem je intrek in een studentenkamer op of buiten de campus in het uitnodigende stadje Gibbs Hill. Verken al fietsend Britechester, breng wat tijd door in de gemeenschappelijke studentenruimte en blok voor tentamens in de bibliotheek. Moedig je medestudenten aan tijdens een gezamenlijk evenement en draag de schoolkleuren om te laten zien hoe trots je Sim is.

In deze woonwereld vind je 3 wijken:

 • Foxbury Instituut (links) het Foxbury Instituut mag dan jong zijn in vergelijking tot de omringende historisch stad, maar het heeft al snel een academische reputatie op weten te bouwen. Voor studenten die keihard hebben gewerkt om toe te worden gelaten tot het Foxbury Instituut, is het niet alleen werk, maar de jacht op persoonlijke passies die deze campus in beroering houdt.
 • Gibbs Hill (midden) ligt in het centrum van Britechester, precies tussen het Foxbury Instituut en de Universiteit van Britechester in. Het was het eerste centrum van activiteit in Britechester en de beroemde Bob's Bibliotheek is nog altijd een belangrijke locatie voor studenten om te studeren en te leren. De Peperpub is ook een populaire plek voor studenten om ongeacht hun rivaliteit nieuwe vriendschappen te sluiten.
 • Universiteit van Britechester (rechts) Deze universiteit is de oudste van Britechester, opgericht door Felix Psyded die bekend stond om zijn leergierigheid en lachwekkend dikke boeken. In de loop der jaren heeft de universiteit van Britechester zich gevestigd als een gerespecteerd instituut van klassiek onderwijs.

Deze wereld heeft totaal 13 kavels die allemaal bebouwd zijn en geen verborgen kavel.
Het bevat onderstaande bebouwde kavels:
3 van 20x15
1 van 20x20

7 van 30x20
1 van 40x30
1 van 50x40


Ecologisch Leven

Evergreen Harbor

Ineengeklemd tussen de glooiende heuvels van Evergreen Forest aan de ene kant en de wateren van de Willupette Sound aan de andere kant, was Evergreen Harbor vroeger het industriële centrum van de regio. Maar terwijl de wereld er omheen veranderde, had de regio moeite om die veranderingen bij te houden. Als een plek waar Sims hun gemeenschap waarderen en burenliefde niet alleen een leuk tijdverdrijf is, staat Evergreen Harbor nu aan de vooravond van het creëren van zijn eigen toekomst. De enige vraag is: wat voor toekomst?

In deze woonwereld vind je 3 wijken:

 •  Grims Quarry (links) met de steengroeve van Evergreen Harbor en knusse huizen, appartementen en ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik.
 •  Conifer Station (rechts) het centrum van Evergreen Harbor met een hardwerkende gemeenschap en het voormalige treinstation en de lelijke opslagtanks.
 •  Port Promise (onder) was ooit een drukke handelshaven maar nu het onderkomen van een aantal huizen en bedrijven die eer betonen aan hun industriële roots.

Deze wereld heeft 11 kavels en 4 appartement units die allemaal bebouwd/ingericht zijn. 
Het bevat onderstaande kavels:
1 van 20x15
7 van 30x20
3 van 40x30
4 appartement units (alleen te huur)


Sneeuwpret

Mt. Komorebi

De lokale bewoners maken al eeuwen gebruik van de helende krachten van de warme bronnen van Mt. Komorebi. Nu kunnen ze dit met iedereen delen dankzij het nieuwe sneeuwsportresort in Yukimatsu. Het gebied is nu een ware hotspot voor toeristen die op zoek zijn naar een vakantie vol rust en avontuur. Door de vele nieuwe bezoekers worden de rijke bossen rondom Mt. Komorebi wel aangetast. Hopelijk behoudt dit mooie gebied zijn charme, want dat is natuurlijk de reden dat zoveel Sims het gebied bezoeken.

In deze woonwereld vind je 3 wijken:

 • Senbamachi (links) Senbamachi, de stad van duizend bladeren, is de oudste stad in het gebied. De lokale bewoners genieten hier van de natuur, met name door de omringende bamboebossen en de unieke, speelse wezentjes die in de bladeren wonen. De legende verhaalt dat wanneer je de paden lang genoeg bewandelt, je vanzelf de bewakers van de bomen tegenkomt. Zij zullen degenen die hun onderkomen respecteren, belonen.
 • Yukimatsu (boven) De pracht van het platteland kan je vanuit Yukimatsu zien, dat bekend staat om zijn met sneeuw bedekte dennenbomen. Dit resort, gelegen aan de voet van Mt. Komorebi, staat vol met prachtige vakantiehuizen, en je kunt er genieten van verscheidene sneeuwsporten, ongerepte wildernis en een vredig Onsen Badhuis. Of je nu wilt relaxen in een warmwaterbron, het Sneeuwfestival wilt zien, of het avontuur aan wilt gaan door Mt. Komorebi te beklimmen, dit winterwonderland heeft voor ieder wat wils.
 • Wakaba (rechts) Net zoals haar naamgenoot is Wakaba jong, fris en stralend als de bladeren van een boom in de lente. Dit kleine stadje wordt steeds bekender in het gebied, en je vindt er prachtige moderne huizen en een gezellig centrum waar je Mt. Komorebi's officiële mascotte Yamachan kunt zien. Het Festival van Jeugd is voor alle leeftijden een trekpleister, maar je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van de pracht van het gebied.

Deze wereld heeft 15 kavels, waarvan 2 onbebouwd en 1 verborgen onbebouwd. Drie kavels zijn ingesteld als vakantiewoningen.
Het bevat onderstaande kavels:
4 van 20x15
8 van 30x20
2 van 50x50
1 van 20x20 verborgen op de top van Mt. Komorebi. Deze kavel is alleen te bereiken en te ontgrendelen via het evenement: Bergbeklimexcursie. Ook na ontgrendelen kun je deze kavel helaas alleen bereiken door opnieuw op excursie te gaan.


Landelijk Leven

Henford-on-Bagley

Van de natuurlijke schoonheid van Cordelia Falls tot het kristalheldere water van River Bagley, de combinatie van aarde en water maakt Henford-on-Bagley een prachtige plek om te bezoeken, en misschien zelfs wel een nóg mooiere plek om te wonen. De dorpelingen hebben echt een verbinding met de geschiedenis van het land en kunnen de zachte, wollige wezens die in de bossen leven tot hun vrienden rekenen. Dus wat maakt het als de doorsnee buur nogal roddelt? Je vindt geen betere plek om een natuurlijk leven te leiden, onderhouden, verzorgen en koesteren dan hier.

In deze woonwereld vind je 3 wijken:

 • Bramblewood (links) De natuurlijke schoonheid van dit bos biedt al lange tijd een pittoreske plek voor vele wilde vogels, konijnen en vossen. Of je nu iets verstopt onder Slakje Sofie, een schildersezel meebrengt om de serene Cordelia Falls te schilderen, op zoek gaat naar wilde champignons of romantiek vindt tussen de ruïnes van Isle of Volpe, elke Sim zal getransformeerd worden door een dagje in Bramblewood.
 • Old New Henford (rechts) Een gebied dat bestaat uit glooiende heuvels, weelderige landgoederen en een kleine gemeenschappelijke tuin: Old New Henford staat misschien nog wel het meest bekend om zijn historische naamgevingsellende. Oorspronkelijk bekend als Little Henford, hernoemde de buurt zich tot New Henford in een poging aan zijn ondermaatse oorsprong te ontsnappen. Maar omdat ze de officiële kaartmakers niet op de hoogte hadden gesteld, bestonden ze gedurende een periode van twee weken officieel niet meer. Toen ze hoorden dat ze weer een andere naam moesten kiezen om weer in ere te worden hersteld, kozen de bewoners Old New Henford, die de andere optie ( New New Henford) met één enkele stem versloeg.
 • Finchwick (midden onder) Het oude molendorp Finchwick licht aan de River Bagley, en is trots op zijn levendige en hechte gemeenschap. Op het historische plein staan een pub en schilderachtige stalletjes, perfect om te shoppen, tussen een prachtige bloeiende tuin. Toeristen en locals komen wekelijks naar de dorpsbraderie, waar de burgemeester van Finchwick speciaal opkomt om de inzendingen te beoordelen en over de nieuwste gebeurtenissen te roddelen.

Deze wereld heeft 12 kavels, waarvan 1 onbebouwd. Eén kavel is ingesteld als vakantiewoning.
Het bevat onderstaande kavels:
1 van 20x15
1 van 20x20

5 van 30x20
1 van 40x30
3 van 50x40

1 van 64x64


Middelbare School

Copperdale

Het rustieke en historische Copperdale, ooit vermaard om haar mijnbouw, ligt aan de oevers van Meer LaSuli. Grondlegger Jasper Prescott ging hier op zoek naar waardevolle kristallen in de hoop dat Copperdale op een dag zou uitgroeien tot een welvarende gemeenschap voor zowel families als reizigers. En hoewel de mijnkarretjes voor eeuwig tot stilstand zijn gekomen, bleven de bewoners zich ontwikkelen. Met tal van academici en avonturen is Copperdale nu de thuisbasis van vele families die een rustiek leventje zoeken met grootse dromen voor zichzelf en hun tieners. Samen hebben ze het waardevolste juweel van allemaal opgegraven: liefdevolle herinneringen aan de middelbare school.

In deze woonwereld vind je 3 wijken:

 • Prescott Square (links): Dit stadsplein, genoemd naar Jasper Prescott, de grondlegger van Copperdale, is een gezellige plek om na schooltijd even samen te komen. Voor de modebewuste tieners is Eloise Hiddlestix's bekende Theekring dé plek om een kopje bubbelthee te drinken en de nieuwste trends te bekijken. Lakeview Bibliotheek is perfect voor leergierige tieners die nog even voor een tentamen willen blokken of een studiemaatje willen vinden. Het plein wordt als een boegbeeld van Copperdale's historische nalatenschap gezien en is voor alle bewoners makkelijk te bereiken. Er wordt zelfs gefluisterd dat ze de geest van Jasper hebben zien rondhangen bij zijn oude huis, Enigma.
 • Rockridge Heights (boven): Rockridge Heights is de thuisbasis van Copperdale Middelbare School: al generaties lang een educatief boegbeeld. Het is een geliefd schoolterrein voor die typische tienermomenten en voorbereidingen op de universieit. Met klassen vol leerstof en een auditorium vol eindbalmogelijkheden, is Rockridge Heights de perfecte omgeving voor tieners om te ontdekken wie of wat ze nu eigenlijk willen zijn.
 • Plumbite Cove (rechtsonder): Plumbite Cove ligt aan Meer LaSuli, ooit een bijzonder populaire locatie voor het delven van zeldzame edelstenen. Nadat de mijnen werden gesloten, veranderde dit stadje het pittoreske uitzichtpunt in een kermisterrein. Met heel wat spanning en opwinding plus een adembenemend uitzicht, is Plumbite Cove de ideale plek voor alle leeftijden om wat herinneringen te maken. Reis naar Totter Park om het majestueuze Teeter Rock te bekijken voordat je naar de pier gaat om een selfie te maken met het Frank de Vliegende Womp Womp-eerbetoon. Of je er nu woont of even op bezoek bent, Plumbite Cove moet je gewoon gezien hebben.

Deze wereld heeft 12 kavels, waarvan 1 onbebouwd. Eén kavel is ingesteld als vakantiewoning.
Het bevat onderstaande kavels:
4 van 20x15
2 van 20x20

2 van 30x20
​2 van 30x30
1 van 50x40

1 van 64x64


Samen Groeien

San Sequoia

San Sequoia begon als een klein vissersplaatsje en werd toen het middelpunt van de visserij en conservenindustrie dankzij de invloed van de plaatselijke visser en ondernemer, Bayani Robles. De familie Robles is nog steeds enorm verweven met het gebied, ondanks het feit dat Gilbert Gardens de afgelopen jaren enorm is uitgebreid. Tegenwoordig geniet San Sequoia van gezellige straatjes, een prachtig park met tuinen en rustige buitenwijken. Het is de perfecte plek om een gezin te stichten!

In deze woonwereld vind je 3 wijken:

 • Anchorpoint Wharf (links): Anchorpoint Wharf was ooit het centrum van een drukke vis- en conservenindustrie en staat nu bekend als een levendig gebied met een bioscoop, verblijfsplekken en meer. Er is voor elke leeftijdsgroep wel iets te beleven.
 • Gilbert Gardens (rechts): Gilbert Gardens' prachtige park was ooit het eigendom van Gilbert Gilberts, een projectontwikkelaar die aan de totstandkoming van het gebied heeft meegeholpen. Nu is het de perfecte plek voor familiereisjes naar de tuinen, waar Sims onder meer een van de drie schilderachtige wandelroutes rond het meer kunnen nemen of de waterspeeltuin van de gemeenschap bezoeken. Walvis Bert hoopt je spoedig te zien!
 • Hopewell Hills (onder):  Hopewel Hills is een knus plekje, ver weg van de drukte van de stad. De perfecte plek dus voor iedereen die ruimte zoekt! Als een buitenwijk jouw idee van het paradijs is, dan zit je in deze rustige buurt helemaal goed.

Deze wereld heeft 12 kavels, waarvan 3 onbebouwd. Eén kavel is ingesteld als vakantiewoning.
Het bevat onderstaande kavels:
7 van 30x20
1 van 40x20
1 van 40x30
2 van 50x40

1 van 64x64


Paardenboerderij

Chestnut Ridge

Deze gemeenschap ontstond toen verschillende groepen hun wederzijdse band met paarden en het land omarmden. Het gebied werd al snel bekend als een centrum voor alles wat met de paardensport te maken heeft: een stad vol expertise op het gebied van het fokken en trainen van paarden, gelegen in een prachtig en uitgestrekt landschap. Na verloop van tijd werd het gebied beroemd vanwege een andere onderneming, toen de rijke grond nectar voortbracht. Dankzij het harde werk van alle betrokkenen bloeide de regio op en werd het de Chestnut Ridge die het vandaag de dag is.

In deze woonwereld vind je 3 wijken:

 • Galopkloof (links boven): Geprezen als een van de go-to-regio's voor paardrijdden kun je in de Galopkloof van prachtige paden en adembenemende uitzichten genieten. Verken de wonderen van de kloof terwijl je de nobele paarden eert die zijn  overleden bij Ros' rustplaats, verken de Gruwelpaardenhartgrotten of geniet van de tijd onder de sterren op het Zadeldak Kampeerterrein.
 • New Appaloosa (midden): Het historische New Appaloosa dient als een middelpunt voor ruiters, boeren en nectarmakers. Of het nu gaat om deelname aan de wedstrijden in de Hé, Hoooi! Manege, genieten van een avondje uit in de danszaal, of nippen van nectar met goede vrienden, deze oude drinkplaats heeft voor elk wat wils. Je vindt hier ook een kruidenierswinkel waar je van alles kunt kopen. Deze ligt achter de windmolen naast de manege maar staat niet op de kaart aangegeven. Je kunt er lopend of op een paard vanaf een andere kavel naartoe (bijvoorbeeld vanaf de Nachtclub).
 • Ruitersbos (rechtsonder):  Ruitersbos wordt bewaakt door Oude Dibbes, bij de lokale bevolking ook wel bekend als 'Biscuitje' en is al generaties lang de thuisbasis van boeren en nectarmakers. Met heel wat ruimte voor boerderijdieren, ideale omstandigheden voor het maken van nectar en ook nog eens vriendelijke buren, is Ruitersbos een welkome gemeenschap voor alle rangen en standen.

Deze wereld heeft 13 kavels, waarvan 1 onbebouwd. Eén kavel is ingesteld als vakantiewoning.
Het bevat onderstaande kavels:
1 van 20x15 (huurkavel)
2 van 20x20
5 van 30x20
1 van 30x30
2 van 40x30
1 van 50x50
1 van 64x64


Te Huur

Tomarang

Tomarang, gelegen voor de kust van Shih Sea, is het thuis van heerlijke lokale gerechten, een levendige community en vele legendes. Door hechte community's en zonnige gedeelde ruimtes is Tomarang een prachtig gebied vol mogelijkheden. Word één met de natuur, doe sociaal met je buren of ontdek sappige geheimen. Of je nu een eenling bent of generaties aan nakomelingen hebt, deze regio verwelkomt iedere levensstijl. Soel Soel De-Kah!

In deze woonwereld vind je 2 wijken:

 • Morensong (links boven): een bruisende buurt met idyllische rust en hier en daar wat burenoverlast! Morensong is dé plek voor levendige gemeenschappen om te gedijen, zowel overdag als 's nachts. Wandel door de botanische tuin of speel een potje hinkelen. Geniet van de nachtmarkt voor wat shoppen bij zonsondergang, of een snack bij maanlicht. De mogelijkheden zijn gewoon eindeloos!
 • Koh Sahpa (onder rechts): als buren met de natuur of andere huurders biedt Koh Sahpa een relaxte levensstijl aan de rivier. Na en duik in de zee of wat broodnodige strandtijd, ga je gezellig naar de Schreeuwende Gecko voor een drankje of twee. Voel je je helemaal warmhartig door alle zon? Bezoek dan het Sulea Tijgerreservaat om de plaatselijke natuurbescherming te ondersteunen. Waar je ook voor kiest, Koh Sahpa is de ideale plek voor een go-with-the-flow houding.

Deze wereld heeft 9 kavels, waarvan 3 onbebouwd en 2 ingesteld als Huurkavel (appartementen). Huurkavels hebben speciale regels voor het (ver)bouwen en inrichten).
Het bevat onderstaande kavels:
2 van 20x15
3 van 20x20
2 van 30x20
1 van 30x30
1 van 40x30