Sims 4 PlantSim

 

De PlantSim is via een gratis update toegevoegd aan het spel met de tijdelijk te spelen PlantSim uitdaging van 13 april 2017 t/m 4 mei 2017. 

Door de update van 19 juni 2018 (Tuiniervaardigheid volledig herzien) is het nog steeds mogelijk om je Sim te veranderen in een PlantSim.


PlantSim worden via Tuinieren

 • Zorg dat je Sim het maximale niveau van de vaardigheid Tuinieren behaalt (niveau 10)
 • Hiermee ontgrendel je een zaadpakketje Zeldzame Planten ($1000)
 • Plant deze zaadjes om de Toverbonen te krijgen die nodig zijn om een PlantSim te worden
 • Zo'n pakketje bevat verschillende soorten zaden, dus misschien moet je meer pakketjes planten om alle 6 de Toverbonen te oogsten
 • Eenmaal alle 6 in de inventaris van je Sim heb je de Huishoudcollectie Toverbonen voltooid!
 • Zodra je de 6 Toverbonen hebt, ga je naar Kopen en koopt de Magische PlantSim Stronk ($410)
 • Plaats de Stronk in de tuin van je Sim (geef hem genoeg ruimte want de boom die hieruit groeit wordt nogal groot)
 • Sleep de 6 Tovenbonen uit de inventaris van je Sim naar de stronk
 • Geef hem 1x water en gelijk groeit er een enorme Mystieke Toverboon Portaalboom
 • De boom heeft een verborgen portaal. Je kunt 1x per dag, na 10.00 uur, de boom bekijken of verkennen. Het verkennen duurt ongeveer 2 Sim-uren. Nadat je Sim de boom verkent heeft is deze weer gesloten tot de volgende dag.
 • Je Sim zal na een paar keer verkennen Verboden Fruit van de PlantSim in z’n inventaris mee terugbrengen. Een volgende keer kan het weer Verboden Fruit van de PlantSim zijn, maar ook andere voorwerpen of zaden.
 • Als je Sim het Verboden Fruit van de PlantSim eet, zal hij/zij direct veranderen in een PlantSim, maar..... aangezien het niet makkelijk is om dit Verboden Fruit te vinden, is het verstandiger om het 1e verkregen exemplaar eerst te planten en door goede verzorging uit te laten groeien tot een Verboden Fruitboom.
 • Je kunt na ongeveer 4 dagen het Verboden Fruit van de Fruitboom oogsten waarna je Sim het Verboden Fruit kan opeten en daardoor direct verandert in een PlantSim voor 5 dagen.
 • Als je verder niets doet zal je PlantSim na die 5 dagen weer terug veranderen in een gewone Sim.

TIP: Als je niet genoeg geduld hebt om aan een aantal bovenstaande voorwaarden te voldoen, kun je met behulp van cheats het bovenvermelde proces versnellen:

 • Vaardigheid Tuinieren maximaliseren: testingcheats true > stats.set_skill_level Major_Gardening 10
 • De 6 Toverbonen: bb.showhiddenobjects > Debug
 • Verboden Fruit van de Fruitboom: bb.showhiddenobjects > Debug

Behoeften van de PlantSim

Je Sim is nu een PlantSim en dat geeft een hoop veranderingen.

Niet alleen het uiterlijk is ineens groen, maar om de zoveel tijd groeien er wat blaadjes uit je Sim (die verdwijnen kort daarna weer).

Je PlantSim heeft nu ook andere behoeften dan een normale Sim. Honger moet gestild worden door zonlicht, het balkje van Blaas is vervangen door Water en de behoefte Sociaal kan vervuld worden door tegen planten te praten.

Zorg dat je PlantSim genoeg zonlicht en water krijgt anders zal hij/zij verwelken of uitdrogen (je ziet dit aan het haar dat grijs wordt). Je PlantSim krijgt de gemoedstoestand Ongemakkelijk + 1. Als je niet binnen 24 uur zorgt dat beide behoeftes voldoende zijn, zal je PlantSim volledig verwelken, instorten en sterven. 

Je kunt het op peil houden door ze lekker buiten in de zon bezig te laten zijn, bijvoorbeeld met joggen of een boek lezen op een bankje in het park en door het drinken van water, douchen of zwemmen.

​Als je in bezit bent van het uitbreidingspakket Jaargetijden zullen er dagen in je spel zijn dat er geen zon schijnt. 

Een PlantSim heeft zonlicht nodig voor de fotosynthese anders kunnen ze hun honger niet op peil houden en daaromis de optie 'Zonne-energie van plant absorberen' aan het spel toegevoegd.

Klik met je PlantSim op een plant (geen tuiniervaardigheid nodig) en kies deze optie. Je kunt dit een aantal keren per plant doen, maar het groei-/bloeistadium van de plant zal per keer verminderen (maar ze groeien wel weer terug). Kies hiervoor dus eerst planten in de omgeving of degenen die je in je tuin het minst zal missen!
​De PlantSim behoefte 'water' kun je nu ook vervullen door je PlantSim naar buiten te sturen als het regent!


Levensduur van de PlantSim

Als je geen actie onderneemt zal je PlantSim na 5 Sim-dagen weer transformeren naar je gewone Sim. Wil je je PlantSim langer in je spel, laat hem/haar dan opnieuw Verboden Fruit van de Fruitboom eten.

Zelf je PlantSim weer transformeren naar een gewone Sim
Je kunt je PlantSim niet zelf terug transformeren naar een gewone Sim via Voorwerp herstellen (Debug).
​Je kon dit eerst wel doen door de cheat Sims.remove_all_buffs te gebruiken, maar deze cheat werkt sinds de update van 27.6.2018 niet meer. ​
Het enige is om gewoon te wachten tot de 5 dagen om zijn waardoor je PlantSim weer een gewone Sim wordt.


Overige opties om een PlantSim in je spel te krijgen

Met de ijsmachine uit Coole Keukenaccessoires:

Als je in het bezit bent van Coole Keuken Accessoires en je Sim minstens niveau 8 kookvaardigheid heeft, kun je met de ijsmachine het 'Groene Boel' ijs maken.
Als je Sim dit eet verandert hij/zij direct voor 4 uur in een PlantSim zonder de bijbehorende behoeftes (zie boven).
Zodra de 4 uur om zijn transformeert je PlantSim vanzelf weer terug in je gewone Sim.

 

Met Testingcheats true en Shift+klik

Typ de cheat testingcheats true in de cheatbalk, dan Shift+Klik op je Sim, kies Meer keuzes... en dan In een PlantSim veranderen (DEBUG). Als je daarop klikt transformeert je Sim direct in een PlantSim met alle bijbehorende behoeftes (zie boven). Vergeet niet om daarna de cheat weer uit te zetten met testingcheats false.
Deze transformatie duurt 5 dagen waarna je PlantSim vanzelf weer verandert in je gewone Sim.