Sims 4 Huishoudcollecties Uitdagingen

 

Af en toe komt er met een gratis update ook een tijdelijk uitdaging in het spel die een speciale huishoudcollectie oplevert. Meestal is de contactpersoon in het spel voor deze verzamelingen Jasmine Holiday. 

​Zodra een voorwerp is gevonden en in de inventaris van je Sim zit, wordt het zichtbaar in het overzicht van de huishoudcollecties van je Sim (te vinden als je op het diamantje klikt in de inventaris). Om je collecties compleet te houden hoef je ze niet allemaal te bewaren. Je kunt ze verkopen, ophangen of neerzetten als leuke decoratie. Sommige hebben een emotionele aura die je kunt in-/uitschakelen en deze heeft invloed op alle Sims die in de buurt van het object zijn. 

Het overzicht van de huishoudcollecties is verdeeld over de verschillende soorten pakketten en over de uitdagingen. Neem dus ook een kijkje bij de collecties van de Basisgame, de Accessoirespakkettende Game Packs, de Uitbreidingspakketten en het Feestdagenpakket.


Decoratieve Eieren (12)

Deze Decoratieve Eieren zijn toegevoegd aan de huishoudcollecties van de Basisgame met de updates van Maart 2015 (10) en Maart 2016 (2). Deze eieren kunnen op verschillende verstopplekken alleen tijdens bepaalde lentemaanden worden gevonden. De 2 eieren die zijn toegevoegd in Maart 2016 geven licht in het donker. Als je alle 12 eieren in je Sims' inventaris hebt, wordt als beloning een snoezig knuffelkonijn ontgrendeld.

LET OP: deze lente uitdaging is niet meer te spelen. Je kunt wel de decoratieve eieren vinden in Bouwen/Kopen > Debug om op die manier je huishoudcollecties compleet te maken en het knuffelkonijn te ontgrendelen.


Suikerdoodskoppen (9 + 1) Dia de los Muertos

Deze huishoudcollectie is aan het spel toegevoegd met de update van 28 september 2016 door het spelen van de uitdaging 'Dia de los Muertos'. Dit is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag welke elke jaar op 1 en 2 november wordt gevierd.

De uitdaging kan inmiddels niet meer gespeeld worden, maar het is nog wel mogelijk om een deel van de gameplay van deze uitdaging te spelen, een paar voordelen te ontgrendelen en hiermee de Huishoudcollectie te voltooien.

Koop de Suikerdoodskopvitrine in Bouwen/Kopen en hang hem aan een muur. Activeer dan de cheat bb.showhiddenobjects/Debug, zoek de 9 suikerdoodskoppen (zie namen hieronder) bij Basisgame (NIET Sunny) en plaats ze in de inventaris van je Sim. Hiermee is een deel van onderstaande Huishoudcollectie gevuld. Sleep dan de 9 Suikerdoodskoppen van de inventaris naar de Suikerdoodskopvitrine en plaats ze op de 3 plankjes

Klik dan op de vitrine en klik op De doden eren. Je Sim krijgt als beloning Sunny, de 10e Suikerdoodskop, die automatisch bovenop de vitrine wordt geplaatst. Ook zie je een lichtflits rond je Sim en deze zal (tijdelijk) een nieuw kapsel met toebehoren krijgen en bij het lopen kleine wolkjes rond de voeten hebben. Door Sunny als beloning te krijgen, is de Huishoudcollectie nu voltooid.

Je Sim krijgt voor 8 uur de gemoedstoestand Dia de los Muertos viering! waardoor het smeken om leven bij Magere Hein makkelijker wordt als een dierbare is overleden (klik op de grafsteen or urn) en het levert zelfs een verbeterde relatie met Magere Hein op.
Je Sim zal deze gemoedstoestand iedere keer krijgen (na een afkoelingsperiode) als je de interactie De doden eren gebruikt.
Gedurende deze gemoedstoestand word je Sim met een paar interacties al goede vrienden met Magere Hein en worden de 3 nieuwe interacties Enthousiast zijn over suikerdoodskoppen, Over geesten klagen en Hiernamaals bespreken ontgrendeld.


Toverbonen (6 + 1)

Deze collectie is toegevoegd met de update van 13.4.2017 en had te maken met de PlantSim-uitdaging. Deze uitdaging was maar eenmalig, maar het is nog steeds mogelijk om je Sim te veranderen in een PlantSim.

Lees hiervoor de aparte handleiding over de PlantSim.

Het Verboden fruit van de PlantSim is inmiddels toegevoegd aan de Basisgame huishoudcollectie Tuinieren.


Positiviteitsposters (4)

De collectie Positiviteitsposters is aan de Basisgame toegevoegd met de update van 13.11.2018. Bij deze collectie hoort de tijdelijke  Positiviteitsuitdaging met Milly Bobby Brown van 13.11.2018 tot 4.12.2018.

De posters zijn na deze uitdaging te vinden in Bouwen/Kopen > Debug en zijn prachtig om aan de muur te hangen. (Je moet ze wel nog even ontgrendelen met de cheat bb.ignoregameplayunlocksentitlement).