Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu Gids

Star Wars: Journey to Batuu is het 9e Game Pack van de Sims 4 en is op 8 september 2020 wereldwijd uitgebracht.

Vertel je eigen unieke Star Wars™-verhaal als je de afgelegen wereld van Batuu (uit Galaxy's Edge in Disneyland® en Disney World®) verkent in het De Sims™ 4 Star Wars™: Journey to Batuu Game Pack. Zal jouw Sim zich aansluiten bij the Resistance, voor de Scoundrels vallen of juist toetreden tot de First Order? Het is allemaal aan jou! Bouw de reputatie van je Sim op om missies te ontgrendelen, een lightsaber of droid te kopen en iconische Star Wars™-personages als Rey en Kylo Ren te ontmoeten.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Ervaar de Rand van de Galaxy. Jouw Sims zijn absoluut niet meer in hun vertrouwde omgeving. Van de Millennium Falcon tot de roerige cantina en de unieke uitdossing van Batuu, Sims zullen omringd worden door de iconische beelden en geluiden uit Star Wars™. Als je Sim naar huis terugkeert, neem dan nieuwe decoraties en recepten geïnspireerd op je reizen mee, speel een potje Sabacc of geef een speelse lightsaber training.

Schrijf jouw eigen Star Wars™-verhaal. Het Verzet, de First Order en de Scoundrels vechten om de macht in Batuu, maar de acties van jouw Sim zullen bepalen wie daar uiteindelijk in slaagt. Terwijl Sims uitdagingen en speciale missies uitvoeren, laat jij het machtsoverwicht omslaan. Ontgrendel beloningen als toegang tot starfighters, nieuwe outfits en kritieke missies op Batuu. En wie weet? Misschien vind je wel die ene speciale Batuaan of Batuaanse!

Speel met iconische personages. Het voltooien van missies levert je Sim reputatiepunten op en naarmate je ze verzamelt, kom je steeds dichter bij het ontmoeten van de factieleiders op Batuu. De mogelijkheden veranderen op basis van de acties van jouw Sim. Kies je ervoor om Kylo Ren te ondersteunen bij het opsporen van het Resistance-kamp of sluit jij je aan bij Rey en Vi Moradi in hun gevecht tegen de First Order? Welk pad je Sim ook kiest, Hondo Ohnaka en zijn Scoundrels zijn altijd in de buurt als je een paar extra galactic credits nodig hebt. 

Bemachtig je eigen lightsaber en droid. Verken Batuu om onderdelen te vinden voor het meest begeerde Star Wars™-artefact: een lightsaber. Verzamel elk onderdeel om je eigen saber samen te stellen en nodig dan andere Sims uit voor lightsaber uitdagingen! Of bezoek het Droid Depot en koop je eigen droid om je tijdens je avonturen bij te staan... en schakel hier en daar wat Sims uit. Je kunt je Droid maatje zelfs mee terug naar huis nemen, zodat je altijd gezelschap op feestjes hebt!


Onderwerpen

klik op de link om naar het onderwerp te gaan

Algemene info over de Star Wars serie
- Achtergrondverhaal
- Bijzondere bewoners van Batuu

Creëer een Sim (CAS)
- Doelen, Bonus-/Beloningseigenschappen
- Kleding en accessoires
​- Uiterlijk bijzondere bewoners
​- Kleding aanpassen op Batuu


Speltoevoegingen
- Muziekstation
​- Voedsel en drankjes
​- O jaa! op Batuu


​Welkom in Batuu
- Galactic credits en Batuu-reputatie
- De Woning
- 1e Missie 'Welkom op Batuu'

Black Spire Outpost
- Tot de Toren
​- Oga's Cantina en Sabacc
​- Dok-Ondar's Antiquiteitenhol

- Savi's Werkplaats
- Lichtzwaarden en Lichtzwaarduitdaging

(zie bij Speltoevoegingen alles over voedsel)

De Schurken
- Hondo Ohnaka
- Rangen en missies

Het Verzet
- Vi Moradi en Rey
- Rangen en missies
- Batuu-Grotten

De First Order

- Lt. Agnon en Kylo Ren
- Rangen en missies
​​- Droïdedepot en droïden

Bouwen/kopen
- Totaaloverzicht​
- (Ver)bouwen op Batuu

Ingerichte ruimtes
 ingerichte ruimtes

Huishoudcollecties
- Lichtzwaardonderdelen
- Batuu-dossiers

Cheats Algemeen

Cheats per pakket


Algemene Info over de Star Wars serie

 

Achtergrondverhaal
​De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu is gebaseerd op de bekende Star Wars filmserie en op het Galaxy’s Edge themagebied in Disneyland, dat als setting een handelspost op de fictieve planeet Batuu weergeeft.

De filmserie portretteert een universum dat zich afspeelt in een sterrenstelsel dat wordt omschreven als ver, ver weg. Het toont de Jedi als een representatie van het goede, strijdend met de Sith, hun kwade tegenhanger. Hun wapen van keuze, het lichtzwaard, is een sciencefictionversie van een zwaard, waarbij het metaal van de kling is vervangen door een gloeiende lichtstaaf gemaakt van energie.
 
Als je weinig tot niets van de Star Wars serie weet, is het handig om onderstaande informatie over De Force, de Jedi, de Sith en de bijzondere bewoners van Batuu, die voorkomen in dit Sims 4 pakket, te lezen. Het gaat te ver om het verhaal van de Star Wars serie hier samen te vatten, maar een aantal begrippen en personages wordt hiermee hopelijk wat duidelijker.
 
De Force (de Kracht)
De Force is een mysterieus energieveld gecreëerd door leven dat de melkweg met elkaar verbindt. Het benutten van de kracht van de Force geeft de Jedi, de Sith en anderen die gevoelig zijn voor deze spirituele energie buitengewone vermogens. Er zweven overal midi-chlorianen rond: deeltjes die kleiner zijn dan atomen, maar toch de sleutel vormen tot alle mysteries die de wereld rijk is. Zij zorgen onder andere voor leven en dood. Elk levend wezen wordt geboren met een bepaald gehalte aan deze midi-chlorianen, en als het gehalte zeer hoog is, wordt er ook weleens gezegd dat "De Kracht is sterk in hem".

Jedi en Sith
De Jedi zijn de wezens die de Kracht goed willen gebruiken en de vrede en gerechtigheid willen bewaren (het Verzet).
De Sith zijn de wezens die met behulp van de Kracht het sterrenstelsel willen manipuleren en heersen over alles dat leeft (De First Order).
​In tegenstelling tot de Jedi, gebruiken de Sith ook de Duistere Kant van De Kracht. Ze geloven dat kracht ontstaat uit emoties zoals haat, woede en passie. Ze zijn de tegenpool van de Jedi die alleen maar de Lichte Kant bestuderen. Er zijn echter Jedi die gevallen zijn voor de verleidingen van de Duistere Kant. De Duistere Kant is gemakkelijker en lijkt hierdoor sterker (het is gemakkelijker om macht te verzamelen), maar in feite is het de Lichte Kant die sterker is.

 

Bijzondere bewoners van Batuu

 

Mirialan zijn overal in de Galaxy bekend voor hun spiritualiteit en stevige connectie met De Force. Formidabele strijders en vaardige onderhandelaars. Persoonlijke doelen worden vastgelegd met geometrische tattoos, die de verschillende acties in hun leven weergeven.

Twi'lek zijn humanoïde wezens met twee tentakels die op hun kop beginnen en achter langs hun rug eindigen. Deze tentakels zijn geavanceerde organen gebruikt voor communicatie. Net als mensen kennen ze veel onderlinge verschillen.

Zabrak zijn afkomstig van de Mid Rim planeet Iridonia en hebben een kroon van hoorns op het hoofd. Ze staan bekend om hun sterke wilskracht, hun uithoudingsvermogen, hun optimisme, hun weerstand tegen pijn en hun trots. Zeer bekend is ook hun voorliefde voor tatoeages die zij niet zelden in het gezicht aanbrachten. Zabrak zijn door hun sterke zelfbeheersing en wilskracht uitstekende voorbeelden in De Kracht.

Jawa ​zijn inwoners van de planeet Tatooine. Ze zijn een ras van kleine knaagdierachtige wezens. Vrijwel hun hele lichaam gaat verscholen onder een bruine cape, waardoor men enkel hun gloeiende ogen ziet. Ze staan bekend als harde werkers. Ze gebruiken Sandcrawlers voor transport in de woestijn van verkochte onderdelen. De meeste Jawa’s leven in stammen, die in forten wonen en leven van de handel in droïds en andere onderdelen.

Bith hebben een bleke huid en grote kale hoofden. Hun oren zijn gevoeliger voor veel meer frequenties dan de oren van andere wezens. Door hun sterke gehoor treden de meeste Bith op als muzikanten. Bith kunnen ook informatie erg lang vasthouden.

Weequay is een ras van humanoïde wezens afkomstig van de planeet Sriluur. Ze hebben een harde huid die bij vrijwel elk individu door de zandstormen op hun planeet is aangetast. Hun ogen zijn donker en liggen diep in hun kassen. Weequay hebben tradities die sterk in hun religie geworteld zijn.

Abednedo is een gezellige en slimme soort, komen veel voor in de Melkweg en oefenen een reeks beroepen uit op veel planeten. Ze zijn afkomstig van een planeet met dezelfde naam, die bekend staat om zijn uitgestrekte, kleurrijke en chaotische steden. Na de Slag om Endor viel het rijk Abednedo aan met een klimaat verstorende reeks; Als gevolg hiervan steunen veel Abednedo's de Nieuwe Republiek of het Verzet.

Naast deze bijzondere wezens vind je ook normale Sims en de Stormtroopers (verklede Sims) van de First order in Batuu.


Creëer een Sim (CAS)

Doelen, bonus- en beloningseigenschappen

​Journey to Batuu voegt via het doel ​Star Wars 4 nieuwe doelen met 1 bonuseigenschap en 4 beloningseigenschappen toe.

Kleding en Accessoires

​Vrouwen (tiener tot oudere): 5 kapsels, 11 hoofddeksels (+ 6 op slot), 4 make-up, 9 tops, 7 onderkant, 9 volledig lichaam (+ 10 op slot), 3 paar schoenen
Mannen (tiener tot oudere): 2 kapsels, 11 hoofddeksels (+ 6 op slot), 4 make-up, 7 tops, 7 onderkant, 8 volledig lichaam (+ 10 op slot), 3 paar schoenen 
​Kind meisjes: 5 kapsels, 2 tops, 1 volledig lichaam, 3 onderkant, 1 paar schoenen
Kind jongens: 2 kapsels, 2 tops, 1 volledig lichaam, 2 onderkant, 1 paar schoenen
Peuter meisjes: 1 kapsel, 3 volledig lichaam
Peuter jongens: 3 volledig lichaam

Er worden nog meer hoofddeksels en outfits ontgrendeld bij het voltooien van missies en bij het verhogen van een rang als Schurk, bij het Verzet of bij de First Order.

Uiterlijk bijzonder bewoners
Zie meer informatie over deze bewoners bij Algemene info over de Star Wars serie 

Mirialan: te vinden bij schmink (groene kleur is op volledig lichaam)
Twi’lek: te vinden bij hoofddeksels (blauwe kleur is op volledig lichaam)
Zabrak: te vinden bij hoofddeksels
Bith: te vinden bij hoofddeksels (is masker en bedekt armen en benen)
Weequay: te vinden bij hoofddeksels (is masker en bedekt armen en benen)
Abednedo: te vinden bij hoofddeksels (is masker en bedekt armen en benen)
Jawa: te vinden bij kind volledig lichaam

Kleding aanpassen op Batuu

Je hoeft je Sim thuis niet te voorzien van de speciale kleding, want dat kan ook zodra je aankomt op Batuu. Als je klikt op de Woning in de Black Spire Outpost (bij aankomst zit daar een blauw knipperend randje omheen) kan je o.a. kiezen voor de optie Outfit plannen. Je kunt dan je Sim meerdere outfits geven die alleen te dragen zijn op Batuu (er staat een speciaal tekentje bij in CAS).


Speltoevoegingen

Muziekstation

Dit pakket voegt 2 nieuwe muziekstations toe aan het spel:

 • Batuu radio
 • DJ R-3X Stereo

Batuu radio kun je via elke radio of muurspeaker beluisteren, maar DJ R-3X Stereo is alleen te beluisteren in Oga's Cantina of als je een DJ R-3X stereo replicakoopt bij het Droïdedepot in het First Order District. Als je Sim een droïde heeft, kan deze ook de muziek afspelen.


Voedsel en drankjes

In de Black Spire Outpost vind je de meeste opties voor het kopen van voedsel en drankjes.
Je kunt hiervoor terecht in Oga's Cantina, bij Docking Bay 7 of bij Ronto Roasters. Helaas zijn de laatste 2 alleen Rabbit Holes, dus je Sim verdwijnt even uit beeld voor het bestellen van het eten en staat dan even later weer voor de deur met het voedsel in de hand.
Je kunt een Enkele maaltijd bestellen of een Gezinsportie (4).

Bij Oga's Cantina is het wel mogelijk om gezellig aan een tafeltje of aan de bar te gaan zitten om een hapje te eten of wat te drinken.

In het First Order District vind je nog een Melkkraampje waar je Outpost Popcornmix en Blauwe- en Groene melk kunt kopen.

In het Verzetskamp zijn geen mogelijkheden om iets te eten of drinken.

Al het voedsel en de drankjes kan je Sim thuis ook maken, nadat ze eenmaal gegeten of gedronken zijn op Batuu.
​Hiervoor is alleen kookvaardigheid niveau 1 en/of mixologievaardigheid 1 vereist.
De Outpost Popcornmix en de Blauwe- en Groene melk kan je Sim niet zelf bereiden, maar deze zijn te vinden bij de snelle maaltijden als je klikt op de ijskast.


O jaa! op Batuu

Er zijn 2 locaties op Batuu waar Sims, die een romantische relatie hebben, O jaa! met... of Een kindje proberen te maken met... kunnen doen:

 • de Woning in de Black Spire Outpost
 • de Tenten in het Verzetskamp

Je ziet je Sims verder niet tijdens deze interactie, want beide locaties zijn Rabbitholes, maar aan de buitenkant is wel een animatie te zien.

Bij O jaa! in de Woning krijgen je Sims de gemoedstoestand Twee voor Batuu Blij +2 voor 3 uur en bij O jaa! in het Verzetskamp krijgen ze de gemoedstoestand O jaa! in het wild Blij + 3 voor 4 uur.


Welkom in Batuu

 

Galatic credits en Batuu-reputatie

​Batuu is een bestemmingswereld, dus je reist er naartoe via de optie Op vakantie gaan... op de telefoon of computer. Mijn advies is om te starten in de Black Spire Outpost om eerst wat vertrouwd te raken met verschillende opties.

TIP: Als je in Batuu ook allerlei missies voor de verschillende facties wilt gaan uitvoeren, is het het handigste om een Sim in z'n eentje op vakantie te sturen. Ga je met meerdere Sims uit 1 huishouden, dan kunnen Sims niet tegelijk een missie voor dezelfde factie uitvoeren. Ze kunnen wel missies uitvoeren voor verschillende facties, maar je speelt maar met 1 Sim tegelijk. Voor kinderen en/of peuters is er in Batuu niets te doen.

Bij aankomst in Batuu wordt je welkom geheten met een pop-upscherm. Hier lees je dat er een andere munteenheid op Batuu wordt gebruikt: de Galactic credits.
Als je links onderin je scherm met je muis over het huishoudkapitaal gaat, zal je zien dat daar nu ook het aantal Calactic credits vermeldt staat.
Je hebt in Batuu geen toegang tot je Simoleons, thuis inventaris of kleding, maar wel tot een aparte Batuu inventaris en speciale Batuu kleding. Geen zorgen want alles blijft gewoon bewaard totdat je weer naar huis reist.
Galactic credits kun je alleen uitgeven op Batuu en Simoleons alleen in een thuiswereld. Je kunt in Batuu wel via de telefoon Bladeren door Fopsy (Uitgebreid Breien Accessoires vereist) en hier spulletjes kopen met Galactic credits.

Batuu-reputatie

Als je Sim gaat deelnemen aan missies wordt Batuu-reputatie opgebouwd. Je vindt hiervan een overzicht in het Simologiepaneel rechtsonder in je scherm.

Als je bijvoorbeeld missies voor het Verzet uitvoert en voltooid zal de Batuu-reputatie bij het Verzet stijgen, maar...... tegelijkertijd zal de reputatie bij de First Order evenredig afnemen. Andersom is dit ook het geval. Het zijn immers rivalen, dus als je van de ene factie een vriend bent, ben je van de ander een vijand.

De Schurken staan hier neutraal in want die doen zaken met beide partijen! Je kunt dus gerust tussendoor ook missies uitvoeren voor de Schurken, zonder invloed op de reputatie bij de andere facties.


De Woning

Zodra je Sim arriveert in de Black Spire Outpost in Batuu zie je een blauw randje knipperen om een gebouw. Dit zie je alleen de 1e keer, dus even goed onthouden waar dit gebouw staat. Dit is De Woning oftewel de plek waar je Sim in een aantal basisbehoeften kan voorzien. Alle voorzieningen zijn hier gratis, dus je hoeft geen huur te betalen en je mag zolang op Batuu blijven als je wilt.

TIP: Sims die in hun thuiswereld een carrière hebben en langer 'op vakantie' gaan dan het aantal vakantiedagen wat ze hebben opgebouwd, zullen niet ineens naar huis reizen en ook geen ontslag krijgen! Een langer verblijf op Batuu zal echter wel invloed hebben op de prestaties in hun carrière.

Klik op de deur van de Woning en je krijgt de volgende opties:

 • Andere Batuu-outfit aantrekken...
 • Batou-outfit plannen
 • Opfrissen
 • Slapen
 • Relaxen
 • O jaa! met...
 • Een kindje proberen te maken met...


De optie Relaxen komt na verloop van tijd beschikbaar en de laatste 2 opties krijg je alleen te zien als je Sim een romantische relatie meebrengt op vakantie of is aangegaan op Batuu, De andere mogelijkheid voor deze opties is in een tent in het Verzetskamp (zie ook de toelichting bij O jaa! bij Speltoevoegingen).

Als je Sim het doel Star Wars heeft, heeft hij de bonuseigenschap Voorbereide reiziger. Dit houdt in dat alle basisbehoeften op Batuu veel langzamer teruglopen en dat sommige behoeften zelfs iets omhoog gaan bij het reizen binnen Batuu. Neemt niet weg dat je Sim zich af en toe toch echt even moet opfrissen en slapen, dus dan zal je naar De Woning of naar een tent in het Verzetskamp moeten reizen om aan deze behoeften te voldoen. 

TIP: Aangezien je in het Verzetskamp en in het First Order District nergens de optie krijgt voor het opfrissen van je Sim, zal deze af en toe uit zichzelf ineens 'verdwijnen' op de plek waar je ook het Verzetskamp of het First Order District binnenkomt om zich te gaan opfrissen en/of wat te gaan eten (wat je verder niet ziet).
Na korte tijd komt je Sim vanzelf weer terug. Dit gebeurt alleen als de eigen wil aanstaat én je je Sim niet constant opdrachten geeft.
Je kunt ook zelf, als je ziet dat behoeften aan het teruglopen zijn, op het blaas, hygiëne of honger icoontje in het behoeften paneel klikken, waardoor je Sim deze actie zal uitvoeren.


1e Missie: 'Welkom op Batuu'

Nu je weet dat je met Galactic credits kunt betalen en waar je Sim aan de basisbehoeften kan voldoen, wordt het tijd om te kijken naar het carrièrepaneel.
Hier vind je de eerste taken voor de missie 'Welkom op Batuu' die je wat verder vertrouwd maakt met de omgeving en bewoners van deze planeet en je 200 GC (Galactic credits) oplevert.

Door met je muis over een taak te gaan, kun je lezen wat je hiervoor moet doen.
De eerste taken zijn:

 • Batuu-outfit in de woning plannen 0/1
 • Opfrissen bij woning 0/1
 • Eten bij Docking Bay 7 bestellen 0/1 (zie meer info over Voedsel en drankjes bij het onderwerp Speltoevoegingen)

Zodra je deze taken hebt uitgevoerd krijg je nog 3 taken:

 • Naar Verzet vragen 0/3
 • Naar First Order vragen 0/3
 • Naar Schurken vragen 0/3


Na voltooien van al deze taken ben je klaar om met het echte werk te beginnen.
​Sluit je aan bij de Schurken, het Verzet of de First Order en voer hun missies uit om Batuu-reputatie op te bouwen.


Black Spire Outpost

Tot de toren

Recht tegenover de Woning staat midden op het pleintje een soort monument. Als je hierop klikt krijg je de volgende opties:

 • Hier zitten en kletsen
 • Samen zitten (als je met meerdere Sims in een groep bent)
 • Zitten
 • Dutje doen
 • Tot de toren

Die laatste optie kan je Sim heel goed helpen bij het uitvoeren van missies. Als je die optie kiest zal je Sim een tijdje staren naar het monument en hierdoor de gemoedstoestand Geluk van Batuu geïnspireerd +1 krijgen voor 4 uur. Deze gemoedstoestand kan zeker van pas komen bij het spelen van een potje Sabacc en ook bij het uitvoeren van missies.


Oga's Cantina en Sabacc

Oga's Cantina is dé ontmoetingsplaats op Batuu en tevens het hoofdkwartier van de Schurken. Je Sim kan hier lekker ontspannen met een drankje en een hapje of een potje Sabacc spelen met allerlei andere wezens zoals Hondo Ohnaka, de leider van de Schurken.
Bij het spelen van Sabacc helpt het als je Sim de gemoedstoestand Geïnspireerd heeft maar soms kun je alleen winnen door de andere Sim te Beschuldigen van valsspelen! Je kunt behoorlijk winnen en hierdoor flink wat Galactic credits krijgen, maar denk erom dat je ook vaak zult verliezen!

Er wordt 24 uur per dag swingende muziek gedraaid door de robot DJ R-3X. Je kunt lekker dansen op zijn muziek, een praatje met hem maken en dingen vragen en verder zijn er altijd Sims in de Cantina aanwezig die bereid zijn tot een praatje of hulp bij een missie.

Oga's Cantina is de enige 'kavel' in dit district die je met de cheat bb.enablefreebuild kunt aanpassen. 
TIP: als je missies wilt uitvoeren, pas dan deze kavel niet teveel aan en laat in ieder geval de benodigde voorwerpen staan.

Oga's Cantina

Een potje Sabbac


Dok-Ondar's Antiquiteitenhol

Dok-Ondar is een 245 jaar oude Ithoriaan en verzamelaar van alle vreemde en antieke dingen.
​Hij is de eigenaar en uitbater van Dok-Ondar's Antiquiteitenhol. Reizigers komen naar 'Dok' voor zeldzame en waardevolle items.

Dok-Ondar's Antiquiteitenhol is te vinden tegenover Oga's Cantina. Je kunt hier o.a. souvenirs van Batuu kopen, maar ook Kyberkristallen, Datastoorders en andere handige voorwerpen die je bij missies nodig kunt hebben. De Kyberkristallen en Heften vormen een deel van de Huishoudcollectie Lichtzwaardonderdelen.

​Dok Ondar zal ook genoemd worden bij verschillende taken voor missies, dus neem af en toe een kijkje om te weten wat er te koop is.


Savi's Werkplaats

Savi's missie is om de balans in het heelal te herstellen, lichtzwaard voor lichtzwaard.
Savi en de Verzamelaars helpen rijke individuen bij het bouwen en leren gebruiken van lichtzwaarden.

​Zijn bedrijf, Savi's Werkplaats, doet dienst als een dekmantel voor de Verzamelaars.


Je kunt bij Savi alles kopen voor het maken van Lichtzwaarden, inclusief  Lichtzwaardvitrines om je lichtzwaard thuis mooi in uit te stallen als je het niet gebruikt.

Lichtzwaarden

Met Lichtzwaarden kunnen Sims elkaar uitdagen in duels en ze zijn opgebouwd uit een Heft en een Kyberkristal. Deze vormen samen de Huishoudcollectie Lichtzwaardonderdelen.
Bij Savi's Werkplaats zijn een aantal Heften en Kyberkristallen te koop. maar sommige zijn alleen te verkrijgen door het uitvoeren van missies en het openen van voorraadkisten. Heften en Kyberkristallen zijn niet goedkoop, dus probeer ze via Missies te verkrijgen of zorg dat je genoeg Galactic credits hebt.

Als je Sim een Heft en Kyberkristal in z'n inventaris heeft, kun je op zo'n onderdeel klikken en het Heft en de Kyberkristal samenvoegen tot een Lichtzwaard. 
Je kunt zo vaak je wilt het Kyberkristal vervangen door een ander (mits het andere kristal in de inventaris van je Sim zit), waardoor je Lichtzwaard een andere kleur krijgt.

Als je klikt op een lichtzwaard in de inventaris van je Sim krijg je de volgende opties:

 • Als favoriet lichtzwaard instellen
 • In wereld plaatsen
 • Kyberkristal vervangen
 • Met lichtzwaard trainen
 • Toevoegen aan favorieten


Een Lichtzwaard helemaal uit elkaar halen kan niet, maar je kunt natuurlijk wel verschillende Heften met verschillende Kyberkristallen combineren, waardoor je meerdere Lichtzwaarden tot je beschikking hebt. Qua gevechtssterkte maakt het Heft en de kleur van het kristal geen verschil en in je inventaris kun je aangeven welk Lichtzwaard je als Favoriet wilt instellen.

Je kunt met een Lichtzwaard:

 • Trainen (op Lichtzwaard klikken in de inventaris)
 • Sparren (klik op een andere Sim)
 • Uitdagen (klik op een andere Sim)
 • Lichtzwaarduitdaging verzoeken (bij Savi's Werkplaats)

Het is belangrijk dat je Sim traint met het Lichtzwaard om hierdoor de fitness-/lichtzwaardvaardigheid te verhogen. Mocht het tot een confrontatie komen, dan is je Sim voorbereidt.
Je kunt ook sparren met een andere Sim waardoor de vaardigheden ook verhoogd worden. Sparren is een vriendschappelijke vorm van lichtzwaard duels.
Als je kiest voor de optie uitdagen met lichtzwaard zal het duel doorgaan tot er een echte winnaar is. Hoe hoger de fitness-/lichtzwaardvaardigheid, hoe meer kans dat je Sim het duel wint. Op deze manier een andere Sim uitdaging levert verder geen beloningen op, behalve verhoging van de vaardigheid.

Als je iets extra's wilt verdienen, kies dan voor de Lichtzwaarduitdaging op Savi's werkplaats.

 

Lichtzwaarduitdaging

Als je klikt op Savi's Werkplaats kun je kiezen voor een Lichtzwaarduitdaging. Dit betreft een extra missie voor de First Order.

TIP: Je kunt deze missie te allen tijde uitvoeren, ongeacht bij welke factie je bent aangesloten, maar dit zal een andere, lopende, missie annuleren.

Start deze missie dus alleen als je geen andere missie hebt lopen waar je al taken voor hebt uitgevoerd.

Zodra je deze uitdaging kiest, krijg je een pop-up met de bedoeling van deze missie. Accepteer de uitdaging, ga op zoek naar een Sim met het paarse tekentje van Batuu boven z'n hoofd (meestal ergens te vinden in de buurt van Oga's Cantina in de Black Spire Outpost) en daag deze uit.

Het winnen van deze missie levert je 200 GC en een lichtzwaardonderdeel op.


De Schurken

Hondo Ohnaka

Het gebied van de factie van de Schurken is de Black Spire Outpost.
Hun leider is Hondo Ohnaka die je meestal vindt in Oga's Cantina waar hij een potje Sabacc speelt of gewoon een beetje rondhangt.
​Hondo is degene die je kunt vragen naar missies voor de Schurken en andere zaken. 

Rangen
De Schurken factie kent 5 rangen en door het uitvoeren van missies zal je Sim stijgen in rang. Bij iedere nieuwe rang wordt je beloont met Galactic credits, nieuwe ontgrendelde kleding en meer.

Aangezien de Schurken zich neutraal opstellen in het conflict tussen de First Order en het Verzet en zaken doen met beiden (als het maar geld oplevert), kan je Sim deel uitmaken van de First order of het Verzet en toch met de Schurken samenwerken.
Hieronder een overzicht van de Schurken rangen en beloningen:

 

Ontgrendelde outfits Schurken

Rang 2 Schurkenuniform

Rang 4 Schurkenoutfit


Missies van de Schurken

​Lees ook de informatie bij het onderwerp Welkom op Batuu.

Het voltooien van missies voor (een van) de drie facties, levert je Sim Galactic credits, Batuu-reputatie voor die factie en andere voordelen op.
Je kunt maar 1 missie tegelijk uitvoeren, dus bepaal van te voren voor welke factie je Sim aan de slag wil. Je kunt een missie cancelen door op het vuilnisbakje in het Carrièrepaneel te klikken. Je krijgt dan echter geen beloningen, maar kunt daarna wel om een nieuwe missie vragen.

Als je missies voor het Verzet uitvoert en voltooid zal de Batuu-reputatie bij het Verzet stijgen, maar...... tegelijkertijd zal de reputatie bij de First Order evenredig afnemen. Andersom is dit ook het geval. Het zijn immers rivalen, dus als je van de ene factie een vriend bent, ben je van de ander een vijand.
Of je je nu aansluit bij het Verzet of bij de First order, je kunt altijd missies uitvoeren voor de Schurken en daar ook Batuu-reputatie opbouwen.

De Schurken doen zaken met beide andere facties, dus missies voor de Schurken uitvoeren zal geen invloed hebben op de Batuu-reputatie bij een van de andere facties.

TIP: Je hebt verschillende handige voorwerpen e.d. nodig voor het uitvoeren van missies. Je kunt deze o.a. via de taken voor een missie bemachtigen, maar als dit je allemaal wat te lang duurt kun je ook gebruik maken van een Cheat. De cheat Batuu-voorwerpen geven geeft je geselecteerde Sim een soort basispakket met nuttige zaken om te gebruiken bij het uitvoeren van missies.

 

Voor het starten van missies voor de Schurken moet je naar Oga's Cantina waar je Hondo Ohnaka kunt vinden.
Als je op hem klikt kun je Vragen om missies te bekijken. Je krijgt een pop-up scherm met de 1e missie: Hallo, Hondo te zien.

Links zie je de naam van de missie en de beloning(en) die je krijgt bij het voltooien ervan en daaronder de Factienaam met 1 of 2 + tekentjes. Missies met 2 + tekentjes geven een hogere Batuu-reputatie.

Rechts bovenin staat het factie pictogram met of zonder een grijze ring er omheen. Je kunt degene met een grijze ring kiezen als je de juiste rang hebt binnen die factie (anders is hij niet aan te klikken) en zodra je er een voltooit, wordt de volgende ontgrendeld. Zolang je nog niet de juiste rang hebt zal je dus eerst een andere missie moeten selecteren en het later opnieuw proberen.

Klik op de missie en dan op het vinkje rechts onderin het scherm om de missie te activeren.

Missietaken

Je vindt de taken in het carrièrepaneel en door met je muis over een taak te gaan, kun je lezen wat de bedoeling van de opdracht is.

​Sommige missies bestaan uit meerdere taken en een missie is pas voltooid als het carrièrepaneel leeg is. Je Sim zal na voltooiing de beloning(en) ontvangen.

Er zit geen tijdslimiet aan het voltooien van een missie.

TIP: als je toegangscodes o.i.d. moet bemachtigen en hiervoor een bedieningspaneel moet hackenanalyseer dan dit paneel net zolang tot er een groene duim achter een van de hackopties verschijnt. Dat is de optie die je nodig hebt om de codes e.d. te bemachtigen. Pas natuurlijk wel op dat je Sim niet betrapt wordt!

Pas nadat je de 1e 2 missies (Hallo, Hondo en Een kleine gunst) voor de Schurken hebt voltooid, krijg je de keuze uit meerdere missies.

Bij een paar missies maak je gebruik van de Millennium Falcon. Je Sim verdwijnt in de starfighter en daarna zie je deze opstijgen. Door middel van pop-ups krijg je opties voorgelegd die je kunt beantwoorden door erop te klikken.
​Je ziet na afloop van de vlucht de Millennium Falcon weer landen en daarna kan je Sim verslag uitbrengen.

Zodra je rang 5 van de Schurken hebt bereikt kun je Meedoen aan de Kessel Run. Klik op de Millenium Falcon om deze Run uit te voeren. Het is geen spectaculaire actie, want nadat je Sim is ingestapt, zie je de Millennium Falcon alleen maar opstijgen, dan een tijdje niks en dan zie je hem weer landen. Je krijgt daarna een bericht in hoeveel parsec de poging is voltooid en de vaardigheid Raketwetenschap is toegenomen


Het Verzet

Vi Moradi en Ray

​Vi Moradi (met het rode jack) is een lid van het Verzet en zij kan helpen bij het uitvoeren van missies voor het Verzet. Rey is de leidster van het Verzet, maar je zult haar pas ontmoeten vanaf rang 3. Beiden zijn meestal te vinden bij de landingsplaats van de X-wing in het Verzetskamp.

Rangen

De Verzet factie kent 5 rangen en door het uitvoeren van missies zal je Sim stijgen in rang. Bij iedere nieuwe rang wordt je beloont met Galactic credits, nieuwe ontgrendelde kleding en meer. Indien je stijgt in rang bij het Verzet, zal de Batuu-reputatie van je Sim evenredig afnemen bij de First Order.

Als je Sim zich aansluit bij het Verzet kan je ook missies uitvoeren voor de Schurken. Deze stellen zich zich neutraal op in het conflict tussen de First Order en het Verzet en doen zaken met beide andere facties.

Hieronder een overzicht van de rangen en beloningen van het Verzet:

Ontgrendelde outfits

Rang 1: Verzet-parka

Rang 2 X-wing pilootoutfit

Rang 4 Verzetbodywarmer

Rang 4 Verzetjack en Verzetpet

Missies van het Verzet

Lees ook de informatie bij het onderwerp Welkom op Batuu.

Het voltooien van missies voor (een van) de drie facties, levert je Sim Galactic credits, Batuu-reputatie voor die factie en andere voordelen op.
Je kunt maar 1 missie tegelijk uitvoeren, dus bepaal van te voren voor welke factie je Sim aan de slag wil. Je kunt een missie annuleren door op het vuilnisbakje in het Carrièrepaneel te klikken. Je krijgt dan echter geen beloningen, maar kunt daarna wel om een nieuwe missie vragen.

Als je missies voor het Verzet uitvoert en voltooid zal de Batuu-reputatie bij het Verzet stijgen, maar...... tegelijkertijd zal de reputatie bij de First Order evenredig afnemen. Leden van de First Order worden steeds vijandiger. Andersom is dit ook het geval. Het zijn immers rivalen, dus als je van de ene factie een vriend bent, ben je van de ander een vijand.
Of je je nu aansluit bij het Verzet of bij de First order, je kunt altijd missies uitvoeren voor de Schurken en daar ook Batuu-reputatie opbouwen.

De Schurken doen zaken met beide andere facties, dus missies voor de Schurken uitvoeren zal geen invloed hebben op de Batuu-reputatie bij een van de andere facties.

TIP: Je hebt verschillende handige voorwerpen e.d. nodig voor het uitvoeren van missies. Je kunt deze o.a. via de taken voor een missie bemachtigen, maar als dit je allemaal wat te lang duurt kun je ook gebruik maken van een Cheat. De cheat Batuu-voorwerpen geven geeft je geselecteerde Sim een soort basispakket met nuttige zaken om te gebruiken bij het uitvoeren van missies.

Voor het starten van missies voor het Verzet reis je naar het Verzetskamp dat verborgen ligt in de bossen van Batuu.

Je wint niet zomaar het vertrouwen van het verzet, dus je zal eerst 3 missies moeten uitvoeren voordat je geaccepteerd wordt.

Klik op een willekeurige Sim in het Verzetskamp en kies de optie Ontsteek de vonk (als je deze optie niet gelijk krijgt, praat dan eerst wat die Sim en probeer het daarna nog eens).

​Je krijgt een pop-up met de 1e missie: Sprong in het Ongewisse te zien.

Links zie je de naam van de missie en de beloning(en) die je krijgt bij het voltooien ervan en daaronder de Factienaam met 1 of 2 + tekentjes OF 1 of 2 - tekentjes. Missies met 2 + tekentjes geven een hogere Batuu-reputatie bij het Verzet maar tegelijkertijd een lagere reputatie bij de First Order.

Rechts bovenin staat het factie pictogram met of zonder een grijze ring er omheen. Je kunt degene met een grijze ring kiezen als je de juiste rang hebt binnen die factie (anders is hij niet aan te klikken) en zodra je er een voltooit, wordt de volgende ontgrendeld. Zolang je nog niet de juiste rang hebt zal je dus eerst een andere missie moeten selecteren en het later opnieuw proberen.

Klik op de missie en dan op het vinkje rechts onderin het scherm om de missie te activeren.

Missietaken

Je vindt de taken in het carrièrepaneel en door met je muis over een taak te gaan, kun je lezen wat de bedoeling van de opdracht is.

​Sommige missies bestaan uit meerdere taken en een missie is pas voltooid als het carrièrepaneel leeg is. Je Sim zal na voltooiing de beloning(en) ontvangen.Er zit geen tijdslimiet aan het voltooien van een missie.

​Pas nadat je de 1e 3 missies (Sprong in het Ongewisse, Risico's en Beloningen en Bosvluchtvoor het Verzet hebt voltooid en geaccepteerd wordt door Vi Moradi en het Verzet, krijg je de keuze uit meerdere missies die je rechtstreeks van Vi Moradi of andere leden van het verzet kunt ontvangen..

Bij een paar missies maak je gebruik van de X-Wing, de starfighter van het Verzet. Je Sim verdwijnt in de starfighter en daarna zie je deze opstijgen. Door middel van pop-ups krijg je opties voorgelegd die je kunt beantwoorden door erop te klikken.
​Je ziet na afloop van de vlucht de X-Wing weer landen en daarna kan je Sim verslag uitbrengen.


TIP: als je toegangscodes o.i.d. moet bemachtigen en hiervoor een bedieningspaneel moet hackenanalyseer dan dit paneel net zolang tot er een groene duim achter een van de hackopties verschijnt. Dat is de optie die je nodig hebt om de codes e.d. te bemachtigen. Pas natuurlijk wel op dat je Sim niet betrapt wordt!

Vanaf rang 2 krijgt je Sim toegang via de Verzet-veiligheidsdeur. Deze toegangsdeur is verborgen in de rotsen in de buurt van een aantal tenten van het Verzet. Dit is ook de enige 'kavel' in dit district die je met de cheat bb.enablefreebuild kunt aanpassen. 
TIP: als je missies wilt uitvoeren, pas dan deze kavel niet teveel aan en laat in ieder geval de benodigde voorwerpen staan.

Eenmaal binnen, kan je een verdieping naar beneden en daar vind je een ontspanningsruimte en de Verzet Holotafel.
Deze Holotafel komt goed van pas bij het uitvoeren van missies tegen de First Order.

Als je hierop klikt krijg je de volgende opties:

 • First Order plannen bekijken
 • Gedetailleerde plannen bekijken
 • Verzetmissies
 • Verzetspullen kopen

Batuu-Grotten

Helemaal achterin het Verzetskamp, tegenover de waterval, vind je de Batuu-Grotten
Klik erop en kies Batuu-grotten verkennen. Het is een Rabbithole, dus je ziet je Sim er alleen naar binnen gaan en verder geen actie. Wel krijg je een pop-up (die steeds verschillend is) met een kort verhaaltje over wat zich binnen afspeelt. Als je dan klikt op Grot verlaten komt je Sim weer naar buiten.

Afhankelijk van wat er in de pop-up wordt verteld, krijgt je Sim of helemaal niks, of een beloning of een bepaalde gemoedstoestand.


De First order

Lt. Agnon en Kylo Ren

Lt. Agnon is een lid van de First Order en hij is degene bij wie je moet zijn als je missies voor de First Order wilt uitvoeren.
Vanaf rang 3 van de First order kun je Kylo Ren tegenkomen. Hij is de onbetwiste leider van de First Order. Beiden zijn meestal te vinden in de buurt van het First Order-cargogebouw of de TIE echelon in het First Order District.

Lt. Agnon

Kylo Ren


Rangen

De First Oder factie kent 5 rangen en door het uitvoeren van missies zal je Sim stijgen in rang. Bij iedere nieuwe rang wordt je beloont met Galactic credits, nieuwe ontgrendelde kleding en meer. Indien je stijgt in rang bij de First Order, zal de Batuu-reputatie van je Sim evenredig afnemen bij het Verzet.

Als je Sim zich aansluit bij de First Order kan je ook missies uitvoeren voor de Schurken. Deze stellen zich zich neutraal op in het conflict tussen de First Order en het Verzet en doen zaken met beide andere facties.

Hieronder een overzicht van de rangen en beloningen van de First Order:

Ontgrendelde outfits

Rang 1 First Order-outfit

Rang 2 TIE shuttle-outfit

Rang 3 Stormtrooper outfit

Rang 4 TIE-pilootoutfit

Rang 5 Stormtrooper Pauldron-outfit


Missies van de First Order

Lees ook de informatie bij het onderwerp Welkom op Batuu.

Het voltooien van missies voor (een van) de drie facties, levert je Sim Galactic credits, Batuu-reputatie voor die factie en andere voordelen op.
Je kunt maar 1 missie tegelijk uitvoeren, dus bepaal van te voren voor welke factie je Sim aan de slag wil. Je kunt een missie annuleren door op het vuilnisbakje in het Carrièrepaneel te klikken. Je krijgt dan echter geen beloningen, maar kunt daarna wel om een nieuwe missie vragen.

Als je missies voor de First Order uitvoert en voltooid zal de Batuu-reputatie bij de First Order stijgen, maar...... tegelijkertijd zal de reputatie bij het Vrezet evenredig afnemen. Leden van het Verzet worden steeds vijandiger. Andersom is dit ook het geval. Het zijn immers rivalen, dus als je van de ene factie een vriend bent, ben je van de ander een vijand.
Of je je nu aansluit bij de First Order of het Verzet, je kunt altijd missies uitvoeren voor de Schurken en daar ook Batuu-reputatie opbouwen.

De Schurken doen zaken met beide andere facties, dus missies voor de Schurken uitvoeren zal geen invloed hebben op de Batuu-reputatie bij een van de andere facties.

TIP: Je hebt verschillende handige voorwerpen e.d. nodig voor het uitvoeren van missies. Je kunt deze o.a. via de taken voor een missie bemachtigen, maar als dit je allemaal wat te lang duurt kun je ook gebruik maken van een Cheat. De cheat Batuu-voorwerpen geven geeft je geselecteerde Sim een soort basispakket met nuttige zaken om te gebruiken bij het uitvoeren van missies.

Voor het starten van missies voor de First Order reis je naar het First Order District. Ga dan naar het First Order-cargogebouw, of naar de TIE echelon waar je Lt. Agnon zult vinden.
Hij is degene die je Sim van een missie voor de First Order kan voorzien. Later kun je ook missies aan Kylo Ren en andere leden van de First Order vragen.
Klik op Lt. Agnon en kies Vragen om missies te bekijken.  
​​Je krijgt een pop-up met de 1e missie: Klaar om te dienen te zien.

Links zie je de naam van de missie en de beloning(en) die je krijgt bij het voltooien ervan en daaronder de Factienaam met 1 of 2 + tekentjes OF 1 of 2 - tekentjes. Missies met 2 + tekentjes geven een hogere Batuu-reputatie bij de First Order maar tegelijkertijd een lagere reputatie bij het Verzet.

Rechts bovenin staat het factie pictogram met of zonder een grijze ring er omheen. Je kunt degene met een grijze ring kiezen als je de juiste rang hebt binnen die factie (anders is hij niet aan te klikken) en zodra je er een voltooit, wordt de volgende ontgrendeld. Zolang je nog niet de juiste rang hebt zal je dus eerst een andere missie moeten selecteren en het later opnieuw proberen.

​Klik op de missie en dan op het vinkje rechts onderin het scherm om de missie te activeren.​

 

Missietaken

Je vindt de taken in het carrièrepaneel en door met je muis over een taak te gaan, kun je lezen wat de bedoeling van de opdracht is.
​Sommige missies bestaan uit meerdere taken en een missie is pas voltooid als het carrièrepaneel leeg is. Je Sim zal na voltooiing de beloning(en) ontvangen.

Er zit geen tijdslimiet aan het voltooien van een missie.

Pas nadat je de 1e 2 missies (Klaar om te Dienen en De Opschuddingvoor de First Order hebt voltooid, krijg je de keuze uit meerdere missies die je rechtstreeks van Lt. Agnon of andere leden van de First Order zult ontvangen.

​TIP: als je toegangscodes o.i.d. moet bemachtigen en hiervoor een bedieningspaneel moet hackenanalyseer dan dit paneel net zolang tot er een groene duim achter een van de hackopties verschijnt. Dat is de optie die je nodig hebt om de codes e.d. te bemachtigen. Pas natuurlijk wel op dat je Sim niet betrapt wordt!

Vanaf rang 2 krijgt je Sim toegang via de First Order Cargo-veiligheidsdeur. Je vindt deze deur in het First Order Cargogebouw.
Dit is ook de enige 'kavel' die je met de cheat bb.enablefreebuild in dit district kunt aanpassen. 
TIP: als je missies wilt uitvoeren, pas dan deze kavel niet teveel aan en laat in ieder geval de benodigde voorwerpen staan.

Eenmaal binnen vind je de First Order Holotafel. Deze Holotafel komt goed van pas bij het uitvoeren van missies tegen het Verzet.

Als je hierop klikt krijg je de volgende opties:

 • 'Hacken 101' handleiding bekijken
 • First Order missies bekijken
 • First Order-spullen kopen
 • Verzetplannen bekijken

Droïdedepot en Droïden

​Mubo, eigenaar en uitbater van het Droïdedepot is te vinden in het First Order District. Hij verblijdt enthousiaste klanten met het maken van op maat gemaakte droïden. Vertel hem wat je in een droïde zoekt en hij zal je alleen het beste leveren.

Droïde aanschaffen

Klik op het Droïdedepot (zie screen hierboven) en maak een keuze tussen een Op maat gemaakte BB-eenheid of een Op maat gemaakte R-eenheid. Beiden kosten 1000 Galactic Credits en 10 stuks schroot. Mocht je geen of niet voldoende schroot in je inventaris hebben, dan kun je dit (o.a.) kopen in het droïdedepot voor 75 GC.
Een droïde kan je zelf samenstellen door te kiezen uit verschillende hoofden, lichamen en kleuren.
Beide typen droïden hebben dezelfde functies en (inter)acties, dus het gaat puur om het uiterlijk, maar kennelijk past een BB-serie droïde toch wat meer bij de Schurken en het Verzet en de R-serie droïde bij alle facties (zie de omschrijving in de debug koopmodus).
Je kunt meerdere droïden bezitten, maar je kunt er maar 1 tegelijk gebruiken.
Geef je Droïde direct bij aankoop een andere naam i.p.v. de standaardnaam of doe het alsnog door op je droïde te klikken en te kiezen voor ...-serie droïde een andere naam geven.


Interacties

Als je een droïde hebt aangeschaft kan deze je niet alleen helpen bij allerlei missies, maar je kunt er ook een band mee opbouwen door o.a. de chat optie te gebruiken. Regelmatige (inter)acties met je droïde uitvoeren zal niet alleen de band intensiveren, maar hij komt ook in je vriendenlijst te staan en dit zal weer nieuwe opties ontgrendelen. 

Op Batuu heeft je droïde o.a. de volgende opties:

 • Aanzetten (radio aanzetten Batuu of DJ R-3X radio)
 • Ernaar luisteren... (naar radio luisteren)
 • Volume veranderen (van radio)
 • Volgend nummer (van radio)
 • Uitzetten (radio uitzetten)
 • Chatten... (allerlei opties om de relatie te verbeteren of je droïde een uitbrander te geven)
 • Droïdeonderhoud (upgraden van droïde)
 • Aan droïde sleutelen (verhoogt vaardigheid handigheid)
 • Activeren (droïde aanzetten)
 • Uitschakelen (droïde uitschakelen)
 • Droïde (andere) naam geven
 • Volgprotocol activeren (zorgt dat de droïde in de buurt van je Sim blijft)
 • Wachtprotocol activeren (zorgt dat de droïde op die plek blijft wachten)
 • In inventaris plaatsen (alleen mogelijk als de droïde is uitgeschakeld)


Een leuke actie die je op een gegeven moment ontgrendelt is Tijdens afleiding credits swipen. Activeer het Afleidingsprotocol op je droïde en klik dan op een andere Sim. Je kunt dan de optie van credits swipen toepassen. Je kan dit bij elke Sim in Batuu doen maar pas op als je dit doet bij de vijand!
Het kan echter zeer lucratief zijn en veel Galactic credits opleveren!


Laat je Sim altijd, dus niet alleen tijdens missies, door z'n droïde volgen en klik dan op voorwerpen in Batuu (of op de grond vlak voor een voorwerp). Je ziet dan vanzelf welke acties er nog meer mogelijk zijn, zoals Afleidingsprotocol activerenSchokprotocol activeren en meer.

Sloten omzeilen door Droïde


Droïde mee terugnemen naar huis

Op Batuu heeft je droïde bovenstaande opties, maar als je je droïde mee terug naar huis neemt, zullen sommige opties niet werken maar een paar nieuwe worden toegevoegd. Als je vergeten bent om je droïde eerst in je inventaris te stoppen, geen paniek! Bij reizen (ook binnen Batuu) zal je droïde vanzelf in je Sims' inventaris terecht komen.

Thuis heeft je droïde de volgende opties:

 • Aanzetten (radio aanzetten met niet alleen Batuu of DJ R-3X radio, maar alle in-game beschikbare radiostations)
 • Ernaar luisteren... (naar radio luisteren)
 • Chatten... (allerlei opties om de relatie te verbeteren of je droïde een uitbrander te geven)
 • Droïdeonderhoud (alleen het vervangen van karakterchips uit je inventaris)
 • Aan droïde sleutelen (verhoogt vaardigheid handigheid)
 • Met droïde spelen (verhoogt het plezier van je Sim)
 • Droïde (andere) naam geven
 • Uitzetten (Droïde of Radio)​
 • In inventaris plaatsen (alleen mogelijk als de droïde is uitgezet)  

Zodra je de droïde thuis in de Wereld plaatst zal deze automatisch aan staan. Met de optie Uitzetten zet je hem weer uit. Je kunt hem dan weer in de inventaris van je Sim plaatsen.

Thuis met je Droïde spelen verhoogt het plezier!


Onderhoud en upgrades van je droïde

Als je op je droïde klikt en de optie Aan droïde sleutelen kiest, zal dit de vaardigheid handigheid van je Sim verhogen en dat is weer nodig om verschillende upgrades uit te kunnen voeren. Pas wel op, want je Sim kan hierbij een schok krijgen en als dit binnen een bepaalde tijd nog een keer gebeurt, zal dit lijden tot dood door elektrocutie. Je droïde kan tijdens het uitvoeren van missies ook een schok krijgen en kapot gaan. Kies dan de optie om de droïde te repareren.

​Met de optie Droïdeonderhoud  kan je Sim de droïde upgrades geven die goed van pas kunnen komen bij het uitvoeren van missies.
Je hebt hier minimaal niveau 3 in de vaardigheid handigheid + een aantal stuks schroot nodig. Schroot is te koop in het droïdedepot, maar ook te vinden door het doorzoeken van hoopjes afval op de grond, in kisten door heel Batuu of het voltooien van missies.
Sommige opties kosten minder schroot naarmate de vaardigheid handigheid hoger is/wordt.

De volgende upgrades zijn mogelijk:

 

Karakterchips

Zodra je Sim rang 3 bij een bepaalde factie heeft bereikt, is het mogelijk om in het Droïdendepot karakterchips te kopen behorend bij die factie.

Een karakterchip kost 175 Galactic credits en per factie zijn er 2 te koop. Als je alle 6 karakterchips wilt bezitten, zul je bij alle drie de facties minimaal niveau 3 reputatie moeten behalen.
Je kunt echter maar 1 karakterchip tegelijk gebruiken.

Via de optie Droïdenonderhoud kun je de optie Karakterchip vervangen kiezen. Dit geeft je droïde een nieuwe stem en een nieuw karakter.


​Er is nog meer te koop in het Droïdendepot

​In het Droïdendepot is nog meer te koop. Zoals al eerder aangegeven kun je hier Schroot kopen voor 75 GC maar ook leuke souvenirs voor thuis in de vorm van verschillende speelgoed BB of R-eenheden voor 100 GC of de DJ R-3X Stereo voor 350 GC om thuis nog eens te genieten van de muziek van Batuu.

Indien je een echte droïde in je inventaris mee terugneemt, hoef je de DJ R-3X Stereo niet te kopen. Je kunt immers naar beide Batuu zenders + alle andere in-game radiostations luisteren via je droïde.

Je kunt GC alleen uitgeven op Batuu en Simoleons alleen in de normale werelden. Je GC blijven echter beschikbaar voor je Sim voor een volgend reisje naar Batuu!


Bouwen/Kopen

Totaaloverzicht 

Star Wars: Journey to Batuu voegt 135 nieuwe voorwerpen toe aan Bouwen/Kopen. Daarnaast zijn er nog een flink aantal te vinden via het Debug en wereld-edit menu.
Een aantal voorwerpen is vanwege hun functie alleen te gebruiken op Batuu, maar afhankelijk van de stijl van bouwen kun je er ook genoeg gebruiken bij het inrichten van speciale kavels, zoals bijvoorbeeld in de steampunk stijl.

 

(Ver)bouwen op Batuu

Je kunt maar op één plek in elk district van Batuu iets bouwen of aanpassen als je de cheat bb.enablefreebuild gebruikt.
Verder zijn er geen vrije kavels en alle overige gebouwen zijn rabbitholes en dus niet aan te passen.
Alleen het Hoofdkantoor in het Verzetskamp (inclusief 1 etage lager), het First Order Cargogebouw in het First Order District en Oga's Cantina in de Black Spire Outpost zijn aan te passen.
Je kunt dit alleen doen als je Sim op Batuu is en dus niet rechtstreeks via de wereldmap. Waar je precies kunt (ver)bouwen kun je zien door bovenstaande cheat in te typen en het raster aan te zetten.


Ingerichte Ruimtes

Star Wars: Journey to Batuu voegt 6 nieuwe ingerichte ruimtes aan het spel toe, te vinden in Bouwen.


Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze Gids.