Sims 4 Word Beroemd Gids

Word Beroemd is het 6e uitbreidingspakket van de Sims 4 en is op 16 november 2018 wereldwijd uitgebracht.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
 
Grijp je kans. Nu kunnen je Sims hun wildste dromen van rijk en beroemd worden najagen! Word een echte ster in je huidige carrière of sla een ander pad in om beroemd te worden. Geniet van de schijnwerpers als opkomend acteur of livestream elk moment als influencer. Maar vergeet niet dat hoe beroemder je Sims worden, hoe meer aandacht, voordelen en gefascineerde fans ze aan zullen trekken. Rijk en beroemd worden kan onvoorspelbaar zijn, maar of je nu met geld smijt of niet, je kijkt nooit meer achterom als je eenmaal die vip-levensstijl hebt bereikt.

Speel de rol van je leven. Wees je eigen muze en regisseer je Sim op weg naar een briljante acteercarrière. Zorg voor een doorbraak met commerciële gigs of bemachtig een rolletje in een plaatselijke tv-serie. Als je Sims extra hun best doen door hun tekst te leren en unieke kostuums te dragen, levert al dat harde werk ze misschien wel een hoofdrol op in de volgende kaskraker. 

Zet de stad naar jouw hand. Sluit je aan bij de glitz en glamour van Del Sol Valley, een nieuwe wereld waarin je Sims beroemd kunnen worden. Kies voor een starterswoning in Mirage Park of werk je omhoog naar een huis in de heuvels in The Pinnacles. Scoor een legendarische diamant op Starlight Boulevard met de naam van jouw Sim erop en je bent het gesprek van de stad.

Leef een luxe leventje. Zorg dat je opvalt in de stad met chique streetwear of leef je uit met glamoureuze outfits op de set. Als de status van je Sim omhoog schiet, verdien je faamvoordelen. Richt een prachtige villa in met vergulde meubels en neem een uniek pronkstuk mee naar huis als eerbetoon aan het gouden tijdperk..van jouw leven.


Onderwerpen

klik op de link om naar het onderwerp te gaan

Creëer een Sim (CAS)
- Doelen en Eigenschap
- Kleding en Accessoires
​- Thema kleding

Speltoevoegingen
- Club activiteiten (Beleef het Samen)
​- Ojaa! in de Kluis of Slaappod
​- Muziekzender Hip Hop
- Huissleutel geven

Doodsoorzaak
- Dood door verdrinking

Naschoolse Activiteit/Carrière
- Toneelclub

Vaardigheden
- Mediaproductie
​- Mixmeester Muziek Productiestation
- Meer Kijkers Videostation
- Drones

- Acteervaardigheid

Carrières
Acteren
- Niveaus
- Agentschappen
- Auditie en voorbereiding
- Optreden in de studio

StijlInfluencer (Basisgame)
- Stylist
- Trendsetter
- Gedigitaliseerd schetsblok
​- Trending Stijlbord

Carrière registeren (Basisgame)
- Ministerie van Arbeid

Roem en reputatie
- Roem Informatie en Roempunten
​-Lifestylemerk​
- Eigenaardigheden
(drankje beloningenmarkt)
- Reputatie
​- Ster ceremonie

Evenementen
- ​Evenementen zelf plannen
- Evenementen op de kalender

Bouw-/koopmodus
- Totaaloverzicht
- Kaveleigenschappen

Toelichting op:
- Exclusieve deuren
- Kluis en Kluisdeur
- Slaappod
​- Verlichtende Exotische Watertuin
- Kristallen Hemelkroon
- Alles-in-een Styling Station
- Gelikte Garderobe Platform
​​- #Gewone Microfoonstandaard

Studio
- Groene achtergrondschermen
- Visuele effecten
- Camera's
- Podium markeringen
​-Gevarentape

Ingerichte ruimtes
- 14 toneeldecors en 7 overig

Cheats Algemeen

Cheats per pakket


Creëer een Sim (CAS)

Doelen en eigenschap
In creëer een Sim zijn 2 nieuwe doelen en 1 eigenschap toegevoegd. Het doel Meesterlijke acteur/actrice heeft als beloningseigenschap: Wereldberoemde acteur/actrice.


Kleding en Accessoires
​Bij de optie gezicht vind je nieuwe subcategorieën littekens voor wenkbrauw, wang, ogen en mond. 

Bij een hoger niveau in de carrière Stijlinfluencer en de Acteercarrière wordt nog meer kleding e.d. ontgrendelt.

Voor vrouwen (tiener tot oudere): 8 kapsels, 10 hoofddeksels, 2 tanden, 26 littekens en huiddetails, 1 make-up, 11 tops, 4 onderkant, 21 hele outfits, 5 paar schoenen, 6 accessoires
Voor mannen (tiener tot oudere): 4 kapsels, 8 hoofddeksels, 2 tanden, 26 littekens en huiddetails, 1 make-up, 13 tops, 7 onderkant, 14 hele outfits, 5 paar schoenen, 5 accessoires
Kind meisjes: 3 tops, 2 hele outfits, 2 paar schoenen
Kind jongens: 4 tops, 2 paar schoenen
Peuter meisjes: 2 tops, 1 onderkant
Peuter jongens: 2 tops, 1 onderkant


Thema kleding
Met Word Beroemd is het mogelijk om je Sim de acteercarrière te laten volgen. Hiervoor zijn flink wat speciale thema kledingstukken toegevoegd die gebruikt worden als je Sim gaat optreden. Je kunt je Sim natuurlijk ook zelf deze kleding aantrekken in CAS om thuis acteren te oefenen of gewoon omdat je de kleding leuk vindt. 

Voor een optreden in de studio hoef je je Sim deze kleren niet eerst zelf aan te trekken, Dit gebeurt zodra ze in de studio zijn en naar de make-up en kostuum afdeling gaan. Naarmate de carrière vordert worden er meer kledingstukken, kapsels en make-up ontgrendeld. Hieronder een paar voorbeelden van thema kostuums.


Speltoevoegingen

Clubactiviteiten
Als je in het bezit bent van de Sims 4 uitbreiding Beleef het Samen kun je gebruik maken van het clubsysteem. Er zijn met Word Beroemd een aantal nieuwe clubvereisten toegevoegd.

In de nieuwe categorie Celebrityniveau kun je aangeven hoeveel beroemdheidssterren een Sim nodig heeft om lid te kunnen worden. Verder zijn als clubvereiste toegevoegd: 

Bij Carrière 
- Acteur
- Stijlinfluencer
- Toneelclub (voor kind en tiener)

Bij Eigenschap
- Zelfingenomen

Bij Vaardigheid +2 
- Acteren
- Mediaproductie


Ojaa! in de Kluis of Slaappod
Word Beroemd biedt je Sims 2 nieuwe mogelijkheden om Ojaa te doen namelijk in de 'Dagobert Security© Scroo9e Super XL Slimme Kluis' (te vinden in de categorie Opbergruimte) als er minimaal $5000 aan de kluis is toegevoegd en in de Schapen in-een-pod Slaappod en de Bosdromen Slaappod (beide te vinden in de categorie Comfort).


Muziekzender Hip-Hop
Er is een nieuwe muziekzender toegevoegd Hip-Hop. Je vindt ook een nieuwe Locatie Muur Speaker met deze zender in de koopmodus. Je kunt naar de nieuwe muziek luisteren via de speakers en stereo.
Bij de muziekzender Pop is een nummer toegevoegd van Baby Ariel: Gucci On My Body


Huissleutel geven
Als je Sim goed bevriend is met een andere Sim kan hij/zij de nieuwe interactie Geef huissleutel aan... gebruiken. De bevriende Sim kan dan je huis binnenkomen wanneer het hem/haar uitkomt. Je kunt de huissleutel ook weer terugvragen aan elke Sim aan wie je een huissleutel hebt gegeven.


Doodsoorzaak

Dood door verdrinking
Niet echt een nieuwe doodsoorzaak, maar wel een nieuw voorwerp waardoor je Sim kan verdrinken! De Verlichtende Exotische Watertuin ziet er bedrieglijk mooi uit, behalve als je Sim erin springt of valt want dan kan hij/zij verdrinken. Sims kunnen er alleen in vallen als je de Spelen optie gebruikt. Zie voor de overige opties van deze mooie Watertuin de info bij Bouwen/Kopen 


Naschoolse activiteit/carrière

Toneelclub

Word Beroemd biedt de Toneelclub als een nieuwe naschoolse activiteit voor kinderen of als carrière/baan voor tieners.
Je vindt deze naschoolse activiteit via de telefoon en de carrière via de telefoon of computer onder Een baan zoeken.

Deelnemen aan de Toneelclub geeft van maandag t/m vrijdag een terugkerende bezigheid van 15.30 tot 17.30 uur.

De Toneelclub is niet te combineren met de naschoolse activiteit Scout (die op zaterdag en zondag plaatsvindt) uit Jaargetijden.

Zodra het tegen 15.30 uur loopt zal je Sim zich omkleden in 1 bepaalde outfit en vertrekken naar de Toneelclub. Helaas blijft deze outfit steeds hetzelfde en is niet verder aan te passen. 

Als je Sim naar de Toneelclub gaat is hij/zij, net als bij het naar school gaan, niet op de kavel aanwezig. Je kunt wel op het icoontje van je Sim klikken en dan wat invloed uitoefenen door een van de volgende opties te kiezen:

 • Keihard werken
 • Normaal
 • Rustig aan doen
 • Vrienden maken
 • Vroegtijdig weggaan

Deelnemen aan de Toneelclub zorgt verder voor een dagelijkse taak. ​Als je op je Sim klikt of op een spiegel kan je Sim een Nieuwe tekst leren of Dramatiek oefenen. 

TIP: wat ook helpt is je kind Sim laten spelen met de poppenkast
Hiermee wordt de sociale vaardigheid en het vertellen van verhalen ontwikkelt, wat later goed van pas komt bij de acteercarrière. Daarnaast zal je kind Sim creativiteit en je tiener Sim charisma en acteervaardigheid moeten ontwikkelen om naar het volgende niveau te promoveren.

Deze Naschoolse activiteit/carrière heeft 4 niveaus: 
- Niveau 1: Toneelbeginneling (kind: bereik niveau 2 van de creatieve vaardigheid; tiener niveau 2 van charismavaardigheid)
- Niveau 2: Tekststamper (kind: bereik niveau 4 van de creatieve vaardigheid; tiener: niveau 2 van de acteervaardigheid)
- Niveau 3: Praktische performer (tiener: bereik niveau 3 van de acteervaardigheid)
- Niveau 4: Junior-artiest 

Bij goed presteren op de toneelclub kan je kind of tiener een Award ontvangen. Er zijn 4 verschillende Awards.

Mijn kind Sim ontving deze Toneelclub Award toen ze promoveerde van niveau 3 naar 4. 


Vaardigheden

Mediaproductie

Een Sim met de Mediaproductie vaardigheid is heel bedreven in de huidige technologie en past die toe op het produceren van muziek en video's. Deze Sims streamen en uploaden content om deze met de wereld te delen, of om een extra zakcentje te verdienen. 

De mediaproductie vaardigheid kan worden verbeterd met het Mixmeester Muziek Productiestation, het Meer Kijkers Videostation of een van de Streaming Drones.

​Deze vaardigheid heeft 5 niveaus.


Mixmeester Muziek Productiestation

​Met dit Mixmeester Muziek Productiestation kan je Sim een:
- Nieuwe track produceren
- Track remixen (zodra je Sim een Track heeft geproduceerd)
- Track op CD zetten (zodra je Sim een Track heeft geproduceerd)

Bij een nieuwe track produceren heb je in het begin keuze uit 3 opties, maar naarmate de vaardigheid verhoogd,  komen er meer bij.
​Je kunt een opgenomen track uitbrengen waarna deze door de Simify Music Service op de radio wordt gespeeld.

Je kunt een track ook remixen waardoor een andere (vaak betere) versie ontstaat. Hoe hoger de vaardigheid hoe meer opties je krijgt om een  track te remixen. 

De uitgebrachte CD vind je terug in de inventaris van je Sim. Als je daarop klikt krijg je weer een aantal opties en een ervan is Exemplaar naar label sturen... Dit houdt in dat je de track opstuurt in de hoop een platencontract te krijgen.

TIP: Als je Sim ergens op bezoek is of een openbare gelegenheid bezoekt waar een radio of DJ box staat, is het mogelijk om de CD uit de inventaris van je Sim op zo'n apparaat af te spelen. Hiermee promoot de Sim zijn/haar track waardoor deze meer bekendheid krijgt. 


Meer Kijkers Videostation

De one-stop shop voor het maken van video's en het genereren van views. Zorg dat je controleert wat fanjongens en -meisjes overal ter wereld hot vinden.​ Dit video station is te koop voor €1635
Bij het toenemen van deze vaardigheid werkt dit video station samen met (een van) de drones.

Het videostation biedt flink wat opties. Je kunt:
- Verbeteringen aanbrengen ((vanaf niveau 3 handigheidvaardigheid)
- Add-on componenten kopen (nieuwe camera, nieuwe verlichting)
- Lichten aanpassen (Helder wit, Koel en bewolkt, Warme zonsopgang,
   Wazig nachtleven)
- Updates plaatsen (Op opmerkingen reageren (+roem), Oude video's
   promoten, Volgende video hypen)
- Video opnemen (Productoverzicht: Beautyproducten/Gadgets/Speelgoed;
​   Beautytips, Modetips, Vlog)
- Trends bestuderen
- Video inventaris bekijken

Elke Sim (vanaf kind) kan een video maken en streamen over alle aspecten van hun leven.
​Zodra ze dit gedaan hebben (afhankelijk van het niveau van de vaardigheid) kunnen ze:
- video bewerken
- video uploaden (+ roem)
- video verwijderen
- de opgenomen video een andere naam geven
​- overgangen toevoegen
- effecten toevoegen

Als je Sim een video heeft opgenomen is deze terug te vinden in de inventaris. Klik hiervoor op het videostation en kies de optie video inventaris bekijken. 

Sommige mogelijkheden van het station worden pas ontgrendeld op een hoger niveau. ​Het bewerken, toevoegen van overgangen en toevoegen van effecten aan een video maakt deze (meestal maar niet altijd) een stuk professioneler.

Een video uploaden levert roempunten op.

Zodra je Sim een video upload ontvangt hij/zij royalty betalingen en deze kunnen lekker oplopen. Echter als een video ouder wordt verliest hij aan waarde. Door Oude video's promoten te kiezen via Updates plaatsen kun je de waarde nog wat opkrikken. Je kunt de opgenomen video's helaas niet zelf bekijken. 

Soms krijg je een melding dat een video goed aanslaat en je Sim genomineerd is voor een Award. De ceremonie vindt plaats in Studio PBP. Ga zelf met je Sim naar Studio PBP op de aangegeven dag en tijdstip en kijk of je Sim gewonnen heeft. 

Als je de optie Trends bestuderen kiest, krijg je een korte opsomming van wat 'hot ' is op dat moment.
Maak daar snel gebruik van bij het opnemen van een video want deze trends duren maar even voordat er weer nieuwe trends zijn.​​​


Drones

Er zijn 2 soorten drones te koop:
- de Omhoog en Weg Streaming Drone voor $410
Deze streaming drone doet wat er van jou wordt verwacht: het streamt, neemt op en volgt je overal. Zal het je vriend worden? Alleen als de andere versie ook koopt.
- de Stream Alles Streaming Drone voor €1249 
Dus, deze hoogwaardige versie van de streaming drone is niet echt je vriend. Maar moet je toch eens kijken HOE SNOEZIG het is! Deze drone zou alle Wally's, Eva's en Johnny's van de robotgemeenschap het nakijken geven.

Met een drone kan je Sim het volgende:

 • Verbetering (aanbrengen)
 • Buurtmateriaal vastleggen
 • In inventaris plaatsen
 • Openen
 • Opname starten
 • Opnamen starten van .... (krijg je een keuzemenu van Sims te   zien)
 • Stream Alles Streaming Drone andere naam geven
 • Stream starten (+ roem)
 • Video's naar het Meer Kijkers Video Station overzetten (vanaf hoger niveau)
TIP: De batterijen van een drone kunnen leeg raken. Houd dus de melding hierover in de gaten zodat je drone er niet tijdens een belangrijk moment mee ophoudt. Wacht even tot het apparaat weer is opgeladen voor een volgend gebruik.
TIP: Als je Sim een drone meeneemt voor opnamen buiten de thuiskavel, vergeet dan niet om de drone weer in je Sim's inventaris te stoppen voordat je verder reist.
TIP: Als je Sim een drone meeneemt naar Selvadorada (Jungle Avonturen) om opnamen te maken in de jungle, vergeet dan niet de drone iedere keer in je Sim's inventaris te stoppen VOORDAT je door een volgende poort reist. De drone blijft anders achter en 'reist' niet met je Sim mee.
TIP: je kunt een drone alles laten opnemen of streamen. Van het koken van een bijzondere maaltijd (als je Sim chef kok is bijvoorbeeld) tot je bezigheden tijdens het tuinieren. Voor alles waar je je Sim beroemd mee wilt maken kun je een drone gebruiken om opnames te maken of te streamen.

Acteervaardigheid
De vaardigheid om een personage tot leven te brengen, een verhaal te vertellen en Sims tot tranen toe te ontroeren, is een kunst. Voor deze artiesten is het leven hun canvas.

De acteervaardigheid wordt opgebouwd door voor een spiegel of met een microfoon te oefenen of door boeken te lezen. Naarmate deze vaardigheid toeneemt, kunnen Sims scènes voor publiek en scènes voor fooi opvoeren om extra geld te verdienen.

Volwassen Sims hebben deze vaardigheid nodig om vooruit te komen in hun acteercarrière en tieners om vooruit te komen in de Toneelclub.

Er zijn 3 boeken te koop om de acteervaardigheid te verhogen:
- Acteren deel 1: Karakterverdieping
- Acteren deel 2: Een stem vinden
- Acteren deel 3: Zoek het drama


Carrières

Acteren
Acteren is een open carrière, net zoals de carrières uit Aan het Werk. Je kunt ervoor kiezen om met je Sim mee te gaan naar het werk of thuis te blijven.
Het verschil zit in de werktijden die bij de carrières uit Aan het Werk dagelijks vastliggen, terwijl de acteercarrière geen dagelijkse werktijden kent. Bij acteren zijn de tijden gekoppeld aan een auditie doen en het werkelijke optreden in de studio.

De beste manieren om carrièreprestaties te verbeteren zijn:
- Het voltooien van voorbereidingstaken voor audities en optredens
- Het voltooien van taken op de set
- Het succesvol uitvoeren van riskante optredens

De acteercarrière heeft 10 niveaus


Agentschappen

Het begint allemaal met het kiezen van de acteercarrière via het carrièrepaneel, de telefoon of de computer. 

Je begint als Titelloze figurant met een gemiddeld loon van $640 per optreden. Zodra je het beroep hebt gekozen moet je een Agentschap selecteren. 

​In het begin heb je maar keuze uit 2 agentschappen, maar naarmate je carrière vordert, worden dat er meer. Je kunt dan wisselen van agentschap als je dat zou willen.


Auditie en voorbereiding

Zodra dit allemaal geregeld is, kan je Sim zich o.a. via audities en optredens verder gaan ontwikkelen en omhoog werken in deze carrière. Je vindt de lijst met beschikbare audities in het carrièrepaneel (zie plaatje hierboven).

Belangrijk hierbij is dat andere vaardigheden ook worden opgebouwd. Elke auditie geeft een aanbevolen vaardigheid + niveau als voorwaarde. Als je Sim hieraan voldoet wordt de kans op slagen voor de auditie een stuk groter.
Er worden meer en beter betalende, audities aangeboden naarmate je Sim verder komt in de carrière. 

Een uur voor de auditie begint krijg je een mededeling. Je kan dan zorgen dat je Sim zich zo optimaal mogelijk voelt en heeft voorbereidt. Je kunt helaas niet mee naar de auditie want je Sim zal hier uit zichzelf naartoe gaan.

Je Sim begint met audities voor goedkope commercials maar als de carrière vordert en de reputatie goed blijft, loopt dit op naar films met een hoog budget.

​Na de auditie komt je Sim vanzelf weer thuis en even later krijg je een mededeling over hoe de auditie is verlopen. 
Als de auditie geslaagd is, zie je in het carrièrepaneel hoe laat de volgende dag het optreden in de studio zal plaatsvinden.

Optreden in de studio

Eindelijk is het zover! Je krijgt een pop-up melding met de vraag of je met je Sim meegaat of hem/haar alleen stuurt naar het werk in de studio. Je kunt je Sim gewoon alleen sturen en deze zal dan de taken die vereist zijn uitvoeren, maar je hebt er dan geen enkele invloed op (behalve hard werken e.d. via het icoontje van je Sim).

Het is dus leuker, zeker in het begin, om met je Sim mee te gaan naar de studio. Dit is een verborgen kavel, dus je kunt hier alleen naartoe met een Sim die de acteercarrière volgt.

Eenmaal aangekomen in de studio krijg je links in het scherm een lijstje met opdrachten te zien die je moet uitvoeren. Let goed op de einde werkdag tijd zodat je alle opdrachten uitvoert voordat de tijd verstreken is.

Het handigste is om met de make-up en kleding te beginnen zodat je daarna de andere opdrachten kunt uitvoeren.
Als laatste opdracht, vóór je het podium opgaat en het optreden voltooit, kies je natuurlijk de regisseur vertellen dat je klaar bent.

De lichten op het podium gaan aan en je Sim gaat uit zichzelf het toneel op. Het lijstje met taken geeft aan wat je moet doen en op het toneel lichten kruisjes (of 1 kruis) op waar je de opdracht moet uitvoeren. Klik op zo'n kruisje en je optreden begint!

 

Je kunt de opdrachten op het toneel als riskant of als veilig opvoeren. Riskant kun je het beste kiezen als je aan alle voorwaarden voor dit optreden (voorbereidingstaken, vaardigheden e.d.) voldoet. Dat levert je een betere en soms zelf gouden, prestatie op. Maar als je niet aan alle voorwaarden voldoet, kun je beter voor veilig gaan om niet helemaal af te gaan en een slechte reputatie te krijgen.

Zodra het optreden is voltooid krijg je een pop-up scherm met de vraag of je nog in de studio wilt blijven of naar huis wilt gaan.
Zeker in het begin van je carrière is het handig om nog even te blijven en contact te leggen met je mede-acteurs en het personeel in de studio. Hierdoor verhoog je je bekendheid en sociale vaardigheid en die kunnen later prima van pas komen.
Ook geeft dit je de mogelijkheid om collega-acteurs thuis uit te nodigen. Je kunt dan met ze oefenen en ze beter leren kennen.

Als je in de studio blijft krijg je ook toegang tot de bouw-/koopmodus om de kavel aan te passen. Helaas wordt GEEN van  je aanpassingen bewaard tot een volgende keer omdat de kavel zichzelf reset bij ieder nieuw optreden.


Carrière Stijlinfluencer (Basisgame)

Hoewel deze carrière officieel niet hoort bij het Word Beroemd Uitbreidingspakket, maar is toegevoegd aan de Basisgame met de pre-update voor dit pakket, is het toch de moeite waard om wat info hierover op te nemen.

Deze carrière past prima bij het thema van het Word Beroemd pakket en een Sim kan hiermee, net als met andere carrières, beroemd worden.

Je kiest deze carrière via het carrièrepaneel, de telefoon of de computer en je begint als Voddenrecensent voor $18 per uur. 

Deze carrière heeft totaal 10 niveaus. Na het behalen van niveau 5 moet je een keuze maken tussen de tak Stylist of Trendsetter.

Stylist

Trendsetter

Deze carrière bouw je op door thuis te werken aan allerlei opdrachten en vaardigheden of door je Sim naar het werk te laten gaan.
Helaas kan je niet mee naar het werk dus heb je dan alleen beperkte invloed via het Sim icoontje (hard werken e.d.) of door te reageren op de pop-ups die je een keuze voorleggen.

Als je je Sim laat thuiswerken kun je veel meer invloed uitoefenen d.m.v. het uitvoeren van dagelijkse taken en eigen acties.

Het is verstandig om gelijk het  Gedigitaliseerd Schetsblok voor $750 voor je Sim aan te schaffen. Hierop kan hij/zij schetsen en schilderijen maken en dat komt goed van pas om ervaring op te doen. Het Schetsblok is mee te nemen in de inventaris van je Sim.

Het andere item wat belangrijk is voor deze carrière is het Trending Stijlbord. Dit stijlbord wordt ontgrendeld bij het behalen van niveau 1 Stijlinfluencer en vind je terug in de huishoudinventaris.
Dit stijlbord legt impressies van een Sim vast. De ontwikkeling van nieuwe trends en stijlvoorkeuren wordt gevolgd om tal van op maat gemaakte looks te ontgrendelen.

Als je Sim geïnspireerd raakt door Impressie beoordelen te kiezen als je op een een voorwerp (bv. een schilderij) klikt, zie je een soort kleurenwaaiertje staan bij de gemoedstoestanden. Deze stijlimpressie kun je overbrengen op het Trending Stijlbord.
Je kunt ook een Impressie fotograferen(via je telefoon) en deze dan overbrengen op het Stijlbord.

In het begin zal een Impressie toevoegen nog niet veel ruimte vullen op het bord, maar hoe vaker je Sim dit doet, hoe voller het bord wordt en hoe meer opties je krijgt. Klik op het bord:
- Bekijken
- Bord aanpassen
- Impressie toevoegen
- Muze vinden
- Outfits plannen
- Outfit met humeur verbeteren (geeft weer een heleboel nieuwe opties)

Naarmate het niveau van Stijlinfluencer stijgt ontgrendel je ook steeds meer opties (door klikken op Sims, PC en andere voorwerpen) die je kunt gebruiken om de top te bereiken.
​Ook worden er verschillende nieuwe kledingstukken in CES ontgrendeld.

Als je Sim thuis werkt kan hij/zij veel doen op de computer.
De schrijfvaardigheid is dus een van de vaardigheden die heel belangrijk is. Ook Charismazal goed van pas komen. ​Er worden steeds meer opties ontgrendeld:
- artikel schrijven
- over mode bloggen (+ roem)
- stijlcolumn schrijven
- over stijlgids bloggen (+ roem)
- Stijlgids opnemen (+ roem)

Als je op een andere Sim klikt:
- Interviewen
- Outfit bespreken
- Stijl complimenteren

Zodra je Sim niveau 5 van deze carrière heeft bereikt, krijg je een pop-up scherm waarbij je moet kiezen in welke tak je Sim verdergaat: Stylist of Trendsetter.
​​Beiden kennen weer eigen dagelijkse taken en mogelijkheden. 

​Als je deze carrière uitoefent samen met het uitbreidingspakket Word Beroemd, is het handig om ook te starten met de Media productievaardigheid en je aan te sluiten bij een agentschap. 

​Dit zorgt voor nog meer en snellere roem omdat je Sim kan vloggen en video's kan uploaden over trends e.d. en het agentschap kan zorgen voor positieve artikelen, speciale klussen en je in contact brengen met andere beroemdheden..

Als je eenmaal het hoogste niveau bereikt hebt (in dit voorbeeld van Stylist) en je klikt op je Stijlinfluencer Sim, krijg je de opties:
- Mannelijke trend creëren
- Vrouwelijke trend creëren

Als je hierop klikt, ga je automatisch naar CES en krijgt dan een paspop te zien waarmee je een nieuwe trend kunt creëren. Deze outfit geldt dan als werkoutfit maar zal ook door je fans worden gedragen als nieuwe trend.


Carrière registreren (Basisgame)

Net als de carrière Stijlinfluencer hoort deze nieuwe optie niet bij het uitbreidingspakket Word Beroemd omdat het met de pre-update voor dit pakket is toegevoegd aan de Basisgame. 

Maar... het is toch goed om het hier even te vermelden omdat je feitelijk met elke carrière beroemd kunt worden, dus ook met een 'zelfstandige' carrière.
Via de telefoon of computer (bij werk) heeft je Sim de optie om zijn/haar carrière te registreren bij het Ministerie van Arbeid. Het maakt niet uit wat voor carrière, want je mag dit namelijk zelf bedenken.
Er zitten verder geen verplichtingen aan deze registratie (zoals vaardigheden en taken) maar je Sim is hierdoor niet meer 'werkloos'. 

​Als je Sim niet langer als zelfstandige genoteerd wil staan, kun je hiervoor de verwijder optie op de telefoon gebruiken.​


Roem en Reputatie

Roem informatie en Roempunten
Leid voordelen in goede banen en houd eigenschappen in de gaten als je Sim beroemder wordt.

 

Roempunten, die je kunt verdienen door het celebrityniveau van je Sim te verhogen, kunnen worden uitgegeven aan roemvoordelen.

Voor elk voordeel moet de Sim een bepaald celebrityniveau hebben bereikt, een bepaalde reputatie hebben, of andere roemvoordelen bezitten.
​Als een Sim een celebrityniveau verliest na een voordeel op dat niveau te hebben behaald, gaat dat voordeel verloren en worden de roempunten hersteld.

Alle voordelen kunnen gereset worden (waarbij alle punten hersteld worden) door de telefoon of een computer te gebruiken om een Celebritykuur voor de Sim te boeken voor $275. 

Maar als je er helemaal genoeg van hebt om je Sim in de spotlights te laten staan, kun je roem in dit scherm uitzetten door te klikken op Uit het spotlicht stappen.

Als je een save wilt waar nieuwe Sims of Sims die nog geen roem hebben ook geen roem krijgen, kun je bij Spelopties/Pack-/pakketinstellingen/Word Beroemd een vinkje zetten bij Sims beginnen met uitgeschakelde roem.
Sims die al roem hebben OF wiens roeminstellingen je individueel hebt aangepast (zie afbeelding hierboven) door de optie In het spotlicht stappen aan te klikken, blijven verder zoals het is.

Roemvoordelen kopen

Zodra je Sim de eerste roempunten heeft verdiend, kun je in het roeminfo paneel roemvoordelen gaan 'kopen'. Je kiest een pad voor je Sim door op een vakje (beginnend aan de onderkant) te klikken en als je tevreden bent over je keuze klik je op het vinkje en legt daarmee het pad vast. De meeste roemvoordelen vereisen een bepaald voordeel of reputatie voordat je deze kunt kopen. Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je zo verder naar boven klimmen. Hieronder zie je alle opties inclusief het vereiste voordeel of de reputatie.


Lifestylemerk
Afhankelijk van welk pad je gekozen hebt bij het kopen van roem is een van de opties bij 5 sterren roem om een eigen merk te lanceren gebouwd op de roem van je Sim. 

Klik op de computer en kies Lifestylemerk en daarna Lifestylemerk lanceren voor $300. Je krijgt dan een pop-up scherm te zien waar je de naam van je lifestylemerk kunt aangeven, de doelgroep waarvoor je een eigen merk lanceert, uit 16 opties een logo kunt kiezen en een keuze maken uit de 5 productcategorieën:
- Brillen Handtassen, Sieraden, enz.
- Beauty & Gezichtsverzorging
- Kleding
- Mystiek
- Wellness

Dit levert dagelijkse inkomsten op die automatisch aan het huishoudkapitaal worden toegevoegd.
Maar denk er wel om dat je je collectie af en toe een update geeft voor $300 (via de computer) om te zorgen dat de producten blijven aansluiten bij de gekozen doelgroep.


Eigenaardigheden
Als  Sims hun celebrityniveau opbouwen, raken ze steeds verder verwijderd van het normale leven. Op sommige niveaus verdienen Sims eigenaardigheidvakken die gevuld kunnen worden met eigenaardigheden, gebaseerd op hun gedragingen.

Als een eigenaardigheid eenmaal is opgedaan, kan deze worden verwijderd met de Kristallen Hemelkroon of door het drankje NaarWeg te drinken wat te koop is in de beloningenmarkt (of met de Debug cheat). Als een eigenaardigheid wordt verwijderd, wordt het vak geopend om ruimte te beiden aan een nieuwe eigenaardigheid! Je kunt eigenaardigheden nooit definitief verwijderen, want ze kunnen weer terugkomen afhankelijk van het gedrag van je Sim, tenzij je Sim volledig uit het spotlicht stapt. 

De huidige eigenaardigheden van de Sim kun je bekijken onder 'Verdiende eigenaardigheden', terwijl je onder 'Alle eigenaardigheden' alle mogelijke eigenaardigheden kunt bekijken.


Reputatie

​Het imago van een Sim bestaat uit reputatie en celebrityniveau.
Reputatie is wat andere Sims van een Sim denken en kan worden veranderd door bepaald gedrag te vertonen dat door anderen wordt gezien.
Een Sim krijgt hierdoor een goede of slechte reputatie.
Reputatie is wat anders dan roem maar heeft er wel invloed op.
​Zowel goede als slechte reputatie ontgrendelt nieuwe opties naarmate het niveau toeneemt.


Sterceremonie
Als je Sim het 5 sterren roemniveau heeft bereikt ontvang hij/zij een Celebritytegel in zijn/haar inventaris. 
Reis met je Sim naar Studio PBP in het centrum van Del Sol Valley waarnaast je de stoep met de tegels vindt.
Klik dan op een lege ster op de stoep en je krijgt de keuze uit:
- Celebritytegel plaatsen
- Plaatsingsceremonie

Bij de 1e optie zal je beroemde Sim de tegel plaatsen zonder dat er door andere Sims speciale aandacht aan wordt besteed.
Bij de 2e optie zullen de fans van je Sim zich eerst verzamelen (en soms in de weg staan... zie screen), waarna je Sim de tegel zal plaatsen.

Als de ster eenmaal geplaatst is en je klikt erop, heb je de keuze uit de volgende opties:
- Bekijken
- Bekliederen
- Celebritytegel oppakken
- Inscriptie bijwerken

Als je de laatste optie kiest, krijg je een pop-up scherm waar je de tekst op de tegel kunt aanpassen.


Evenementen

Er zijn 3 nieuwe evenementen om zelf te plannen:
Fan Meet & Greet voor $250 (vanaf 2 sterren beroemd)
Liefdadigheidsfeest voor $500 (vanaf 3 sterren beroemd)
Hekelfeest voor $500 (vanaf 3 sterren beroemd)

 

 

Fan Meet & Greet:
Beroemd worden betekent dat je fans aantrekt en ermee om moet gaan. Houd een Meet & Greet, de perfecte gelegenheid om te babbelen met je trouwe volgelingen-in-spe!

Uitdagingsbeloningen:
Sims ontvangen Simdollars en wat roem en reputatie.
Een gouden niveau levert hetzelfde op, plus de Simfavoriet Award.

 

 

Liefdadigheidsfeest (bij een goede reputatie):
Liefdadigheidsfeesten zijn hoogdravende evenementen met pompeuze praatjes, die verschillende socialites aantrekken die zich graag op een positieve manier willen laten zien. En daarnaast gaat het natuurlijk om het inzamelen van Simdollars voor een goed doel.

Uitdagingsbeloningen:
De gouden-niveau beloningen bestaan uit een liefdadigheidstrofee en een boost voor de reputatie en roem van aanwezige Sims.

 

 

Hekelfeest (bij een slechte reputatie):
Hekelfeesten zijn bijeenkomsten van de schimmige onderbuik van de samenleving... Criminelen, buitenbeentjes en schurken zullen zich hier helemaal op hun plek voelen.
Nomineer een eregast en roast die met wrede grappen en verhalen uit diens verleden. Iedereen zal een geweldige tijd hebben!

Uitdagingsbeloningen:
Gouden niveau-beloningen bestaan uit een Vlammende Toilet Trofee en een Voodoopop, plus verhoogde roem en minder reputatie voor de aanwezige Sims.


Evenementen op de huishoudenkalender

Op de huishoudenkalender zie je ook een aantal evenementen vermeld staan:
- Celebritykennismaking in Orchidee Fantasia
- Talentshow in de Zonneflits
- Starlight Awards in Studio PBP

​Alle drie zijn het evenementen waar je Sim op het aangegeven tijdstip zelf naartoe moet gaan om deel te nemen.

TIP: als je Sim wil deelnemen aan de Talentshow, moet je bij aankomst klikken op de barkeeper. Dan verschijnt er een bericht wanneer het jouw beurt is om op te treden. Het schijnt helaas niet altijd goed te werken, dus maar gewoon proberen!

TIP: Als je Sim bijvoorbeeld een geweldige video heeft gemaakt op het Meer Kijkers Videostation krijg je soms een melding dat hij/zij is voorgedragen voor een Award.  Er volgt nog een melding zodra de uitreiking van de Starlight Awards begint, maar je kunt natuurlijk ook zelf zorgen dat je er op tijd bent. Reis met je Sim op het aangegeven tijdstip naar Studio PBP en kijk of je gewonnen hebt.


Bouwen/Kopen

Bouwen/Kopen is royaal voorzien van nieuwe voorwerpen.
Een deel van de voorwerpen is natuurlijk gebaseerd op optreden in de studio, maar de meesten kunnen ook worden gebruikt als je zelf een toneel of speciale achtergrond bouwt.
Verder zijn er een aantal zeer luxe meubelen en voorwerpen voor de rijke beroemdheden en een aantal speciale voorwerpen waarover je hieronder én bij het onderwerp Studio een korte toelichting vindt.


Toelichting op:

Exclusieve deuren
Deze deuren hebben een VIP barrière waarvan je zelf het roemniveau van 1 tot 5 Celebrity sterren kunt instellen.
Ze werken prima samen met de 2 nieuwe kaveleigenschappen:
- Opkomende hotspot
- Hotste spot van de stad

Voldoet je Sim niet aan het roemniveau om binnen te komen dan kan hij/zij de uitsmijter die bij deze deuren verschijnt:
- Omkopen om binnen te komen
- Overtuigen om binnen te laten
- Vechten om binnen te komen

Kluisdeur en Kluis
De Dagobert Security© SCR009E Biometrische Kluisdeur en de Dagobert Security© SCR009E Super XL Slimme Kluis zorgen dat je waardevolle spulletjes veilig worden opgeborgen.

De Kluisdeur sluit alleen een ruimte af terwijl de Kluis de volgende opties biedt:
- Sluiten en Vergrendelen
- Met geld spelen
- Dutje in geld doen
- Geld in kluis leggen
- Geld uit kluis pakken
- Een kindje proberen te maken met ...
- O jaa! met ...

Slaappod
De Schapen in-een-pod Slaappod en de Bosdromen Slaappod bieden verschillende opties zoals:
- Slapen
- Subliminale Slaap
- Dutje doen
- Bedieningspaneel
- Verbetering
- Claimen
- O jaa! met ...
- Een kindje proberen te maken met ...
- Onderdelen redden
De verlichting is aan te passen en na een bepaalde verbetering is het mogelijk om een soort droom te kiezen waarna je Sim in deze gemoedstoestand wakker wordt.

Verlichtende Exotische Watertuin (vijver)
Je kunt de:
- Watertuin aanvullen (met Koi, Piranha, Haaien of Sprieten)
- Een natuurlijke reiniger toevoegen ($1000)
- Bewonderen
- Erin springen
- Samen bewonderen
- Spelen
- Voeren ($20)

Sims kunnen met de vissen spelen. Als een kind speelt zie je de fantasie die ze hierbij gebruiken (zie screen). Sims kunnen erin springen (maar niet doodgaan door een beet van een haai) en ze kunnen ook uitglijden bij het voeren, waardoor ze kunnen verdrinken.

Kristallen Hemelkroon
Deze kroon is te koop in Activiteiten en Vaardigheden/Recreatie voor $100.
De Kristallen Hemelkroon werkt samen met kristallen die je in de wereld kunt ontdekken of kopen via de computer.
Ga met je muis over een kristal om de eigenschappen te zien als je deze in de Hemelkroon plaatst. 

Door het plaatsen van zeldzame kristallen kun je ook een eigenaardigheid verwijderen.
Iedere kristal heeft een verschillend kracht niveau wat je kunt zien aan alle verlichting op de kroon (grijs, rood, oranje en groen).

Alles-in-een Styling Station
Het Alles-in-een Styling Station vind je natuurlijk in de Studio waar een grimeur ervoor zorgt dat je Sim het juiste kapsel en de juiste make-up krijgt. 
Dit Station is echter ook te plaatsen in bijvoorbeeld een kap- of schoonheidssalon. Je stelt dan je kavel in als winkel en kunt zo de klanten een make-over aanbieden.
Met het Station kun je:
- Verlichting aan-/uitzetten
- Kleur en intensiteit (van verlichting) instellen
- Kapsel aanbieden ...
- Make-up aanbieden ...
- Om kapsel vragen ...
- Om make-up vragen ...
- Styling voor uiterlijk aanbieden ... (je krijgt een pop-up met Sims waaruit je kunt kiezen)

Gelikte Garderobe Platform
Dit Platform is te vinden in de Studio waar je Sim als acteur van de juiste kleding wordt voorzien. 

Dit Platform is echter ook te plaatsen in bijvoorbeeld een modewinkel of schoonheidssalon. Je stelt dan je kavel in als winkel en kunt zo de klanten een make-over aanbieden.

Met het Platform kun je:
- Om outfit vragen ...
- Outfit aanbieden ... (iets uit een van de 8 kledingcategorieën)
​- Aanbieden een make-over te geven ...
- Kostuum aantrekken ... (je kunt hierbij kiezen uit 19 kostuums)

#Gewone Microfoonstandaard
Deze microfoon wordt ontgrendeld op niveau 8 van de Acteervaardigheid (of je koopt hem via het Debug menu). 
Hiermee kan je Sim zowel de Komedievaardigheid als de Acteervaardigheid verhogen. Je kunt hem thuis of in een lounge plaatsen om je Sim verder te helpen op het pad van de roem.
Je kunt met de microfoon:
- Zang oefenen
- Riedel opvoeren (eerst Komedieriedel schrijven op computer)
- Liedje zingen
- Komiek inhuren
- Acteren oefenen
- Grappen vertellen
- In inventaris plaatsen
- Serenade brengen (alleen als er een liefje in de buurt is)


Studio

De studio is een verborgen kavel (wel te zien rechtsonder op de wereldkaart) waar je alleen naartoe kunt als je meereist naar een optreden met een Sim die de acteercarrière volgt. 

Zoals bij de acteercarrière al aangegeven, kun je na een optreden in de studio blijven of naar huis gaan. Als je blijft krijg je de beschikking over Bouwen en kun je de studio aanpassen. LET OP: verbouwen is helaas niet blijvend (dus weinig zinvol) want bij een volgend optreden zal de studio zichzelf weer resetten naar een omgeving die nodig is voor dat optreden. 
Dit geldt niet alleen voor het toneel, maar ook voor de overige ruimtes. 

Als je het leuk vindt om verschillende inrichtingen te maken, kun je beter op een vrije kavel zelf een studio bouwen.
Deze functioneert dan weliswaar niet zoals de originele studio maar je kunt hem wel gebruiken om voor publiek op te treden, om je carrière te oefenen of om leuke screens te maken. 

De Studio bevat een aantal speciale voorwerpen (ook op een eigen kavel te gebruiken) die ik hieronder kort zal toelichten.


Groene achtergrondschermen
Er zijn 2 groene schermen te koop in de koopmodus: Groen Scherm het Kleintje voor $4000 en het grote Groen Scherm van Massavervoering voor $15.000.
Beide schermen kun je, door er op te klikken, aanzetten en voorzien van een speciale achtergrond. Bij een optreden in de studio zal het vanzelf worden aangepast aan de te spelen scène, maar als je zelf een kavel bouwt en gebruik maakt van zo'n groen scherm, kun je kiezen uit meerdere opties.

Het grote scherm heeft 7 verschillende achtergronden en het kleine scherm 11. Je kunt beide schermen ook combineren.


Visuele effecten
Om visuele effecten aan je kavel toe te voegen heb je 2 voorwerpen nodig: 
Effectief Effectieve Toneeleffecten Bedieningstoestel voor $2000
Plumbob Pictures Special Effects Machine voor Thuis voor $2000

(of via bb.showhiddenobjects/Debug: Plumbob Pictures Professionele Special Effects Machine voor $8000)

Klik met je Sim op het Effectief Effectieve Toneeleffecten Bedieningstoestel, kies visuele effecten en je krijgt de keuze uit de volgende mogelijkheden:
- As
- Bellen
- Confetti
- Geen
- Geld
- Glinsters
- Harten
- Herfstbladeren
- Kersenbloesem
- Regen
- Sneeuw
- Spaghetti met gehaktballen
Deze laatste optie is natuurlijk afgeleid van de zogenaamde 'spaghetti westerns'.


Camera's
​er zijn 3 camera's te koop in de bouwmodus: de Budget Vaste Camera voor $500, de Filmmakende Vaste Camera voor $1800 en de Filmmakende Dollycamera voor $3000.
De 2 vaste camera's kun je aanpassen of bedienen maar de Dollycamera kun je alleen bedienen. Ze hebben verder geen speciale interacties en je kunt ook niet terugkijken wat je hebt 'opgenomen'.  Het gaat hier puur om het visuele effect


Podium markeringen
Er zijn 4 soorten podiummarkering:
- Podiummarkering: Soloscènes $100 (wordt ontgrendeld in de koopmodus bij niveau 2 van de acteercarrière)
- Podiummarkering: Duoscène $200 (wordt ontgrendeld in de koopmodus bij niveau 2 van de acteercarrière)
- Podiummarkering: Zwaardduelscène $300 (wordt ontgrendeld in de koopmodus bij niveau 3 van de acteercarrière)
- Podiummarkering: Sterfscène $400 (wordt ontgrendeld in de koopmodus bij niveau 5 van de acteercarrière)

Alle markeringen zijn ook op openbare of thuiskavels te gebruiken. Prima om je acteur Sim te laten oefenen of om zelf leuke acties in scène te zetten.


Gevarentape

Gevarentape vind je terug bij de hekken. Dit is een vlakke/platte markering (in meerdere kleuren beschikbaar) die je op de grond trekt en die toch hetzelfde werkt als een hek. Je kunt het gebruiken in een studio opstelling of om vervelende paparazzi buiten te houden! Geen Sim zal hier overheen gaan.


Ingerichte ruimtes

Word Beroemd voegt maar liefst 21 ingerichte ruimtes toe aan het spel.
Hiervan zijn 14 ruimtes als toneeldecor ingericht en 7 overig. De toneeldecors kun je kant en klaar plaatsen op een kavel (niet in de studio) om je Sims thuis te laten oefenen of om een mooie of leuke screen te maken. Je kunt deze ook gebruiken als inspiratie om zelf een decor te bouwen.
De overige 7 kunnen natuurlijk ook dienst doen als inspiratie of je plaatst de hele ruimte of delen daarvan op je eigen gebouwde kavel.

Hieronder een paar voorbeelden. Bekijk ze allemaal in-game.


Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze Gids.