Sims 4 Brug op paalfundering bouwen


Met de update van 20.7.2021 is de Basisgame uitgebreid met Watergereedschap (zie hiervoor de aparte handleiding over Watergereedschap).
Je kunt dit watergereedschap zonder problemen gebruiken om water onder een zelfgemaakte brug aan te leggen, waardoor de brug bruikbaar is.
Je kunt ook gebruik maken van een van de bruggen (eerst verkleinen!) die je in de wereldvoorwerpen kunt vinden, maar deze dient dan alleen ter decoratie.

Bij de handleiding over het Terreingereedschap, heb ik een uitleg gegeven over hoe je een brug over een ravijn kunt bouwen, maar hieronder vind je een makkelijke manier om een bruikbare brug over een vijver/rivier te bouwen. Je maakt hierbij o.a. gebruik van het Terreingereedschap, Watergereedschap en Paalfundering.


Verlaag eerst de grond met het terreingereedschap. Laat ergens genoeg grond liggen om er een brug overheen te plaatsen. 

Plaats vervolgens met het ruimtegereedschap een ruimte (2 vakjes breed) over een stuk waar straks het water onder komt. Laat dit aan beide zijden net op de normale hoogte van de grond eindigen. Trek daarna met de grote pijl in het midden van de ruimte, de ruimte 2 of 3 klikjes omhoog.

Vervang nu de fundering, die vanzelf is ontstaan, door een fundering van palen. 

Vervang de muren aan de lange zijden van de ruimte door een hekje. 

Tik met de hamer nu voorzichtig de stukken muur aan de korte zijden van de ruimte weg. 

Plaats aan beide zijden een trap ter breedte van de brug.

Ga een verdieping omhoog tot je het plafond van de ruimte ziet. Selecteer de ruimte door erop te klikken, klik dan op de gele rand en kies plafond verwijderen. Ga daarna naar het  watergereedschap en vul de verlaagde grond met water tot een hoogte die je mooi vindt. Geef het water een kleurtje en kleed de vijver/rivier nu verder aan met allerlei Buitenwaterpartij voorwerpen, bloemen, planten, rotsen en decoraties (dit gaat makkelijker als je bb.moveobjects activeert).

Op dit plaatje zie je een van de bruggen uit de Debug/ wereldvoorwerpen (bb.showhiddenobjects en bb.showliveeditobjects geactiveerd).

Staat erg leuk maar is niet door je Sim te gebruiken en dient dus alleen ter decoratie. 

TIP: als je het terrein er omheen wat glooiend wilt maken met het terreingereedschap, kun je dat alsnog doen. Zorg dan wel dat je geen cheats aan hebt staan.