Sims 4 Tuin creëren


Een tuin inrichten is niet altijd makkelijk, zeker niet als je op een wat grotere kavel hebt gebouwd en je huis niet zo heel veel ruimte inneemt. Wat moet je dan met al die lege ruimte? Maar als je gebruik maakt van deze handleiding en wat dingen probeert, zal het je zeker lukken om je tuin er prachtig uit te laten zien.

Een mooi ingerichte tuin maakt een huis ineens af. Natuurlijk is het (mede)afhankelijk van het aantal pakketten dat je in je bezit hebt. Hoe meer pakketten, hoe meer keus je hebt uit verschillende planten, bomen en voorwerpen, maar ik geef hier een aantal tips die vooral te maken hebben met bouwen. Hierdoor kom je misschien zelf ook op leuke ideeën die je kunt toepassen met de spulletjes die jij hebt.


Direct naar:


Algemeen

Iedereen heeft een eigen stijl van bouwen. De een bouwt graag modern, de ander graag wat klassieker. Als je een tuin aanlegt moet deze natuurlijk passen bij het soort huis dat je hebt gebouwd.

Moderne tuinen zijn strak aangelegd met rechte lijnen en niet teveel gedoe terwijl klassieke tuinen juist iets knus hebben door allerlei plantjes en gezellige (zit)hoekjes. Ik houd het meeste van de klassieke tuin, dus alle plaatjes zijn hierop gebaseerd. Je kunt onderstaande bouwtips echter ook gebruiken voor moderne tuinen.

​De Basis
Je hebt een leuk huis(je) gebouwd en nu? Het belangrijkste is dat je huis op de plek staat waar je het echt wilt hebben. Dicht aan de rand van de kavel of juist wat meer in het midden of achterin.
Je kunt nu nog je huis in z'n geheel verplaatsen door met het kruisje midden bovenin je scherm je huis te verplaatsen binnen de kavel (check daarna wel even of alle voorwerpen goed zijn meegekomen). Dat moet je eerst beslissen, want als je eenmaal je tuin gaat aanleggen zijn er veel dingen die je niet meer kunt verplaatsen. Je kunt ze dan alleen verwijderen en opnieuw aanbrengen. 

Als je je huis op de goede plaats hebt staan, maakt het voor de tuin niet zoveel uit waar je het eerste mee begint. Ik adviseer je wel om een globale indeling te maken zodat je niet vastloopt met het aanleggen van paden e.d.

De omheining plaats ik in gedeeltes en zeker niet als 1e. Het is makkelijk om deze in het begin al aan te leggen, maar ik zal uitleggen waarom het soms beter is om eerst de andere ruimtes te vullen en hierop stukje bij beetje de omheining aan te passen.


Fundering

Als je je huis hebt gebouwd op een fundering en je wilt een hek hierop laten aansluiten zijn er 2 mogelijkheden.
​Het hek ook op fundering plaatsen of juist niet. Ik vind het mooier om het niet op fundering te zetten, maar dat is ieders eigen keuze en soms ook afhankelijk van de hoogte van de fundering.

Om een hek op fundering te plaatsen trek je het hek vanaf het huis naar buiten. Hierdoor zal er automatisch een fundering aan worden toegevoegd.

Wil je het hek juist niet op fundering, trek dan het hek van buiten naar het huis toe. Op die manier zal er geen fundering onder worden geplaatst.

Als je wel een fundering onder je hek (of halve muur) wilt, is het standaard niet mogelijk om hier een werkend poortje in te plaatsen, terwijl dat wel gewoon kan in een hek dat op de grond staat. Je kunt wel een poort ​op de fundering plaatsen, maar dan blijft de fundering gesloten en heeft het hek geen functie. Je kunt dit oplossen door het volgende te doen.

Een poort in een hek met fundering plaatsen zal de fundering gesloten houden en de poort is niet te gebruiken. Je kunt dit als volgt oplossen:

Kies de poort die je wilt plaatsen. Is deze 1 vakje breed, haal dan voorzichtig met de hamer 3 vakjes van je hek weg. Is je poort 2 vakjes breed, dan 4 vakjes weghalen. 

Trek nu in het midden een goedkoop hekje. Maakt niet uit welk (op 1 vakje als de poort 1 vakje breed is of op 2 vakjes als je poort 2 vakjes breed is).

Plaats nu over dat hekje de poort. Kleed daarna de lege ruimte ernaast aan met struiken of planten (je kan de poort niet laten aansluiten op het hek) en je hebt een prima functionerende poort.


Plantenbakken en borders

Bij het hekken gereedschap kun je een laag hekje uitzoeken en dit gebruiken om een plantenbak of border te maken.
Je kunt deze vrij in de tuin plaatsen of tegen een huis aan. Als deze eenmaal geplaatst zijn kun je ze niet meer oppakken en ergens anders plaatsen. Als je dat wilt zal je het moeten afbreken en op een andere plek opnieuw bouwen.

Zorg voor afwisseling en gebruik de cheat bb.moveobjects om planten e.d. dichter bij- en door elkaar te zetten.
​Je kunt ook planten, bloemen en struiken 'vrij' plaatsen, dus zonder een (omheinde) plantenbak. Dat geeft een wat speelser effect, zeker als je ze een beetje door en tegen elkaar plaatst met gebruik van de cheat bb.moveobjects

Zet niet allemaal dezelfde plantjes achter elkaar. Als je dat wel wilt, draai ze dan af en toe zodat er wat verschil ontstaat.

Het is mooier om er verschillende plantjes en/of een klein boompje in te zetten. Dat zorgt voor afwisseling en doet natuurlijker aan.

De iets grotere planten passen niet binnen 1 vakje. Maak dan of je plantenbak groter of .....

... activeer de cheat bb.moveobjects en je kunt ze wel plaatsen. Ze mogen best iets oversteken, maar niet teveel.

Een strakke plantenbak met een rand er omheen, aangelegd tegen het huis. Plantjes zijn geplaatst met bb.moveobjects.

Een 'vrij' aangelegde border tegen het huis. Ook hier zijn de plantjes geplaatst met bb.moveobjects en de zonnebloemen zijn vergroot.

Pas op dat je geen planten door de muur plaatst als je de cheat bb.moveobjects gebruikt. Altijd even controleren en indien nodig iets verplaatsen.


Plantenbakken en borders met vlakke elementen

Bij Muren en lege ruimtes vind je o.a. vlakken en vlakken met hekjes. De vlakken (zie de bruin gekleurde vlakken hieronder) zijn ideaal om allerlei soorten plantenbakken te maken en hebben het grote voordeel dat ze in z'n geheel zijn te verplaatsen als je niet tevreden bent met de plek waar je ze hebt gebouwd.

Je kunt deze vlakken ook vergroten/verkleinen, kopiëren, draaien en ze fundering geven en daardoor bieden ze veel mogelijkheden. Voor het aanleggen van plantenbakken zou ik de platte vlakken kiezen. Hierop kun je ook hekjes plaatsen, maar het hoeft niet. Als je zeker weet dat er een hekje omheen moet komen, kies dan de Terras opties die al een hekje hebben. Je kan er dan heel makkelijk met de optie Hekken vervangen een ander hekje overheen plaatsen.

TIP: Als je huis is gebouwd op fundering, kun je deze vlakken gewoon gebruiken zonder fundering, tenzij je ze laat aansluiten op je huis waardoor er wel automatisch fundering onder komt.

Deze elementen kun je allemaal gebruiken en verder aanpassen. Als vloer heb ik de Keldervloer uit de Vloer- en Plafondpatronen gebruikt. De aarde ziet er natuurlijk uit en is met de Shift toets in 1x te plaatsen. Dit zijn de vlakken zonder fundering.

Dezelfde vlakken met verschillende hoogtes fundering. Je kunt ze voorzien van een mooie buitenkant uit Funderingen. Niet alle fundering randen zijn geschikt. Sommige steken erg ver uit waardoor het effect minder mooi wordt. Gewoon proberen wat je leuk vindt en wat het beste bij je huis past.


Vlakke elementen verplaatsen/draaien/kopiëren

Het spel biedt een aantal kant-en-klare plantenbakken om je groenten, fruit of bloemen in te zaaien Maar je kunt deze ook gebruiken als versiering en er kant-en-klare planten, bloemen of een boompje inzetten. Deze plantenbakken zijn wel gewoon op te pakken en te verplaatsen, maar zodra je er (met of zonder bb.moveobjects) kant-en-klare planten/bloemen in hebt gezet, zal je deze zelf weer terug moeten plaatsen omdat ze niet mee verplaatst worden met de plantenbak.

Soms is het leuker om een plantenbak/border te creëren waarmee je zelf de vorm, uiterlijk en hoogte kunt bepalen. 

Zoals ik al eerder aangaf is het voordeel van het gebruik van vlakke elementen (met of zonder hekje) dat je er nog van alles mee kunt doen, zelfs als de beplanting er (met of zonder bb.moveobjects) al op staat.

Dit in tegenstelling tot planten/borders die je direct op de grond aanlegt met wel of geen hekje er omheen. Die zal je opnieuw moeten aanleggen als je ze wilt verplaatsen.

Om zo'n element te verplaatsen en/of te draaien hoef je alleen maar het hele element aan te klikken/te selecteren. Je ziet dan een klein venstertje verschijnen met in het midden een kruis (= verplaatsen) en 2 kleine pijltjes (= links- of rechtsom draaien).

Als je een element wilt kopiëren klik je op het hele element waardoor het geselecteerd wordt. Je ziet dan in het kleine venstertje onderaan de kopieerfunctie staan. Klik hierop en alles wordt gekopieerd waarna je de kopie ergens anders kunt plaatsen.

Een gekopieerd element kan je vrij ergens anders plaatsen, maar je kunt ook elementen op deze manier combineren waardoor er nieuwe vormen ontstaan.

Het linkerelement is een combinatie van 2 dezelfde elementen (gekopieerd en gedraaid). Deze zijn echter tegen elkaar geplaatst waardoor ze nu 1 geheel vormen. Dit element is nu niet meer in 2 delen te scheiden. Het rechter element is ook gekopieerd en aan elkaar geplaatst, maar door de vorm blijven het toch 2 aparte elementen die ook weer apart te verplaatsen zijn.

In dit bouwvoorbeeld heb ik eerst 2 elementen gecombineerd en ingericht. Daarna alles gekopieerd, gedraaid en tegenover elkaar geplaatst met wat ruimte ertussen voor een pad. Uiteindelijk heb ik de boompjes eruit gehaald omdat ik deze toch niet mooi vond staan. De overige inrichting is precies hetzelfde, maar deze kun je later gewoon nog aanpassen.


Plantenbakken maken met een rond dak

De vlakke elementen bieden geen helemaal rond element. Maar door gebruik te maken van een Rond dak is het mogelijk een ronde  plantenbak te maken. Kies het Ronde dak en maak het helemaal plat door het met de grote pijl in het midden helemaal te verlagen. Geef het een bruine kleur (aarde) en breng een dakrand aan in een kleur die je mooi vindt. Activeer de cheat bb.moveobjects en plaatst er planten/struikjes/bomen op zoals je zelf wilt.
​Zet daarna de cheat weer uit met bb.moveobjects off.


Omheining

De makkelijkste en de snelste manier is om je hele tuin een rechte omheining te geven met een hek of heg. Hiermee baken je het grondstuk wel af, maar het staat erg saai. Het staat vaak mooier om verschillende soorten hekken of heggen samen te gebruiken en niet klakkeloos rond de hele tuin in rechte lijnen aan te leggen.

Wat hierbij prima kan helpen is om het kleurenfilter aan te zetten en de kleuren te selecteren die waarschijnlijk het beste bij je huis passen.
Hierdoor zie je in 1 oogopslag alle opties en hoef je niet per hek te kijken wat de mogelijkheden zijn. Kijk dan ook of je een passende poort erbij kunt vinden. Niet alle poorten zijn er in dezelfde kleuren of stijl als de hekken.

Vervolgens trek je van de hekken die je het meeste aanspreken een paar voorbeelden op je kavel (klein stukje). Zo krijg je een nog beter beeld van wat leuk zal staan bij je huis. 

Mijn ervaring is dat je het beste iedere keer een gedeelte van je tuin van een omheining kunt voorzien. Je gaat dan daarna eerst verder met inrichten van dat gedeelte en ziet dan beter wat leuk staat in een volgend deel van je tuin. Wissel ook eens af met de struiken/heggen uit de buitenplanten en laat soms ook gewoon een stukje omheining open. Geef de omheining ook hier en daar een wat andere vorm en al deze dingen, samen met leuke poorten, zullen ervoor zorgen dat de omheining afwisseling biedt en past bij elk stukje van je tuin.

TIP: Denk er wel aan dat een omheining niet helemaal op de rand van je kavel kan worden geplaatst. De uiterste rand is 1 vakje van de buitenrand, maar sommige poorten willen liever 2 vakjes van de buitenrand. Probeer dit dus eerst, voordat je je omheining gaat plaatsen.

Een rechte omheining rond je hele kavel. Snel maar saai!

Kleurenfilter gebruikt en een aantal hekken uitgezocht die (waarschijnlijk) goed passen bij het huis.

Kleurenfilter gebruiken (rechts onderin het scherm)

Als voorbeeld zie je hier een omheining die pas halverwege het huis en de tuin begint en ook links en rechts niet symmetrisch is. Dit geeft al een afwisselend beeld van je tuin.


Vijvers en fonteinen met het fonteingereedschap

Met vijvers en fonteinen kun je heel veel kanten op. Het geeft een mooie invulling van een gedeelte van je tuin, zeker bij de wat klassiekere huizen waar een zwembad misschien niet goed past, maar een fontein of vijver wel.

Met de update van 20.7.2021 is Watergereedschap toegevoegd aan de Basisgame. Je kunt hiermee zelf een natuurlijke vijver maken zonder randen e.d. en er zijn ook verschillende opties toegevoegd voor het aankleden van je vijver. Lees hiervoor de aparte handleiding Sims 4 Watergereedschap.

Je kunt ook een 'kant een klare' fontein/vijver plaatsen met het fonteingereedschap uit Zwembaden en fonteinen. Er zijn verschillende standaardvormen beschikbaar die je met elkaar kunt verbinden als je dat wilt.

​Met het aangepaste fonteingereedschap kun je zelf de vorm en grootte bepalen en de vijver/fontein op die manier beter laten passen in de ruimte die je beschikbaar hebt. Nadeel is dat je alleen de lijnen van het raster kunt volgen en dus soms wat scherpe hoeken krijgt. Voor een fontein is dat geen probleem maar voor een vijver ziet bouwen met het watergereedschap er natuurlijker uit.

TIP: Bij een vijver/fontein is de kleur van het water standaard helder blauw (zwembadkleur) en dat past er niet altijd bij.

Je kunt de kleur wijzigen met een van de kleuren uit Buitenwaterpartij/waterstijlen in Bouwen, maar je kunt ook de muur en vloer van een kant en klare vijver (net als bij een zwembad) gewoon aanpassen met een ander muurpatroon en/of een ander vloerpatroon
​De kleuren die je hiervoor kiest zijn natuurlijk heel persoonlijk en afhankelijk van het type kavel wat je bouwt. Gewoon proberen en kijken wat je mooi vindt.

Hieronder vind je een beschrijving van het maken van een kant en klare vijver/fontein en een gemaakt met het aangepaste fonteingereedschap.

Zie voor het vrij bouwen van een vijver met het Sims 4 watergereedschap de aparte handleiding.

Kant en klare vijver plaatsen. Je kunt met de pijltjes de vorm iets veranderen of het wat groter maken, maar verder niet.

Vijver plaatsen met aangepast fonteingereedschap. Je kan nu zelf een vorm bepalen, maar wel alleen langs de lijnen (of schuin) van het raster.

De vijver voorzien van een rand uit het fonteingereedschap. Persoonlijk vind ik deze vaak wat grof en te hoog.

De vijver voorzien van een zwembadrand (afhankelijk van welke pakketten je bezit). Deze liggen gewoon plat op grond.

Het water een andere kleur geven met gebruik van muur- en vloerpatronen (in dit voorbeeld heb ik een donkere stenen muur en de keldervloer gebruikt. Geeft een wat donkerder uitstraling zonder de schittering weg te nemen).

Activeer de cheat bb.moveobjects om daarna je vijver af te werken met wat planten, stenen, beelden, fonteinen en/of waterlelie's en/of met voorwerpen uit Buitenwaterpartij in Bouwen. Vergeet ook niet om een beetje terreinverf rond de rand en planten aan te brengen.


Vijver met rotsen en watersproeiers / vergroten van voorwerpen

Je kunt allerlei voorwerpen, planten, bomen, en struiken vergroten om zo een ander effect te creëren. Dit kan ook met de stenen, die je vindt bij de Buitenplanten, waardoor je bijvoorbeeld een vijver kunt maken met watersproeiers. Voor het mooiste effect kun je het beste een vijver zelf maken met het aangepaste fonteingereedschap OF met het watergereedschap zodat je zelf de vorm kunt bepalen.

Je vergroot een voorwerp door het op te pakken en de ] toets in te drukken (= 1 x vergroten). Met de [ toets kun je weer verkleinen.
​Soms is 1 x vergroten voldoende maar soms moet je het vaker doen om het gewenste effect te bereiken.
Je kunt de stenen alleen op en door elkaar plaatsen door eerst de cheat bb.moveobjects te activeren.
Je kunt stenen zodanig vergroten dat ze vanzelf steeds hoger/groter worden (maar dan worden ze ook breder). Je kunt ze ook wat minder vergroten en met het cijfer 9 omhoog plaatsen (met 0 weer naar beneden). Dit is soms wel wat lastiger dan ze gewoon groter maken en deels op en door de andere stenen heen plaatsen (zie ook de handleiding Cheats gebruiken bij bouwen). ​Zorg in ieder geval dat de stenen mooi op elkaar aansluiten en niet in de lucht zweven.

De stenen zijn van 1 x tot 3 x vergroot en door en op elkaar geplaatst. Je kunt ze een beetje draaien door de ALT knop ingedrukt te houden bij het plaatsen. Zorg dat ze mooi aansluiten op elkaar en op de rand van de vijver.

Ga dan naar de sproeiers bij het fonteingereedschap en zoek een sproeier die het beste past bij de grootte van stenen en vijver. Plaats ze met de onderkant in de stenen, waardoor het net lijkt of het water uit de rotsen spuit.

Maak daarna je vijver af met planten, waterlelies of alle andere dingen die je leuk vindt. Vergeet niet om langs de stenen, planten en rand van de vijver een beetje terreinverf aan te brengen, waardoor het een geheel wordt.


Een 'nep' fontein maken

Door een aantal voorwerpen en vlakken te combineren met de cheat bb.moveobjects, kun een een zgn. 'nep' fontein op fundering maken.
Deze heeft geen echt water maar krijgt een blauw vloerpatroon met vloertegels (of elke andere kleur die je leuk vindt) en door het gebruik van sproeiers lijkt het toch net of het water is. Het leuke hieraan is dat je sproeiers in verschillende kleuren hebt waardoor je het water ook verschillende kleuren kunt geven.

Gebruik een van de vlakken uit Muren en lege ruimtes gereedschap.
Geef het een fundering door de grote pijl in het midden wat omhoog te trekken, zet er wel of geen hekje omheen en plaats bijvoorbeeld een van de standaard fonteinen in het midden. Activeer dan de cheat bb.moveobjects en plaats verschillende watersproeiers en spuiten door elkaar in het midden van de standaard fontein.


Tuinhuisje bouwen zonder of met dak

Een tuinhuisje geeft de klassieke tuin een gezellig aanzien en zorgt voor een wat hoger element in je tuin. Het lijkt misschien moeilijk om te bouwen, maar dat valt erg mee. Door voor het dak gebruik te maken van een van de hekjes kun je het mooi afwerken.

Tuinhuisje zonder dak

Plaats een 8-hoekige ruimte uit Muren en lege ruimtes. Trek het rechts OF links én middenvoor 1 vakje uit, waardoor het iets ruimer wordt (hoeft overigens niet). Stel de muren in op Normale muur (middelste).

Breng fundering aan (wijzig eventueel het uiterlijk van de fundering) en vervang de muren door een hekje (gewoon er overheen plaatsen),behalve waar je een trap wilt maken. Laat daar de muren staan. Plaats  ook rondom op het dak een (laag) hekje.

Breng vervolgens eerst een borstwering aan, waardoor automatisch de stukken muur zullen verdwijnen en er een opening voor de trap ontstaat. Plaats pas daarna zuilen op elke hoek van het onderste hekje.

Plaats nu een trap aansluitend op de fundering en trek deze uit tot de breedte van het opengelaten stuk.

Plaats een vloerpatroon (ook op het platte dak) en werk je tuinhuisje verder af met planten, struiken, bloemen en bijvoorbeeld bankjes. Gebruik hiervoor de cheat  bb.moveobjects zodat je de planten zo dicht mogelijk bij de trap en de fundering kunt plaatsen. Vergeet niet om ook een beetje grondverf aan te brengen voor een natuurlijk effect.


Tuinhuisje met dak
Sinds het 5, 6 en 8 hoekige dak én de glazen dakpatronen aan de Basisgame zijn toegevoegd, zijn er een aantal leuke en makkelijke opties bijgekomen om een dak op je tuinhuisje te plaatsen.
​De basis voor het bouwen is hetzelfde als hierboven, maar in plaats van een hekje op de bovenrand kan je nu bijvoorbeeld het 8 hoekige dak plaatsen. 
Je kunt dit verder aankleden door een ander dakpatroon/dakkleur te kiezen (ook een glazen dak), door een dakrand aan te brengen en/of een daksculptuur toe te voegen.

Zodra je de basis zoals hierboven hebt gemaakt, plaats je er (in dit voorbeeld) een 8 hoekig dak bovenop in plaats van een hekje.

Het dak in het vorige plaatje ziet er wat 'zielig' uit. Het is mooier om het wat uit te trekken, waardoor het rondom oversteekt. Verhoog of verlaag eventueel het dak met de grote pijl in het midden.

Hier is het tuinhuisje zelf ook wat groter gemaakt met een ander dakpatroon in een andere kleur. Speel een beetje met verschillende patronen/kleuren van het dak, borstweringen, hekjes en funderingen tot de stijl naar je zin is. In dit voorbeeld heb ik wat klassieke bouwopties gebruikt.

Hier heb ik wat modernere bouwopties gebruikt. Een strak hekje, strakke borstwering, open trap en een daksculptuur. Werk tot slot de rand van het dak af met een mooie witte of gekleurde dakrand en plaats bloemen, planten e.d. met de cheat bb.moveobjectsVergeet niet om ook een beetje grondverfaan te brengen voor een natuurlijk effect. 

Een tuinhuisje achterin je tuin, dat wel te zien is vanaf de voorkant, geeft je tuin dieptewerking. Je tuin is dan niet helemaal vlak en het staat nog leuk ook!


Schildergereedschap en paden

Schildergereedschap (terreinverf)  heb je nodig om je tuin er natuurlijker uit te laten zien. Meestal doe je dat pas op het einde, als je zeker weet dat alles op de juiste plaats staat. 

Je kunt terreinverf aanbrengen met verschillende vormen (rond of vierkant / groot of klein) en qua zachtheid aanpassen met het schuifje. Dat laatste is belangrijk, want als je het op 'te' donker instelt, zal het hard overkomen terwijl het mooier is om het zachter in te stellen en desnoods een paar keer over dezelfde plek heen te gaan. 

Je kunt terreinverf gebruiken voor schaduweffecten rond je huis, planten, bomen, vijvers e.d. maar ook om paden aan te leggen.
Paden met terreinverf kun je vrij aanleggen (dus niet strak) of juist recht en afgebakend.
Natuurlijk kun je paden ook aanleggen met vloerpatronen, maar dan zit je vast aan de vakjes en kunt nauwelijks een soort vrij patroon leggen.

Ook hiervoor geldt dat je het gewoon (wel of niet) moet gebruiken zoals jij het mooi vindt, maar door met name de schaduweffecten aan te brengen zorg je ervoor dat het er natuurlijker uitziet dan alleen een plant of boom neergezet op de (vaak effen gekleurde) ondergrond.

Als je de gekozen terreinverf niet mooi vindt, stel dan het gereedschap even in op het gummetje en wis alles weer uit. Vind je het wel mooi maar toch te donker of te hard, kies dan ook het gummetje en geef hier en daar een enkele klik zodat het wat zachter en lichter wordt, of ga er met een andere kleur licht (zachtheid aanpassen) overheen.

Een pad aanleggen met terreinverf en de vierkante kwast. Met het schuifje is de hardheid op vrij zacht ingesteld.

Schaduweffecten met terreinverf aanbrengen waar veel gelopen wordt of rond planten. bomen, vijvers e.d. Stel de hardheid op vrij zacht in en ga er desnoods een paar keer overheen.

Paden aangelegd met terreinverf maar wel afgebakend met het laagste hekje.


Blader door het eindresultaat van alle tips uit deze handleiding.