Sims 4 Huishoudcollecties Accessoirespakketten

 

Een leuk onderdeel van de Sims 4 is het verzamelen van allerlei voorwerpen en objecten. Van kikkers tot planten en zelfs buitenaardse wezens. Sommige voorwerpen zijn te verzamelen door de omgeving af te zoeken, maar sommige hebben andere objecten, of zelfs een ruimtereis, nodig om ze te vinden.
​Zodra een voorwerp is gevonden en in de inventaris van je Sim zit, wordt het zichtbaar in het overzicht van de huishoudcollecties van je Sim (te vinden als je op het diamantje klikt in de inventaris). Om je collecties compleet te houden hoef je ze niet allemaal te bewaren. Je kunt ze verkopen, ophangen of neerzetten als leuke decoratie. Sommige hebben een emotionele aura die je kunt in-/uitschakelen en deze heeft invloed op alle Sims die in de buurt van het object zijn. Veel succes met verzamelen van je huishoudcollecties!

Het overzicht van de huishoudcollecties is verdeeld over de verschillende soorten pakketten en over de uitdagingen. Neem dus ook een kijkje bij de collecties van de Basisgamede Game Packs, de Uitbreidingspakketten, de Uitdagingen en het Feestdagenpakket.

De volgende Accessoirespakketten hebben een of meer huishoudcollecties:


Kinderkamer Accessoires

Leegtewezens (20)

De 20 Leegtewezen kaarten van dit pakket kunnen door Sims van alle leeftijden verzameld worden, maar alleen door  kinderen gebruikt worden. Deze kaarten zijn in elke wereld te verzamelen door op een boomstam of vuilnisbak te klikken en de optie 'naar weggegooid speelgoed zoeken' te kiezen.
Via de computer kan je Sim een Leegtewezen Boostpakket kopen. Dit Boostpakket heeft echter minder kans om een zeldzame kaart te zijn.
​Je Sim kan ook (dubbele) kaarten ruilen met andere Sims. Je hebt het Leegtewezen Strijdstation nodig om met de kaarten te kunnen spelen. ​Van alle wezens zijn ook leuke muurstickers aan het spel toegevoegd.


Mijn Eerste Huisdier

Ansichtkaarten (7)

Mijn eerste Huisdier Accessoires voegt 7 nieuwe ansichtkaarten toe aan de reeds bestaande collectie ansichtkaarten uit de Basisgame
Je kunt deze ansichtkaarten alleen verzamelen als je een knaagdier in je huishouden hebt. Knaagdieren gaan soms 's nachts op reis en als je geluk hebt sturen ze je een ansichtkaart. Hiervan ontvang je een bericht en je vindt dan de ansichtkaart in de huishoudinventaris in de bouw-/koopmodus en niet in de inventaris van je Sim. 

Je moet ze dus eerst vanuit de huishoudinventaris naar een muur slepen en dan naar de inventaris van je Sim slepen om ze te laten verschijnen in het overzicht van de huishoudcollecties. Daarna kun je ze ophangen aan de muur, op het 'Penmaatjes' Kaartenprikbord en natuurlijk op de kooi van het knaagdier. Je kunt ook de emotionele aura van een ansichtkaart inschakelen.


Kristallen Creaties

Kristallen Creaties voegt 3 nieuwe Kristallen en 3 nieuwe Metalen toe aan de reeds bestaande huishoudcollecties van de Basisgame en Aan het werk. Deze Kristallen en metalen zijn, net als degenen van de Basisgame en Aan het Werk, te vinden in buurten van alle werelden door steenhoopjes op te graven. 
Als je het Kristal of het Metaal naar de Georaad stuurt krijg je een element, maar als je het uit de inventaris sleept en in de wereld plaatst, kun je de emotionele aura in-/uitschakelen. Je kunt ook een kristalmonster analyseren onder de grote microscoop waardoor je als resultaat een microscoopprint krijgt.

Maar Kristallen Creaties (de naam zegt het al) voegt nog veel meer toe aan Kristallen en Metalen. Je kunt nu Kristallen ook kopen via de computer (bij Bestellen) of via de Alles-in-één Edelsteenkunst tafel.  Metalen zijn alleen op te graven of via de Alles-in-één Edelsteenkunst tafel te verkrijgen. Beide kun je gebruiken voor het creëren van prachtige sieraden! De sieraden gemaakt met Kristallen en Metalen krijgen speciale functies indien ze zijn opgeladen.
Door Kristallen te slijpen via de Edelsteenkunst tafel, kun je o.a. een Zaadvormige Edelsteen slijpen die je kunt planten en laten uitgroeien tot een Kristalboom. 

Kristallen (3)

Metalen (3)