Sims 4 Huishoudcollecties Uitbreidingspakketten

 

Een leuk onderdeel van de Sims 4 is het verzamelen van allerlei voorwerpen en objecten. Van kikkers tot planten en zelfs buitenaardse wezens. Sommige voorwerpen zijn te verzamelen door de omgeving af te zoeken, maar sommige hebben andere objecten, of zelfs een ruimtereis, nodig om ze te vinden.
​Zodra een voorwerp is gevonden en in de inventaris van je Sim zit, wordt het zichtbaar in het overzicht van de huishoudcollecties van je Sim (te vinden als je op het diamantje klikt in de inventaris). Om je collecties compleet te houden hoef je ze niet allemaal te bewaren. Je kunt ze verkopen, ophangen of neerzetten als leuke decoratie. Sommige hebben een emotionele aura die je kunt in-/uitschakelen en deze heeft invloed op alle Sims die in de buurt van het object zijn. Veel succes met verzamelen van je huishoudcollecties!

Het overzicht van de huishoudcollecties is verdeeld over de verschillende soorten pakketten en over de uitdagingen. Neem dus ook een kijkje bij de collecties van de Basisgame, de Accessoirespakketten, de Game Packs, de Uitdagingen en het Feestdagenpakket.Aan het Werk

De uitbreiding Aan het Werk vult niet alleen de 5 reeds bestaande verzamelingen Kristallen, Metalen, Elementen, Fossielen en Tuinieren aan, maar brengt ook een nieuwe collectie met zich mee: de Geoden.

Kristallen (2), Metalen (2), Element (1), Fossiel (1)

Deze voorwerpen zijn alleen te vinden op de planeet Sixam.
Door een bug in het spel ontbreekt het fossiel de Versteende Zandworm aan het collectie overzicht. Om je verzamelingen compleet te maken heb je dit fossiel dus niet direct nodig. Het kan zijn dat door een volgende update dit fossiel alsnog wordt toegevoegd. Hou dit dus zelf in de gaten.


Tuinieren (3)

Met Aan het werk wordt de bestaande Tuinieren collectie uitgebreid met 3 nieuwe exemplaren die alleen te vinden zijn op de planeet Sixam. Je Sim kan deze mee terugbrengen van een ruimtereis en in het eigen tuintje planten. Deze planten hebben geen water nodig om te groeien. Vooral 's nachts zien ze er prachtig uit omdat ze vibreren en gloeien, maar ook overdag hebben ze prachtige kleuren (zie afbeelding bovenaan deze pagina).


Geoden (6)

Geoden zijn alleen op de planeet Sixam te vinden. Je Sim zal dus een ruimtereis moeten maken om deze verzameling te voltooien. De geoden zijn te vinden als een bol die bovenop een zuilstaat. Deze bol moet daarna eerst gepolijst worden om te zien welke Geode(n) je Sim mee heeft teruggebracht. Zodra ze gepolijst zijn geven ze licht en zijn dan in huis te plaatsen als een decoratief voorwerp.


Stedelijk Leven

Het uitbreidingspakket Stedelijk Leven voegt 2 nieuwe collecties aan het spel toe: de Sneeuwbollenen Stadsposters. Daarnaast worden er ook 2 nieuwe vissoorten toegevoegd: de Tonijn en de Kogelvis.

Sneeuwbollen (15)

De Sneeuwbollen kun je vinden door de losse dozen te doorzoeken die je hier en daar in de stad ziet staan, je kunt ze kopen op festivals en ook ruilen op de vlooienmarkt in San Myshuno.


Stadsposters (15)

​​De Stadsposters kun je vinden door ze los te peuteren van een elektriciteitskastje welke je overal in de stad op straat ziet staan en soms vind je er een als je de losse dozen op straat doorzoekt.


Vissen (2)

De 2 nieuwe vissoorten zijn te vangen op visstekken in alle werelden. Maar let op! De Kogelvis is zeldzaam en niet overal te vinden. Ik heb het op een aantal stekken geprobeerd en uiteindelijk lukte het in Willow Creek met een aardbei als aas!
Ongetwijfeld zullen er meer stekken zijn om deze vissoort te vangen, maar dat is iets wat je zelf verder zult moeten ontdekken. 
Het eten van slecht bereidde Kogelvis kan de dood van je Sim veroorzaken, dus pas op met wat je ze laat eten!


Honden en Katten

Het uitbreidingspakket Honden Katten voegt de nieuwe collectie 'Veren' aan het spel toe. Totaal kun je 12 veren verzamelen.

Veren (12)

Je kunt deze collectie alleen verzamelen in Brindleton Bay. Sims en huisdieren kunnen jagen op vogels, Honden kunnen veren verzamelen maar alleen katten kunnen veren (meerdere tegelijk) meebrengen naar huis. Ga naar een plaats waar vogels zijn en klik op je kat om op vogels te jagen. Katten zullen een aantal veren tegelijk oppakken en hierin vind je meerdere soorten. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar de verschillende soorten vogels. Je kunt de veren inlijsten voor aan de muur en als je de collectie compleet hebt, kun je met de veren een uilenbeeld in elkaar zetten.


Jaargetijden

Tuinieren (10)

Jaargetijden voegt 10 nieuwe planten en bloemen toe aan de reeds bestaande huishoudcollectie Tuinieren, inclusief een geldboom met geldfruit!
Je kunt zaadpakketjes kopen via de computer maar soms lukt het ook om bij Lappie de Vogelverschrikker de actie 'zakken op zaadjes controleren' uit te voeren. Wie weet wat hij je cadeau geeft! Verder kun je de planten en bloemen vinden in de werelden. Hoe meer bloemen je verzamelt, hoe goedkoper het wordt om te werken aan de vaardigheid bloemschikken.
Planten en bloemen hebben hun eigen bloeiseizoen. Daarbuiten zullen ze er wat dor of kaal uitzien, maar dat komt weer goed zodra hun bloeiseizoen is aangebroken.


Eiland Leven

Schelpen (13)

Schelpen kun je verzamelen door op het strand van Sulani naar schelpen te zoeken, maar ook door te duikenof in de verborgen grot op Mua Pel'Amte zoeken. Peuters en kinderen die in het zand spelen graven soms ook schelpen op. Je kunt de emotionele aura inschakelen en deze geeft Sims die in de buurt zijn, de gemoedstoestand Inspirerende sfeer (geïnspireerd +1).
De 'Doogewone' Zeeschelpheeft nog 2 speciale interacties:
ZeemeerSims kunnen er, op het land en in het water, op blazen waardoor ze het weer kunnen beïnvloeden of andere ZeemeerSims oproepen (als die in de buurt zijn. Zie voor meer informatie de tabs Speltoevoegingen en Buitenactiviteiten van de SIms 4 Eiland Leven Gids.


Tuinieren (4)

Eiland Leven voegt 4 nieuwe planten toe aan de reeds bestaande huishoudcollectie Tuinieren.
Je kunt ze vinden op Mua Pel'Am of kopen bij de Culinaire Strandkeet. Met de kavawortel kun je kavadrank maken, maar het is niet noodzakelijk om deze in je inventaris te hebben. 
Deze planten zijn alleen te vinden in Sulani, maar je Sim kan ze meenemen naar een andere wereld om te planten of mee te koken.


Vissen (14)

Deze nieuwe vissoorten zijn alleen te vinden in Sulani maar kunnen door je Sim worden meegenomen naar andere werelden om mee te koken of om op te hangen aan de muur. Je kunt niet alleen vissen bij de bekende visborden, maar ook vanaf een boot op de oceaan of speervissen bij een rode boei. Je vangt de verschillende soorten op verschillende plekken en de vangst is afhankelijk van het vaardigheidsniveau vissen én van de ecologie situatie op Mua Pel'Am. De waarde is weer afhankelijk van de soort en het gewicht.


In Kopen vind je ook de Admiraals vissenval voor $75. Je kunt deze uitzetten in laag water en als je erop klikt krijg je verschillende opties.
Laat een ZeemeerSim echter nooit een Val zetten, alleen eventueel Vis vrijlaten, want zij zijn verbonden met alles in de oceaan en een val doet hun 'vriendjes' kwaad.


Verborgen schat (18)

Het Sulani Genootschap van Natuurbehoud moedigt het verzamelen van historische artefacten aan die je op de eilanden van Sulani kunt vinden. Deze voorwerpen, die je gewoon mee naar huis mag nemen, bestaan onder meer uit prachtige sieraden, oude munten en haarverzorging. Met name de munten zijn interessant omdat niet bekend is of de voorouderlijke eilanders ooit munt hebben geslagen. Als de verzameling is voltooid, wordt er binnen 2 dagen per post een certificering ter erkenning van de curator opgestuurd.

Deze schatten zijn te alleen te vinden in Sulani door op het strand naar afval of schelpen te zoeken, de verborgen grot op Mua Pel'Am te onderzoeken of door de optie duiken naar schat of vrijduiken naar schat bij een rode boei te kiezen. Je hebt hier dan wel het schatgereedschap ($1200) voor nodig wat je kunt kopen door op een rode boei te klikken. Ook peuters en kinderen die in het zand spelen graven soms een schat op.


Onderwater foto's (10)

Hoewel dit geen officiële huishoudcollectie betreft, zijn de onderwaterfoto's wel de moeite waard om te verzamelen. Het zijn prachtige plaatjes van de oceaan en staan mooi in elk huis.
Je kunt de foto's maken tijdens het duiken als je Sim in bezit is van de onderwatercamera die je voor $1000 kunt kopen bij een rode boei.
ZeemeerSims en Sims met de fitnessvaardigheid niveau 3 of hoger kunnen de foto's met deze camera tijdens het vrijduiken maken. Je kunt de foto's een naam geven, een kopie maken of verkopen. Hoe hoger de fotografievaardigheid van je Sim, hoe hoger de kwaliteit van de foto's.


Ecologisch leven

Tuinieren (1)

Het uitbreidingspakket Ecologisch Leven voegt 1 nieuwe plant aan de huishoudcollectie Tuinieren toe: de Sojaboon
De Sojaboon is te gebruiken in veel gezonde recepten en levert ook de Sojawas die nodig is voor het maken van vegan kaarsen.
Je kunt deze Sojawas oogsten als je de plant even laat doorgroeien, dus nietdirect oogsten als de Sojabonen rijp zijn. Je krijgt dan even later de optie 'Sojawas verzamelen'.


Sneeuwpret

Het uitbreidingspakket Sneeuwpret voegt een hele nieuwe Huishoudcollectie toe: de Simmi

Simmi (20)

De collectie bestaat uit 12 normale Simmi en 12 Gouden Simmi. Zodra je de 12 normale Simmi hebt verzameld krijg je een melding dat de collectie compleet is.
Als je echter in het Huishuidcollectiepaneel kijkt, zie je dat je nog 12 Simmi moet verzamelen om alle plaatjes gevuld te krijgen. Dit betreft de Gouden Simmi.
Geen idee of dit een bug is, maar pas bij 24 Simmi heb je ze allemaal verzameld. Iedere Simmi heeft ook een sterwaardering. Hoe meer sterren hoe hoger de waarde. Het aantal sterren van de normale Simmi is hetzelfde als van de Gouden Simmi, maar de Gouden Simmi zijn veel meer waard!

Je kunt een Simmi-capsule voor $50 kopen bij een Simmi verkoopautomaat die je in alle wijken en op festivals in Mt. Komorebi kan vinden en een kind kan zelfs een (Gouden) Simmi winnen bij de Leegtewezenjacht op het Festival van Jeugd.
De Simmi capsule vind je terug in de inventaris van je Sim waarna je deze kan openen door erop te klikken. Daarna kun je hem verkopen of als decoratie in huis plaatsen.


Landelijk Leven

Het uitbreidingspakket Landelijk Leven voegt de nieuwe Huishoudcollectie Dorpsbraderielinten toe én een aanvulling op de Tuinieren Huishoudcollectie.

Dorpsbraderielinten (9)

Dorpsbraderielinten kun je winnen door deel te nemen aan een Braderie op het Stadsplein in Finchwick. Elke zaterdag vindt er een andere Braderie plaats en je kunt op de kalender zien welke Braderie wanneer wordt gehouden en waarmee je mee kunt doen. 
De collectie bestaat in totaal uit 34 linten: 9 eerste plaats, 9 tweede plaats, 9 derde plaats en 7 deelname-linten (geen deelnamelint voor Koewedstrijd en Lamawedstrijd).
Zodra je alle eerste plaats-linten hebt gewonnen, krijg je een melding dat de collectie compleet is.


Tunieren (9)

Landelijk Leven voegt 9 nieuwe planten toe aan de Huishoudcollectie Tuinieren.
Je kunt deze planten vinden in de  natuur in Henford-on-Bagley (met name in Bramblewood rond de ruïne) , maar je kunt soms ook de bessen en/of champignons kopen bij de kruidenier of tuinwinkel in het dorp of als beloning krijgen voor het doen van klusjes voor de bewoners van Finchwick.
Onderstaand kun je o.a. zien welke invloed het op Sims heeft als ze gebruikt worden in een recept of zo worden gegeten.
Om een speciaal effect te bereiken bijkip, koe of lama kun je sommige gebruiken bij het maken van dierenlekkernijen.


Te Huur

Het uitbreidingspakket Te Huur voegt 2 nieuwe huishoudcollecties toe:  Kleurige Knikkers en Kwastjes

Kleurige Knikkers (15)

Om kinderen te kunnen laten knikkeren heb je de Gouden Ticket Potje Knikkeren Ring nodig. Deze is te koop voor $45. Knikkeren ondersteunt de motorische vaardigheid van kinderen.
Als je klikt op de Gouden Ticket Potje Knikkeren Ring krijgt je kind 4 opties: Knikkeren met.... (je krijgt een pop-up), Knikkeren oefenen, Naar potje knikkeren kijken of Voor het echie spelen met...(je krijgt een pop-up).
Kleurige Knikkers kun je als kind winnen door Voor het echie spelen met...te kiezen. Je kunt ook Kleurige Knikkers kopen via de computer(bij Bestellen) of op de Nachtmarkt in Tomarang. 
Van Tiener tot oudere kunnen ook knikkers opgraven in een kinderspeelgoedkist. Zij hebben de optie Naar potje knikkeren kijken, maar kunnen niet zelf meespelen.
​De omschrijvingen van de Kleurige Knikkers verwijzen hier en daar naar vorige Sims versies.

TIP: Laat nergens knikkers op de grond slingeren... je Sims kunnen er over uitglijden en als je in bezit bent van de Sims 4 Honden en Katten, kan je huisdier rondslingerende knikkers opeten! Je bent gewaarschuwd!


Kwastjes (10)

De huishoudcollectie Kwastjes bestaat uit 10 verschillend gekleurde kwastjes. Ze hebben allemaal een waarde van $50 en dezelfde omschrijving: Een decoratief kwastje. Hang hem trots op de muur om een ruimte wat extra flair te geven.
Je ziet hieronder: Blauw kwastje, Geel kwastje, Groen kwastje, Lichtgroen kwastje, Paars kwastje, Roze kwastje, Roodbruin kwastje, Turquoise kwastje, Oranje kwastje, Rood kwastje.

Je kunt kwastjes verzamelen door ze te kopen op de Nachtmarkt in Tomarang, door het Tijgerreservaat te bezoeken of door zandhoopjes op te graven in beide wijken in Tomarang.
Als je alle 10 de kwastjes hebt verzameld én in de inventaris van je Sim hebt zitten, klik dan op 1 van de kwastjes in de inventaris en kies voor de optie Kwastjes combineren. Je ontgrendelt hiermee een Top met de kwastjes in CAS.