Sims 4 Huishoudcollecties Basisgame

 

Een leuk onderdeel van de Sims 4 is het verzamelen van allerlei voorwerpen en objecten. Van kikkers tot planten en zelfs buitenaardse wezens. Sommige voorwerpen zijn te verzamelen door de omgeving af te zoeken, maar sommige hebben andere objecten, of zelfs een ruimtereis, nodig om ze te vinden.
​Zodra een voorwerp is gevonden en in de inventaris van je Sim zit, wordt het zichtbaar in het overzicht van de huishoudcollecties van je Sim (te vinden als je op het diamantje klikt in de inventaris). Om je collecties compleet te houden hoef je ze niet allemaal te bewaren. Je kunt ze verkopen, ophangen of neerzetten als leuke decoratie. Sommige hebben een emotionele aura die je kunt in-/uitschakelen en deze heeft invloed op alle Sims die in de buurt van het object zijn. Veel succes met verzamelen van je huishoudcollecties!

Het overzicht van de huishoudcollecties is verdeeld over de verschillende soorten pakketten en over de uitdagingen. Neem dus ook een kijkje bij de collecties van de Accessoirespakketten, de Game Packs, de Uitbreidingspakketten, de Uitdagingen en het Feestdagenpakket.Ansichtkaarten (14)

Je Sim kan op de computer bij de optie 'gezellig doen' zoeken naar een penmaatje. Eenmaal gevonden moet je Sim eerst een 'brief schrijven aan' voordat je de optie 'om ansichtkaart vragen uit' kunt gebruiken. Het ontvangen van een ansichtkaart duurt bij de ene kaart wat langer als bij de andere. Check regelmatig de computer of er al berichten/kaarten terug zijn. In Kopen is het 'Penmaatjes'  Kaartenprikbord te koop om alle ansichtkaarten gezellig op te hangen. Bij inschakeling van de emotionele aura raakt je Sim geïnspireerd.


Buitenaardse Wezens (10)

Om buitenaardse wezens (en ook de ruimtestenen) te verzamelen heeft je Sim een ruimteschip nodig. Je kunt dit Steampunk Vliegding kopen in Kopen en na veel verbeteringen kan je Sim hiermee ruimtereizen maken en deze wezens gaan verzamelen. Als je de uitbreiding Aan het Werk hebt en je Sim de wetenschappelijke carrière uitoefent, zijn deze wezens ook te vinden in de groen oplichtende kraters die rond het wetenschapslaboratorum te vinden zijn.


Elementen (15)

Elementen worden gemaakt van metalen en/of kristallen die je Sim verzameld heeft door stenen op te graven. Klik op een metaal of kristal in de inventaris van je Sim en stuur dit naar de Georaad. Een paar dagen later vind je Sim het element in de brievenbus. Je kunt de elementen uitstallen op planken aan de muur of op een kastje of In Kopen het Elementair Etaleerrek kopen. De emotionele aura schakel je in/uit door er op te klikken. 


Fossielen (15)

In alle werelden vind je stenen die de optie 'graven' aangeven zodra je erop klikt. Je Sim kan hier brokken kalksteen opgraven waarin het fossiel verborgen zit. Stop de kalksteen in de inventaris van je Sim en klik erop. Je kunt dan de steen 'in wereld plaatsen' of het 'fossiel extraheren'. Kies het laatste en je hebt een fossiel. 


Kikkers (25)

​Kikkers zijn in bijna elke wereld te vinden in boomstammen en vijvers. De meer zeldzame exemplaren vind je op de verborgen kavels.


Kristallen (20)

Kristallen zijn in iedere buurt te vinden bij de kleine rotsen met de optie 'graven'. Als je het kristal naar de Georaad stuurt krijg je een element, maar als je het uit de inventaris sleept en in de wereld plaatst, kun je de emotionele aura in-/uitschakelen. Je kunt ook een kristalmonster analyseren in de microscoop waardoor je als resultaat een microscoopprint krijgt.


Metalen (20)

Metalen zijn in iedere buurt te vinden bij de kleine rotsen met de optie 'graven'. Als je het metaal naar de Georaad stuurt krijg je een element, maar als je het uit de inventaris sleept en in de wereld plaatst, kun je de emotionele aura in-/uitschakelen.


Microscoopprints (12)

Microscoopprints worden gemaakt door je Sim de grote microscoop te laten gebruiken (te koop in Bouwen/Kopen). Sommige simpele prints krijg je door de microscoop alleen te 'gebruiken' maar de meer bijzondere prints worden gemaakt door plantmonsters, fossielmonsters of kristalmonsters te 'analyseren' onder de microscoop. Fossielen en kristallen moeten eerst in de wereld liggen voordat je er een monster van kunt nemen. Analyseer dit monster onder de microscoop en je krijgt een microscoopprint.


MySims Trofeeën (20)

MySims trofeeën zijn in iedere buurt te vinden bij de kleine rotsen met de optie 'graven'. Je Sim kan hier van alles opgraven waaronder een tijdscapsule of een schatkaart (de schatkaart geeft de optie 'schat opgraven', is eenmalig te gebruiken en levert altijd een tijdscapsule op). Open de tijdscapsule en je hebt een MySims trofee gevonden. Je kunt de trofeeën in het huis van je Sim uitstallen, de emotionele aura in-/uitschakelen en het levert Sims, die in de buurt van de beeldjes zijn, de gemoedstoestand 'speels' op.


Ruimteprints (15)

Om ruimteprints te verzamelen heeft je Sim de grote telescoop nodig ('Observatorium voor de Achtertuin' te vinden in Kopen). De beste tijd om je Sim de telescoop te laten gebruiken is natuurlijk in de avond of nacht. Je hebt 3 keuzes: 'naar de lucht kijken', 'zoeken naar de waarheid' en 'naar de sterren staren'. 
Bij gebruik van de telescoop krijgt je Sim de gemoedstoestand 'geconcentreerd'. Zodra een ruimteprint aan de muur is opgehangen kun je de emotionele aura in-/uitschakelen. 

Let op: Met de pre-update voor het Weerwolven game Pack (juni 2022) zijn er nog 10 ruimteprints van de maan toegevoegd aan de Basisgame. Deze vallen echter niet onder deze  huishoudcollectie en zijn alleen te maken met de grote microscoop.


Ruimtestenen (4)

Om ruimtestenen (en ook buitenaardse wezens) te verzamelen heeft je Sim een ruimteschip nodig. Je kunt dit Steampunk Vliegding kopen in Kopen en na veel verbeteringen kan je Sim hiermee ruimtereizen maken en avonturen beleven door middel van tekstopdrachten en keuzes die je moet maken. Tijdens deze avonturen kan je Sim ruimtestenen verzamelen. 


Tuinieren (36)

Je Sim ontwikkelt de vaardigheid tuinieren door met planten, plantenbakken en zaden in de weer te zijn. Ook het lezen van vaardigheidsboeken verhoogt het niveau. Via de computer of door te klikken op een plantenbak kan je Sim een zaadpakket kopen. Klik op het pakket in de inventaris van je Sim en kies 'uitpakken'. Sleep daarna de objecten naar een plantenbak, klik erop en kies 'planten'. Zodra de vaardigheid omhoog gaat krijgt je Sim meer opties als je op de plant/boom klikt. In de buurten zijn ook wilde planten te vinden die je Sim kan verzamelen. Op de planeer Sixam (uitbreiding Aan het Werk) zijn ook nog 3 prachtige planten te verzamelen. Zie hiervoor de huishoudcollecties van de uitbreidingspakketten.


Vissen (24)

Vissen kunnen gevangen worden in vijvers en op speciale visplekken in de meeste werelden en op de verborgen kavels. De waarde van een vis hangt af van de soort maar ook van het gewicht. Vis kan voor maaltijden gebruikt worden maar ook aan de muur worden opgehangen, in een vissenkom gestopt worden (te koop in Kopen) of als aas gebruikt worden om andere vissen te vangen. De Piranha, Vinarmige en Vuurstaart Labeo kunnen alleen met aas gevangen worden. De andere soorten ook zonder aas.