Sims 4 Kristallen Creaties Gids

Kristallen Creaties is het 20e Accessoires pakket van de Sims 4 en is op 29 februari 2023 wereldwijd uitgebracht.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
 
Sieraden door jou. Vul je collectie met kleurrijke nieuwe kristallen en metalen die kunnen worden gebruikt om sprankelende sieraden te maken. Aspirant-juweliers kunnen hun nieuwe vaardigheden opbouwen door de Gemology tafel te gebruiken om kristallen te snijden en creatief aan de slag te gaan met het aanpassen van sieraden.

Allemaal opgeladen. Zoek kristallen of pluk ze van de Kristalboom en bereid je voor op een boost! Opgeladen kristallen zullen de stemming en het leven van Sims beïnvloeden; de stukken die je maakt zullen echt levensveranderend zijn.
 
Donker en dromerig. Combineer je schitterende creaties met vleugjes mysterie en intriges. De kleding en meubels in dit pakket zijn perfect voor een gezellige werkkamer! Er is zelfs een set dromerige sieraden gemaakt in samenwerking met Simmer Arethabee en verkrijgbaar in CAS


Onderwerpen

klik op de link om naar het onderwerp te gaan

Creëer een Sim (CAS)
- Doel en beloningseigenschap
- Kleding en Accessoires

Speltoevoeging
- Clubactiviteiten

Kristallen en Metalen
- Kristallen en metalen vinden/kopen

Edelsteenkunde
​​- Vaardigheid Edelsteenkunde
​- Alles-in-Eén Edelsteenkunst Tafel van Humphrey BV
​- Edelsteen slijpen

- Sieraad 0ntwerpen
​- Sieraad cadeau doen

- Sieraden of Kristallen opladen
- Effecten van opgeladen kristallen
- de Kristalboom
​- Een aanzoek doen met eigengemaakt sieraad

Bouwen/kopen
- Totaaloverzicht

Ingerichte ruimte
- Kristalhelder Werkplaats

Huishoudcollecties
- Kristallen en Metalen​​

Cheats per pakket
Cheats Algemeen


Creëer een Sim (CAS)

Doel en Beloningseigenschap

Kristallen Creaties voegt 1 nieuw (sub)doel met 4 niveaus toe aan het spel, inclusief een beloningseigenschap bij het voltooien van het doel.

Bij Voorkeur en Afkeer is Edelsteenkunde als optie toegevoegd bij Creativiteit.

Kleding en Accessoires

Naast een paar kapsels (sommige zijn unisex) en enkele kledingstukken voegt dit pakket natuurlijk nieuwe sieraden toe wat begrijpelijk is gezien het thema van dit pakket. Eén ring, één oorbel en één ketting zijn ontworpen in samenwerking met Simmer Arathabee een deze vind je direct in CAS. Eén andere ring is van EA en ook direct beschikbaar in CAS.
De rest van de de sieraden die je hieronder ziet, vind je niet terug in CAS. Die worden pas ontgrendeld zodra je Sim ze op de Edelsteentafel heeft gecreëerd, waarbij heel veel kleurcombinaties mogelijk zijn afhankelijk van de gebruikte kristallen en metalen.
Voor peuters en baby's is alleen een paar oorbelletjes toegevoegd.

Vrouwen (tiener tot oudere): 5 kapsels, 2 accessoires (hoofd), 6 tops (vrouwelijk uitschakelen; anders maar 1), 4 volledig lichaam, 1 onderkant, 3 accessoires (lichaam), 2 schoenen
Mannen (tiener tot oudere): 3 kapsels, 2 accessoires (hoofd), 6 tops (mannelijk uitschakelen; anders maar 4), 1 onderkant, 2 accessoires (lichaam), 1 schoenen
Kind meisje: 4 kapsels, 1 accessoire (hoofd)
Kind jongen: 2 kapsels, 1 accessoire (hoofd)
Peuter meisje: 1 accessoire (hoofd)
Peuter jongen: 1 accessoire (hoofd)
Baby meisje: 1 accessoire (hoofd)
Baby jongen : 1 accessoire (hoofd)


​LET OP: 
bij de tops vanaf tiener moet je even mannelijk of vrouwelijk als kledingkeuze uitschakelen. Bij de vrouwen zie je anders maar 1 top en bij de mannen zie je er 4 terwijl er bij uitschakelen 6 tevoorschijn komen (waarvan 1 die waarschijnlijk alleen bij vrouwelijk hoort). De 'missende' tops zijn niet voorzien van het goede 'label' en zie je dus niet als je de categorie niet uitschakelt. Waarschijnlijk/hopelijk wordt dit met een volgende update opgelost.


Speltoevoeging

Clubactiviteiten

Als je in het bezit bent van de Sims 4 Uitbreiding Beleef het Samen kun je gebruik maken van het clubsysteem. Er zijn met Kristallen Creaties twee nieuwe clubopties toegevoegd.

Kristallen Creaties biedt voor clubs nog een extra Edelsteenkundeboost die je als clubvoordeel kunt kopen voor 300 punten.
Deze boost zal de snelheid waarmee jouw Sims de Edelsteenkundevaardigheid ontwikkelen tijdens een clubbijeenkomst verhogen (de tekst bij de boost heeft het over verhogen van de mixologievaardigheid, maar dat moet natuurlijk Edelsteenkundevaardigheid zijn)!

 

Bij Vereisten > Vaardigheidsniveau 2+:

 • Edelsteenkunde


Bij Clubactiviteiten > Hobby's:

 • Edelsteenkunde doen

Kristallen en Metalen

Kristallen en metalen vinden/kopen

Kristallen Creaties voegt 3 nieuwe Kristallen: Amber, Jade en Maansteen en 3 nieuwe Metalen: Zilver, Goud en Roségoud toe aan het spel (Huishoudcollecties Accessoirespakketten).
Daarnaast zijn er nog een heleboel andere kristallen en metalen in de werelden te vinden die te gebruiken zijn voor het creëren van sieraden; zie Huishoudcollecties Basisgame, Game Packs (Jungle Avonturen) en Uitbreidingspakketten (Aan het Werk).

Er zijn een aantal manieren om aan kristallen te komen:

 • kopen via de computer bij Bestellen....
 • opgraven van steenhoopjes (gratis)
 • kopen via de Alles-in-Eén Edelsteenkunst Tafel
 • van de Kristalboom (gratis)
 • kopen bij de Bezige Bezemstelen winkel in Spreukersteeg (Magisch Rijk vereist)


Als je met je muis over een kristal in de inventaris van je Sim gaat, kun je precies zien welke invloed dit kristal heeft.
Alle kristallen geven een energieke omgeving 3 en hebben een hoog krachtniveau.
Daarnaast kun je een kristal plaatsen op de Kristallen Hemelkroon (Word Beroemd vereist) waardoor het kristal een speciale functie krijgt.
Wanneer het kristal wordt vervaardigd in sieraden/edelsteen en geladen wordt op het kristalplateau krijgt het allerlei verschillende positieve invloeden.
Lees meer hierover bij het onderwerp Sieraden of Kristallen opladen en Effecten van opgeladen kristallen.

Kristallen en metalen zijn in vrijwel elke wereld op te graven. Ook in een paar verborgen werelden, bijvoorbeeld bij het Wetenschapslab (Aan het Werk), de Vergeten Grot (Basisgame, Oasis Springs) of Sylvanheuvel (Basisgame, Willow Creek).

Metalen zijn alleen te verkrijgen via:

 • opgraven van steenhoopjes
 • kopen via de Alles-in-Eén Edelsteenkunst Tafel


​Steenhoopjes die kristallen of metalen bevatten zijn herkenbaar aan hun uiterlijk, maar zijn niet altijd makkelijk te vinden. Je kunt het beste een beetje rondlopen in de omgeving van je woonkavel of ergens naartoe reizen en daar een tijdje blijven (bijvoorbeeld naar de parken van Willow Creek en Oasis Springs).
Er zullen dan steeds nieuwe steenhoopjes verschijnen. Eenmaal opgegraven blijven ze weg tot de volgende dag, maar komen dan weer (soms op een iets ander plekje) tevoorschijn.

Steenhoopjes kunnen ook andere dingen bevatten zoals fossiele stenen, maar ook die steenhoopjes zijn herkenbaar aan hun uiterlijk. Soms graaf je echter iets onverwachts op zoals een schatkaart, onderdelen voor verbetering of een tijdcapsuleHet blijft dus afwachten wat er tevoorschijn komt.

Fossiele Stenen

Kristallen

Metalen


Edelsteenkunde

Vaardigheid Edelsteenkunde

Door de vaardigheid Edelsteenkunde te ontwikkelen kan je Sim zelf edelstenen slijpen en sieraden maken en deze dragen, cadeau geven of verkopen.
Edelsteenkunde wordt voornamelijk opgebouwd door dingen te vervaardigen op de Edelsteenkunde Tafel, aangevuld met het vinden van kristallen en metalen.
Je kunt ook 3 boeken kopen via de boekenkast of computer die je helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheid.

Edelsteenkunde heeft 10 niveaus en hoe hoger het niveau, hoe meer sieraadontwerpen en edelsteenslijpsels je ontgrendelt.
Zodra je Sim niveau 3 van deze vaardigheid heeft bereikt, kan hij een Zaadvormige edelsteen slijpen en deze planten om een kristalboom te kweken (zie meer  informatie bij het onderwerp Kristalboom).

Je kunt vervaardigde sieraden en edelstenen verkopen en dat levert flink wat Simoleons op!
De waarde hangt af van 3 dingen:

 • het ontgrendelingsniveau van het ontwerp
 • de kwaliteit van het stuk
 • de zeldzaamheid van het gebruikte kristal en metaal


TIPS:

 • Als je Sim geconcentreerd is bij het creëren van een sieraad, is de kans groter dat hij een stuk van hoge kwaliteit creëert.
 • Door deze vaardigheid zal ook de Ondernemervaardigheid worden geleerd.
 • Indien je in bezit bent van het Uitbreidingspakket Studentenleven kun je op de Universiteit nu ook een optionele cursus over Edelsteenkunde volgen.

Hieronder een overzicht van de 10 niveaus van de vaardigheid Edelsteenkunde


Alles-in-Eén Edelsteenkunst Tafel van Humphrey BV.

Om de vaardigheid Edelsteenkunde te leren, heeft je Sim de Alles-in-Eén Edelsteenkunst Tafel van Humphrey BV. nodig. 
Deze is te koop in Bouwen/Kopen voor $650 en is ook functioneel buiten het netwerk.

Om te kunnen werken op de Edelsteenkunst tafel heb je geen kristallen en/of metalen in de inventaris nodig, omdat je (bijna) alles kunt kopen via de tafel zelf
In dat geval kost het je Sim wel Simoleons, dus op zich is het voordeliger om 
zelf op zoek te gaan naar kristallen en metalen. Je kunt dit doen in vrijwel elke wereld door steenhoopjes op te graven.
Indien je zelf opgegraven kristallen en/of metalen kunt gebruiken, zal het niets kosten om er sieraden en edelstenen mee te maken (zie ook de Tab Kristallen en Metalen).

Onderstaande metalen en kristallen zijn niet te koop zijn via de Edelsteenkunst tafel. Je zult dus zelf op zoek moeten gaan als je deze wilt gebruiken.
Metalen:

 • Literaliet (Basisgame)
 • Furium (Basisgame)
 • Romantium (Basisgame)
 • Roségoud (Kristallen Creaties)
 • Droevum (Basisgame)

Kristallen:

 • Git (Basisgame)
 • Jonquil (Basisgame)
 • Regenbogiet (Basisgame)
 • Alexandriet (Jungle Avonturen)
 • Plumbiet (Basisgame)
 • Amber (Kristallen Creaties)


Als je klikt op de Edelsteenkunst tafel krijg je de volgende opties:

 • Edelsteen slijpen...
 • Openen
 • Sieraad ontwerpen...
 • Willekeurig sieraad ontwerpen ($300)


OPMERKING: Als je klikt op Openen opent zich boven de inventaris van je Sim, de aparte inventaris van de Edelsteenkunst tafel. Ik begrijp niet echt wat het nut hiervan is. Je kunt hier natuurlijk kristallen en metalen in opslaan en daarna gebruiken op de Edelsteenkunst Tafel, maar het werkt net zo goed als deze voorwerpen zich in de gewone inventaris van je Sim bevinden. 
Eenmaal geslepen edelstenen of gemaakte sieraden kun je niet in de inventaris van de Edelsteenkunst Tafel opslaan. Deze kunnen alleen in de gewone inventaris van je Sim worden opgeslagen.
Misschien is het wel handig om de aparte inventaris te gebruiken als je Sim ook veel andere voorwerpen in de gewone inventaris heeft, waardoor je een beter overzicht hebt, maar het is naar mijn idee niet noodzakelijk.


Edelsteen slijpen

Als je de optie Edelsteen slijpen... kiest krijg je een een aantal pop-ups achter elkaar waar je de soort slijping en het kristal kunt kiezen.
In het begin krijg je nog niet alle opties hiervoor beschikbaar, maar hoe hoger de vaardigheid, hoe meer soorten slijping beschikbaar zullen komen.

Zodra er meer slijpingen beschikbaar komen, worden de kosten van de slijping ook steeds hoger! Je kunt dit zien door met je muis over een slijping te gaan. Ook kun je dan zien welk niveau Edelsteenvaardigheid vereist is om die optie te kunnen gebruiken.

Wanneer je in de pop-up van het te kiezen kristal komt, kun je zien wat de kosten zijn per kristal. Ook wordt aangegeven welke kristallen 'gratis' zijn omdat je Sim deze in z'n inventaris heeft (er staat ook een kleine afbeelding van de inventaris bij).

Na het kiezen van de slijping en het kristal, zie je in de laatste pop-up 2 belangrijke dingen:

 1. Wat deze combinatie van slijping + kristal oplevert indien opgeladen op het kristalrooster
 2. De totale kosten die je Sim moet betalen om deze slijping uit te voeren

​Mocht je niet happy zijn met deze uitkomst of toch een andere slijping of kristal mooier vinden, dan kun je dit nu alsnog wijzigen door opnieuw op de slijping of het kristal te klikken en wat anders te kiezen. Ben je tevreden met je keuze, klik dan op het vinkje en je Sim gaat aan de slag.

Zodra je Sim klaar is met slijpen vind je de edelsteen terug op de Edelsteentafel. Klik erop en je krijgt de volgende opties:

 • Bekijken
 • In inventaris plaatsen
 • Op kristalplateau laden
 • Verkopen (+ $ .....) De waarde is natuurlijk afhankelijk van het niveau van de slijping, de kwaliteit en het soort kristal.

Een geslepen edelsteen kun je niet meer gebruiken voor het ontwerpen van een sieraad.
Plaats hem na oplading dus ergens op je kavel om de voordelen van de kracht te ervaren of laat hem in de inventaris van je Sim. Je kunt de edelsteen mét (of zonder) oplading natuurlijk ook cadeau doeof direct verkopen via de edelsteenkunst tafel, via de inventaris of via Fopsy (Uitgebreid Breien Accessoires vereist).


Sieraad ontwerpen

​Bij de optie Sieraad ontwerpen... krijg je, net als bij Edelsteen slijpen, een aantal pop-ups achter elkaar. Bij Sieraad ontwerpen moet je 3 keuzes maken:

 • Ontwerp
 • Metaal
 • Kristal

In het begin van de vaardigheid Edelsteenkunst krijg je nog niet alle opties voor Ontwerp kiezen beschikbaar, maar hoe hoger de vaardigheid, hoe meer ontwerp opties je ontgrendelt.

Bij Ontwerp kun je kiezen uit:

 • Kettingen
 • Ringen
 • Armbanden
 • Oorbellen

Na het kiezen van het ontwerp, het metaal en het kristal, zie je in de laatste pop-up 2 belangrijke dingen:

 1. Wat deze combinatie oplevert indien opgeladen op het kristalrooster
 2. De totale kosten die je Sim moet betalen om dit ontwerp uit te voeren

​Als dit niet de uitkomst geeft die je wilt, dan kun je dit nu alsnog wijzigen door opnieuw op ontwerp, metaal en/of kristal te klikken en wat anders te kiezen. Ben je tevreden met je keuze, klik dan op het vinkje en je Sim gaat aan de slag.

Alle begin is moeilijk, dus je Sim zal bij een laag niveau Edelsteenkunst vaardigheid zichzelf af en toe bezeren doordat z'n vinger klem zit
 (gemoedstoestand Au! met  Ongemakkelijk +1) of doordat hij zichzelf met de hamer tegen het hoofd slaat! Ook bestaat het risico dat een sieraad verprutst wordt. Het heeft dan geen kristal en heeft weinig waarde. Gewoon direct verkopen dan is dat klaar!

Als het sieraad ontwerpen wel is gelukt kun je het o.a. een naam geven. Klik op het sieraad en kies uit onderstaande opties:

 • Bekijken
 • Dragen...
 • In inventaris plaatsen
 • Naam
 • Op Fopsy plaatsen ($ 5) (Uitgebreid Breien Accessoires vereist)
 • Op kristalplateau laden
 • Verkopen ($ ....)

Sieraad cadeau doen

​Zodra je het sieraad in de inventaris van je Sim opbergt, kun je het natuurlijk daarna ook cadeau doen. De Sim die het cadeau ontvangt vind het sieraad terug in zijn/haar inventaris. Klik daarna op het sieraad in de inventaris en kies voor Dragen...

Als je klikt op Dragen... kun je kiezen uit: Met alle outfits dragen OF Met huidige outfit dragen. Je Sim zal dan het sieraad met de geselecteerde outfit(s) dragen totdat hij/zij het van een of alle outfits verwijdert.
Dit zal elk sieraad in dezelfde categorie vervangen. Sims mogen meerdere ringen of armbanden dragen, zolang ze maar om verschillende polsen of vingers zitten.
Je Sim krijgt dan ook de nieuwe interactie om te Pronken met sieraden.

Draagbare sieraden hebben een speciaal pictogram in de inventaris dat groen wordt als het sieraad met een outfit wordt gedragen.
Zodra je Sim vervaardigde sieraden in Leven heeft omgedaan, kun je deze afdoen en weer omdoen in CAS.

Maar als de lading van een gedragen sieraad is uitgeput, kun je in de inventaris van de Sim klikken op de lege sieraaddisplay en Verwijderen kiezen. Daarna kun je kiezen of je het wilt verwijderen van alle outfits of alleen van de huidige outfit. Kies dan voor alle outfits waardoor het sieraad terugkeert in de inventaris van je Sim. Daarna kan je opnieuw op het sieraaddisplay klikken en de optie Op kristalplateau laden kiezen. Je Sim zal dan het sieraad op de display zetten waarna het 's nachts weer wordt opgeladen. De volgende dag kan je Sim het opgeladen sieraad weer dragen bij één of bij alle outfits.


Sieraden en Edelstenen opladen

Edelstenen en sieraden vervaardigd met kristallen kunnen worden geladen om de aangeboren kracht van het kristal te ontgrendelen. Elk kristal heeft unieke eigenschappen om te ontdekken, van het verbeteren van vaardigheden en relaties tot lucide dromen en macht over de dood zelf!

Om edelstenen en sieraden op te laden heb je een Mystiek Maanlicht Kristalplateau en wat maanlicht nodig.Je kunt dit plateau kopen in Bouwen/Kopen voor $50 en het biedt plaats aan maximaal 7 sieraden en/of edelstenen. Het plateau is mee te nemen in de inventaris van je Sim om in elke wereld, op elke plek 's nachts edelstenen of sieraden op te kunnen laden.
De sieraden en/of edelstenen moeten tussen 19.00 en 07.00 uur buiten op het kristalplateau worden geplaatst om ze op te laden. Het plateau moet direct aan het maanlicht worden blootgesteld, dus er mag geen dak o.i.d. boven zitten.

Je kunt edelstenen en sieraden opladen door ze uit de inventaris van je Sim naar het plateau te slepen, of door op het plateau te klikken en te kiezen voor Edelstenen en sieraden laden of door op een sieraad of edelsteen op de Edelsteenkunst tafel te klikken en de optie Op kristalplateau laden te kiezen.

Aan het laden

Volledig opgeladen

Door met je muis over het kristalplateau met sieraden en/of edelstenen te gaan, kun je zien of hij aan het laden is of niet, met welke snelheid hij laadt en wat de status is van de afzonderlijke items op het plateau.

De oplaadsnelheid van het plateau varieert met de fasen van de maan. Bij volle maan worden edelstenen en sieraden in een mum van tijd opgeladen, maar tijdens de nieuwe maan kun je langere oplaadtijden verwachten.
Eenmaal geladen kun je de sieraden en/of edelstenen oppakken van het kristalplateau en in huis of in de inventaris van de Sim plaatsen. Je Sim kan de sieraden ook gelijk dragen. 

TIP: Er zijn speciale plekken, zoals Sylvanheuvel (Willow Creek) en de Vergeten Grot (Oasis Springs) waar het kristalplateau de hele dag kan opladen!

Edelstenen zullen hun lading verliezen zodra ze stoppen met opladen. Ik heb wel gemerkt dat als je edelstenen in de inventaris van je Sim laat zitten (en dus niet in de wereld brengt) de lading gewoon intact blijft.
Sieraden verliezen alleen hun lading als ze bij een outfit van de Sim worden gedragen (de lading blijft 2 dagen in stand). Je kunt met je muis over het item gaan om te zien hoeveel lading er nog over is.

Als de lading van een gedragen sieraad is uitgeput (de lading blijft 2 dagen in stand bij gebruik) kun je in de inventaris van de Sim klikken op de lege sieraaddisplay en Verwijderen kiezen. Daarna kun je kiezen of je het wilt verwijderen van alle outfits of alleen van de huidige outfit. Kies dan voor alle outfits waardoor het sieraad terugkeert in de inventaris van je Sim. Daarna kan je opnieuw op het sieraaddisplay klikken en de optie Op kristalplateau laden kiezen. Je Sim zal dan het sieraad op de display zetten waarna het 's nachts weer wordt opgeladen. De volgende dag kan je Sim het opgeladen sieraad weer dragen bij één of bij alle outfits.

De kracht van een geladen sieraad of edelsteen hangt af van welk kristal het gemaakt is. Elk kristal heeft een unieke kracht.
Edelstenen verspreiden hun kracht naar iedereen in de buurtSieraden geven hun kracht aan de Sim die deze draagt bij de huidig outfit.

Sims die het doel Kristalvervaardiger voltooien, worden beloond met de eigenschap Afgestemd. De sieraden die ze dragen verliezen hun lading dan langzamer.
Ze kunnen ook de interacties Energie absorberen op een geladen sieraad of edelsteen gebruiken om de lading ervan af te voeren in ruil voor een boost in hun energiebehoefte.


Effecten van opgeladen kristallen

Sims die onder invloed zijn van een geladen kristal krijgen een speciale gemoedstoestand. De meeste kristalkrachten hebben een passief effect, maar items die met het kristal Git gemaakt zijn, hebben ook een speciale interactie met het item zelf. Je kan hiermee Magere Hein naar wens oproepen en zelfs vrienden mee worden, zonder bedreigd te worden door de dood. Ook heeft je Sim altijd succes bij het pleiten voor iemands leven.

Als je je Sim een lang (en gelukkig) leven toewenst, zorg dan dat hij/.zij een opgeladen sieraad met Hematiet draagt. Als het door omstandigheden tijd is voor Magere Hein om te verschijnen en je Sim mee te nemen, kan je Sim zeggen "Niet vandaag, Hein!" 

Hieronder een overzicht van alle kristallen (Basisgame, Jungle Avonturen, Aan het Werk en Kristallen Creaties) en hun speciale kracht(en).


De Kristalboom

Zodra je Sim niveau 3 van de Edelsteenkunstvaardigheid heeft bereikt, kan hij voor $100 een Zaadvormige edelsteen slijpen op de Edelsteenkunst tafel. Maar soms kan je Sim ook geluk hebben met vissen en zo'n Zaadvormige edelsteen opvissen!

Om extra kracht toe te voegen kan je de Zaadvormige edelsteen eerst opladen (niet noodzakelijk). Deze Zaadvormige edelsteen werkt precies hetzelfde als elk ander 'zaadje'' in het spel. Sleep het naar een plekje op de grond of naar een plantenbak, klik erop en kies de optie Planten. 

Na een dag of 2 zie je een klein boompje verschijnen, maar het duurt even voordat het zaadje zich helemaal heeft ontwikkeld. Dus wees geduldig en vergeet niet om het zaadje tijdig water én mest te geven, er tegen te praten en als de tuiniervaardigheid hoog genoeg is, helpt Ontwikkelen ook.
Na ongeveer een week zal het zaadje uitgegroeid zijn tot een volwassen Kristalboom!
Blijf goed voor je Kristalboom zorgen en oogst de kristallen voor jezelf of maak een leuke winst door ze te verkopen.

TIP: als je genoeg ruimte hebt op je kavel kun je meerdere Kristalbomen planten, waardoor je een leuk inkomen kunt genereren.


Een aanzoek doen met eigengemaakt sieraad

Sims kunnen een vervaardigde ring gebruiken om hun vriend of vriendin een aanzoek te doen!
Ontwerp voor je grote liefde de mooiste ring die je kunt bedenken, laad hem op en plaats deze in je inventaris. Als het moment daar is, klik dan op de display van de  ring in de inventaris en kies de optie Aanzoek doen OF gebruik de optie Aanzoek doen met vervaardigde ring die je kunt vinden bij de Sociale interacties bij de categorie Liefde. 
De Sim die ten huwelijk wordt gevraagd, draagt diens nieuwe ring automatisch bij alle outfits.

TIP: 
mijn Sim stelletje, dat ik gebruikt heb voor deze Gids, was helaas al verloofd toen ik ze creëerde. In dat geval krijg je deze aanzoek opties niet ter beschikking. Het werkt natuurlijk alleen als 2 Sims bevriend/verliefd zijn en nog niet verloofd.


Bouwen/Kopen

Bouwen/Kopen van Kristallen Creaties biedt o.a. leuke clutter gericht op het creëren van edelstenen en sieraden en natuurlijk ook een aantal displays om al dat moois uit te stallen. Als je Sim een sieraad heeft vervaardigd krijgt dat echter een eigen display, dus de meeste items zijn ter decoratie.

De belangrijkste items van dit Pack zijn natuurlijk de Alles-in-Eén Edelsteenkunst Tafel van Humphrey BV. en het Mystiek Maanlicht Kristalplateau. Het plateau is mee te nemen in de inventaris van je Sim en werkt ook buiten het netwerk.

Hieronder een overzicht van Bouwen/Kopen, maar ook via Debug kun je nog een aantal leuke dingetjes vinden.


Ingerichte Ruimte

Kristallen Creaties biedt 1 ingerichte ruimte: de Kristalheldere Werkplaats. Je kunt deze kant-en-klaar plaatsen of gebruiken om bepaalde voorwerpen snel te vinden.


Met dank aan EA voor het mogelijk maken van deze Gids.